Whirlwind nieuws

Applicatie voor Mitland Bowling opgeleverd

Mitland Bowling, gelegen aan de rand van de stad Utrecht (naast de Berekuil), biedt 9 volautomatische bowlingbanen en is voorzien van technische snufjes zoals het Music Thrill Vision System. Deze combinatie van beeld en geluid zorgt voor een gezellige, swingende sfeer. Bovendien beschikt de bowling over een bar en zijn er 2 restaurants voor tafelgrill en à la carte. Voor Mitland Bowling heeft Whirlwind onlangs een webapplicatie op maat ontwikkeld voor de complete planning van de bowlingbanen.

Lees verder

NCS Index 1950 toegevoegd aan assortiment

Naast de projecten die we voor onze opdrachtgevers uitvoeren, exploiteren we zelf ook meerdere webconcepten. Eén van deze websites is NCSkleuren.net, een online kleurengids van het NCS-coderingssysteem. Sinds begin 2018 verkopen we via deze website NCS-kleurenwaaiers. Onlangs is het assortiment uitgebreid met de NCS Index 1950.

Lees verder

750 spellen op DOS Games Archive

Sinds 1998 exploiteren we de website DOS Games Archive. Zoals de naam aangeeft is dit een archief van klassieke computerspellen voor het besturingssysteem MS-DOS. De bezoeker kan de spellen gratis van deze website downloaden, meestal in de vorm van shareware, speelbare demo of freeware. De DOS-spellensite wordt dagelijks door duizenden bezoekers wereldwijd bezocht. Onlangs is het 750ste spel aan het aanbod toegevoegd; een mooie mijlpaal.

Lees verder

400e spel aan GameWolf toegevoegd

In november 2017 zijn we GameWolf gestart, een website waarop HTML5-spelletjes gespeeld kunnen worden. Van actiespellen tot puzzelspellen en van platformgames tot sportspellen. Daarnaast bevat GameWolf ook klassieke spellen en games die speciaal op meisjes gericht zijn. Onlangs is de 400ste game aan het aanbod toegevoegd.

Lees verder

USB-webcam koppelen aan Raspberry Pi en snapshots maken met Home Assistant

Home automation, ook wel domotica genoemd, draait om het automatiseren van apparaten in woningen. Whirlwind volgt deze ontwikkelingen met interesse en schrijft uit eigen ervaring zo nu en dan een artikel over dit onderwerp. In dit artikel koppelen we een USB-webcam aan Raspberry Pi zodat deze als een IP-camera functioneert en vervolgens laten we domotica-software Home Assistant ieder uur een snapshot maken.

Lees verder