Whirlwind nieuws

USB-webcam koppelen aan Raspberry Pi en snapshots maken met Home Assistant

Home automation, ook wel domotica genoemd, draait om het automatiseren van apparaten in woningen. Whirlwind volgt deze ontwikkelingen met interesse en schrijft uit eigen ervaring zo nu en dan een artikel over dit onderwerp. In dit artikel koppelen we een USB-webcam aan Raspberry Pi zodat deze als een IP-camera functioneert en vervolgens laten we domotica-software Home Assistant ieder uur een snapshot maken.

Lees verder

Prettige feestdagen en een wervelend 2019

Nu het jaar op zijn einde loopt, is het tijd voor Kerst en Oud en Nieuw. Hierbij bedanken we graag onze opdrachtgevers die we het afgelopen jaar van dienst zijn geweest met onze werkzaamheden en producten. Uiteraard hopen we de plezierige samenwerking in 2019 met u voort te zetten. We kijken nu al uit naar de toekomstige projecten en nieuwe ontwikkelingen. Wij wensen u en uw familie prettige kerstdagen en een gezond en succesvol nieuwjaar!

Lees verder

Whirlwind verstuurt 75e e-mailnieuwsbrief

Whirlwind heeft haar 75e e-mailnieuwsbrief verzonden. In oktober 2005 verscheen de eerste editie van 'Whirlwind Nieuws' in papieren vorm. De nieuwsbrief werd in het leven geroepen om onze relaties te informeren over algemene ontwikkelingen op internetgebied en nieuws over Whirlwind in het bijzonder. De nieuwsbrief werd in het begin per post verzonden.

Lees verder

RAL-kleuren-app van Whirlwind populair

Naast onze RAL-kleuren-websites bieden wij sinds juni 2018 ook RAL-kleurinformatie aan via een app voor iOS (iPhone/iPad) en telefoons en tablets die op Android draaien. De app geeft het kleurenaanbod van de collecties RAL Classic, RAL Effect, RAL Design en RAL Plastics 1 en 2 optimaal weer. Elke kleur kan fullscreen bekeken worden. Bovendien wordt extra informatie weergegeven zoals de kleurnamen en waardes in HEX, CMYK, RGB, HSL en HSB/HSV.

Lees verder

Whirlwind verstuurt RAL-waaiers naar 70 landen

Naast de projecten die we voor onze opdrachtgevers uitvoeren, exploiteren we zelf ook meerdere webconcepten. Eén van deze websites is RALkleuren.com, een online kleurengids van het RAL-coderingssysteem. RALkleuren.com en de vertalingen van deze site richten zich hoofdzakelijk op Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Zweden. Via deze websites, die dagelijks door duizenden bezoekers bezocht worden, verkopen we sinds maart 2015 fysieke kleurenwaaiers.

Lees verder