Whirlwind nieuws

Home Assistant: EnOcean-wandschakelaars

Home automation, ook wel domotica genoemd, draait om het automatiseren van apparaten in woonhuizen. Whirlwind volgt deze ontwikkelingen met interesse en schrijft uit eigen ervaring zo nu en dan een artikel over dit onderwerp. In dit artikel combineren we de draad- en batterijloze EnOcean-wandschakelaar Eltako FT55 met het domoticaprogramma Home Assistant. Met deze wandschakelaar is het mogelijk om bijvoorbeeld Philips Hue, IKEA Tradfri of KlikAanKlikUit te schakelen.

Lees verder

Home Assistant: KlikAanKlikUit met Philips Hue motion sensor

In dit artikel combineren we KlikAanKlikUit met de Philips Hue motion sensor om verlichting via het domoticaprogramma Home Assistant automatisch in/uit te schakelen. Dit is handig en bespaart energie in ruimtes zoals de hal, gang, overloop, badkamer en toilet.

Lees verder

Whirlwind introduceert nieuw spel: 'Mountain Mind'

Onder de naam Whirlwind Games ontwikkelen we HTML5-spellen. Recent hebben we een nieuw spel ontwikkeld: Mountain Mind. Het gaat om een Memory-spel waarbij de speler zo snel mogelijk dezelfde kaarten dient te vinden. De game is voorzien van een aantrekkelijk thema en is geschikt om te spelen op zowel kleine als grote schermen. Het spel wordt aangeboden in 9 talen: Engels, Duits, Frans, Nederlands, Spaans, Portugees, Pools, Turks en Russisch.

Lees verder

Home Assistant: KlikAanKlikUit met Philips Hue dimmer switch

Home Assistant is een uitgebreid domoticaprogramma dat onder andere gebruikt kan worden op een Raspberry Pi, een mini-computer die vaak op Linux draait. De Home Assistant-community heeft een groot aantal componenten ontwikkeld waarmee Home Assistant kan communiceren met andere systemen. Te denken valt aan systemen waarmee apparaten en verlichting geschakeld kunnen worden, zoals KlikAanKlikUit (via bijvoorbeeld een RFXcom-transceiver), IKEA Tradfri en Philips Hue.

Lees verder

Whirlwind introduceert nieuwe website

Eindelijk is het zover: de nieuwe Whirlwind-website is een feit. Tussen opdrachten voor klanten door, hebben we de laatste tijd gewerkt om onze eigen website volledig te herzien. Het resultaat is een frisse, moderne site met veel informatie over onze diensten en producten én de projecten die we de afgelopen jaren hebben uitgevoerd.

Lees verder