Whirlwind nieuws

750 spellen op DOS Games Archive

Sinds 1998 exploiteren we de website DOS Games Archive. Zoals de naam aangeeft is dit een archief van klassieke computerspellen voor het besturingssysteem MS-DOS. De bezoeker kan de spellen gratis van deze website downloaden, meestal in de vorm van shareware, speelbare demo of freeware. De DOS-spellensite wordt dagelijks door duizenden bezoekers wereldwijd bezocht. Onlangs is het 750ste spel aan het aanbod toegevoegd; een mooie mijlpaal.

Lees verder

400e spel aan GameWolf toegevoegd

In november 2017 zijn we GameWolf gestart, een website waarop HTML5-spelletjes gespeeld kunnen worden. Van actiespellen tot puzzelspellen en van platformgames tot sportspellen. Daarnaast bevat GameWolf ook klassieke spellen en games die speciaal op meisjes gericht zijn. Onlangs is de 400ste game aan het aanbod toegevoegd.

Lees verder

USB-webcam koppelen aan Raspberry Pi en snapshots maken met Home Assistant

Home automation, ook wel domotica genoemd, draait om het automatiseren van apparaten in woningen. Whirlwind volgt deze ontwikkelingen met interesse en schrijft uit eigen ervaring zo nu en dan een artikel over dit onderwerp. In dit artikel koppelen we een USB-webcam aan Raspberry Pi zodat deze als een IP-camera functioneert en vervolgens laten we domotica-software Home Assistant ieder uur een snapshot maken.

Lees verder

Prettige feestdagen en een wervelend 2019

Nu het jaar op zijn einde loopt, is het tijd voor Kerst en Oud en Nieuw. Hierbij bedanken we graag onze opdrachtgevers die we het afgelopen jaar van dienst zijn geweest met onze werkzaamheden en producten. Uiteraard hopen we de plezierige samenwerking in 2019 met u voort te zetten. We kijken nu al uit naar de toekomstige projecten en nieuwe ontwikkelingen. Wij wensen u en uw familie prettige kerstdagen en een gezond en succesvol nieuwjaar!

Lees verder

Whirlwind verstuurt 75e e-mailnieuwsbrief

Whirlwind heeft haar 75e e-mailnieuwsbrief verzonden. In oktober 2005 verscheen de eerste editie van 'Whirlwind Nieuws' in papieren vorm. De nieuwsbrief werd in het leven geroepen om onze relaties te informeren over algemene ontwikkelingen op internetgebied en nieuws over Whirlwind in het bijzonder. De nieuwsbrief werd in het begin per post verzonden.

Lees verder