Sponsoring

Middels sponsoring tonen wij onze maatschappelijke betrokkenheid in Uden en de omliggende regio. Zo steunen wij onder meer de Udense Musical, de Ujese Kwis, EK/WK UDEN en BMX-circuit FCC Wheels in Erp. Tevens verrichten we zo nu en dan werkzaamheden voor goede doelen zoals de Udense stichtingen Thamsanqa en Kinderen van de Zon. In het verleden zijn we ook actief geweest voor Uden on Ice, de Udense carnavalsvereniging De Knoerissen en het PATCH Helderberg Child Abuse Centre in Zuid-Afrika.

Udense Musical

De Stichting Udense Musical organiseert iedere 2 tot 3 jaar een musical. De Udense musical wordt voor het grootste deel opgevoerd én gefaciliteerd door Udense acteurs en vrijwilligers. Het voornaamste doel is om cultuurliefhebbers kennis te laten maken met deze mooie kunstvorm. In zowel 2010 als 2014 ontwikkelde Whirlwind de website van de Udense Musical.

Website Udense Musical

Ujese Kwis

De Ujese Kwis is een uitdagende wedstrijd voor inwoners van de gemeente Uden. Tijdens een gezellige avond strijden teams om de titel 'De Slimste van Uje'. De deelnemers ontvangen een kwisboek met daarin verschillende vragen. Om uiterlijk 23.00 uur dienen de antwoorden bij de jury ingeleverd te zijn. Enkele weken later wordt de winnaar bekendgemaakt en volgt een feestelijke avond. De geldprijzen worden door verschillende bedrijven bekostigd en Whirlwind heeft de website gesponsord. Via deze website kunnen teams zich aanmelden en is nieuws over het evenement te volgen.

Website Ujese Kwis

FCC Wheels

FCC Wheels beschikt over een professionele en recent aangelegde fietscross-/BMX-baan in Erp. De vereniging richt zich zowel op de recreatieve breedtesport als de prestatiegerichte wedstrijdsport. Als één van de sponsors is Whirlwind benaderd om een nieuwe website te ontwikkelen. Het resultaat is een frisse, moderne website die een goed beeld geeft van de verschillende mogelijkheden. De site bestaat onder meer uit wedstrijdinformatie, nieuwsberichten en foto's.

Website FCC Wheels

Thamsanqa

Verspreid over het township Motherwell in Port Elisabeth, Zuid-Afrika, staan 5 (wees)huisjes. In elk huisje zorgen huismoeders voor 8 tot 10 (wees)kinderen. De leeftijd van deze kinderen varieert tussen de 1 en 21 jaar. De meeste hebben geen ouders meer. Sommige kinderen leefden op straat, zijn mishandeld of misbruikt. De huismoeders geven deze kinderen een thuis. Whirlwind heeft de website van Thamsanqa ontwikkeld. Het ontwerp is verzorgd door Thijmen van Loenen van FloenID, één van de vrijwilligers.

Website Thamsanqa

Kinderen van de Zon

De Udense Stichting Kinderen van de Zon heeft tot doel de levensomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden van kansarme wijk- en straatkinderen in Cusco, Peru te verbeteren. Op 2 november 2014 vond in Theater Markant in Uden een benefietconcert van muziekgroep Viva La Musica en balletschool Chantal van de Water plaats. Voor deze voorstelling heeft Whirlwind de posters, de flyer en het programmaboekje vormgegeven.

Website Kinderen van de Zon

Uden on ice

Uden on ice is een jaarlijks terugkerend evenement in het centrum van Uden. In de winter, rondom Kerstmis, wordt een 900 m² grote overdekte kunstijsbaan opgebouwd waarop jong en oud zich op ouderwetse wijze kan vermaken. Vanaf de start van het evenement in 2002 hebben wij 12 jaar lang verschillende werkzaamheden op sponsorbasis voor Uden on ice verricht. Het ging hierbij met name om het ontwikkelen en onderhouden van de veel bezochte website.

Website Uden on ice

EK/WK UDEN

Op de Markt in het centrum van Uden vond in de zomer van 2006 en 2008 een unieke sportieve belevenis plaats: WK UDEN 2006 en EK UDEN 2008. Tijdens het evenement werden een zestal wedstrijden van het voetbal­kampioenschap op een grote mobiele LED-wall vertoond, inclusief oranje-aankleding van de Markt. Whirlwind verzorgde zowel de ontwikkeling als het onderhoud van de websites van beide edities.

De Knoerissen

De Udense carnavalsvereniging De Knoerissen bestaat sinds 1965. De naam betekent 'varkens' op z'n Ujes. In Uden was vroeger namelijk een wekelijkse varkensmarkt, ook wel 'Baggemért' genoemd. Voor de dames werd een andere naam gekozen, namelijk 'mieneke', hetgeen 'geitje' betekent. Whirlwind verzorgde gedurende enkele jaren de website van De Knoerissen, waaronder het uitgebreide foto-onderdeel dat na evenementen door de fotografen in een mum van tijd gevuld kon worden.

Website De Knoerissen

Bas Koeten Racing

In de beginjaren heeft Whirlwind het raceteam van Bas Koeten Racing gesponsord. Wij verzorgden de website en hielden deze ook qua content bij. Bovendien hebben we het logo van Bas Koeten Racing ontworpen. Destijds werd met Seat Ibiza's geracet op onder meer de circuits van Zandvoort en Spa-Francorchamps. Inmiddels is Bas Koeten Racing uitgegroeid tot één van Nederlands grootste en meest professionele raceteams. Bas Koeten Racing bouwt, onderhoudt en prepareert zo'n 40 race- en rallyauto's. Deze wagens worden ingezet tijdens diverse nationale en internationale races en rally's.

Website Bas Koeten Racing

PATCH Helderberg

Het PATCH Helderberg Child Abuse Centre ondersteunt kinderen die slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Het werkgebied beslaat de Helderberg-regio in Kaapstad, Zuid-Afrika. Tevens zet de organisatie zich in om dergelijk misbruik te voorkomen. Whirlwind ontwikkelde enkele jaren geleden de Engelstalige website van PATCH Helderberg en voorzag deze website van een CMS waarmee de organisatie zelf de inhoud kon beheren.

Website PATCH Helderberg