Internetnieuws

Aantal tv-aansluitingen in Nederland daalt

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat het aantal televisie-aansluitingen in Nederland in het derde kwartaal opnieuw gedaald is, namelijk met 0,1%. In ons land zijn momenteel 7,46 miljoen tv-aansluitingen actief. Afgelopen september nam het aantal aansluitingen ook af, toen met 0,2%. In de meeste gevallen gaat het om een kabelaansluiting (55,7%). DSL (koper) is goed voor 21,3% en glasvezel betreft 15,9%. Het aantal aansluitingen op basis van satelliet en Digitenne (van KPN) is minder dan 5%.

Lees verder

De populairste Google-zoekopdrachten in 2018

Half december heeft Google een overzicht gepresenteerd van de populairste zoekopdrachten in 2018. Bovenaan de lijst staan vooral mensen, zoals Avicii, Glennis Grace, Jos B., Meghan Markle en Maarten van der Weijden. Algemenere, veelgebruikte zoektermen in dit jaar waren Litebit, Fortnite en Boer Zoekt Vrouw. Wereldwijd werd veel gezocht naar het WK voetbal, Avicii en de muzikant Mac Miller.

Lees verder

AP ontvangt 10.000 privacyklachten

Toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft medio december bekendgemaakt dat zo'n 10.000 mensen het afgelopen halfjaar een privacyklacht bij hen hebben ingediend. Op 25 mei is de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) actief geworden. Sindsdien kunnen mensen die denken dat hun persoonsgegevens in strijd met deze wet worden verwerkt, een klacht bij de AP indienen.

Lees verder

Datagebruik stijgt hard na afschaffing roaming

In juni 2017 zijn de roamingkosten voor mobiel internet afgeschaft. Tot dat moment verbruikten Europese toeristen zo'n 15 GB aan data per 3 maanden. Uit cijfers van een rapport van de Europese Commissie blijkt dat in het eerste kwartaal van dit jaar Europese toeristen fors meer data gebruikten dan voorheen: maar liefst 70 GB.

Lees verder

Tim Berners-Lee: gebruikersdata decentraal opslaan

Tim Berners-Lee is de bedenker en grondlegger van het wereldwijde web. In 1990 werkte hij als consultant / software engineer bij CERN in Zwitserland. Daar bedacht hij hypertekst (tekst voorzien van verwijzingen) en combineerde hij dit met het internet. Hij schreef de eerste webbrowser en startte de eerste webserver. De internetpionier heeft onlangs Inrupt opgericht, een start-up die ervoor wil zorgen dat data van gebruikers voortaan decentraal wordt opgeslagen en niet bij elke website apart, zoalsĀ momenteel het geval is.

Lees verder