Internetnieuws

CoronaCheck-app zo'n 10 miljoen keer gedownload

De CoronaCheck-app van de overheid is inmiddels zo'n 10 miljoen keer gedownload. Met deze app zijn ongeveer 28 miljoen QR-codes gegenereerd. Met de CoronaCheck-app kunnen gebruikers aantonen dat zij gevaccineerd zijn, hersteld zijn van een eerdere besmetting of onlangs negatief getest zijn. Vanaf 25 september geldt de app als toegangsbewijs voor onder meer horeca en concerten.

Lees verder

Microsoft maakt inloggen zonder wachtwoord mogelijk

Sinds kort maakt Microsoft het mogelijk dat gebruikers op hun account kunnen inloggen zonder wachtwoord. Het gaat om het inloggen op Microsoft-diensten zoals Outlook en OneDrive. De gebruiker kan hierbij kiezen voor de Microsoft Authenticator-app, een fysieke beveiligingssleutel, unieke codes die per e-mail of SMS worden opgestuurd of gezichtsherkenning via Windows Hello.

Lees verder

Uitvinder betaalbare huis-PC Sinclair overleden

Op 16 september is Sir Clive Sinclair overleden, een Engelse uitvinder en ondernemer. Hij was één van de grondleggers van betaalbare PC's en werd in de jaren '70 en '80 bekend met uitvindingen zoals de Sinclair ZX80 en ZX Spectrum. Met de Sinclair ZX80, een computer die in 1980 op de markt kwam voor een bedrag van minder dan 100 Britse pond, werden computers toegankelijk voor een breed publiek. Andere huiscomputers, zoals de Apple II, kostten destijds veel meer. Het bedrijf van Sinclair was het eerste ter wereld dat meer dan 1 miljoen computers verkocht.

Lees verder

Betaaldienst Tikkie viert 5-jarig jubileum

In het voorjaar van 2016 ontwikkelde een klein team van ABN AMRO de app Tikkie. De eerste week had Tikkie al zo'n 25.000 fans. Inmiddels staat de teller op 7 miljoen gebruikers. Bovendien is sinds de oprichting zo'n 10 miljard euro via de app betaald. Betaalverzoeken kunnen via WhatsApp, Messenger, SMS en per QR-code verzonden worden.

Lees verder

KPN: meeste mensen werken nog steeds thuis

Ondanks dat de Corona-situatie in Nederland inmiddels verbeterd is, is het nog altijd druk op het netwerk van KPN. In mei en juni 2021 zag de internetprovider ongeveer een kwart meer thuiswerkverkeer dan in dezelfde periode in 2020. Na de meivakantie lijkt een klein deel van de thuiswerkers niet meer thuis te werken, maar weer als vanouds op kantoor. Desondanks werkt het grootste deel van de gebruikers nog altijd vanuit huis.

Lees verder