Internetnieuws

Apple vernieuwt MacBook Pro-laptops

Op 17 januari heeft Apple nieuwe versies van zijn 14 en 16 inch MacBook Pro gepresenteerd. De grootste vernieuwing betreft de toepassing van de nieuwe Apple M2 Pro en M2 Max-processor. Het uiterlijk van de laptops is gehandhaafd. Volgens de fabrikant zijn de laptops tot 6 keer sneller dan de snelste MacBook Pro met Intel-processor.

Lees verder

Supermarkt Carrefour test autonome bezorgrobot

Supermarktketen Carrefour verzorgt momenteel in Zaventem (Belgiƫ) een test met autonome bezorgrobots. Hierbij maakt het bedrijf gebruik van robots van het Turkse bedrijf Delivers.AI. De robot beschikt over 8 camera's en sensoren waarmee obstakels worden omzeild.

Lees verder

Google Maps: nu ook milieuvriendelijke routes in Nederland

Sinds begin september toont Google Maps niet alleen de snelste route van A naar B, maar ook de zuinigste route. Zodoende kunnen gebruikers een milieuvriendelijkere keuze maken. Hierbij wordt gekeken naar het gemiddelde brandstofgebruik, het wegtype, de hellingsgraad, verkeerspatronen en de geldende snelheidslimieten.

Lees verder

Europa overweegt vergoeding voor internetverkeer door techbedrijven

De Europese Commissie gaat onderzoeken of tech- en streamingbedrijven zoals Google en Netflix een vergoeding moeten gaan betalen voor hun internetverkeer. Europese telecom- en internetproviders hebben voor de invoering van een dergelijke vergoeding gepleit.

Lees verder

Netflix en Disney+ komen met reclame-abonnement

Volgens Variety gaat Netflix op 1 november haar goedkopere reclame-abonnement lanceren. Eerder liet het bedrijf weten dat de introductie voor het begin van 2023 gepland stond, maar Netflix heeft de datum vervroegd om Disney+ de pas af te snijden. Het reclame-abonnement van Disney+ gaat op 8 december van start.

Lees verder