Internetnieuws

Google Maps: nu ook milieuvriendelijke routes in Nederland

Sinds begin september toont Google Maps niet alleen de snelste route van A naar B, maar ook de zuinigste route. Zodoende kunnen gebruikers een milieuvriendelijkere keuze maken. Hierbij wordt gekeken naar het gemiddelde brandstofgebruik, het wegtype, de hellingsgraad, verkeerspatronen en de geldende snelheidslimieten.

Lees verder

Europa overweegt vergoeding voor internetverkeer door techbedrijven

De Europese Commissie gaat onderzoeken of tech- en streamingbedrijven zoals Google en Netflix een vergoeding moeten gaan betalen voor hun internetverkeer. Europese telecom- en internetproviders hebben voor de invoering van een dergelijke vergoeding gepleit.

Lees verder

Netflix en Disney+ komen met reclame-abonnement

Volgens Variety gaat Netflix op 1 november haar goedkopere reclame-abonnement lanceren. Eerder liet het bedrijf weten dat de introductie voor het begin van 2023 gepland stond, maar Netflix heeft de datum vervroegd om Disney+ de pas af te snijden. Het reclame-abonnement van Disney+ gaat op 8 december van start.

Lees verder

Japanse overheid gebruikt niet langer floppydisks

Na 30 jaar verwijst de overheid van Japan de floppydisk naar de prullenbak. Deze wijziging heeft de nodige voeten in de aarde aangezien nog in ruim 1.900 voorschriften is bepaald dat Japanse overheidsdocumenten op diskettes bewaard moeten worden.

Lees verder

Verkoop PC’s en laptops daalt naar niveau van voor corona

Tijdens de coronaperiode werden veel PC's en laptops verkocht. De laatste tijd zien computerfabrikanten de verkoop van dergelijke apparatuur afnemen. Daarmee liggen de verkoopaantallen weer op het niveau van voor de coronapandemie, blijkt uit onderzoek van DigiTimes.

Lees verder