Internetnieuws

Betaaldienst Tikkie viert 5-jarig jubileum

In het voorjaar van 2016 ontwikkelde een klein team van ABN AMRO de app Tikkie. De eerste week had Tikkie al zo'n 25.000 fans. Inmiddels staat de teller op 7 miljoen gebruikers. Bovendien is sinds de oprichting zo'n 10 miljard euro via de app betaald. Betaalverzoeken kunnen via WhatsApp, Messenger, SMS en per QR-code verzonden worden.

Lees verder

KPN: meeste mensen werken nog steeds thuis

Ondanks dat de Corona-situatie in Nederland inmiddels verbeterd is, is het nog altijd druk op het netwerk van KPN. In mei en juni 2021 zag de internetprovider ongeveer een kwart meer thuiswerkverkeer dan in dezelfde periode in 2020. Na de meivakantie lijkt een klein deel van de thuiswerkers niet meer thuis te werken, maar weer als vanouds op kantoor. Desondanks werkt het grootste deel van de gebruikers nog altijd vanuit huis.

Lees verder

Europese Commissie onderzoekt reclamebeleid Google

In januari dit jaar startte de Europese Commissie een tweetal verkennende onderzoeken naar Google. Het eerste onderzoek was gericht op de advertentietechnologie die Google hanteert en het tweede onderzoek spitste zich op de methode van het verzamelen en verwerken van data. Onlangs heeft de Commissie een formeel onderzoek gestart waarin bekeken wordt of Google de gebruikersgegevens voor reclamedoeleinden aan derden ter beschikking heeft gesteld.

Lees verder

Meerdere partijen bouwen Clubhouse-concurrent

Clubhouse is een populaire audio-chat-app voor iOS. De gebruikers van Clubhouse kunnen in groepsverband met elkaar spreken terwijl anderen meeluisteren. Vanwege de populariteit van deze app werken grote partijen zoals Twitter, Facebook, Spotify, Slack en LinkedIn momenteel aan hun eigen concurrent voor Clubhouse.

Lees verder

Android Auto beschikbaar in Nederland

Vanaf eind maart is Android Auto beschikbaar in Nederland. Met dit systeem van Google kunnen gebruikers hun Android-telefoon koppelen aan het dashboardscherm in de auto, bijvoorbeeld om naar een adres te navigeren, het afspelen van muziek via Spotify of het voeren van telefoongesprekken.

Lees verder