Internetnieuws

Google Analytics: van UA naar GA4

Google Analyics is de meest gebruikte software om inzicht te krijgen in het bezoek van een website of het gebruik van een app. Google Analytics 4, ook wel 'GA4' genoemd, is de nieuwste versie. Het is een volledige nieuwe manier om het gebruik van een website of applicatie te analyseren. GA4 maakt het volledige pad dat gebruikers afleggen inzichtelijk en biedt daarnaast extra informatie op basis van AI en machine learning.

Lees verder

Google Street View terug in Duitsland

In 2010 stopte Google met Street View in Duitsland vanwege privacybezwaren. Afgelopen juni heeft het bedrijf de activiteiten omtrent Street View in Duitsland weer opgepakt. Na 13 jaar waagt het bedrijf een nieuwe poging zodat gebruikers binnenkort ook Duitse straten virtueel kunnen verkennen in Google Maps. Deze functie is in meer dan 100 landen beschikbaar, maar vooralsnog is het aanbod in Duitsland veel kleiner.

Lees verder

Apple introduceert Vision Pro

Het is inmiddels enkele jaren geleden dat Apple voor het laatst een volledig nieuw product introduceerde. Maar begin juni was er toch weer een productintroductie: Apple onthulde toen de Vision Pro. Het gaat om een digitale bril waarbij beelden op de glazen worden geprojecteerd. Op die manier lijkt het alsof deze beelden in de omgeving van de brildrager verschijnen.

Lees verder

Google krijgt mogelijk miljardenboete

De verkoop van online advertenties is de belangrijkste inkomstenbron van Google. Tevens koppelt het bedrijf adverteerders aan hun doelgroepen. Volgens de Europese Commissie heeft Google haar eigen advertentiediensten boven die van concurrenten geplaatst, waardoor die concurrenten veel zaken zijn misgelopen.

Lees verder

Kabinet verbiedt TikTok op overheidstelefoons

TikTok is een social media app waarmee korte (muziek)video's gemaakt en gedeeld kunnen worden. Meestal hebben de filmpjes een duur van 15 seconden. De app is momenteel erg populair, vooral onder jongeren. Omdat de app in China wordt gemaakt en zodoende spionage-gevoelig is, heeft het kabinet het gebruik van TikTok op overheidstelefoons verboden.

Lees verder

Nieuwsbrief

Whirlwind geeft een digitale nieuwsbrief uit om haar relaties te informeren over ontwikkelingen op internetgebied en nieuws over Whirlwind in het bijzonder. Uiteraard gaan wij zorgvuldig met uw e-mailadres om. Meer informatie op het gebied van privacy vindt u in ons privacybeleid.

Meer over onze nieuwsbrief