Internetnieuws

Kabinet verbiedt TikTok op overheidstelefoons

TikTok is een social media app waarmee korte (muziek)video's gemaakt en gedeeld kunnen worden. Meestal hebben de filmpjes een duur van 15 seconden. De app is momenteel erg populair, vooral onder jongeren. Omdat de app in China wordt gemaakt en zodoende spionage-gevoelig is, heeft het kabinet het gebruik van TikTok op overheidstelefoons verboden.

Lees verder

Facebook overtrad 10 jaar lang privacyregels

Uit een uitspraak van de rechtbank is gebleken dat Facebook tussen april 2010 en januari 2020 de Nederlandse wet heeft overtreden bij de verwerking van persoonsgegevens van Nederlandse gebruikers. Het socialmediabedrijf gebruikte de gegevens zonder toestemming voor advertentiedoeleinden en deelde ze met andere bedrijven.

Lees verder

Intel-oprichter Gordon Moore (94) overleden

Op 24 maart is Gordon Moore, mede-oprichter van chipproducent Intel, op 94-jarige leeftijd overleden. Moore is vooral bekend vanwege de 'Wet van Moore'. In 1965 voorspelde Moore dat het aantal transistors op een chip elk jaar zou verdubbelen. In 1975 stelde hij zijn voorspelling bij: in plaats van jaarlijks zou het aantal transistors elke 2 jaar verdubbelen.

Lees verder

Apple vernieuwt MacBook Pro-laptops

Op 17 januari heeft Apple nieuwe versies van zijn 14 en 16 inch MacBook Pro gepresenteerd. De grootste vernieuwing betreft de toepassing van de nieuwe Apple M2 Pro en M2 Max-processor. Het uiterlijk van de laptops is gehandhaafd. Volgens de fabrikant zijn de laptops tot 6 keer sneller dan de snelste MacBook Pro met Intel-processor.

Lees verder

Supermarkt Carrefour test autonome bezorgrobot

Supermarktketen Carrefour verzorgt momenteel in Zaventem (België) een test met autonome bezorgrobots. Hierbij maakt het bedrijf gebruik van robots van het Turkse bedrijf Delivers.AI. De robot beschikt over 8 camera's en sensoren waarmee obstakels worden omzeild.

Lees verder