Internetnieuws

Apple stopt met iTunes voor Mac

Op 3 juni 2019 heeft Apple aangekondigd te stoppen met de digitale mediaspeler iTunes. Over de toekomst van de Windows-versie van iTunes is nog niets bekend, maar de Mac-versie wordt in ieder geval stopgezet. Apple splitst iTunes op in 3 onderdelen, namelijk Apple Music, Podcasts en Apple TV. De update komt later dit jaar beschikbaar voor macOS.

Lees verder

Nieuwigheden n.a.v. Apple-conferentie

Op de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Apple, WWDC genaamd (Worldwide Developers Conference), is een aantal nieuwigheden gepresenteerd. Zo krijgt iOS, het besturingssysteem van de iPhone, een donkere modus, wat prettig is bij weinig omgevingslicht. Ook is in iOS 13 de snelheid verbeterd, onder meer van Face ID en het openen van apps.

Lees verder

Aantal tv-aansluitingen in Nederland daalt

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat het aantal televisie-aansluitingen in Nederland in het derde kwartaal opnieuw gedaald is, namelijk met 0,1%. In ons land zijn momenteel 7,46 miljoen tv-aansluitingen actief. Afgelopen september nam het aantal aansluitingen ook af, toen met 0,2%. In de meeste gevallen gaat het om een kabelaansluiting (55,7%). DSL (koper) is goed voor 21,3% en glasvezel betreft 15,9%. Het aantal aansluitingen op basis van satelliet en Digitenne (van KPN) is minder dan 5%.

Lees verder

De populairste Google-zoekopdrachten in 2018

Half december heeft Google een overzicht gepresenteerd van de populairste zoekopdrachten in 2018. Bovenaan de lijst staan vooral mensen, zoals Avicii, Glennis Grace, Jos B., Meghan Markle en Maarten van der Weijden. Algemenere, veelgebruikte zoektermen in dit jaar waren Litebit, Fortnite en Boer Zoekt Vrouw. Wereldwijd werd veel gezocht naar het WK voetbal, Avicii en de muzikant Mac Miller.

Lees verder

AP ontvangt 10.000 privacyklachten

Toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft medio december bekendgemaakt dat zo'n 10.000 mensen het afgelopen halfjaar een privacyklacht bij hen hebben ingediend. Op 25 mei is de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) actief geworden. Sindsdien kunnen mensen die denken dat hun persoonsgegevens in strijd met deze wet worden verwerkt, een klacht bij de AP indienen.

Lees verder

Nieuwsbrief

Whirlwind geeft een digitale nieuwsbrief uit om haar relaties te informeren over ontwikkelingen op internetgebied en nieuws over Whirlwind in het bijzonder. Uiteraard gaan wij zorgvuldig met uw e-mailadres om. Meer informatie op het gebied van privacy vindt u in ons privacybeleid.

Meer over onze nieuwsbrief