Whirlwind nieuws

Spellen van Whirlwind Games veel gespeeld

Onder de naam Whirlwind Games ontwikkelen we HTML5-spellen. Onze eerste game is een Sokoban-spel met een kerstthema dat medio december 2016 uitkwam. Santa's Warehouse is inmiddels meer dan 10.000 keer gespeeld. De gemiddelde speelduur van 7,5 minuut wijst erop dat spelers de game op prijs stellen. De meeste spelers zijn afkomstig uit Brazilië, Nederland, Amerika, Duitsland en Denemarken. Het spel is uitgegeven door Cloud Games in Haarlem, wat heeft bijgedragen aan de snelle wereldwijde verspreiding. Diverse gaming portals bieden de game aan, waaronder het in Nederland populaire Spele.nl.

Lees verder

Whirlwind Games brengt eerste spel uit

Onder de naam Whirlwind Games ontwikkelen we HTML5-spellen. Onze eerste game is een Sokoban-spel met een kerstthema getiteld Santa's Warehouse. Sokoban, Japans voor 'magazijnmedewerker', is een puzzelspel waarbij de speler objecten door een van bovenaf gezien doolhof moet loodsen. Het is de bedoeling om de objecten op de aangegeven doelen te positioneren, waarbij de objecten alleen geduwd kunnen worden.

Lees verder

Download 'Santa's Warehouse' voor iOS of Android

In verband met de eindejaarsperiode hebben we als eerste een kerstversie van ons Sokoban-spel uitgebracht. Hierin speelt de gebruiker de kerstman die cadeautjes in zijn magazijn moet verplaatsen. Het spel is volledig in kerstsfeer uitgevoerd, inclusief vallende sneeuw en toepasselijke muziek. Het spel is online en als app op smartphones en tablets te spelen, namelijk op iOS (iPhone en iPad) en Android.

Lees verder

Cloud Games uitgever van 'Santa's Warehouse'

Cloud Games uit Haarlem is de uitgever van ons Sokoban-spel Santa's Warehouse. Dit bedrijf biedt een API aan waarmee advertenties in HTML5 games weergegeven kunnen worden. De spellen die Cloud Games selecteert, worden op de eigen gaming portal gepubliceerd en bovendien als suggestie voorgelegd aan andere, grote portals. Op die manier hebben de spellen van Cloud Games een bereik van maar liefst 200 miljoen gebruikers.

Lees verder

Rob Plijnaar behaalt Marathon Grand Slam

Met een gevoelstemperatuur van -35 graden heeft Rob Plijnaar, directeur van Hotel Mitland in Utrecht waarvoor wij meerdere websites ontwikkelden en onderhouden, afgelopen maand op Antarctica zijn laatste marathon voor de 'Marathon Grand Slam'-titel gelopen. Hij sloot deze barre tocht af met een eindtijd van 5 uur en 57 minuten. Hij is hiermee de eerste Nederlander die op 7 continenten én de Noordpool marathons heeft afgelegd.

Lees verder