Whirlwind nieuws

Whirlwind verkoopt 5.000ste RAL-waaier

Naast de projecten die we voor onze opdrachtgevers uitvoeren, exploiteren we zelf ook meerdere webconcepten. Eén van deze websites is RALkleuren.com, een online kleurengids van het RAL-coderingssysteem. RALkleuren.com en de vertalingen van deze site richten zich op Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje. Via deze websites, die dagelijks door duizenden bezoekers bezocht worden, verkopen we sinds maart 2015 fysieke kleurenwaaiers. Inmiddels zijn meer dan 5.000 exemplaren verkocht.

Lees verder

Online spellen Whirlwind Games veel gespeeld

De spellen die we de afgelopen maanden onder de naam Whirlwind Games hebben ontwikkeld, worden veelvuldig gespeeld op diverse online gaming portals. Dat zijn websites waarop een groot aantal spelletjes wordt aangeboden die direct in de browser gespeeld kunnen worden. Zo is onze eerste game, het Sokoban-spel Cargo Challenge, sinds de start op 1 januari 2017 135.000 keer gespeeld met een gemiddelde speelduur van maar liefst 6 minuten.

Lees verder

Home Assistant: EnOcean-wandschakelaars

Home automation, ook wel domotica genoemd, draait om het automatiseren van apparaten in woonhuizen. Whirlwind volgt deze ontwikkelingen met interesse en schrijft uit eigen ervaring zo nu en dan een artikel over dit onderwerp. In dit artikel combineren we de draad- en batterijloze EnOcean-wandschakelaar Eltako FT55 met het domoticaprogramma Home Assistant. Met deze wandschakelaar is het mogelijk om bijvoorbeeld Philips Hue, IKEA Tradfri of KlikAanKlikUit te schakelen.

Lees verder

Home Assistant: KlikAanKlikUit met Philips Hue motion sensor

In dit artikel combineren we KlikAanKlikUit met de Philips Hue motion sensor om verlichting via het domoticaprogramma Home Assistant automatisch in/uit te schakelen. Dit is handig en bespaart energie in ruimtes zoals de hal, gang, overloop, badkamer en toilet.

Lees verder

Whirlwind introduceert nieuw spel: 'Mountain Mind'

Onder de naam Whirlwind Games ontwikkelen we HTML5-spellen. Recent hebben we een nieuw spel ontwikkeld: Mountain Mind. Het gaat om een Memory-spel waarbij de speler zo snel mogelijk dezelfde kaarten dient te vinden. De game is voorzien van een aantrekkelijk thema en is geschikt om te spelen op zowel kleine als grote schermen. Het spel wordt aangeboden in 9 talen: Engels, Duits, Frans, Nederlands, Spaans, Portugees, Pools, Turks en Russisch.

Lees verder