Whirlwind nieuws

Websites verhuisd naar datacenter Steenbergen

Eind mei hebben we de verhuizing van onze servers afgerond. De servers zijn verhuisd van een datacenter in Alblasserdam naar NedZone in Steenbergen (Noord-Brabant). Op deze servers zijn zowel de websites van onze webhostingklanten als de door ons ontwikkelde websites ondergebracht. Bovendien is het volledige platform vernieuwd zodat de webhostingomgeving aan alle huidige eisen en standaarden voldoet.

Lees verder

Whirlwind verkoopt 4000e RAL-kleurenwaaier

Naast de projecten die we voor onze opdrachtgevers uitvoeren, exploiteren we zelf ook meerdere webconcepten. Eén van deze websites is RALkleuren.com, een online kleurengids van het RAL-coderingssysteem. RALkleuren.com en de vertalingen van deze site richten zich op Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje. Via deze websites, die dagelijks door duizenden bezoekers bezocht worden, verkopen we sinds maart 2015 fysieke kleurenwaaiers. Inmiddels zijn meer dan 4.000 exemplaren verkocht.

Lees verder

Whirlwind introduceert nieuw spel: 'Battle Ship'

Onder de naam Whirlwind Games ontwikkelen we HTML5-spellen. Recent hebben we een nieuw spel ontwikkeld: Battle Ship, een moderne vertolking van het bekende klassieke bordspel Zeeslag. De speler kan zowel tegen de computer spelen als tegen iemand anders op hetzelfde apparaat. Dankzij de responsive-opzet is het spel geschikt voor gebruik op computers, tablets en smartphones. Bovendien is de game sinds kort beschikbaar in de App Store voor iPhones en iPads en binnenkort ook voor Android-apparaten.

Lees verder

Famobi en Cloud Games uitgevers van 'Battle Ship'

Battle Ship, ons nieuwe HTML5-spel, wordt uitgegeven door Famobi en Cloud Games. Famobi is een Duitse uitgever en distributeur van HTML5-spellen, gevestigd in Keulen. Het bedrijf richt zich op kwalitatief hoogwaardige games, wat zich bijvoorbeeld uit in het uitgebreid testen van spellen voordat deze gepubliceerd worden. Momenteel bevindt het spel zich in de laatste testfase. Via Cloud Games, gevestigd in Haarlem, is de game reeds enkele dagen geleden gepubliceerd. Inmiddels hebben al enkele duizenden spelers uit meer dan 100 landen de game gespeeld.

Lees verder

90.000 levels van onze Sokoban games gespeeld

Inmiddels zijn in totaal 90.000 levels van de Sokoban-spellen van Whirlwind Games gespeeld. De eerste versie ging in december 2016 online en sinds die tijd hebben we 2 versies toegevoegd. In totaal bevatten deze spellen 198 levels. Elke keer als een speler een level uitspeelt, worden de gegevens daarvan opgeslagen in een database. Zodoende kunnen we uitgebreid de populariteit van deze Sokoban-spellen bekijken.

Lees verder