Whirlwind nieuws

Home Assistant: KlikAanKlikUit met Philips Hue dimmer switch

Home Assistant is een uitgebreid domoticaprogramma dat onder andere gebruikt kan worden op een Raspberry Pi, een mini-computer die vaak op Linux draait. De Home Assistant-community heeft een groot aantal componenten ontwikkeld waarmee Home Assistant kan communiceren met andere systemen. Te denken valt aan systemen waarmee apparaten en verlichting geschakeld kunnen worden, zoals KlikAanKlikUit (via bijvoorbeeld een RFXcom-transceiver), IKEA Tradfri en Philips Hue.

Lees verder

Whirlwind introduceert nieuwe website

Eindelijk is het zover: de nieuwe Whirlwind-website is een feit. Tussen opdrachten voor klanten door, hebben we de laatste tijd gewerkt om onze eigen website volledig te herzien. Het resultaat is een frisse, moderne site met veel informatie over onze diensten en producten én de projecten die we de afgelopen jaren hebben uitgevoerd.

Lees verder

Websites verhuisd naar datacenter Steenbergen

Eind mei hebben we de verhuizing van onze servers afgerond. De servers zijn verhuisd van een datacenter in Alblasserdam naar NedZone in Steenbergen (Noord-Brabant). Op deze servers zijn zowel de websites van onze webhostingklanten als de door ons ontwikkelde websites ondergebracht. Bovendien is het volledige platform vernieuwd zodat de webhostingomgeving aan alle huidige eisen en standaarden voldoet.

Lees verder

Whirlwind verkoopt 4000e RAL-kleurenwaaier

Naast de projecten die we voor onze opdrachtgevers uitvoeren, exploiteren we zelf ook meerdere webconcepten. Eén van deze websites is RALkleuren.com, een online kleurengids van het RAL-coderingssysteem. RALkleuren.com en de vertalingen van deze site richten zich op Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje. Via deze websites, die dagelijks door duizenden bezoekers bezocht worden, verkopen we sinds maart 2015 fysieke kleurenwaaiers. Inmiddels zijn meer dan 4.000 exemplaren verkocht.

Lees verder

Whirlwind introduceert nieuw spel: 'Battle Ship'

Onder de naam Whirlwind Games ontwikkelen we HTML5-spellen. Recent hebben we een nieuw spel ontwikkeld: Battle Ship, een moderne vertolking van het bekende klassieke bordspel Zeeslag. De speler kan zowel tegen de computer spelen als tegen iemand anders op hetzelfde apparaat. Dankzij de responsive-opzet is het spel geschikt voor gebruik op computers, tablets en smartphones. Bovendien is de game sinds kort beschikbaar in de App Store voor iPhones en iPads en binnenkort ook voor Android-apparaten.

Lees verder