Whirlwind nieuws

E4 toegevoegd aan assortiment RALkleuren.com

Naast de projecten die we voor onze opdrachtgevers uitvoeren, exploiteren we zelf ook meerdere webconcepten. Eén van deze websites is RALkleuren.com, een online kleurengids van het RAL-coderingssysteem. RALkleuren.com en de vertalingen van deze site richten zich hoofdzakelijk op Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Zweden. Via deze websites, die dagelijks door duizenden bezoekers bezocht worden, verkopen we sinds maart 2015 fysieke kleurenwaaiers. Tot op heden zijn bestellingen naar meer dan 65 verschillende landen verzonden.

Lees verder

Gledopto LED-controller met RGB+CCT-strip koppelen aan Philips Hue / IKEA Tradfri

Home automation, ook wel domotica genoemd, draait om het automatiseren van apparaten in woonhuizen. Whirlwind volgt deze ontwikkelingen met interesse en schrijft uit eigen ervaring zo nu en dan een artikel over dit onderwerp. In dit artikel koppelen we een RGB+CCT-strip aan een LED-controller van Gledopto.

Lees verder

HP LaserJet-printer koppelen aan Raspberry Pi

In dit artikel koppelen we een HP LaserJet-printer aan CUPS (Common Unix Printing System) op een Raspberry Pi. CUPS is een printsysteem ontwikkeld door Apple en wordt gebruikt op OS X, Linux en Unix-achtige systemen om documenten af te drukken.

Lees verder

Bluetooth-speaker koppelen aan Raspberry Pi

Home automation, ook wel domotica genoemd, draait om het automatiseren van apparaten in woonhuizen. Whirlwind volgt deze ontwikkelingen met interesse en schrijft uit eigen ervaring zo nu en dan een artikel over dit onderwerp. In dit artikel koppelen we een Bluetooth-speaker aan Snapcast, een multi-room-audioserver en client voor onder andere Raspberry Pi (meer informatie over Snapcast is vermeld in ons artikel Multi-room Spotify via Raspberry Pi). Veel Bluetooth-speakers hebben een accu en kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden op een terras, balkon of in een badkamer.

Lees verder

Mijlpaal 700 spellen DOS Games Archive bereikt

Sinds 1998 exploiteren we de website DOS Games Archive. Zoals de naam aangeeft is dit een archief van klassieke computerspellen voor het besturingssysteem MS-DOS. De bezoeker kan de spellen gratis van deze website downloaden, meestal in de vorm van shareware, speelbare demo of freeware. De DOS-spellensite wordt dagelijks door duizenden bezoekers wereldwijd bezocht. Onlangs is het 700ste spel aan het aanbod toegevoegd.

Lees verder