Whirlwind nieuws

HP LaserJet-printer koppelen aan Raspberry Pi

In dit artikel koppelen we een HP LaserJet-printer aan CUPS (Common Unix Printing System) op een Raspberry Pi. CUPS is een printsysteem ontwikkeld door Apple en wordt gebruikt op OS X, Linux en Unix-achtige systemen om documenten af te drukken.

Lees verder

Bluetooth-speaker koppelen aan Raspberry Pi

Home automation, ook wel domotica genoemd, draait om het automatiseren van apparaten in woonhuizen. Whirlwind volgt deze ontwikkelingen met interesse en schrijft uit eigen ervaring zo nu en dan een artikel over dit onderwerp. In dit artikel koppelen we een Bluetooth-speaker aan Snapcast, een multi-room-audioserver en client voor onder andere Raspberry Pi (meer informatie over Snapcast is vermeld in ons artikel Multi-room Spotify via Raspberry Pi). Veel Bluetooth-speakers hebben een accu en kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden op een terras, balkon of in een badkamer.

Lees verder

Mijlpaal 700 spellen DOS Games Archive bereikt

Sinds 1998 exploiteren we de website DOS Games Archive. Zoals de naam aangeeft is dit een archief van klassieke computerspellen voor het besturingssysteem MS-DOS. De bezoeker kan de spellen gratis van deze website downloaden, meestal in de vorm van shareware, speelbare demo of freeware. De DOS-spellensite wordt dagelijks door duizenden bezoekers wereldwijd bezocht. Onlangs is het 700ste spel aan het aanbod toegevoegd.

Lees verder

350 online spellen op GameWolf / GameLion

Op onze website GameWolf / GameLion vindt de bezoeker de beste online HTML5-spelletjes die gratis gespeeld kunnen worden. Het uitgebreide aanbod bestaat uit verschillende soorten online games die direct in de browser te spelen zijn. We voegen regelmatig nieuwe online games toe. Onlangs is de 350ste game aan het spelaanbod toegevoegd.

Lees verder

Spellensite DOS Games Archive bestaat 20 jaar

In de zomer van 1998 zijn we gestart met de website DOS Games Archive, een archief van computerspellen voor het besturingssysteem MS-DOS. Wat begon als een kleine website met een beperkt aanbod aan downloadbare spellen, is gedurende een periode van 20 jaar uitgegroeid tot een uitgebreide website die door veel bezoekers als hun favoriete plaats wordt aangeduid voor het downloaden van klassieke computerspellen. De website biedt deze games niet alleen als download aan, meer geeft ook veel (achtergrond)informatie weer, waaronder screenshots.

Lees verder