Whirlwind nieuws

Online spellen Whirlwind Games veel gespeeld

Onder de naam Whirlwind Games ontwikkelen we HTML5-spellen die op verschillende online gaming portals worden gespeeld. Het gaat om de Sokoban-spellen Cargo Challenge, Santa's Warehouse, Easter Sokoban, het zeeslagspel Battle Ship en de memory game Mountain Mind.

Lees verder

E4 toegevoegd aan assortiment RALkleuren.com

Naast de projecten die we voor onze opdrachtgevers uitvoeren, exploiteren we zelf ook meerdere webconcepten. Eén van deze websites is RALkleuren.com, een online kleurengids van het RAL-coderingssysteem. RALkleuren.com en de vertalingen van deze site richten zich hoofdzakelijk op Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Zweden. Via deze websites, die dagelijks door duizenden bezoekers bezocht worden, verkopen we sinds maart 2015 fysieke kleurenwaaiers. Tot op heden zijn bestellingen naar meer dan 65 verschillende landen verzonden.

Lees verder

Gledopto LED-controller met RGB+CCT-strip koppelen aan Philips Hue / IKEA Tradfri

Home automation, ook wel domotica genoemd, draait om het automatiseren van apparaten in woonhuizen. Whirlwind volgt deze ontwikkelingen met interesse en schrijft uit eigen ervaring zo nu en dan een artikel over dit onderwerp. In dit artikel koppelen we een RGB+CCT-strip aan een LED-controller van Gledopto.

Lees verder

HP LaserJet-printer koppelen aan Raspberry Pi

In dit artikel koppelen we een HP LaserJet-printer aan CUPS (Common Unix Printing System) op een Raspberry Pi. CUPS is een printsysteem ontwikkeld door Apple en wordt gebruikt op OS X, Linux en Unix-achtige systemen om documenten af te drukken.

Lees verder

Bluetooth-speaker koppelen aan Raspberry Pi

Home automation, ook wel domotica genoemd, draait om het automatiseren van apparaten in woonhuizen. Whirlwind volgt deze ontwikkelingen met interesse en schrijft uit eigen ervaring zo nu en dan een artikel over dit onderwerp. In dit artikel koppelen we een Bluetooth-speaker aan Snapcast, een multi-room-audioserver en client voor onder andere Raspberry Pi (meer informatie over Snapcast is vermeld in ons artikel Multi-room Spotify via Raspberry Pi). Veel Bluetooth-speakers hebben een accu en kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden op een terras, balkon of in een badkamer.

Lees verder