Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
 
 
Whirlwind Nieuws #59
 
mei / juni 2015
 
Facebook Twitter LinkedIn
In deze nieuwsbrief...
 
Website en huisstijl 0412 Autoverhuur »
Whirlwind Internet bestaat 15 jaar »
Whirlwind introduceert webapplicatie PaymentPoint »
Twee nieuwe wallpapersites online »
Mijlpaal 500 spellen DOS Games Archive bereikt »
Afkortingen.nu voorzien van mobiele versie »
 
Display in winkelruimte ToyBricks.nl vernieuwd »
Hotel Mitland klaar voor de tourstart in Utrecht »
Apple werkt aan concurrent van Street View »
Slimme oven herkent eten en stelt zichzelf in »
Opgeleverde projecten »
Klant in beeld: B&B Le Jeune Marronnier »
 
 
 
Website en huisstijl
0412 Autoverhuur
 
0412 Autoverhuur is een nieuw autoverhuurbedrijf dat gebruiksgemak en voordelige prijzen hoog in het vaandel heeft staan. Whirlwind ontwikkelde een overzichtelijke website waarop de mogelijkheden en tarieven worden weergegeven. Tevens kan een bezoeker direct een bus of aanhanger huren.
bekijk dit project  »
header_0412autoverhuur.png
 
 
Whirlwind Internet bestaat 15 jaar
 
Whirlwind Internet is in mei 2000 door Barthe & Jorrit Diepstraten opgericht en bestaat zodoende 15 jaar. In de beginperiode ontwikkelden we voor onze opdrachtgevers voornamelijk informatieve websites. Korte tijd later hebben we het dienstenaanbod uitgebreid met webhosting en domeinnamen. Nadat we beiden in 2007 afgestudeerd waren aan de Hogeschool Utrecht, gingen we full-time met Whirlwind aan de slag. Sinds de zomer van 2007 zijn we gevestigd op Vluchtoord 7 in Uden.

In de beginjaren stonden de websites van de meeste bedrijven nog in de kinderschoenen. Door de tijd heen werd het aanbieden en beheren van websites steeds belangrijker. Ook de hoeveelheid informatie, de functionele mogelijkheden en de technische complexiteit namen door de jaren heen sterk toe.

Tegenwoordig ontwikkelt Whirlwind ook webwinkels, webapplicaties en apps en helpen we bedrijven bij het behalen van een maximaal rendement uit hun internetactiviteiten, bijvoorbeeld middels zoekmachine-optimalisatie, AdWords-campagnes, e-mailings en conversie-optimalisatie. Naast opdrachten voor klanten richten we ons steeds meer op het exploiteren van eigen websites. Deze sites hebben als doel om advertentie-inkomsten te genereren en producten online te verkopen. Daarnaast bieden we gespecialiseerde (web)applicaties op abonnementsbasis aan.

Graag bedanken wij al onze opdrachtgevers voor het vertrouwen dat zij tijdens de afgelopen 15 jaar in ons hebben gesteld. We zijn vastberaden om onze klanten in de toekomst met dezelfde inzet en toewijding van dienst te zijn en kijken dan ook uit naar alle nieuwe projecten en toekomstige ontwikkelingen.
Whirlwind Internet bestaat 15 jaar
 
 
 
 
banner_paymentpoint.png
 
 
 
 
Whirlwind introduceert webapplicatie PaymentPoint
 
Steeds meer bedrijven bieden hun klanten de mogelijkheid om online te betalen. Zou het niet handig zijn als ook uw klanten uw facturen via internet kunnen betalen? Hiervoor hebben wij een applicatie op maat ontwikkeld: PaymentPoint.

Via PaymentPoint krijgt u een eigen omgeving waarin u betalingsverzoeken van uw facturen kunt aanmaken. Dit werkt zeer eenvoudig door het factuurnummer, het totaalbedrag en het e-mailadres van de debiteur in te voeren. Indien gewenst kunt u het factuurbestand bijvoegen, bijvoorbeeld in PDF-formaat. Vervolgens laat u via PaymentPoint een e-mail naar deze persoon sturen waarin gevraagd wordt om de factuur aan u te voldoen. Hierbij kan de ontvanger op een link klikken om online te betalen, bijvoorbeeld via iDEAL. Tevens ondersteunen we MisterCash (België), Sofort (Duitsland) en PayPal (o.a. creditcard).

Zowel de e-mail als de betaalpagina's zijn aanpasbaar door een eigen logo en kleur in te stellen. In PaymentPoint kunt u bovendien te allen tijde zien of uw facturen betaald zijn zodat u dit niet meer handmatig via internetbankieren hoeft te controleren.

PaymentPoint bieden we aan in de vorm van een abonnement van slechts €19,95 exclusief 21% BTW per maand (onbeperkt aantal betalingsverzoeken). Wilt u hierover meer weten of heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Whirlwind introduceert webapplicatie PaymentPoint
 
 
 
 
Twee nieuwe wallpapersites online
 
In december vorig jaar informeerden we u via onze nieuwsbrief over een netwerk van websites waarop we wallpapers aanbieden. Elke website behandelt één automerk waarbij de bureaublad-achtergronden op automodel zijn gerangschikt. Via de site kan de bezoeker een wallpaper uitkiezen en op maat laten maken voor zijn computer, tablet of smartphone.

Als eerste ging de website SaabWallpapers.com online. Onlangs zijn twee automerken toegevoegd, namelijk AlfaRomeoWallpapers.com en AstonMartinWallpapers.com. Inmiddels zijn al meer dan 3.000 wallpapers op deze 3 sites beschikbaar. Tevens hebben we een aantal extra domeinnamen voor andere automerken toegevoegd zodat het netwerk momenteel uit zo'n 40 websites bestaat. De websites die nu nog geen content hebben, worden in de toekomst één voor één van inhoud voorzien.
Twee nieuwe wallpapersites online
 
 
 
 
Mijlpaal 500 spellen DOS Games Archive bereikt
 
Sinds 1998 exploiteren we de website DOS Games Archive. Zoals de naam aangeeft is dit een archief van klassieke computerspellen voor het besturingssysteem MS-DOS. De bezoeker kan de spellen (meestal in de vorm van shareware, speelbare demo's of freeware) gratis van deze website downloaden. De DOS-spellensite wordt dagelijks door duizenden bezoekers wereldwijd bezocht.

In de zomer van 2014 hebben we voor deze website een CMS op maat ontwikkeld. Dankzij deze webapplicatie kunnen we in een mum van tijd nieuwe spellen toevoegen en zodoende het aanbod op de website vergroten. Op dat moment stond de teller op zo'n 250 spellen. Onlangs hebben we de mijlpaal van 500 games bereikt. Hiermee is DOS Games Archive niet alleen een van de meest bezochte DOS-spellensites, maar ook een van de meest uitgebreide. De komende tijd wordt het aanbod verder uitgebreid.
Mijlpaal 500 spellen DOS Games Archive bereikt
 
 
 
 
Afkortingen.nu voorzien van mobiele versie
 
In september vorig jaar openden we een nieuwe website: Afkortingen.nu. Deze website bevat de definities van meer dan 1.300 afkortingen die in de Nederlandse taal worden gebruikt. Van zogenaamde afkortingen in engere zin (zoals z.s.m.), letterwoorden (zoals pin) tot verkortingen (zoals Benelux) en bedrijfsnamen. Inmiddels wordt de website op werkdagen door ± 2.000 unieke bezoekers bezocht.

Aangezien Google sinds enige tijd veel waarde hecht aan de weergave van websites op mobiele apparaten zoals smartphones, hebben we deze site voorzien van een mobiele versie. Hierbij is de lay-out afgestemd op het kleinere schermoppervlak van mobiele telefoons. Een mobiele versie komt de vindbaarheid van websites op mobiele apparaten ten goede aangezien deze door Google hoger worden beoordeeld dan traditionele websites.
Afkortingen.nu voorzien van mobiele versie
 
 
 
 
Display in winkelruimte ToyBricks.nl vernieuwd
 
In onze webwinkel ToyBricks.nl bieden we bouwsets en bouwstenen aan die passen op Lego en andere merken. In deze webshop vindt de bezoeker producten van zowel Sluban als Q-Bricks. De producten die in deze webwinkel worden aangeboden, zijn ook te koop in onze winkelruimte bij woonwarenhuis Living for All in Uden.

De winkelruimte is voorzien van een display met een afmeting van 1,5 bij 1,5 meter. Hierin bevindt zich een groot aantal opgebouwde Sluban-bouwsets van verschillende thema's. Dankzij het display kunnen bezoekers zich een goed beeld vormen van dit voordelige bouwstenenmerk. Onlangs heeft Sluban op haar Facebook-pagina aandacht besteed aan onze winkelruimte en het grote display. Diverse mensen vonden dit interessant en gaven een 'like'.
Display in winkelruimte ToyBricks.nl vernieuwd
 
 
 
 
Hotel Mitland klaar voor de tourstart in Utrecht
 
In het weekend van 4 en 5 juli is Utrecht hét middelpunt van de wielerwereld. Op zaterdag 4 juli vindt de Grand Départ van de Tour de France in Utrecht plaats. Om 14.00 uur vertrekt de eerste renner van het startpodium voor een tijdrit door de stad. Op de tweede dag vertrekken de renners vanuit Utrecht richting de provincie Zeeland. Hierbij loopt de route langs Hotel Mitland waardoor het hotel goed op TV te zien zal zijn. Na Amsterdam (1954), Scheveningen (1973), Leiden (1978), Den Bosch (1996) en Rotterdam (2010) is Utrecht de zesde Nederlandse stad waar de tour van start gaat.

Direct na de bekendmaking in november 2013 dat Utrecht de startplaats van 2015 zou worden, heeft de organisatie van de Tour de France Hotel Mitland en diverse andere Utrechtse hotels vastgelegd. De volgende wielerploegen overnachten bij Hotel Mitland: Etixx-Quick Step, IAM Cycling en Team Europecar. Mensen die nu nog een kamer bij Mitland willen boeken zijn (veel) te laat: Hotel Mitland is voor deze dagen reeds geruime tijd volgeboekt.

In 2013 ontwikkelde Whirlwind de website van Hotel Mitland, gevolgd door de websites van Mitland Bowling, Restaurant-Brasserie Vlonders en het nieuwe, vlakbij gelegen 3-sterren-hotel Star Lodge.
Hotel Mitland klaar voor de tourstart in Utrecht
 
 
 
 
Apple werkt aan concurrent van Street View
 
Apple heeft onlangs op haar website bevestigd dat het bedrijf momenteel werkt aan een Street View-concurrent. De concurrerende kaartendienst Google Maps beschikt al langere tijd over een dergelijke functie waarmee middels foto's virtueel rondgekeken kan worden op verschillende locaties.

Apple heeft auto's uitgerust met camera's om dezelfde soort foto's te maken. Van 15 tot 30 juni zullen deze auto's verschillende gebieden in Ierland, Engeland en de Verenigde Staten in kaart brengen. Hierbij worden gezichten van personen en kentekens van voertuigen gecensureerd. Het is nog niet bekend wanneer de foto's in Apple Maps ter beschikking worden gesteld.
Apple werkt aan concurrent van Street View
 
 
 
 
Slimme oven herkent eten en stelt zichzelf in
 
Het onlangs gestarte Amerikaanse bedrijf June werkt aan een slimme oven die dankzij een camera verschillende soorten voedsel kan herkennen. Bovendien is het apparaat in staat om zelf, op basis van het geplaatste gerecht, de instellingen voor de bereiding te verzorgen. Middels wifi maakt de oven verbinding met de bijbehorende app.

De June Intelligent Oven kan bijvoorbeeld pizza, spruitjes, bacon en zalm herkennen. Ook beschikt de oven over een weegschaal aangezien het gewicht van het gerecht ook van invloed is op de bereidingswijze. In de voorverkoop kost de oven ruim 1.300 euro en naar verwachting vindt de levering begin 2016 plaats. De verwachte, uiteindelijke winkelprijs bedraagt 2.600 euro.
Slimme oven herkent eten en stelt zichzelf in
 
 
 
 
Opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
0412autoverhuur.png
Website en huisstijl 0412 Autoverhuur
 
0412 Autoverhuur is opgericht uit ontevredenheid over andere autoverhuurbedrijven. Bij het huren van een bedrijfsauto of verhuiswagen bij andere aanbieders liepen de oprichters van 0412 Autoverhuur vaak tegen hoge onverwachte kosten op. 0412 Autoverhuur biedt lage prijzen, vraagt geen kilometervergoeding, stelt geen minimum leeftijd en biedt 24/7 pechhulp. Via de door Whirlwind ontwikkelde website kunnen bezoekers in een mum van tijd de door hen gewenste bus en/of aanhanger huren.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
banner_0412autoverhuur.png
 
 
 
 
vlonders.png
Mobiele website Restaurant-Brasserie Vlonders
 
Restaurant-Brasserie Vlonders is het sfeervolle restaurant van het viersterrenhotel Hotel Mitland in Utrecht. In 2012 ontwikkelde Whirlwind de website van Vlonders. Recent is deze website uitgebreid met een mobiele versie die is afgestemd op de kleine schermen van smartphones.

De mobiele website toont de volledige menukaart, van het ontbijt, de lunch en het diner tot en met de desserts en de tafelgrill-arrangementen. Tevens is het mogelijkheid om de groepsarrangementen te bekijken en kan de bezoeker via zijn smartphone een tafel reserveren.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
banner_vlonders.png
 
 
 
 
grijpjeambities.png
Webapplicatie Grijp je Ambities
 
Grijp je Ambities van coach Marc van Lieshout ondersteunt mensen bij het realiseren van hun doelen. Cursisten krijgen hierbij inzicht in hun huidige gedrag, leren vanuit hun passie werken en krijgen tools aangereikt om de gewenste doelen te bereiken.

Voor Grijp je Ambities hebben we onlangs een webapplicatie ontwikkeld waarmee de cursisten een digitale vragenlijst kunnen beantwoorden. De antwoorden worden vervolgens in een CSV-bestand per e-mail verzonden en ingelezen in een Excel-bestand dat direct de resultaten weergeeft. Tijdens de cursus wordt deze uitslag persoonlijk aan de deelnemers teruggekoppeld en besproken.
 
 
 
 
blink.png
Nieuwsbriefsjabloon Blink
 
Blink biedt middels vaste vrijwilligers hulp aan personen met een beperking. Deze hulp is bedoeld om mantelzorgers te ontlasten en het sociale netwerk van de hulpvrager te vergroten. Eind 2013 ontwikkelde Whirlwind een nieuwe website voor Blink. Recent is een nieuwsbriefsjabloon toegevoegd die de opdrachtgever zelfstandig van inhoud kan voorzien. Deze mailing wordt verzonden zodra de periodieke Blink-nieuwsbrief wordt gepubliceerd.
 
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke nieuwsbrief zetten we één van onze relaties in de spotlight. Deze keer is dat Bed & Breakfast Le Jeune Marronnier in Robertville (België).
 
 
lejeunemarronnier.png
Bed & Breakfast Le Jeune Marronnier
 
Bed & Breakfast Le Jeune Marronnier ligt in een prachtige bosrijke omgeving aan het meer van Robertville in de Ardense Hoge Venen. Le Jeune Marronnier beschikt over een aantal gezellig ingerichte kamers, evenals een zonneterras met sauna en minipool. Zowel rustzoekers als sportief ingestelde mensen komen hier ongetwijfeld aan hun trekken. Whirlwind ontwikkelde in 2008 de website van Le Jeune Marronnier. De site is beschikbaar in 4 talen.
 
bekijk dit project  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 352 632
F 0413 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.