Zoekmachine-optimalisatie

Zoekmachines worden gebruikt door potentiƫle klanten om producten en/of diensten te vinden. Hoe beter uw site aansluit op de zoekwoorden die de internetgebruiker invult, hoe hoger uw bedrijf wordt vermeld in de zoekresultaten. Door middel van zoekmachine-optimalisatie verbetert u de vindbaarheid van uw website.

Zoekmachines bezoeken met enige regelmaat uw website om nieuwe of gewijzigde pagina's te indexeren. Dat werk wordt gedaan door een spider. De spider maakt een inventarisatie van onder meer de tekst van uw website en slaat deze op in de index van de zoekmachine. Zodra een internetgebruiker een zoekwoord invoert dat op uw website wordt gebruikt, laat de zoekmachine uw website zien in de zoekresultaten.

De volgorde van de zoekresultaten wordt door de zoekmachine bepaald aan de hand van de kwaliteit van de sites. De site waarvan de zoekmachine vindt dat die het beste aansluit op de zoekwoorden van de internetgebruiker en waaraan hij de meeste waarde hecht, wordt getoond op de felbegeerde eerste positie. Er zijn diverse manieren om een website te verbeteren zodat deze op een hogere positie wordt getoond. Deze verbeteringen worden aangeduid met de term zoekmachine-optimalisatie, ook wel bekend als SEO (search engine optimization).

Whirlwind optimaliseert de websites die wij zelf ontwikkeld hebben. Voor websites die door derden gemaakt zijn, maken wij graag een optimalisatierapport. Aan de hand van dit optimalisatierapport kan de maker en/of beheerder van de website de website optimaliseren. Het is ook mogelijk dat wij u assisteren bij het schrijven van webteksten. Wij werken met tekstschrijvers die op de hoogte zijn van alle ins en outs als het gaat om het beter vindbaar maken van websites.

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking.