Mijn Alzio

Webapplicatie

Mijn Alzio

Alzio hanteert in haar dienstverlening de webapplicatie 'Mijn Alzio' als hét informatiecentrum vóór en dóór de VvE. Een aantal zaken dat in Mijn Alzio wordt bijgehouden, is bestanden, financiële documenten, vergaderingen, meldingen, forumdiscussies, links en informatie over het onroerend goed en de VvE zelf.

Alzio is gespecialiseerd in vastgoedmanagement, met name voor VvE's (verenigingen van eigenaren). Alzio biedt een uniek concept aan eigenaren van vastgoed. Het concept neemt zoveel mogelijk rompslomp uit handen op bijvoorbeeld administratief, bestuurlijk of juridisch gebied of qua gebouwbeheer.

Mijn Alzio is door Whirlwind voorzien van een gebruiksvriendelijkere interface. In het programma kan Alzio onder meer de volgende zaken beheren: complexen, objecten (zoals appartementen en bedrijfsruimtes, inclusief de eigenaren en gebruikers), besturen, commissies en de verschillende betrokken bedrijven en personen. De applicatie is voorzien van een overzichtsscherm waarop de gebruiker de laatste stand van zaken kan bekijken. Zodoende is bijvoorbeeld eenvoudig te zien wanneer de eerstvolgende vergaderingen plaatsvinden en welke meldingen zijn geplaatst.

Het programma is ingedeeld op basis van een aantal hoofdonderdelen die bovenaan door middel van grote knoppen worden gepresenteerd. Subonderdelen zijn te herkennen aan de tabbladen binnen een hoofdonderdeel. De tabbladen van pagina's die minder vaak gebruikt worden, worden aan de rechterkant weergegeven. Aan de linkerkant staan de tabbladen van pagina's die regelmatig worden gebruikt.

Logo en kleuren instelbaar

Bij elke VvE is het mogelijk om een eigen logo en kleuren in te stellen. Het instellen van deze zaken verloopt zeer eenvoudig via de applicatie. Via de interface kan een logo worden geüpload en de kleuren kunnen door middel van een 'color picker' worden geselecteerd.

Om te voorkomen dat pagina's te lang worden, bevatten lange overzichtstabellen pagination in de vorm van cijfers aan de onderkant. Door op die cijfers te klikken, kan door het volledige aanbod gebladerd worden zonder dat de browser de pagina opnieuw hoeft te laden. Een ander voordeel van deze oplossing is dat direct in de tabel gezocht kan worden. Hiervoor bevindt zich een zoekveld rechtsboven. Ook kan de gebruiker de inhoud van de tabel op een gewenste kolom sorteren.

Mijn Alzio is zowel toegankelijk voor klanten als medewerkers van Alzio. Bestuursleden van de VvE hebben ten opzichte van reguliere leden extra mogelijkheden. Alzio-medewerkers kunnen alle zaken binnen de webapplicatie zelfstandig beheren.

Screenshots