Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
 
 
Whirlwind Nieuws #62
 
oktober / november / december 2015
 
Facebook Twitter LinkedIn
In deze nieuwsbrief...
 
Webwinkel MotorkledingStore.nl »
Prettige kerstdagen en een wervelend 2016! »
Website en webapp AgriWijzer opgeleverd »
Artikel van Whirlwind gepubliceerd op SitePoint.com »
Whirlwind verkoopt 1000 RAL-kleurenwaaiers »
5 nieuwe wallpapersites aan netwerk toegevoegd »
Eerste website op internet bestaat 25 jaar »
Google toont SSL-sites hoger in zoekresultaten »
 
'Apple blijft leider smartwatchmarkt tot 2019' »
'Je suis Charlie' en 'Agario' populairste zoektermen »
Nu ook lokale bedrijven zoeken via Facebook »
Nederlanders prefereren Whatsapp i.p.v. Facebook »
Digitale kiosk Blendle in 2016 naar Amerika »
Recordaantal iDEAL-betalingen op 21 december »
Opgeleverde projecten »
Klant in beeld: 0412 Autoverhuur »
 
 
 
Webwinkel
MotorkledingStore.nl
 
MotorkledingStore.nl, onderdeel van Motorkleding Outlet Breda en Eindhoven, is onlangs volledig vernieuwd. De vormgeving sluit naadloos aan op de eerder door ons ontwikkelde sites van beide winkels. De webwinkel toont zowel de producten die de klant op voorraad heeft, als de voorraad van leveranciers (dropshipping).
bekijk dit project  »
header_motorkledingstore.png
 
 
Prettige kerstdagen en een wervelend 2016!
 
Nu het jaar op zijn einde loopt, is het tijd voor kerst en oud en nieuw. Bij deze bedanken we graag onze opdrachtgevers die we van dienst zijn geweest met onze werkzaamheden en producten.

Uiteraard hopen we de plezierige samenwerking in 2016 met u voort te zetten. We kijken nu al uit naar de toekomstige projecten en nieuwe ontwikkelingen. Bij deze wensen we u en uw familie graag prettige kerstdagen en een gezond en succesvol nieuwjaar!
Prettige kerstdagen en een wervelend 2016!
 
 
 
 
kerstwens.jpg
 
 
 
 
Website en webapp AgriWijzer opgeleverd
 
AgriWijzer is dé informatiebron voor agrarische ondernemers die hun bedrijf duurzaam en vooruitstrevend willen ontwikkelen. Met AgriWijzer zijn zij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, regelgeving en oplossingen binnen de sector. AgriWijzer maakt agrariërs wegwijs in de wirwar van landelijke regels en eisen van overheden en biedt bruikbare tips en praktische oplossingen.

Het hart van AgriWijzer is de door ons ontwikkelde AgriWijzer-app. Deze app is online bereikbaar via de AgriWijzer-website en binnenkort ook te downloaden via de App Store van Apple (iPad) en de Google Play Store (Android). De app bestaat uit de onderdelen Regelgeving, Vragenlijst, Resultaat, Advies en Oplossingen. Via de AgriWijzer-website kunnen gebruikers onder meer een account aanmaken (gratis) en een betaald abonnement kopen.
Website en webapp AgriWijzer opgeleverd
 
 
 
 
Artikel van Whirlwind gepubliceerd op SitePoint.com
 
SitePoint is een Australische uitgever van een populaire website en verschillende boeken over webontwikkeling. SitePoint.com behoort tot de 1.500 best bezochte websites ter wereld en is één van de belangrijkste informatiebronnen voor webontwikkelaars. Via de website kunnen gebruikers onder meer artikelen lezen en cursussen volgen om hun kennis te vergroten.

Onlangs heeft Jorrit een artikel geschreven over jQuery, een techniek die gebruikt wordt bij de ontwikkeling van moderne websites en webapps. Eind oktober is het artikel Creating a SCRUD System Using jQuery, JSON and DataTables op SitePoint gepubliceerd. De afkorting SCRUD staat voor 'Search', 'Create', 'Read', 'Update' en 'Delete'. In het artikel wordt uitgelegd hoe de lezer een webapplicatie kan maken waarmee de inhoud van een database op een gebruiksvriendelijke manier kan worden beheerd. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de technieken jQuery, Ajax, JSON en PHP.

Na de publicatie van het artikel kwamen al snel positieve reacties binnen. Zo hebben 45 lezers een 'thumbs up' gegeven en werd de demo-applicatie gedurende de eerste dagen door duizenden bezoekers bekeken. Veel websites over webtechniek namen het artikel over of plaatsten een link op hun site. Ook werd het artikel aangehaald in het 256e nummer van de nieuwsbrief JavaScript Weekly waarbij de redactie de interessantste webartikelen van die week opsomt.
Artikel van Whirlwind gepubliceerd op SitePoint.com
 
 
 
 
Whirlwind verkoopt 1000ste RAL-kleurenwaaier
 
Naast de projecten die we voor onze opdrachtgevers uitvoeren, exploiteren we zelf ook meerdere webconcepten. Eén van deze websites is RALkleuren.com, een online kleurengids van het RAL-coderingssysteem. RALkleuren.com en de vertalingen van deze site die zich op Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje richten, trekken dagelijks duizenden bezoekers.

Sinds half maart verkopen we zelf fysieke kleurenwaaiers via deze websites. Inmiddels zijn meer dan 1000 kleurenwaaiers verkocht. Hierbij gaat het in 60% van de gevallen om de RAL K7 en bij 40% om de RAL K5. De K7 is de basiskleurengids en de K5 is de uitgebreidere, luxe uitvoering waarbij de kleurenbladen met een gloss of semi-matte laag zijn afgewerkt. Momenteel werken we aan een verdere uitbreiding met extra talen en landen.
Whirlwind verkoopt 1000ste RAL-kleurenwaaier
 
 
 
 
5 nieuwe wallpapersites aan netwerk toegevoegd
 
Whirlwind exploiteert een netwerk van websites waarop autowallpapers gedownload kunnen worden. Elke website behandelt één automerk waarbij de bureaubladachtergronden op automodel zijn gerangschikt. Via de site kan de bezoeker een wallpaper uitkiezen en op maat laten maken voor zijn computer, tablet of smartphone.

Recent is het netwerk uitgebreid met 5 nieuwe websites: MaseratiWallpapers.com, TeslaWallpapers.com, HummerWallpapers.com, McLarenWallpapers.com en BentleyWallpapers.com. Eerder gingen de websites SaabWallpapers.com, AlfaRomeoWallpapers.com, AstonMartinWallpapers.com, Ferrari-Wallpapers.com, MazdaWallpapers.com, BugattiWallpapers.com, Lamborghini-Wallpapers.com en RollsRoyceWallpapers.com online. Het totale aanbod bestaat inmiddels uit bijna 10.000 wallpapers.
5 nieuwe wallpapersites aan netwerk toegevoegd
 
 
 
 
Eerste website op internet bestaat 25 jaar
 
25 jaar geleden, in 1991, ging de eerste website op het moderne internet online. Op deze site is te lezen wat het 'World Wide Web' inhoudt. Zo is onder meer informatie te vinden over hypertext (tekstlinks), zoeken op internet en het zelf publiceren van informatie op internet. De informatie werd gepubliceerd door de Brit Tim Berners-Lee, de bedenker en grondlegger van internet, toen hij bij de wetenschappelijke organisatie CERN werkzaam was. De eerste website was in 1990 alleen te raadplegen voor medewerkers van CERN. In 1991 werd het internet opengesteld voor de buitenwereld.
Eerste website op internet bestaat 25 jaar
 
 
 
 
Google toont SSL-sites hoger in zoekresultaten
 
Bij het weergeven van zoekresultaten gaat Google voorrang geven aan beveiligde websites. Sites die voorzien zijn van een SSL-certificaat krijgen van Google een hogere score dan websites zonder zo'n certificaat. Hiermee wordt de kans vergroot dat een dergelijke website gevonden wordt. Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat de data die de gebruiker uitwisselt met de website versleuteld wordt. Zodoende kunnen de gegevens niet worden afgeluisterd. Volgens Google is het dan ook minder waarschijnlijk dat de website schadelijke software verspreidt.

Wilt u uw website uitrusten met een SSL-certificaat? Hieraan is een jaarlijks abonnement verbonden. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Google toont SSL-sites hoger in zoekresultaten
 
 
 
 
'Apple blijft marktleider smartwatch tot 2019'
 
Marktonderzoeksbureau IDC voorspelt dat Apple tot en met 2019 leider op de smartwatchmarkt blijft. Voor het jaar 2015 schat het bureau in dat Apple meer dan 13 miljoen stuks van het digitale horloge heeft verscheept. IDC verwacht dat dat aantal in 2019 verdrievoudigd wordt: zo'n 45 miljoen exemplaren. De totale markt zou dan zo'n 88 miljoen smartwatches beslaan, verwacht IDC. Apple heeft tot op heden geen verkoopcijfers van de smartwatch gepubliceerd, maar het bedrijf heeft wel laten weten dat de verkoop goed loopt.
'Apple blijft marktleider smartwatch tot 2019'
 
 
 
 
'Je suis Charlie' en 'Agario' populairste Google-zoektermen
 
Google heeft een overzicht gepubliceerd van de meest gebruikte zoektermen in 2015. Veel mensen zochten dit jaar naar informatie over de aanslagen in Parijs, bijvoorbeeld met de zoekopdracht 'Je suis Charlie'.

'Agario' was dit jaar de snelst stijgende zoekterm. Agario is een mobiel spel waarbij spelers een stip besturen die andere stippen moet opeten om groter te worden. Op plaats 2 en 3 staan respectievelijk 'Boer Zoekt Vrouw' en 'Charlie Hebdo'.
'Je suis Charlie' en 'Agario' populairste Google-zoektermen
 
 
 
 
Nu ook lokale bedrijven zoeken via Facebook
 
Search Engine Land heeft ontdekt dat Facebook een nieuwe pagina online heeft geplaatst waarmee naar lokale bedrijven gezocht kan worden. Het lijkt erop dat Facebook met 'Facebook Services' de concurrentie aan wil gaan met vergelijkbare diensten zoals Yelp, Iens en Google. Facebook heeft nog geen ruchtbaarheid gegeven aan deze nieuwe functie.

Via 'Facebook Services' kunnen gebruikers bijvoorbeeld eenvoudig een restaurant of winkel in de buurt opzoeken, waarna een lijst wordt weergegeven met namen, contactgegevens en beoordelingen door gebruikers.
Nu ook lokale bedrijven zoeken via Facebook
 
 
 
 
Nederlanders prefereren Whatsapp boven Facebook
 
Uit onderzoek van Multiscope blijkt dat Nederlandse internetgebruikers de voorkeur geven aan Whatsapp boven Facebook, zeker als het gaat om contact te houden en om foto's te delen. Het onderzoek is uitgevoerd onder zo'n 7.500 Nederlanders.

Facebook is nog wel steeds de meest gebruikte social media site in Nederland. Zo'n 75% van de Nederlanders heeft een Facebook-profiel. Whatsapp staat qua gebruik op de tweede plek: zo'n 68% van de Nederlanders gebruikt de app.
Nederlanders prefereren Whatsapp boven Facebook
 
 
 
 
Digitale kiosk Blendle in 2016 naar Amerika
 
Blendle is een digitale kiosk voor kranten- en tijdschriftartikelen. Gebruikers kunnen met Blendle losse artikelen kopen zonder voor de complete krant of het complete tijdschrift te betalen. Blendle is momenteel vooral in Nederland actief, maar richt zich in 2016 ook op Amerika. Momenteel worden al artikelen van enkele Amerikaanse kranten aangeboden, waaronder The New York Times, The Washington Post en The Wall Street Journal.

Eerder dit jaar breidde Blendle uit naar Duitsland toen het bedrijf een investering van 3 miljoen euro ophaalde bij The New York Times en het Duitse mediabedrijf Axel Springer. Blendle is opgericht door de Nederlanders Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn. Alexander Klöpping is onder meer bekend vanwege zijn gastoptredens bij het TV-programma 'De Wereld Draait Door'.
Digitale kiosk Blendle in 2016 naar Amerika
 
 
 
 
Recordaantal iDEAL-betalingen op 21 december
 
Vlak voor de kerstdagen heeft betaalmethode iDEAL een nieuw record gevestigd. Nog nooit eerder werden zo veel iDEAL-betalingen op dezelfde dag uitgevoerd als op maandag 21 december. Het ging maar liefst om 1 miljoen transacties. Ook op dinsdag werden nog veel overboekingen uitgevoerd.

Op de maandag werd voor zo'n 80 miljoen euro overgeboekt. Dat is meer dan 50% meer dan op een reguliere maandag. Tijdens de drukste momenten werden 20 betalingen per seconde uitgevoerd.
Recordaantal iDEAL-betalingen op 21 december
 
 
 
 
Opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
motorkledingstore.png
Webwinkel MotorkledingStore.nl
 
Met meer dan 10.000 artikelen is MotorkledingStore.nl één van de grootste motorkledingwinkels in Nederland. Bij dit project is speciale aandacht besteed aan het koppelen van de kassa aan de webshop en vice versa. Indien een product online besteld wordt, wordt de kassavoorraad automatisch bijgewerkt. Bovendien geeft de webwinkel ook de voorraad van leveranciers weer zodat de opdrachtgever een nog groter productassortiment kan bieden. Dergelijke producten worden direct per post naar de klant opgestuurd of kunnen worden opgehaald in de winkel in Breda of Eindhoven.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
banner_motorkledingstore.png
 
 
 
 
agriwijzer.png
Website AgriWijzer.nl
 
AgriWijzer is dé informatiebron voor agrarische ondernemers die hun bedrijf duurzaam en vooruitstrevend willen ontwikkelen. Met AgriWijzer zijn zij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, regelgeving en oplossingen binnen de sector. Via de AgriWijzer-website vinden gebruikers uitgebreide informatie over het concept en kunnen zij onder meer een gratis account aanmaken en een betaald abonnement kopen. Door in te loggen op de AgriWijzer-app, zijn meer functies beschikbaar dan in de gratis versie. AgriWijzer is in samenwerking met 2CMORE en Reitsma Webontwikkeling ontwikkeld voor Broos Water.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
banner_agriwijzer_site.png
 
 
 
 
agriwijzer-app.png
Webapp AgriWijzer.nl
 
Het hart van AgriWijzer is de AgriWijzer-app. Deze app is online bereikbaar via de AgriWijzer-website en binnenkort ook te downloaden via de App Store van Apple (iPad) en de Google Play Store (Android). De app bestaat uit de onderdelen Regelgeving, Vragenlijst, Resultaat, Advies en Oplossingen. De gebruiker kan op de meeste schermen navigeren via zowel de getekende plattegrond als de opsommingslijst. Via de app kan de gebruiker de regelgeving tot zich nemen, vragen beantwoorden, het resultaat bekijken en de relevante adviezen en oplossingen raadplegen.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
banner_agriwijzer_app.png
 
 
 
 
kuilnicos.png
Website Kuil Nicos
 
Kuil Nicos is een technisch dienstverlener met een uitstekende reputatie in de regio Twente en ver daarbuiten. Met meer dan 60 jaar ervaring weten zij wat nodig is om productie­processen vlekkeloos te laten verlopen. Kuil Nicos heeft zich ontwikkeld van een technische groothandel tot een veelzijdige kennispartner, gespecialiseerd in gassen, lastechniek, aandrijftechniek, appen­dages en compressoren.

In samenwerking met 2CMORE ontwikkelde Whirlwind de nieuwe website van Kuil Nicos. De nieuwe website geeft een veel beter en uitgebreider beeld van de dienstverlening en producten van dit bedrijf. Alle onderdelen worden overzichtelijk gepresenteerd en zijn voorzien van bijpassend fotomateriaal. De nieuwe website gaat binnenkort online.
 
 
 
 
banner_kuilnicos.png
 
 
 
 
headcovers.png
Website / webwinkel Headcovers.nl
 
De headcover van Headcovers.nl is door Hilde van Kersen ontworpen voor mensen die hun haar verliezen door chemotherapie of alopecia. De headcover vormt een zachte hoofdbedekking die goed blijft zitten, niet knelt en luchtig is. De headcover bestaat uit 2 lagen: de eerste laag wordt gedragen als een muts en de tweede laag als hoofdband er overheen. De headcover is beschikbaar in 14 sprekende kleuren waarbij de klant zelf de gewenste combinatie kan bepalen.

Whirlwind ontwikkelde een nieuwe website waarop dit product gepresenteerd wordt en besteld kan worden. Via het interactieve bestelformulier kiest de gebruiker eenvoudig de gewenste kleur(en) en vult daarna zijn persoonlijke gegevens in. Betalen is mogelijk via iDEAL, PayPal, bankoverboeking, Mister Cash (België) of Sofort (Duitsland). De website gaat binnenkort online.
 
 
 
 
banner_headcovers.png
 
 
 
 
zorg-met-een-plus.png
Website 'Zorg met een plus'
 
Voor BrabantZorg Uden bouwde Whirlwind recent een actiewebsite met de naam 'Zorg met een plus'. Op deze website komen de medewerkers, vrijwilligers en bewoners van BrabantZorg in de regio Uden aan het woord. Middels persoonlijke verhalen wordt aangetoond dat ouderen midden in de samenleving staan en het contact met de samenleving blijven zoeken. De website geeft een beeld van de zorg waarop de bewoners van de regio Uden trots kunnen zijn.
 
 
 
 
banner_zorg-met-een-plus.png
 
 
 
 
ferrari-wallpapers.png
Mobiele versie wallpapersites
 
Ons netwerk van wallpapersites hebben we onlangs voorzien van een mobiele versie. Zodoende zijn alle websites die onderdeel uitmaken van dit netwerk, op dit moment 13 stuks, nu ook goed bruikbaar op smartphones. De wallpapers op deze websites zijn namelijk niet alleen geschikt voor weergave op grote computerbeeldschermen, maar ook op apparaten met kleinere schermen zoals mobiele telefoons en tablets. Via de website kan een gebruiker de gewenste wallpaper uitkiezen en op maat laten maken voor zijn beeldscherm. De site geeft hierbij aan wat de schermresolutie van het betreffende apparaat is.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
wallpaper-archive.png
 
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke nieuwsbrief zetten we één van onze relaties in de spotlight. Deze keer is dat 0412 Autoverhuur in Megen.
 
 
0412.png
0412 Autoverhuur
 
0412 Autoverhuur is opgericht uit ontevredenheid over andere autoverhuurbedrijven. Bij het huren van een bedrijfsauto of verhuiswagen bij andere aanbieders liepen de oprichters van 0412 Autoverhuur vaak tegen hoge onverwachte kosten op. 0412 Autoverhuur biedt lage prijzen, vraagt geen kilometervergoeding, stelt geen minimum leeftijd en biedt 24/7 pechhulp. Via de door Whirlwind ontwikkelde website kunnen bezoekers in een mum van tijd de door hen gewenste bus en/of aanhanger huren.
 
bekijk dit project  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 352 632
F 0413 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.