Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
 
 
Whirlwind Nieuws #58
 
maart / april 2015
 
Facebook Twitter LinkedIn
In deze nieuwsbrief...
 
Website DNI-Projects »
RALkleuren.com verkoopt nu eigen kleurenwaaiers »
Whirlwind tekent contract met reclamebedrijf uit VS »
1000 geregistreerde accounts E-mail Collector app »
Whirlwind registreert Friese .frl-domeinnamen »
Beschikt uw website al over een mobiele versie? »
 
Eerste websites op domein .amsterdam online »
Google koopt domeinextensie .app voor $25 mln »
Eerste Apple Watches te koop; Nederland volgt »
Apple presenteert nieuw ontwerp MacBook »
Opgeleverde projecten »
Klant in beeld: Van Laake | Engelen Advocaten »
 
 
 
Website
DNI-Projects
 
DNI-Projects is een machinefabriek die gespecialiseerd is in de fabricage, bewerking en montage van technische onderdelen. Tevens richt het bedrijf zich op de ontwikkeling en productie van verstuivers voor toepassing in industriële en huishoudelijke oliebranders.
bekijk dit project  »
header_dni-projects.png
 
 
RALkleuren.com verkoopt nu eigen kleurenwaaiers
 
Op onze website RALkleuren.com vinden bezoekers een overzicht van alle 210 classic RAL-kleuren. RAL is een coderingssysteem om kleuren van verf en andere coatings te definiëren. Elke RAL-code bestaat uit 4 cijfers. Deze kleurdefinities zijn de standaard in industrie, verkeersveiligheid en bouw.

De kleuren die op de website worden weergegeven, zijn een indicatie van de echte RAL-kleuren. Om zeker te zijn van de juiste kleur, raden we bezoekers aan gebruik te maken van een fysieke kleurenwaaier. Sinds enkele weken verkopen wij zelf fysieke RAL-kleurenwaaiers via deze website. Voorheen werd de verkoop afgehandeld via Kleurgidsen.nl.

De bezoeker kan kiezen uit de RAL K7 (€14,95) of de RAL K5 (€39,95) in de uitvoeringen 'gloss' of 'semi mat'. De RAL K7 is voorzien van een eigen voorblad met daarop het logo van de website. Dankzij de goedbezochte site die beschikbaar is in meerdere talen, verkopen we maandelijks enkele honderden kleurenwaaiers, zowel aan Nederlanders, Belgen als Fransen.
RALkleuren.com verkoopt nu eigen kleurenwaaiers
 
 
 
 
kleurenwaaiers.png
 
 
 
 
Whirlwind tekent contract met Amerikaans reclamebedrijf
 
Onze website DOS Games Archive is, zoals de naam al aangeeft, een archief van zo'n 500 DOS-spellen. De bezoeker kan de spellen (meestal in de vorm van shareware, speelbare demo's of freeware) gratis van deze website downloaden. De DOS-spellensite wordt dagelijks door duizenden bezoekers wereldwijd bezocht.

Onlangs hebben we een overeenkomst met het Amerikaanse advertentiebedrijf Tightrope Interactive getekend. Tightrope, gevestigd in San Francisco, ontwikkelt software voor downloadsites. Zodra een bezoeker een spel van de website downloadt, wordt eerst een applicatie gestart. Dit programma toont advertenties van andere software waarin de gebruiker mogelijk interesse heeft. Indien de bezoeker hier geen prijs op stelt, kan hij de aanbiedingen eenvoudig negeren, waarna het gekozen spel zonder extra's naar zijn computer wordt gedownload.

Voor elke installatie betaalt Tightrope een kleine vergoeding die ons helpt om deze gratis website te blijven aanbieden. Een aantal grote downloadsites waaronder Download.com maakt gebruik van dezelfde dienst. Tightrope selecteert zelf de websites die gebruik mogen maken van deze applicatie. Zodoende garanderen zij een hoogstaand medium voor de adverteerders.
 
 
 
 
1000 geregistreerde accounts voor E-mail Collector app
 
In 2013 hebben we een iPad-app genaamd E-mail Collector ontwikkeld. Met deze app kunnen gebruikers eenvoudig e-mailadressen verzamelen, bijvoorbeeld van voorbijgangers op een beurs. De gebruiker kan zonder kosten e-mailadressen verzamelen, maar zodra hij de verzamelde data wil exporteren (om bijvoorbeeld een digitale mailing te versturen), is een betaald account nodig. Betaalde accounts bieden we per week, maand of jaar aan.

De meeste gebruikers vinden onze app via de App Store op de iPad. Vervolgens kunnen zij gratis een demo-account aanvragen om de app onbeperkt uit te proberen. Enkele weken geleden is het 1000ste account geregistreerd; een mooie mijlpaal.

Eén van de betalende gebruikers is Hansgrohe Nederland, fabrikant van kwaliteitsdouches en -kranen. In hun beursstand hebben zij E-mail Collector geïntegreerd, zoals op de onderstaande foto's te zien is. Via de iPad-app kunnen bezoekers zich inschrijven voor een actie. De klant is zeer te spreken over deze oplossing.
1000 geregistreerde accounts voor E-mail Collector app
 
 
 
 
banner_hansgrohe.png
 
 
 
 
Whirlwind registreert Friese .frl-domeinnamen
 
Sinds enkele weken is Nederland een nieuwe domeinnaamextensie rijker: .frl. Speciaal voor de provincie Friesland is een zogenaamd topleveldomein gecreëerd. Middels een uitgebreide aanvraagprocedure, waarbij Friese bedrijven en particulieren voorrang kregen op andere gebruikers, was het mogelijk om .frl-domeinnamen vast te leggen. Whirlwind heeft hier met enkele namen aan deelgenomen en nadat de registratie op 14 april voor iedereen werd vrijgegeven, enkele extra domeinnamen vastgelegd.

Een nieuwe domeinnaamextensie biedt de mogelijkheid om interessante namen vast te leggen mits je de eerste bent die dat doet. Zodoende hebben we de domeinnaam woordenboek.frl geregistreerd. We zijn van plan om in de toekomst op dat adres een digitaal woordenboek te plaatsen met Nederlandstalige definities van Friese woorden.

De andere door ons vastgelegde .frl's hebben te maken met toerisme: vakantieparken.frl, vakantiebungalows.frl, hotelboeken.frl, hotelkamer.frl en bandb.frl (bed and breakfast). Ook voor die domeinnamen willen we in de toekomst speciale websites ontwikkelen. Dankzij deze adressen zullen die sites goed vindbaar zijn in zoekmachines, bijvoorbeeld met de zoekopdracht 'hotel boeken friesland'.

Wilt u meer weten over .frl en/of een dergelijke domeinnaam registreren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Whirlwind registreert Friese .frl-domeinnamen
 
 
 
 
Beschikt uw website al over een mobiele versie?
 
Rond 21 april heeft Google haar zoekalgoritme stevig aangepast. Als een gebruiker op zijn smartphone zoekt, worden websites met een mobiele versie vanaf deze week hoger weergegeven dan websites die niet over zo'n geoptimaliseerde weergave beschikken. Dit kan grote gevolgen hebben voor websites die niet geoptimaliseerd zijn voor weergave op kleine schermen: zij zullen minder verkeer ontvangen. De zoekresultaten op reguliere computers en tablets zijn overigens onveranderd gebleven.

Via uw statistiekenpakket zoals Google Analytics kunt u zien welk deel van uw bezoekers uw website op een smartphone bekijkt. Afhankelijk van het type website en bedrijf kan dit aandeel tussen de 10% of zelfs meer dan 50% liggen. Zodoende raden we websites met een behoorlijk aandeel mobiele bezoekers sterk aan een mobiele versie toe te voegen.

De afgelopen tijd hebben we verschillende bestaande sites van onze klanten voorzien van een mobiele versie. Heeft u hierin ook interesse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om geen bezoekers en potentiële klanten mis te lopen.
 
 
 
 
Eerste websites op domein .amsterdam online
 
De domeinnaamextensie .frl is nog maar net gelanceerd en de volgende Nederlandse domeinnaamextensie komt er al aan: .amsterdam. In april ging de eerste website op het Amsterdamse domein online: TEDx.amsterdam. Tot 1 juni kunnen zo'n 100 geselecteerde organisaties ervoor kiezen om een .amsterdam-domein vast te leggen. Hierbij is gekeken naar organisaties die een belang voor de stad Amsterdam dienen.

Net zoals bij .frl worden deze domeinnamen in fases geregistreerd. Zo krijgt de gemeente Amsterdam van 28 tot en met 29 mei de mogelijkheid om de door haar gewenste namen vast te leggen, zoals gemeente.amsterdam. Van 1 juni tot en met 14 augustus kunnen alle partijen namen aanvragen waarbij Amsterdamse bedrijven en personen voorkeur genieten. Vanaf 1 september wordt de domeinnaamregistratie voor iedereen ter wereld vrijgegeven en gelden er geen restricties meer.
 
 
 
 
Google koopt domeinnaamextensie .app voor $25 miljoen
 
Nog meer 'domeinnamennieuws': Google heeft de domeinnaamextensie .app gekocht voor een bedrag van $25 miljoen (€22,3 miljoen). Hiermee is .app het duurste topleveldomein tot nu toe. Wat Google precies met de domeinnaamextensie wil gaan doen, is nog niet bekend.

Sinds 2013 zijn behalve de 'standaard' extensies zoals .com, .nl en .be ook andere namen achter de punt toegestaan. Het aanbod van domeinnaamextensies wordt uitgebreid om bedrijven en personen de mogelijkheid te bieden de door hen gewenste naam te registeren aangezien bij de traditionele extensies al ontzettend veel domeinnamen vergeven zijn.
 
 
 
 
Eerste Apple Watches te koop; Nederland volgt later dit jaar
 
De langverwachte smartwatch van Apple is sinds 24 april in een beperkt aantal landen te koop: Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hong Kong, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Vanwege beperkte voorraad heeft pas een klein deel van de kopers de Apple Watch ontvangen. Met name het drukgevoelige scherm en de trilmotor leiden tot productieproblemen, wat de levering aan klanten heeft vertraagd.

Tim Cook, CEO van Apple, stelt dat het bedrijf klaar is om in juni aan een groter aantal landen te leveren, waaronder waarschijnlijk Nederland. Bij de lancering van de Apple Watch waren 500 apps beschikbaar; inmiddels zijn dat er al 3.500.
 
 
 
 
Apple presenteert nieuw ontwerp MacBook
 
In maart heeft Apple de nieuwe MacBook met een nieuw ontwerp gepresenteerd. De laptop is op het hoogste punt slechts 13,1 millimeter dik en weegt maar 900 gram. De MacBook beschikt over een 12 inch-scherm en is leverbaar in de kleuren zilver, donkergrijs en goud die we ook van de iPhone kennen.

Apple heeft in de behuizing meer ruimte gecreëerd voor de accu waardoor de laptop een hele dag meegaat zonder te hoeven opladen. De MacBook beschikt maar over één invoerpoort: USB type C. Deze poort functioneert zowel als oplader, HDMI- en VGA-ingang als USB-toegang. De nieuwe MacBook is per direct beschikbaar en kost in Nederland zo'n €1.500.
 
 
 
 
Opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
dni-projects.png
Website en huisstijl DNI-Projects
 
Op basis van het bestaande logo van DNI-Projects heeft Whirlwind de verdere huisstijl uitgewerkt en een bijpassende website gerealiseerd. De site bestaat uit 3 talen, te weten Engels, Duits en Nederlands. Per taalversie wordt specifiek ingegaan op het product- en dienstenaanbod voor de betreffende landen. Naast de website heeft Whirlwind ook de visitekaartjes, het briefpapier en de flyers ontworpen. Bovendien hebben we de productfotografie verzorgd; in de verschillende uitingen komen de vrijstaande productfoto's duidelijk naar voren.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
banner_dni-projects.png
 
 
 
 
sdhead.png
Website Shandong Head Europe
 
Onlangs heeft Whirlwind de website van Shandong Head Europe opgeleverd. Het gaat hierbij om de Europese vestiging van dit in China gevestigde bedrijf, dat in Europa door MPI Chemie uit Houten wordt vertegenwoordigd. Shandong Head is de nummer 1 producent van cellulose-derivaten. Deze stoffen worden toegepast in een groot aantal producten, bijvoorbeeld in de bouw-, food- en farmaceutische industrie. Op de website worden het bedrijf en de producten geïntroduceerd en wordt achtergrondinformatie geboden.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
banner_sdhead.png
 
 
 
 
tgo-uden.png
Website TGO Uden
 
TGO Uden is een vooruitstrevend fullservice reclamebedrijf met een eigen sign-, print- en creatieve afdeling. TGO is al meer dan 30 jaar leverancier van reclameproducten voor veel bedrijven. Op het gebied van internettoepassingen werkt TGO regelmatig samen met Whirlwind. Recent ontwikkelden we voor TGO een nieuwe website waarop de werkzaamheden en eerder uitgevoerde projecten uitgebreid aan bod komen. De nieuwe site is uitgerust met een mobiele versie voor een optimale weergave op smartphones.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
banner_tgo.png
 
 
 
 
powerenpassie.png
Website Power en Passie
 
Carla Blom-Peters van Power en Passie coacht mensen op het vlak van persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling. Carla helpt hen om persoonlijk en zakelijk te groeien om zodoende het gewenste doel te bereiken. Op de transparante website worden de diensten beschreven en is achtergrondinformatie over Carla te vinden. Tevens bestaat de website uit een weblog met actuele berichten. Carla verzorgde de sprekende foto's en de teksten; Whirlwind tekende voor het ontwerp en de realisatie van de website.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
banner_powerenpassie.png
 
 
 
 
Diverse mobiele websites
 
Vanwege de eerder in deze nieuwsbrief genoemde belangrijke Google-update, waarbij websites met een mobiele versie voortaan hoger worden getoond dan reguliere websites indien op een smartphone wordt gezocht, hebben we de afgelopen weken meerdere mobiele versies gemaakt op basis van bestaande websites.

Het gaat hierbij om de gitarenwinkel Guitarking in Boekel (inclusief webwinkel), Restaurant Vlonders in Utrecht (onderdeel van Hotel Mitland), makelaarskantoor Kranen Makelaardij in Geldrop en schoonmaakbedrijf Heller Totale Schoonmaak in Waalwijk. Tevens is de bestaande website van Grijp je Ambities, een initiatief van coach Marc van Lieshout, voorzien van een mobiele versie.

Dankzij de toevoeging van een mobiele versie blijven deze websites goed vindbaar en zijn ze bovendien klaar voor de toekomst. Heeft u ook interesse in een mobiele website? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
 
 
 
 
mobiele_websites.png
 
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke nieuwsbrief zetten we één van onze relaties in de spotlight. Deze keer is dat Van Laake | Engelen Advocaten uit Mill en Velp (Noord-Brabant).
 
 
laake-engelen.png
Van Laake | Engelen Advocaten
 
In 2013 ontwierp en ontwikkelde Whirlwind de website van Van Laake | Engelen Advocaten. Het uitgangspunt hierbij was de door TGO uit Uden gemaakte huisstijl. Op de site worden zowel beide advocaten als de rechtsgebieden gepresenteerd.

De website beschikt over 3 versies: een versie die geschikt is voor weergave op computers en tablets, een versie voor smartphones en een printversie voor op papier. De website wordt hierdoor altijd op een toegankelijke manier weergegeven, ongeacht de manier waarop deze bekeken wordt. Recent maakte Whirlwind ook een e-mailhandtekening die aansluit op de huisstijl en de website van het advocatenkantoor.
 
bekijk dit project  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 352 632
F 0413 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.