Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
 
 
Whirlwind Nieuws #57
 
januari / februari 2015
 
Facebook Twitter LinkedIn
In deze nieuwsbrief...
 
Website Mini Opslag Helmond »
Whirlwind ontwikkelt HTML 5 game 'Cargo Chief' »
RALkleuren.com richt zich nu ook op buitenland »
Succesvolle Spielwarenmesse voor Q-Bricks »
Nieuwe producten en verpakkingen van Q-Bricks »
Tweede Nederlandse domeinextensie .frl van start »
Gebruik van YouTube blijft sterk toenemen »
 
Personal Robot groot succes op Kickstarter »
Team ‘Zeester’ winnaar Ujese Kwis 2014 »
Microsoft presenteert holografische bril Hololens »
YouTube schakelt over van Flash op HTML 5 »
Startup ontwikkelt accu met dubbele capaciteit »
Opgeleverde projecten »
Klant in beeld: AGH tuinkassen »
 
 
 
Website
Mini Opslag Helmond
 
Onlangs heeft Whirlwind de website van Mini Opslag Helmond volledig vernieuwd. Het resultaat is een moderne, transparante website waarop het aanbod van het bedrijf uitgebreid wordt gepresenteerd. Op de foto's die we zelf hebben gemaakt, wordt getoond hoe klanten de opslagruimtes gebruiken.
bekijk dit project  »
header.png
 
 
Whirlwind ontwikkelt HTML 5 game 'Cargo Chief'
 
In onze vrije tijd hebben we een HTML 5 spel ontwikkeld. Het gaat om een Sokoban game die we 'Cargo Chief' hebben genoemd. Sokoban, Japans voor 'magazijnmedewerker', is een puzzelspel waarbij de speler dozen door een van bovenaf gezien doolhof moet verplaatsen. Het is de bedoeling om de dozen op de aangegeven doelen te positioneren, waarbij de dozen alleen geduwd kunnen worden. Het spel werd voor het eerst in 1982 in Japan uitgebracht en trekt in moderne versies tot op de dag van vandaag veel trouwe spelers.

Cargo Chief hebben we in HTML 5 met behulp van jQuery en CSS 3 ontwikkeld. Het spel bevat maar liefst 90 levels die ook in het originele spel aanwezig waren. Bij de ontwikkeling hebben we rekening gehouden met meerdere invoermethoden (toetsenbord, muis, touch) en verschillende schermgroottes. De game past zich volledig aan het beschikbare schermoppervlak aan zodat zowel op een smartphone, tablet als reguliere computer kan worden gespeeld.

De opzet is om het spel binnenkort op meerdere platformen aan te bieden, namelijk op iOS via de App Store (iPhone en iPad), op Android via Google Play, op Mac OS via de Mac App Store en op Windows via de Windows Store. Cargo Chief is voor 95% klaar en zullen we kostenloos aanbieden. Zodra het spel beschikbaar is om te downloaden, informeren we u hierover via onze nieuwsbrief.
Whirlwind ontwikkelt HTML 5 game 'Cargo Chief'
 
 
 
 
banner_cargochief.png
 
 
 
 
RALkleuren.com richt zich nu ook op buitenland
 
RALkleuren.com biedt een overzicht van alle classic RAL-kleuren die de standaard zijn in industrie, verkeersveiligheid en bouw. Alle kleuren zijn ingedeeld op kleurtint en de bezoeker kan een kleur opzoeken aan de hand van de kleurnaam of de kleurcode. Deze Nederlandstalige website bestaat sinds 2005 en wordt dagelijks door zo'n 2.500 bezoekers geraadpleegd.

Vanwege het succes hebben we de website begin dit jaar ook in andere talen uitgebracht, namelijk RALfarbpalette.de, RALcolorchart.com, CouleursRAL.fr, ColoriRAL.it en ColoresRAL.com.es. Via de vlaggen rechtsbovenaan de site kan de gebruiker eenvoudig kiezen uit de Duitse, Engele, Franse, Italiaanse, Spaanse of Nederlandse versie. Dankzij Google AdSense worden ook advertenties in de betreffende taal weergegeven.
RALkleuren.com richt zich nu ook op buitenland
 
 
 
 
Succesvolle Spielwarenmesse voor Q-Bricks
 
Van 28 januari tot en met 2 februari 2015 vond in Nürnberg voor de 66e keer de jaarlijkse Spielwarenmesse plaats. De Spielwarenmesse is de grootste speelgoedbeurs ter wereld en wordt bezocht door tienduizenden bezoekers uit de speelgoedbranche. Q-Bricks, fabrikant van bouwstenen die op Lego en andere merken passen, had een stand in hal 5 (gericht op educatief en technisch speelgoed) en presenteerde daar de nieuwe kleuren en verpakkingen.

De belangstelling was overweldigend; veel bezoekers hebben via deze beurs kennisgemaakt met Q-Bricks. Vanaf volgende week zijn de nieuwe producten via onze website te bestellen. Aangezien wij Q-Bricks in de Benelux vertegenwoordigen, zullen we de komende tijd contact opnemen met de beursbezoekers die hebben aangegeven meer over de producten te weten willen komen.
Succesvolle Spielwarenmesse voor Q-Bricks
 
 
 
 
Nieuwe producten en verpakkingen van Q-Bricks
 
Q-Bricks biedt de bouwstenen in verschillende verpakkingen aan: in plastic doosjes van 300 bouwstenen (als kleurenmixen en enkele kleur), in kunststof koffers van 750 stenen (als kleurenmixen) en in plastic zakken van 250, 500 en 1.000 stenen van dezelfde kleur en formaat. Tevens is het mogelijk om bouwstenen naar keuze via onze website te bestellen, met een minimum van 100 stuks per kleur en formaat.

De verpakking met 300 stenen beschikt over een bovenzijde die opengeklapt kan worden. De grote uitvoering wordt geleverd in een zeer stevige koffer met handvat en een klikmechanisme voor de sluiting. Voor beide uitvoeringen hebben we bijpassende etiketten ontworpen. De nieuwe producten zijn vanaf volgende week via Q-Bricks.nl bestelbaar.
Nieuwe producten en verpakkingen van Q-Bricks
 
 
 
 
banner_q-bricks.png
 
 
 
 
Tweede Nederlandse domeinextensie .frl van start
 
Onlangs was het zover: de tweede nationale domeinnaamextensie van Nederland werd gepresenteerd. De Friese extensie .frl is vanaf 1 januari operationeel, een historisch moment voor het Nederlandse internet. De invoering van de nieuwe extensie vergden de oprichters 2 jaar aan papierwerk en technische voorbereidingen.

Vanaf 2 februari is het mogelijk om een .frl-domeinnaam aan te vragen. Tijdens de introductieperiode hebben Friese bedrijven en particulieren voorrang. Vanaf 2 april worden de domeinnamen toegekend en vanaf 14 april zijn de domeinnamen direct door iedereen vast te leggen. Uiteraard kunt u bij Whirlwind ook een frl-domeinnaam registreren. Neem hiervoor contact met ons op.
Tweede Nederlandse domeinextensie .frl van start
 
 
 
 
Gebruik van YouTube blijft sterk toenemen
 
De sociale media blijven onverminderd populair. Videowebsite YouTube is de voornaamste groeier: in 2013 werden elke 60 seconden nog 103 uur aan videomateriaal toegevoegd, in 2014 is dat aantal gestegen naar 306 uur.

YouTube is uiteraard niet de enige social media site die dag in dag uit ontzettend veel data te verwerken krijgt. Zo werd in 2014 elke minuut 600.000 keer ingelogd op Facebook, werden 433.000 tweets via Twitter verzonden en werden 67.000 foto's op Instagram geplaatst.
Gebruik van YouTube blijft sterk toenemen
 
 
 
 
Personal Robot groot succes op Kickstarter
 
Personal Robot is een robot die voorzien is van kunstmatige intelligentie. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk dat mensen een natuurlijk gesprek met de robot voeren. De robot is in staat om gezichten, emoties en voorwerpen te herkennen.

Personal Robot bestaat uit een rijdend platform en een telescopische arm waaraan een ovaal scherm bevestigd is. Het personage op het scherm spreekt met de gebruiker en geeft antwoord op vragen. De robot kan zoeken op internet, eten bestellen, kledingadvies geven, thermostaten, sloten en lampen middels een wifi-verbinding bedienen en zelfs het huis beveiligen als de eigenaar de deur uit is.

De robotbutler is een groot succes op crowdfundingwebsite Kickstarter en haalde binnen 6 dagen het streefbedrag van $50.000 op (inmiddels staat de teller op $161.000). De goedkoopste uitvoering van de robot gaat $1.200 kosten en is voor het einde van dit jaar te koop.
Personal Robot groot succes op Kickstarter
 
 
 
 
Team 'Zeester' winnaar Ujese Kwis 2014
 
Het doel van de Ujese Kwis is om inwoners van de gemeente Uden een onvergetelijke en gezellige winteravond te bezorgen. De Ujese Kwis is een spel waarbij in teamverband een vragenlijst ingevuld moet worden. Alle vragen hebben op de een of andere manier betrekking op 'iets Ujes'. Whirlwind sponsort de website van de Ujese Kwis.

Aan de tweede editie deden 150 teams met in totaal 2.140 deelnemers mee. Tijdens de feestavond op zaterdag 17 januari in Theater Markant, waarbij ruim 1.600 deelnemers aanwezig waren, werd het winnende team bekendgemaakt: team 'Zeester'. Deze deelnemers mogen zich een jaar lang de slimsten van Uden noemen.
Team 'Zeester' winnaar Ujese Kwis 2014
 
 
 
 
Microsoft presenteert holografische bril Hololens
 
Eind januari heeft Microsoft de Hololens gepresenteerd, een soort virtualreality-bril waarmee gebruikers hologrammen in de echte wereld kunnen bekijken en manipuleren. Een hologram is een driedimensionale afbeelding van een object dat middels een plat vlak wordt weergegeven. Microsoft werkte bij de ontwikkeling van de bril samen met Jet Propulsion Laboratory, dat robots maakt voor NASA.

In tegenstelling tot andere VR-brillen zoals de Oculus Rift is de Hololens transparant zodat gebruikers de echte wereld kunnen blijven zien. De gebruiker kan de virtuele weergave, die op de glazen van de bril wordt geprojecteerd, beïnvloeden door handbewegingen te maken. Microsoft ziet tal van toepassingen voor deze nieuwe techniek, onder andere voor gaming. De Hololens wordt later dit jaar, tegelijkertijd met Windows 10, op de markt gebracht. Bekijk deze YouTube-video voor een impressie.
Microsoft presenteert holografische bril Hololens
 
 
 
 
YouTube schakelt over van Flash op HTML 5
 
Half februari is de populaire videowebsite YouTube overgestapt van Flash naar HTML 5. Alle YouTube-bezoekers die gebruikmaken van Google Chrome, Safari 8, Firefox en Internet Explorer 11 krijgen voortaan automatisch HTML 5-video op het scherm. Andere en oudere browsers blijven op Flash draaien.

Een aantal jaar geleden gaf YouTube nog aan Flash te prefereren boven HTML 5 omdat veel browsers destijds nog niet de HTML 5-standaard volledig ondersteunden. Nu is de markt er wel klaar voor, mede dankzij de VP9 video codec en full screen-ondersteuning.
YouTube schakelt over van Flash op HTML 5
 
 
 
 
Startup ontwikkelt accu met dubbele capaciteit
 
Solidenergy, een startup van enkele oud-studenten van MIT (Massachusetts Institute of Technology), heeft een accu ontwikkeld die over 2 keer zo veel capaciteit beschikt als reguliere lithium-ion-accu's, zonder dat de batterij fysiek groter wordt. Deze capaciteitswinst is te danken aan een elektrode die gemaakt is van lithium en koper.

Grote smartphonefabrikanten hebben reeds contact opgenomen met Solidenergy voor de toepassing van dit nieuwe type batterij in hun producten. Het bedrijf verwacht de nieuwe technologie nog dit jaar aan fabrikanten te kunnen leveren.
Startup ontwikkelt accu met dubbele capaciteit
 
 
 
 
Opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
miniopslaghelmond.png
Website Mini Opslag Helmond
 
Bij Mini Opslag Helmond kunnen bedrijven en particulieren opslagruimtes huren van 4,5 tot 80 m³. De ruimtes zijn 24 uur per dag toegankelijk en worden permanent bewaakt middels cameratoezicht, een alarmsysteem en een afgesloten terrein. Via de website kan de bezoeker de mogelijkheden bekijken en vrijblijvend een prijsopgave aanvragen. Tevens is een ruimtecalculator gemaakt waarmee de bezoeker kan uitrekenen hoeveel ruimte hij nodig heeft door het type producten op te geven, zoals verhuisdozen, stoelen, kasten en tuinmeubels.

Tevens bevat de website een uitgebreide rondleiding in de vorm van een fotopresentatie. Alle foto's zijn door Whirlwind verzorgd, waarbij aandacht besteed is aan aankleding middels dozen, laadkarren en andere attributen. Tevens wordt op de foto's getoond dat bij een aantal opslagruimtes direct overdekt geladen en gelost kan worden, één van de unique selling points van Mini Opslag Helmond.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
banner_miniopslaghelmond.png
 
 
 
 
sjatootje.png
Website Vakantiechalet Sjatootje
 
Vakantiechalet Sjatootje, gelegen in Champs-Romain in de Dordogne, is een houten chalet dat van alle gemakken voorzien is. Het vakantieverblijf is geschikt voor 4 personen en bevindt zich op kasteelcamping 'Le Verdoyer' die door Nederlandse eigenaren wordt gerund. De sfeervolle website biedt een uitgebreide indruk van het chalet, de camping en de groene omgeving van de Périgord Vert. Voor deze website ontwikkelde Whirlwind een boekingsmogelijkheid op maat. Via de site kan de bezoeker eenvoudig zien welke weken beschikbaar zijn en desgewenst één of meerdere weken vastleggen. Bij het boeken worden de kosten berekend en direct op het scherm weergegeven.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
banner_sjatootje.png
 
 
 
 
bmxecf2015.png
Website BMX ECF 2015
 
In het weekend van 11 en 12 juli worden in Erp (Noord-Brabant) onder de naam BMX ECF 2015 de Europese kampioenschappen BMX georganiseerd. Dit grootschalige evenement vindt plaats op de moderne accommodatie van fietscrossvereniging FCC Wheels, met ruim 130 leden één van de grootste BMX-verenigingen in Nederland. Op de Engels- en Nederlandstalige website vinden geïnteresseerden alle informatie over het internationale evenement, zoals het programma, de wedstrijdprijzen en de overnachtingsaccomodaties in de omgeving. Via de website kunnen bezoekers onder meer entreekaarten, campingplaatsen en teamtenten reserveren en direct afrekenen.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
banner_bmxecf2015.png
 
 
 
 
repaircentre.png
Website Repaircentre and Developments
 
Repaircentre and Developments is gespecialiseerd in reparatie en ontwikkeling van pedicuremotoren. Met meer dan 20 jaar ervaring is de klant bij Repaircentre and Developments aan het juiste adres voor de reparatie van alle merken pedicuremotoren. Tevens richt het bedrijf zich op de ontwikkeling van pedicuremotoren. Op basis van de door TGO vernieuwde huisstijl ontwikkelde Whirlwind een bijpassende, frisse website waarop de diensten en de producten van Repaircentre and Developments worden gepresenteerd.
 
 
 
 
banner_repaircentre.png
 
 
 
 
tecster.png
Website TeCSter
 
TeCSter in Uden is een uitzend- en detacheringsbureau dat zich richt op de branches installatietechniek, elektrotechniek, machinebouw en metaal. TeCSster biedt oplossingen voor zowel werkzoekenden als ondernemers die op zoek zijn naar personeel. De website geeft een overzicht van alle openstaande vacatures. Tevens kan een werkzoekende een open sollicitatie insturen. Verder kunnen werkgevers informatie over TeCSter en de dienstverlening raadplegen. De website beschikt over een gebruiksvriendelijke mobiele versie.
 
 
 
 
banner_tecster.png
 
 
 
 
erkendstarterscoach.png
Leadapplicatie Erkend StartersCoach
 
De Erkend StartersCoach is dé specialist voor starters op de woningmarkt. Een coach begeleidt starters bij het volledige proces van het kopen van een starterswoning. Hierbij wordt onder meer onderzocht of in de betreffende plaats een starterslening mogelijk is, wat tot duizenden euro's kan besparen. Voor deze organisatie heeft Whirlwind onlangs een webapplicatie ontwikkeld waarmee de leads die via verschillende websites binnenkomen, beheerd kunnen worden. Zo is het onder meer mogelijk om leads te koppelen aan starterscoaches in de betreffende regio zodat zij de klant van dienst kunnen zijn.
 
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke nieuwsbrief zetten we één van onze relaties in de spotlight. Deze keer is dat AGH in Nunhem (Limburg).
 
 
agh.png
AGH tuinkassen, overkappingen en orangerieën
 
AGH is gespecialiseerd in vrijstaande kassen, oranjerieën en zwembad- en terrasoverkappingen. Het bedrijf heeft 35 jaar ervaring op dit gebied en vertegenwoordigt 2 gerenommeerde Europese fabrikanten: Janssens Alusystems en Vitavia Garden Products. Whirlwind ontwikkelde enkele jaren geleden de website van AGH waarop de verschillende producten worden gepresenteerd. In een apart onderdeel worden bovendien kweektips gegeven zodat de klant zijn kas optimaal kan benutten.
 
bekijk dit project  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 352 632
F 0413 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.