Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
 
 
Whirlwind Nieuws #61
 
augustus / september 2015
 
Facebook Twitter LinkedIn
In deze nieuwsbrief...
 
Website Strijbosch Glas & Schilderwerken »
Hoteliers-systeem gekoppeld aan Starlodge.nl »
3 nieuwe wallpapersites aan netwerk toegevoegd »
Giropay en EPS toegevoegd aan RALkleuren.com »
Apple presenteert nieuwe iPhone 6S en 6S Plus »
Apple introduceert grotere iPad Pro »
Apple komt met fors vernieuwde Apple TV »
 
Google start bezorgen boodschappen aan huis »
Uber start budgetoptie Uber X in Amsterdam »
Gitaarfabrikant Fender gaat apps ontwikkelen »
Facebook komt met 'vind ik niet leuk'-knop »
BMW overweegt zelfrijdende taxi's in te zetten »
Opgeleverde projecten »
Klant in beeld: Alzio »
 
 
 
Website
Strijbosch Glas & Schilderwerken
 
Timo Strijbosch is actief op het gebied van glas en schilderwerken. Whirlwind ontwierp een heldere website waarop het uitgebreide dienstenpakket van dit bedrijf wordt behandeld. De site bevat veel foto's van uitgevoerde projecten zodat bezoekers zich kunnen overtuigen van de kwaliteit.
bekijk dit project  »
header_strijbosch.png
 
 
Reserveringssysteem Hoteliers.com gekoppeld aan Starlodge.nl
 
Star Lodge is een 3-sterren designhotel met 80 tweepersoons en 5 eenpersoonskamers in Utrecht, gesitueerd aan stadspark De Voorveldsepolder. De eerder door Whirlwind ontwikkelde website is onlangs voorzien van nieuwe foto's van het hotel, zowel qua interieur als exterieur.

Tevens is een nieuw reserveringssysteem voor het boeken van de hotelkamers geïmplementeerd. Het gaat hierbij om het systeem van Hoteliers.com. Whirlwind heeft het systeem zodanig in de website geïntegreerd dat het voor de bezoeker niet zichtbaar is dat het om een extern systeem gaat. Via de quickbooker op bijvoorbeeld de homepage kan de gebruiker de aankomst- en vertrekdatum kiezen, waarna het systeem aangeeft welke kamers wel of niet beschikbaar zijn. Vervolgens kan de bezoeker uiteraard de boeking afronden.
Reserveringssysteem Hoteliers.com gekoppeld aan Starlodge.nl
 
 
 
 
3 nieuwe wallpapersites aan netwerk toegevoegd
 
In december 2014 informeerden we u over een netwerk van websites waarop we wallpapers aanbieden. Elke website behandelt één automerk waarbij de bureaubladachtergronden op automodel zijn gerangschikt. Via de site kan de bezoeker een wallpaper uitkiezen en op maat laten maken voor zijn computer, tablet of smartphone.

Eerder gingen de websites SaabWallpapers.com, AlfaRomeoWallpapers.com, AstonMartinWallpapers.com, Ferrari-Wallpapers.com en MazdaWallpapers.com online. Onlangs zijn 3 nieuwe sites geopend, namelijk BugattiWallpapers.com, Lamborghini-Wallpapers.com en RollsRoyceWallpapers.com. Inmiddels zijn meer dan 7.500 wallpapers beschikbaar en hebben de sites al bezoek uit een groot aantal landen ontvangen.
3 nieuwe wallpapersites aan netwerk toegevoegd
 
 
 
 
Betaalmethodes Giropay en EPS toegevoegd aan RALkleuren.com
 
Via onze website RALkleuren.com verkopen we fysieke RAL-kleurenwaaiers. Aangezien deze website ook in andere talen beschikbaar is (Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans), ontvangen we steeds vaker ook bestellingen uit het buitenland. Het gaat hierbij met name om België, Italië, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Om de bezoekers uit Duitsland tegemoet te komen, bieden we sinds kort ook de betaalmethode Giropay op deze websites aan. Giropay is de meest gebruikte betaalmethode in Duitsland, vergelijkbaar met het Nederlandse iDEAL-systeem. Tevens is de betaalmethode EPS toegevoegd (Electronic Payment Standard), een populaire betaalmethode in Oostenrijk. Bij beide betaalsystemen dient de gebruiker tijdens het bestellen zijn of haar lokale bank te selecteren. Middels een gebruiksvriendelijke zoekfunctie kan de gebruiker eenvoudig zijn bankvestiging in een resultatenlijst binnen de website selecteren.
Betaalmethodes Giropay en EPS toegevoegd aan RALkleuren.com
 
 
 
 
Apple presenteert nieuwe iPhone 6S en 6S Plus
 
Op 9 september heeft Apple de nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus onthuld. De nieuwe iPhone is naast de vertrouwde kleuren voortaan ook beschikbaar in de kleur roségoud. Het materiaal van de iPhone is veranderd: vanaf nu wordt aluminium uit de 7000-serie gebruikt, wat sterker is dan bij voorgaande iPhones het geval was. Verder is het glas beter bestand tegen krassen.

De nieuwe iPhone beschikt over een nieuwe schermtechnologie genaamd '3D Touch'. Door harder op het scherm te drukken, zijn nieuwe interacties mogelijk. De iPhone 6S en 6S Plus zijn bovendien voorzien van de nieuwe A9-processor die sneller en energiezuiniger is. Ook de wifi-chip is verbeterd wat in 2 keer snellere wifi-mogelijkheden resulteert. Op 26 september gaat het nieuwe toestel voor het eerst in de verkoop. Nederland volgt op een later moment.
Apple presenteert nieuwe iPhone 6S en 6S Plus
 
 
 
 
Apple introduceert grotere iPad Pro
 
Op 9 september introduceerde Apple de nieuwe iPad Pro. Het gaat hierbij om een iPad met een groter scherm (12,9 inch) in combinatie met een stylus en een toetsenbord. Het scherm van de iPad Pro is fors groter: de voorheen grootste iPad heeft een scherm ter grootte van 9,7 inch. Dankzij het grotere schermoppervlak is het bijvoorbeeld mogelijk om 2 apps naast elkaar weer te geven.

Verder toonde Apple een hoes waarin een fysiek toetsenbord verwerkt is. Dankzij de standaard in de hoes kan de iPad Pro ook staand neergezet worden. De stylus heeft de naam 'Apple Pencil' gekregen en is drukgevoelig. Zodoende is de Pencil zeer geschikt om mee te tekenen. De iPad Pro komt in november op de markt en is beschikbaar in verschillende uitvoeringen.
Apple introduceert grotere iPad Pro
 
 
 
 
Apple komt met fors vernieuwde Apple TV
 
Op 9 september presenteerde Apple ook de grondig vernieuwde Apple TV. Deze settopbox krijgt voor het eerst toegang tot een eigen App Store. De Apple TV wordt aangesloten op een TV en dankzij de App Store kunnen eenvoudig programma's en spelletjes geïnstalleerd worden.

Ook de afstandsbediening van de Apple TV is vernieuwd. De afstandsbediening is breder en hoger geworden en beschikt aan de bovenkant over een glazen touchpad zodat met de vingers genavigeerd kan worden. Onder het touchpad bevinden zich enkele fysieke knoppen, bijvoorbeeld voor de spraakbesturing (Siri). De nieuwe Apple TV is eind oktober in de eerste landen beschikbaar.
Apple komt met fors vernieuwde Apple TV
 
 
 
 
Google start bezorgen boodschappen aan huis
 
Google is gestart met een proef waarbij boodschappen bij klanten thuisbezorgd worden. Via Google Express worden producten van lokale winkels nog dezelfde dag bij klanten bezorgd. De proef is gestart in San Francisco en op korte termijn volgen andere Amerikaanse steden.

Google gaat hiermee de concurrentie aan met Amazon, dat ook reeds een dienst heeft die boodschappen bezorgt.
Google start bezorgen boodschappen aan huis
 
 
 
 
Uber start budgetoptie Uber X in Amsterdam
 
Sinds kort biedt Uber een goedkopere versie van zijn taxidienst in Amsterdam aan: Uber X. Hierdoor kan de klant ervoor kiezen om in middenklasse-auto's vervoerd te worden, bijvoorbeeld een Toyota Prius of een Volkswagen Passat. Uber X wordt uitgevoerd door chauffeurs met alle benodigde vergunningen.

Uber brengt chauffeurs in contact met mensen die een taxi nodig hebben. Sinds de introductie eind 2012 maken meer dan 1000 chauffeurs gebruik van het platform. Volgens Uber is Uber X 35% goedkoper dan een rit met een normale taxi.
Uber start budgetoptie Uber X in Amsterdam
 
 
 
 
Gitaarfabrikant Fender gaat apps ontwikkelen
 
Het bekende gitaarmerk Fender gaat apps ontwikkelen om beginnende gitaarspelers te helpen. Volgens het gitaarmerk is het voor beginnende gitaristen vaak lastig om door te gaan met gitaarspelen omdat het moeilijk is om beter te worden. Daardoor zouden veel beginners na een paar jaar stoppen met hun hobby.

Met de apps wil Fender deze groep mensen helpen en uiteindelijk nieuwe klanten aan zich binden. De eerste app zal gitaristen helpen bij het stemmen van de gitaar. Verder staan apps op de planning om het muziekschrift te lezen en muziekonderwijs te verbeteren.
Gitaarfabrikant Fender gaat apps ontwikkelen
 
 
 
 
Facebook komt met 'vind ik niet leuk'-knop
 
Het bekendste onderdeel van Facebook is waarschijnlijk de 'vind ik leuk'-knop, grafisch weergegeven in de vorm van een opgestoken duim. Al jaren vragen Facebook-gebruikers om een 'vind ik niet leuk'-knop. Deze nieuwe knop is met name bedoeld om berichten met slecht nieuws een waardering te geven.

Facebook wilde voorheen niet een dergelijke knop toevoegen omdat het te negatief zou zijn. Mogelijk kiest Facebook niet voor de benaming 'vind ik niet leuk', maar een mildere variant.
Facebook komt met 'vind ik niet leuk'-knop
 
 
 
 
BMW overweegt zelfrijdende taxi's in te zetten
 
Autofabrikant BMW gaat zijn producten en businessmodel vernieuwen om zich meer te richten op zelfrijdende auto's. Het gaat daarbij vooral om het aanbieden van zelfrijdende auto's die als taxi's gebruikt kunnen worden. BMW wil hiermee meer methodes vinden om geld te verdienen, naast de verkoop van auto's.

De verwachting is dat mensen in de toekomst minder vaak een eigen auto bezitten, maar bijvoorbeeld via hun smartphone een auto kunnen afroepen om ergens naar toe te rijden.
BMW overweegt zelfrijdende taxi's in te zetten
 
 
 
 
Opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
strijbosch.png
Website Strijbosch Glas & Schilderwerken
 
Timo Strijbosch Glas & Schilderwerken is in 2002 begonnen met schilderwerkzaamheden en heeft daar later de 24-uurs glasservice aan toegevoegd. In de loop der jaren is het team aangevuld met professionele specialisten en is inmiddels uitgegroeid tot een full serviceteam dat niet alleen thuis is in schilderwerken, maar ook in glasbewerking, reparatie en interieurbeglazing.

De website geeft een goed beeld van de werkzaamheden die verricht worden. Tevens zijn veel foto's van eerder uitgevoerde projecten te bekijken zodat de bezoeker zich kan overtuigen van de kwaliteit en het vakmanschap. Deze foto's zijn gemaakt door Fotostudio Fons Strijbosch. Tevens is de website voorzien van een mobiele versie voor een optimale weergave op smartphones.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
banner_strijbosch.png
 
 
 
 
mpi-chemie.png
Mobiele website MPI Chemie
 
MPI Chemie in Houten is wereldwijd actief op het gebied van specialistische chemicaliën. Sinds de jaren '70 is MPI een betrouwbare leverancier van chemische producten voor verschillende takken van industrie.

De website van MPI Chemie hebben we recent uitgebreid met een mobiele versie. Hierdoor is de website ook op smartphones op een gebruiksvriendelijke manier te raadplegen. Alle informatie van de website is ook in de mobiele versie zichtbaar, waaronder de uitgebreide producttabellen.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
banner_mpi-chemie.png
 
 
 
 
vanlieshout.png
Website Van Lieshout Potcultuur
 
Sinds 1987 is Van Lieshout Potcultuur uit Venhorst gespecialiseerd in het kweken van heesters. Het bedrijf levert onder meer de soorten Photinia, Camellia, Ilex en Prunus als vervolgteelt aan kwekerijen. Van Lieshout Potcultuur heeft 13.000 m² kasruimte en 5.000 m² containervelden tot haar beschikking.

Op de nieuwe website wordt het bedrijf uitgebreid gepresenteerd. Zo bevat de site de actuele voorraadlijsten gesorteerd op plantensoort en zijn de pagina's voorzien van veel grote foto's die een goede indruk geven van de kassen en de containervelden. Ook is een aparte pagina opgenomen waarmee de bezoeker een virtuele rondleiding krijgt door het bedrijf.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
banner_vanlieshout.png
 
 
 
 
insparco.png
Mobiele website Insparco
 
Insparco biedt organisaties onafhankelijk maatwerkadvies in alle kwesties rond financieringen. Als voormalig bankier zorgt Michiel Werkman van Insparco ervoor dat de bedrijfspresentatie voldoet aan het verwachtingspatroon en de voorwaarden van geldschieters. Het resultaat: gunstigere financieringsvoorwaarden en structureel lagere rente, bank- en adviseurkosten.

De eerder door Whirlwind ontwikkelde website van Insparco is recent voorzien van een mobiele versie. Hierdoor is de site nu ook optimaal bruikbaar op smartphones. De lay-out van alle content op deze uitgebreide site is geschikt gemaakt voor weergave op kleinere beeldschermen.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
banner_insparco.png
 
 
 
 
kortingsysteem.png
Kortingsysteem MotorkledingStore.nl
 
Voor MotorkledingOutletBreda en MotorkledingOutletEindhoven hebben we deze maand een kortingsysteem opgeleverd. Met deze gebruiksvriendelijke webapplicatie kan de klant kortingen op haar producten instellen. Zo is het mogelijk om te werken met groepskortingen waarbij bijvoorbeeld 20% korting wordt gegeven op een motorkledingmerk of bijvoorbeeld een bepaalde productcategorie.

Daarnaast is het mogelijk om ook individuele producten van een korting te voorzien. Binnenkort gaat de volledig vernieuwde MotorkledingStore.nl online waarbij het assortiment gekoppeld is aan de voorraad in de winkel en aan de voorraad bij leveranciers.
 
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke nieuwsbrief zetten we één van onze relaties in de spotlight. Deze keer is dat Alzio in Hilversum.
 
 
alzio.png
Alzio
 
De missie van Alzio is om het beheer en het bestuur van vastgoed te professionaliseren. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om appartementencomplexen (woningen al dan niet in combinatie met bedrijfsruimten of winkels), bedrijfsverzamelgebouwen, recreatieparken en volkstuincomplexen die functioneren op basis van een VvE (vereniging van eigenaren), mandeligheid of coöperatieve vereniging. Alzio richt zich tevens op commercieel vastgoed zoals kantoorgebouwen en winkelcentra.

Whirlwind verzorgde voor Alzio de vormgeving van de huisstijl, de website en de e-mailnieuwsbrief. Verder ontwikkelden we Mijn Alzio, de webapplicatie waarop de bewoners/eigenaren van VvE's die klant zijn bij Alzio, kunnen inloggen om allerlei informatie over hun vereniging en het complex te raadplegen.
 
bekijk dit project  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 352 632
F 0413 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.