Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
Whirlwind Nieuws #16
 
februari 2011
 
 
In deze nieuwsbrief...
 
Website Adrem Autoverhuur »
Online encyclopedie Wikipedia bestaat 10 jaar »
Aantal spamberichten daalt wereldwijd »
Laat Twitterberichten naar u toe komen »
 
Mogelijk Europese regelgeving voor webshops »
PayPal groeit sterk in Nederland »
Recent opgeleverde projecten »
Klant in beeld: Plijnaar Photography »
 
 
 
Website
Adrem Autoverhuur
 
Voor Adrem, gevestigd in Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen, hebben we een geheel nieuwe website ontworpen. Aan onder meer de tariefpagina's, de aanbiedingsoverzichten en de reserveerfunctie is extra aandacht besteed.
 
lees verder  »
 
 
Online encyclopedie Wikipedia bestaat 10 jaar
 
Op 15 januari 2001 ging de 'community-encyclopedie' Wikipedia online, enkele maanden later gevolgd door een Nederlandse versie. Sinds de oprichting door Jimmy Wales en Larry Sanger is Wikipedia uitgegroeid tot dé internet-encyclopedie en één van de best bezochte sites op internet.
 
De inhoud van Wikipedia kan door iedereen worden gewijzigd, vandaar dat vaak wordt gewaarschuwd voor de juistheid van de informatie. Daarentegen wordt de inhoud door veel vrijwilligers gecorrigeerd, wat 'wisdom of the crowd' wordt genoemd. Wikipedia bevat momenteel zo'n 17 miljoen lemma's, waarvan
3,5 miljoen in het Engels en 600.000 in het Nederlands.
 
bezoek Wikipedia  »
 
 
 
 
Aantal spamberichten daalt wereldwijd
 
Voor de eerste keer in de geschiedenis van het internet is er een wereldwijde krimp zichtbaar wat betreft de hoeveelheid ongewenste reclame per e-mail. Volgens het technologiebedrijf Cisco is deze daling te danken aan het tegengaan van zogenaamde 'botnets'. Botnets zijn groepen besmette computers die in bepaalde gevallen gezamenlijk miljoenen spamberichten versturen. Zo werden afgelopen jaar de botnets 'Waledac' en 'Pushdo', die ieder meer dan een miljoen spammails verstuurden, onschadelijk gemaakt.
 
 
 
 
Laat Twitterberichten naar u toe komen
 
Bent u ook actief op Twitter? Dan volgt u wellicht de berichten van veel relaties op de voet. In plaats van het in de gaten houden van verschillende Twitterpagina's, kunt u een programma in gebruik nemen waarmee deze berichten automatisch naar u toe komen.
 
Een voorbeeld van zo'n programma is TweetDeck. In TweetDeck kunt u kolommen maken waarin tweets verschijnen. Op deze manier heeft u een beter overzicht en kunt u uw contacten goed volgen. Uiteraard kunt u TweetDeck ook gebruiken om zelf tweets te versturen. TweetDeck is beschikbaar voor Windows, Mac OS, Linux, iPhone, iPad, iPod Touch, Android en Chrome.
 
 
 
 
Mogelijk Europese regelgeving voor webshops
 
Eurocommissaris Viviane Reding heeft bij de Europese Commissie een voorstel ingediend voor Europese regelgeving rondom webwinkels. Door dit voorstel zouden alle Europeanen op korte termijn algemene rechten moeten krijgen bij het digitaal winkelen. Zo wil Reding bijvoorbeeld dat consumenten voldoende geïnformeerd worden over belastingen en extra kosten die op hun aankopen van toepassing zijn. Daarnaast zou er een termijn van 14 dagen moeten komen waarin de koper zijn aankoop kan terugdraaien en zouden webwinkels verantwoordelijk moeten worden voor schade opgelopen tijdens het transport.
 
 
 
 
PayPal groeit sterk in Nederland
 
Betalen via PayPal is sterk in opkomst. In Nederland heeft dit online betaalsysteem het afgelopen jaar in totaal 9 miljoen betalingen verwerkt. De waarde van PayPal-betalingen bij Nederlandse webwinkels nam met 66% toe. Elke week worden er meer dan 10.000 PayPal-rekeningen in Nederland geopend.
De groei is volgens het bedrijf te danken aan een toenemende bekendheid van het systeem, evenals het gemak bij betalingen in het buitenland, waarbij de koper extra beschermd wordt.
 
 
 
 
Recent opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
Website en huisstijl Adserva
 
Adserva richt zich op administratievoering, fiscaliteit en financieel advies.
De website beschikt over een frisse vormgeving en onderscheidend fotomateriaal. Niet alleen de site is door Whirlwind ontwikkeld, maar ook de huisstijl. De huisstijl komt verder tot uiting in visitekaartjes, briefpapier, enveloppen, een e-mailhandtekening en een digitale nieuwsbrief die we voor deze opdrachtgever ontworpen hebben.
 
lees verder  »
 
 
 
Website Kozijn 2000
 
Kozijn 2000 heeft meer dan 25 jaar ervaring in verbouwingen en renovatieprojecten. Het bedrijf levert maatwerk en biedt ondersteuning bij het ontwerp en de realisatie van serres, tuinkamers, terrasoverkappingen, enzovoort. Voor Kozijn 2000 hebben we een overzichtelijke website ontwikkeld met informatie over de mogelijkheden en referentieprojecten.
 
bezoek de website  »
 
 
 
Nieuwsbrief HypotheekMaker
 
HypotheekMaker is actief op het gebied van hypotheken, assurantiën en pensioenen. Het bedrijf is al vele jaren klant bij Whirlwind. Voor HypotheekMaker hebben we recent een nieuwsbriefsjabloon ontworpen. Via hetzelfde beheerprogramma als de website kan de klant zelf de inhoud van de nieuwsbrief opstellen. De nieuwsbrieven worden vervolgens verzonden via MailingPoint, de webapplicatie die de klant of wij daarvoor gebruiken.
 
bekijk de nieuwsbrief  »
 
 
 
Logo Speciefiek Tegelwerken
 
Speciefiek richt zich op het aanbrengen van tegelwerk met aandacht voor detail. De bedrijfsnaam is een knipoog naar 'specie', wat uiteraard bij het tegelzetten wordt gebruikt. Voor dit nieuwe bedrijf hebben we een bedrijfslogo ontworpen waarin tegels in een abstracte vorm zijn verwerkt. Op basis van het logo is voor deze opdrachtgever een bijpassend visitekaartje gemaakt.
 
 
 
 
Update website BEC Sales/Training
 
BEC geeft ondersteuning bij alle bedrijfsactiviteiten op strategisch, organisatorisch en operationeel vlak. De bij elkaar passende websites van BEC Sales en BEC Sales Training zijn onlangs voorzien van een update. Beide websites zijn op een aantal door de klant aangegeven punten aangepast, zowel op het gebied van inhoud als vormgeving.
 
bezoek de website  »
 
 
 
Nieuwsbrief Tramex
 
In onze vorige nieuwsbrief kwam de nieuwe site en webwinkel van Tramex aan bod. Inmiddels zijn ook de eerste twee edities van de digitale nieuwsbrief verzonden. De sjabloon die hiervoor wordt gebruikt, is eveneens door Whirlwind ontworpen. Tramex gaat de komende nieuwsbrieven zelf vullen door middel van hetzelfde CMS als de website. De nieuwsbrief wordt voornamelijk gebruikt om productaanbiedingen te communiceren. Deze producten kunnen bovendien direct via de webwinkel besteld en afgerekend worden.
 
bekijk de nieuwsbrief  »
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke maand zetten we één van onze relaties in de spotlight. Voor februari is dat Plijnaar Photography.
 
 
Plijnaar Photography
 
Plijnaar.com, de fotosite van Rob Plijnaar, bevat diverse fotoalbums die zeer de moeite waard zijn om te bekijken. De bezoeker waant zich tijdens het aanschouwen van de foto's even in een totaal andere wereld. Van Afrika, China, Rome, Amerika tot de Noordpool: Rob neemt de bezoeker als het ware mee op zijn reizen rond de wereld. De website is met opzet voorzien van weinig tekst: de fraaie foto's spreken voor zich en behoeven geen verdere uitleg.
 
bezoek de website  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 _ 352 632
F 0413 _ 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.