Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
Whirlwind Nieuws #15
 
januari 2011
 
 
In deze nieuwsbrief...
 
Website en webwinkel Tramex »
Internet Explorer 8 populairste browser »
Automatische incasso door Whirlwind »
Flink meer dataverkeer tijdens jaarwisseling »
 
Whirlwind nu ook bereikbaar via Skype »
Skype lanceert videobellen voor iPhone »
Recent opgeleverde projecten »
Klant in beeld »
 
 
 
Website en webwinkel
Tramex Lasgroothandel
 
De website van Tramex uit Nijmegen is geheel vernieuwd. De site beschikt niet alleen over een volledig nieuwe vormgeving, maar bestaat nu ook uit een geïntegreerde webwinkel waarin een groot aantal producten zijn opgenomen.
 
lees verder  »
 
 
Internet Explorer 8 populairste browser
 
Net Market Share heeft onderzoek gedaan naar het wereldwijd gebruik van webbrowsers, de programma's waarmee gebruikers websites bezoeken. Hierbij blijkt dat Internet Explorer 8 van Microsoft met een aandeel van 33% op dit moment de meest gebruikte browser is. Firefox staat op de tweede positie met 18,5%, gevolgd door Internet Explorer 6 met 13%. Opkomende browsers zoals Chrome van Google, Safari van Apple en Opera hebben nog steeds een bescheiden marktaandeel.
 
Volgens Statcounter staan de zaken in Europa er anders voor: daar is Internet Explorer door Firefox van de eerste positie verstoten (respectievelijk 35,5% en 39,4%).
 
 
 
 
Automatische incasso door Whirlwind
 
De meeste relaties die bij ons gebruik maken van webhosting, ontvangen twee maal per jaar een factuur. Er zijn ook relaties waarbij we eens per kwartaal factureren. Voor degenen die het prettig vinden dat deze bedragen automatisch worden afgeschreven, bieden we automatische incasso aan. Dit bespaart u tijd en u bent er dan zeker van dat de betalingen op tijd worden uitgevoerd. Heeft u hierin interesse? Neem dan contact met ons op zodat we dit voor u kunnen instellen. Het is overigens te allen tijde mogelijk om de automatisch incasso stop te zetten.
 
neem contact met ons op  »
 
 
 
 
Flink meer dataverkeer tijdens jaarwisseling
 
In de piekuren tijdens de jaarwisseling hebben Nederlanders behoorlijk meer sms'jes en telefoongesprekken gevoerd in vergelijking met voorgaande jaren. Daarnaast is er flink meer dataverkeer gebruikt, waaronder het bezoeken van websites. Ondanks deze netwerkdrukte hebben er zich geen problemen voorgedaan. Alleen al bij T-Mobile werden tussen 22.00 en 04.00 uur bijna 30 miljoen sms-berichten verstuurd, een stijging van 30% ten opzichte van een jaar eerder.
 
 
 
 
Whirlwind nu ook bereikbaar via Skype
 
Mogelijk heeft u aan onze nieuwe e-mailhandtekening al gezien dat we sinds kort ook bereikbaar zijn via Skype. Skype is een VoIP-programma (voice over IP) waarmee via het internet getelefoneerd kan worden. De software is gratis verkrijgbaar en geschikt voor onder meer Windows, Linux en Mac OS. Het grote voordeel voor de gebruiker is dat er geen kosten verbonden zijn aan het bellen via Skype. Onze Skype-naam luidt whirlwindinternet.
 
skype ons  »
 
 
 
 
Skype lanceert videobellen voor iPhone
 
Sinds kort is het mogelijk om met de iPhone-app Skype 3.0 videogesprekken te voeren. Gebruikers van een iOS-apparaat zoals de iPhone en de iPod Touch kunnen nu door middel van live beeld met elkaar communiceren. Het is daarbij van belang dat het apparaat beschikt over een camera aan de voorzijde, wat het geval is bij recente versies van de iPhone en iPod Touch. Overigens is het ook mogelijk om te videobellen met mensen achter een PC die voorzien is van een (web)camera.
 
 
 
 
Recent opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
Website Van Hooff Natuursteen
 
Voor Van Hooff Natuursteen in Den Bosch hebben we recent een nieuwe website ontwikkeld. De site bevat veel foto's die op verzoek van de opdrachtgever zijn gemaakt. Zo worden foto's getoond van de verschillende producten, waaronder grafmonumenten, accessoires en urnen. Op deze manier kan de bezoeker zich oriënteren voorafgaand aan een bezoek aan de toonzaal.
 
bezoek de site  »
 
 
 
Nieuwsbrief Visser Las-/Snijtechniek
 
Voor Visser Las-/Snijtechniek in Woerden hebben we een nieuw sjabloon voor de digitale nieuwsbrief ontworpen. Het bedrijf verstuurde voorheen al nieuwsbrieven, maar de opmaak van de mailings was voor verbetering vatbaar. Het resultaat is een overzichtelijke en moderne lay-out die aansluit op de huisstijl van het bedrijf. Onlangs is met behulp van MailingPoint de eerste nieuwsbrief nieuwe stijl naar de relaties van Visser verzonden.
 
bekijk de eerste nieuwsbrief  »
 
 
 
Digitale kerstkaarten
 
In onze vorige nieuwsbrief vroegen we of een digitale kerstkaart ook iets voor u zou zijn. Naar aanleiding van dat artikel hebben een aantal relaties ons gevraagd om een kerstkaart op maat te maken. Alle met dezelfde boodschap, maar ieder opgemaakt in de eigen huisstijl van het bedrijf. Via de volgende links kunt u er een aantal bekijken: Arcopedico Benelux, MariSLN en ISA Vertaal.
De afbeelding van de laatste kaart is ontworpen door een reclamebureau.  
 
 
 
 
 
Tweede prijs Saab Ad Competition
 
Door de veelbezochte Saab-fansite SaabsUnited.com is onlangs een wedstrijd gehouden waarbij de bezoekers gevraagd werd om een advertentie voor dit automerk te bedenken. De uitdaging was om een pakkende en originele advertentie te ontwerpen die zowel uit beeld als tekst bestaat.
 
Gedurende een aantal weken zijn uit verschillende landen 450 advertenties ingezonden, die elk op de website werden getoond. Vervolgens werd door een jury, bestaande uit personen die actief zijn (geweest) in de advertentiewereld of affiniteit hebben met de autobranche, een 13-tal advertenties uitgekozen. Als laatste was het woord aan de bezoekers van de site: zij konden stemmen op hun favoriete advertentie uit deze groep.
 
Uit een serie van 9 advertenties die Whirlwind heeft ingestuurd, waren er maar liefst 2 uitgekozen voor de laatste stemronde. Onder de winnaars waren twee van onze advertenties: People who test drive a Saab, usually buy one won de 2de prijs. De andere advertentie (Scandinavian design) eindigde als 5de.
 
bekijk de advertenties  »
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke maand zetten we één van onze relaties in de spotlight. Voor januari is dat B&B Le Jeune Marronnier.
 
 
Bed & Breakfast Le Jeune Marronnier
 
Bed & breakfast Le Jeune Marronnier ligt in een prachtige bosrijke omgeving aan het meer van Robertville in de Ardense Hoge Venen. Le Jeune Marronnier beschikt over een aantal gezellig ingerichte kamers, evenals een zonneterras met sauna en minipool. Zowel rustzoekers als sportief ingestelde mensen komen hier ongetwijfeld aan hun trekken.
 
bezoek de site  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 _ 352 632
F 0413 _ 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.