Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
Whirlwind Nieuws #14
 
december 2010
 
 
In deze nieuwsbrief...
 
Website Classic Car Tuning / Classic Lancia »
Nu ook ov-planner in Google Maps »
Een digitale kerstkaart, ook iets voor u? »
Facebook introduceert sociale inbox »
 
Uw Whirlwind-factuur betalen met iDEAL »
2% Nederlands internetverkeer is mobiel »
Recent opgeleverde projecten »
Klant in beeld »
 
 
 
Website
Classic Car Tuning
Classic Lancia
 
Via deze twee websites worden onderdelen voor klassieke auto's aangeboden, zoals remcylinders, koplampen, dynamo's en velgen. De ene site richt zich op Lancia, de andere site op verschillende automerken.
 
lees verder  »
 
 
Nu ook ov-planner in Google Maps
 
Google Transit, de planner voor het openbaar vervoer, is nu ook beschikbaar in Nederland. De dienst is geïntegreerd in Google Maps zodat u niet alleen routes per auto en per voet kunt plannen, maar ook per openbaar vervoer. De reisinformatie van de Nederlandse Spoorwegen en het Amsterdamse GVB wordt via Google Maps getoond. De dienst bevindt zich nog in een testfase, maar kan al wel uitgeprobeerd worden door een route te plannen tussen twee treinstations, bijvoorbeeld Station Den Bosch en Utrecht Centraal.
 
 
 
 
Een digitale kerstkaart, ook iets voor u?
 
Stuurt u nog steeds kerstkaarten per post? Dan is een digitale kerstkaart wellicht een geschikte oplossing voor u. Door uw kerst- en nieuwjaarsgroet per e-mail te versturen, bespaart u op druk- en verzendkosten, belast u het milieu minder en heeft u er minder werk aan. Bovendien kan een digitale kerstkaart voorzien worden van extra's zoals animaties en geluid; u bepaalt zelf van welke mogelijkheden u gebruik wilt maken. Desgewenst ontwerpen wij uw digitale kerstkaart. We vernemen graag uw wensen waarna we een vrijblijvende prijsopgave voor u kunnen opstellen.
 
neem contact met ons op  »
 
 
 
 
Facebook introduceert sociale inbox
 
De bekende sociale netwerksite Facebook wil de methodes waarmee gebruikers op internet met elkaar communiceren, bundelen in één grote sociale inbox. Het gaat hierbij niet om een nieuwe vorm van e-mail, maar om een overzicht van verschillende soorten berichten zoals chat-, sms- en e-mailberichten. Zodoende ontstaat meer overzicht omdat het minder van belang is via welke methode gebruikers met elkaar communiceren en er bovendien een duidelijke gesprekshistorie wordt opgebouwd. De nieuwe oplossing lijkt meer op chatten dan het traditionele e-mailen en wordt stapsgewijs beschikbaar gesteld voor Facebookers.
 
 
 
 
Uw Whirlwind-factuur betalen met iDEAL
 
Sinds medio oktober kunt u onze facturen via iDEAL betalen indien u een rekening heeft bij ABN Amro (inclusief Fortis Bank), ASN Bank, Friesland Bank, ING Bank, Rabobank, SNS Bank, SNS Regio Bank of Triodos Bank. In het e-mailbericht dat u ontvangt nadat wij een factuur hebben gestuurd, vindt u een link waarmee deze online betaald kan worden. De betaling loopt via uw eigen bank. Evenals bij een gewone overboeking is de veiligheid gegarandeerd. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.
 
 
 
 
2% Nederlands internetverkeer is mobiel
 
Uit cijfers van StatCounter blijkt dat slechts 1,9% van het Nederlandse internetverkeer uit mobiele data bestaat. Dit percentage ligt iets hoger dan het Europese gemiddelde van 1,81%. Het is opmerkelijk dat het gebruik van het mobiele web in Azië en Afrika relatief gezien hoger is, zeker omdat er in Europa volop aandacht is voor smartphones zoals Android-toestellen en de iPhone. De reden dat in Afrika maar liefst 20% van het internetverkeer uit mobiele data bestaat, is te verklaren vanwege de beperkte toegang tot internet via desktop-pc's en de beschikbaarheid van relatief goedkope telefoons.
 
 
 
 
Recent opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
Update website Mannequins and More
 
Sinds 2007 beheren we de website van Mannequins and More, een bedrijf dat actief is op het gebied van visuele productpresentatie in de vorm van etalagefiguren en decoratie. Mannequins and More is agent van toonaangevende merken zoals Siégel & Stockman, Sempere, Manex en Lansa, in bepaalde gevallen als exclusieve aanbieder in de Benelux. De website is in z'n geheel bijgewerkt en voorzien van nieuwe foto's.
 
bezoek de site  »
 
 
 
Kerstkaart BSU
 
Voor BSU verzorgt Whirlwind niet alleen de website, maar ook veel uitingen waarin de huisstijl terugkomt, zoals advertenties, digitale nieuwsbrieven en drukwerk. Gezien de naderende feestdagen heeft BSU ons gevraagd een digitale kerstkaart te maken. Het resultaat is een opvallende, geanimeerde Flash-kerstkaart. Klik op de onderstaande link om de kerst- en nieuwjaarswens van BSU te bekijken.
 
bekijk de kerstkaart  »
 
 
 
Advertentie Selco
 
In opdracht van een aantal Nederlandse Selco-dealers hebben we een advertentie gemaakt over Selco, een Italiaanse fabrikant van lasmachines. De advertentie is geschikt voor plaatsing in tijdschriften en toont twee van de MIG-producten die Selco aanbiedt. In de advertentie wordt aangeboden om het product bij één van de dealers gratis te testen voordat de klant beslist.
 
 
 
 
Update Karts.nl
 
Karts.nl is één van onze eigen websites en is onlangs voorzien van een update. De website bevat onder meer een overzicht van alle kartbanen en (online) kartwinkels in Nederland. Door middel van een persoonlijke mailing hebben we alle bedrijven gevraagd of de contactgegevens die we vermeld hebben nog steeds actueel zijn. Op basis van de ontvangen respons hebben we de website bijgewerkt. Daarnaast is Karts.nl uitgebreid met een aantal nieuwe kartgames die direct in de browser gespeeld kunnen worden.
 
bezoek de site  »
 
 
 

 
Webapplicatie OfficePoint
 
Tussen de verschillende klantenprojecten door werken we aan een eigen webapplicatie. Het belangrijkste onderdeel van dit programma is het uitgebreid bijhouden van werkuren. Deze uren worden gekoppeld aan klanten, (deel)projecten en werksoorten. Op deze manier ontstaat een uitgebreid overzicht van de werkzaamheden die worden uitgevoerd.
 
Andere onderdelen van het programma zijn een kalender (bijvoorbeeld voor het bijhouden van vrije dagen), contactgegevens van klanten opvragen en het indexeren van ordners en CD's/DVD's.
 
OfficePoint, zoals we de applicatie noemen, ondersteunt meerdere gebruikers en bevat zowel een statistiekenoverzicht als een rapportagefunctie waarmee bijvoorbeeld urenspecificaties van facturen kunnen worden opgesteld. OfficePoint nemen we niet alleen zelf in gebruik, maar zullen we ook aanbieden aan derden. Meer informatie hierover vindt u in onze nieuwsbrieven van 2011.
 
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke maand zetten we één van onze klanten in de spotlight. Voor december is dat Uden on Ice.
 
 
Uden on Ice
 
Uden on Ice is een jaarlijks terugkerend evenement dat op de Markt in het centrum van Uden plaatsvindt. Het belangrijkste element is een overdekte kunstijsbaan van 800 m². Uden on Ice staat garant voor volop ijspret, een gezellige wintertuin, verschillende sport- en muziekactiviteiten, een Jagerhütte en een grote horecatent in wintersfeer! Uden on Ice begint dit jaar op vrijdag 17 december en duurt tot en met zondag 9 januari.
 
bezoek de site  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 _ 352 632
F 0413 _ 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.