Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
 
 
Whirlwind Nieuws #53
 
september 2014
 
Facebook Twitter LinkedIn
In deze nieuwsbrief...
 
Website MotorkledingOutletBreda »
Website RALkleuren.com vernieuwd »
Website Afkortingen.nu geopend »
Opdracht van Audi/Volkswagen voor Q-Bricks »
Meer dan 270 miljoen Twitter-gebruikers »
Investering $300 miljoen in internetkabel oceaan »
Google Street View in Amsterdamse grachten »
Nieuwe satelliet verbetert kwaliteit Google Maps »
 
Advertentiedienst Amazon concurrent voor Google »
Eerste Friese domeinnaam online »
Extensies en minimalistische interface voor IE 12 »
Apple introduceert iPhone 6 en iPhone Plus »
Apple breidt productgamma uit met Apple Watch »
Apple kondigt eigen betaalsysteem Apple Pay aan »
Opgeleverde projecten »
Klant in beeld: Vulpes Advocaten »
 
 
 
Website
MotorkledingOutletBreda
 
Onlangs is de volledig vernieuwde website van MotorkledingOutletBreda online geplaatst. De site biedt een overzicht van het assortiment, de merken, aanbiedingen en nieuwsberichten. Naast veel sfeer- en productfoto's bevat de website ook Google Street View-weergaves van het 2.000 m² grote winkelinterieur.
lees verder  »
header_motorkledingoutlet.png
 
 
Website RALkleuren.com vernieuwd
 
Onze website RALkleuren.com is volledig vernieuwd. Op deze site wordt een overzicht gegeven van alle classic RAL-kleuren die de standaard zijn in industrie, verkeersveiligheid en bouw. Alle kleuren zijn ingedeeld op kleurtint en de bezoeker kan een kleur opzoeken aan de hand van de kleurnaam of de kleurcode. De website wordt dagelijks door zo'n 2.000 bezoekers geraadpleegd.

De update bestaat uit een nieuwe lay-out waarbij de RAL kleuren, dankzij de zwarte achtergrond, optimaal tot hun recht komen. Voortaan wordt meer informatie getoond, waaronder de kleurnamen in andere talen (Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans). De nieuwe site beschikt over een functie om de kleur op het volledige schermoppervlak te bekijken.

Ook is een printversie opgenomen en is speciale aandacht besteed aan de weergave op smartphones. Gebruikers van bijvoorbeeld de iPhone zien een voor het kleine scherm geoptimaliseerde weergave van de content. Ook nieuw is een widget die bedrijven zoals schilders en winkels op hun website kunnen plaatsen om hun bezoekers de mogelijkheid te geven door de RAL-kleuren te bladeren.
Website RALkleuren.com vernieuwd
 
 
 
 
banner_ralkleuren.png
 
 
 
 
Website Afkortingen.nu geopend
 
Een andere nieuwe website van onszelf is Afkortingen.nu. Deze website bevat de definities van meer dan 1.300 afkortingen die in de Nederlandse taal worden gebruikt. Van zogenaamde afkortingen in engere zin (zoals z.s.m.), letterwoorden (zoals pin) tot verkortingen (zoals Benelux) en bedrijfsnamen.

In veel teksten wordt gebruikgemaakt van afkortingen. Aangezien er veel verschillende afkortingen bestaan, kan het voorkomen dat de lezer de gebruikte afkorting niet kent. In zo'n geval biedt deze website uitkomst. Van elke afkorting wordt een duidelijke definitie en waar nodig een uitgebreidere beschrijving weergegeven. We hebben de afkortingen niet alleen op alfabet ingedeeld, maar ook op thema, bijvoorbeeld financiële afkortingen, ICT-afkortingen en zakelijke afkortingen.
Website Afkortingen.nu geopend
 
 
 
 
Opdracht van Audi/Volkswagen voor Q-Bricks
 
Onder de naam Q-Bricks bieden we voordelige bouwstenen aan die passen op Lego en andere merken. Tevens leveren we bedrukte bouwstenen aan bedrijven. Onlangs hebben we in opdracht van automobielbedrijf Pon, de Nederlandse importeur van Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Porsche, Bentley, Lamborghini en Bugatti, 9.300 bedrukte bouwstenen geleverd. De bouwstenen hebben dezelfde grootte als Duplo en zijn in gripzakjes van 7 bouwstenen verpakt.

Voor de merken Audi en Volkswagen zijn ieder 7 clichés gemaakt. De bouwstenen worden gebruikt in het kader van de Longlife Onderhoudsservice. Hiermee wordt op speelse wijze gecommuniceerd welke aanvullende werkzaamheden klanten voor hun auto kunnen afnemen, zoals het vervangen van de bougies en het interieur-, lucht- of brandstoffiliter. Zodoende kunnen klanten met de Q-Bricks-stenen hun eigen onderhoudspakket 'bouwen'.
Opdracht van Audi/Volkswagen voor Q-Bricks
 
 
 
 
Meer dan 270 miljoen Twitter-gebruikers
 
De social media site Twitter heeft 271 miljoen gebruikers die regelmatig van de dienst gebruikmaken. Ten opzichte van vorig jaar is dat een stijging van 24 procent. Tevens draaide Twitter met $312 miljoen een hogere omzet dan analisten hadden verwacht. De omzet steeg met maar liefst 124 procent ten opzichte van vorig jaar.

De omzetstijging is te danken aan de advertenties die tussen de berichten op de tijdlijn worden getoond. Voor elke 1000 keer dat gebruikers naar de tijdlijn kijken, levert dat Twitter $1,60 op. 81 procent van dat verkeer vond plaats via een mobiel apparaat.
Meer dan 270 miljoen Twitter-gebruikers
 
 
 
 
Investering van $300 miljoen in internetkabel oceaan
 
Een samenwerkingsverband van 6 bedrijven, waaronder Google, investeert $300 miljoen in een nieuw kabelsysteem dat de Verenigde Staten met 2 locaties in Japan verbindt. Het systeem heeft de naam 'Faster' gekregen en wordt naar verwachting in de zomer van 2016 opgeleverd.

Het systeem bestaat uit glasvezelkabels die in eerste instantie 60 terabit per seconde kunnen verwerken. De twee Japanse steden Shima en Chikura worden verbonden met de Amerikaanse hubs die onder andere Los Angeles en San Francisco bedienen.
Investering van $300 miljoen in internetkabel oceaan
 
 
 
 
Google Street View in Amsterdamse grachten
 
Half augustus voeren medewerkers van Google in een boot met camera-apparatuur door de Amsterdamse grachten. Veel straten van onze hoofdstad zijn reeds in 360 graden in Google Street View te bekijken, maar binnenkort is het dus ook mogelijk om Amsterdam vanaf het water te bezichtigen.

Ook andere speciale plekken zijn middels Street View te bekijken, zoals het interieur van het Torentje, het Paleis op de Dam en de molens van Kinderdijk. Eerder voegde Google al de grachten van Venetië aan Street View toe.
Google Street View in Amsterdamse grachten
 
 
 
 
Nieuwe satelliet verbetert kwaliteit Google Maps
 
Half augustus heeft Digital Globe, het bedrijf dat satellietbeelden aan onder andere Google Maps en Bing Maps levert, vanuit Californië een nieuwe satelliet gelanceerd die veel scherpere foto's kan maken.

Sinds juni dit jaar staat de Amerikaanse overheid het toe om commerciële satellietfoto's te maken waarbij elke pixel 25 vierkante centimeter van het grondoppervlak weergeeft. Voorheen bedroeg die limiet 50 centimeter waardoor vooral kleine objecten op satellietfoto's vaak niet goed zichtbaar waren. Militaire satellieten mochten al wel langer foto's met een hogere resolutie maken.
Nieuwe satelliet verbetert kwaliteit Google Maps
 
 
 
 
Advertentiedienst Amazon concurrent voor Google
 
Volgens The Wall Street Journal is Amazon van plan om haar advertentieplatform uit te breiden. In eerste instantie wil Amazon de advertenties op haar eigen websites onder eigen beheer brengen en dit later ook uitrollen naar externe websites. Hiermee gaat Amazon de concurrentiestrijd aan met het populaire Google AdWords.

Amazon zou de grote hoeveelheden verzamelde gebruikersinformatie willen gebruiken om de advertenties te personaliseren. Momenteel is Amazon voor een groot deel afhankelijk van Google voor het tonen van advertenties op de eigen websites.
Advertentiedienst Amazon concurrent voor Google
 
 
 
 
Eerste Friese domeinnaam online
 
Begin september is de eerste website met de domeinnaamextensie .frl (Friesland) online gegaan. Het gaat om een website waarop Friese bedrijven en andere organisaties een Friese domeinnaam kunnen aanvragen: nic.frl. Na .nl is .frl de tweede extensie in Nederland.

De nieuwe extensie werd al in maart door ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) goedgekeurd. De eerste maanden krijgen Friese bedrijven en particulieren voorrang bij het toewijzen van .frl-domeinnamen; daarna kan iedereen ter wereld een dergelijke domeinnaam laten vastleggen.
Eerste Friese domeinnaam online
 
 
 
 
Extensies en minimalistische interface voor Internet Explorer 12
 
De nieuwe versie van de webbrowser van Microsoft, Internet Explorer 12, krijgt een verder vereenvoudigde interface die sterk doet denken aan die van Google Chrome en Mozilla Firefox. Zo worden de tabbladen voortaan helemaal aan de bovenkant van het scherm getoond en daaronder de adresbalk voor het invoeren van URL's.

Verder wordt Internet Explorer voorzien van ondersteuning voor extensies waarmee de gebruiker zijn browser van extra functionaliteit kan voorzien. Het is nog onbekend of Microsoft ook met een oplossing zoals de Chrome Web Store en de add-ons-sectie van Firefox komt.
Extensies en minimalistische interface voor Internet Explorer 12
 
 
 
 
Apple introduceert iPhone 6 en iPhone Plus
 
Op dinsdag 9 september presenteerde Apple de langverwachte iPhone 6. De nieuwe iPhone is voor het eerst beschikbaar in 2 formaten, te weten 4,7 inch (11,9 cm) en 5,5 inch (14 cm).

De nieuwe A8-chip is kleiner en sneller. De prestaties gaan met zo'n 20 procent omhoog. Op grafisch vlak gaat het zelfs om een verbetering van 50%. Verder is de camera verbeterd: onder meer het scherpstellen gaat nu nog sneller. Een andere belangrijke eigenschap is de introductie van de NFC-chip waarmee mobiele betalingen mogelijk worden gemaakt.

De iPhone 6 is beschikbaar als 16 GB-model, 64 GB en 128 GB. De nieuwe iPhone ging in de Verenigde Staten op 19 september in de verkoop. In Nederland is het toestel vanaf 26 september beschikbaar. Op 17 september kwam bovendien iOS 8 uit, de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem van Apple.
Apple introduceert iPhone 6 en iPhone Plus
 
 
 
 
Apple breidt productgamma uit met Apple Watch
 
Op dinsdag 9 september toonde Apple haar eerste smartwatch aan het publiek. Lang werd gedacht dat het nieuwe apparaat 'iWatch' zou gaan heten, maar Apple heeft gekozen voor Apple Watch. Het horloge beschikt over een vierkant scherm waarbij de behuizing voorzien is afgeronde hoeken. De Apple Watch komt beschikbaar in 2 formaten en 3 verschillende stijlen, onder andere een sportieve en luxe versie van 18-karaats goud.

Het scherm van de Apple Watch is gemaakt van saffier en zodoende zeer krasbestendig. Voor de weergave van de tijd zijn verschillende lay-outs beschikbaar zodat de gebruiker dit naar eigen wens kan instellen. De besturing vindt plaats middels touch, het draaiwiel aan de zijkant en spraakbesturing.

Het horloge kan de hartslag van de gebruiker meten middels een sensor aan de onderkant van het toestel. Verder houdt de Apple Watch de bewegingen en het aantal stappen bij, waarvan statistieken in fitness-apps worden getoond.

In de Verenigde Staten gaat het horloge $349 kosten. De prijs in Nederland is naar verwachting €349. Het nieuwe product zal begin 2015 te koop zijn; een precieze datum is nog niet bekend.
Apple breidt productgamma uit met Apple Watch
 
 
 
 
Apple kondigt eigen betaalsysteem Apple Pay aan
 
Onder de naam Apple Pay heeft Apple haar eigen methode voor mobiel betalen geïntroduceerd. Betalen met Apple Pay is zeer eenvoudig: het is een kwestie van een iPhone 6 of Apple Watch bij de reader van de winkel houden. De draadloze transactie wordt mogelijk gemaakt door NFC-techniek.

Voor Apple Pay wordt samengewerkt met American Express, Visa, MasterCard en 6 banken, waarmee 80% van het Amerikaanse betalingsverkeer gedekt is. Bovendien gaan 22.000 Amerikaanse winkels Apple Pay op korte termijn ondersteunen, waaronder McDonalds en Starbucks. Apple Pay komt ook zo snel mogelijk naar Nederland; een precieze introductiedatum is nog niet bekend.
Apple kondigt eigen betaalsysteem Apple Pay aan
 
 
 
 
Opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
motorkledingoutlet.png
Website MotorkledingOutletBreda
 
De nieuwe website van MotorkledingOutletBreda geeft een uitgebreide impressie van het grote assortiment. Motorrijders zijn voor een volledige outfit bij MotorkledingOutletBreda aan het juiste adres: van helmen, broeken, jassen en laarzen tot handschoenen, racepakken, motorcross-artikelen en motoraccessoires zoals communicatie- en navigatieproducten. Niet alleen de productgroepen, maar ook de merken komen op de website uitgebreid aan bod. Alle informatie is voorzien van veel beeldmateriaal om de beleving extra te versterken.

Vlak voor het online gaan van de nieuwe website is de vestiging in Eindhoven door brand verwoest. Momenteel wordt hard gewerkt aan het openen van een nieuwe winkel in Eindhoven of omgeving. Zodra dat het geval is, zal ook de website van MotorkledingOutletEindhoven haar virtuele deuren openen. Deze website is in samenwerking met 2CMORE uit Uden ontwikkeld.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
banner_motorkledingoutlet.png
 
 
 
 
flowersforall.png
Mini-site Flowers for All
 
De Udense bloemenzaak Flowers for All is gevestigd in hetzelfde pand als woonmall Living for All. Onlangs hebben we voor Flowers for All een mini-site gemaakt met informatie over het aanbod. Bij Flowers for All kan men terecht voor bloemen van exportkwaliteit voor veilingprijzen. Daarnaast verzorgt Flowers for All bloemstukken voor bedrijven, evenals trouwerijen en begrafenissen.

De mini-site is onderdeel van de website van Living for All. Op dezelfde manier is eerder ook een mini-site voor Lunch for All gemaakt, de lunchroom van het woonwarenhuis.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
dealsforall.png
Aanbiedingenfolder Living for All
 
Afgelopen maand hebben we voor woonmall Living for All een aanbiedingenfolder gemaakt. De folder heet Deals for All en bevat een groot aantal aanbiedingen die gedurende september en oktober geldig zijn. Deze aanbiedingen zijn door verschillende unithouders aangeleverd en door ons in de folder op 4 A4's op onderwerp gesorteerd. We hebben extra aandacht besteed om de producten aantrekkelijk te presenteren.

De aanbiedingenfolder wordt bij de ingang in een tijdschriftenrek aan bezoekers aangeboden om mee te nemen. Ook is de folder in bladerbare vorm op de website van Living for All te bekijken.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
banner_dealsforall.png
 
 
 
 
poolstar.png
Flyer Pool Star
 
Pool Star B.V. te Huis en Duin verzorgt verschillende soorten bouwwerkzaamheden, waaronder schilderwerk, stucwerk, metselwerk, tegelzetten en timmerwerkzaamheden. Daarnaast is het bedrijf actief op het gebied van renovaties van terrassen en dakkapellen en het storten van funderingen.

In opdracht van Pool Star hebben we de flyer van het bedrijf vernieuwd. Het resultaat is een overzichtelijke en strak vormgegeven flyer waarop het aanbod wordt gepresenteerd. De lezer wordt aangespoord om vrijblijvend een offerte aan te vragen of telefonisch een afspraak te maken.
 
 
 
 
worldofrestauration.png
Logo en visitekaartje World of Restoration
 
World of Restoration is een restaurateur van klassieke Porsches uit de jaren '60 en '70, voornamelijk de types 356 en 911. Het credo van het bedrijf is dat elke restauratie zo veel mogelijk recht moet doen aan het origineel. De motor wordt totaal gereviseerd, het chrome wordt vervangen en de auto wordt voorzien van nieuwe bekleding, volledig naar de wens van de klant.

In opdracht van World of Restoration heeft Whirlwind het logo ontworpen, bestaande uit het herkenbare profiel van een Porsche sportwagen. Op basis daarvan is voor de medewerkers een persoonlijk visitekaartje ontworpen.
 
 
 
 
grobud.gif
Postmailing Grobud Nederland
 
Grobud is leverancier van kunststof en aluminium kozijnen, rolluiken en deurvullingen/panelen. De producten worden in de eigen fabriek in Polen geproduceerd. Voor Grobud Nederland hebben we een brief opgesteld voor de werving van Nederlandse dealers. Deze brief met brochure is onlangs aan een groot aantal bedrijven per post verzonden die actief zijn in de bouwbranche.

Het adressenbestand van deze mailing is afkomstig van Marketing Data, een applicatie die Whirlwind eerder voor een opdrachtgever ontwikkelde. Via deze website kan een adressenbestand worden opgesteld op basis van een aantal keuzemogelijkheden, zoals branche, land en bedrijfskenmerken.
 
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke nieuwsbrief zetten we één van onze relaties in de spotlight. Deze keer is dat Vulpes Advocaten uit Amsterdam.
 
 
vulpes.png
Vulpes Advocaten Amsterdam
 
Vulpes Advocaten is een Amsterdams advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in vastgoedrecht, verbintenissenrecht, procesrecht, incasso's, beslagleggingen en faillissementsaanvragen. Op de in begin 2013 door Whirlwind ontwikkelde website worden de verschillende werkterreinen behandeld. Tevens worden de 3 advocaten voorgesteld en bevat de website informatie over de tarieven.
 
bekijk dit project  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 352 632
F 0413 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.