Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
 
 
Whirlwind Nieuws #52
 
juli / augustus 2014
 
Twitter Facebook LinkedIn
In deze nieuwsbrief...
 
Webwinkel Guitarking »
Lancia Ypsilon voorzien van Whirlwind-belettering »
Nu ook Duplo-stenen bij Q-Bricks »
Amazon wil bestellingen per drone bezorgen »
Google Glass bestuurbaar via gedachtes »
Records Facebook en Twitter na WK-finale »
Experiment Jaguar Land Rover augmented reality »
 
Gratis mobiele provider naar Europa »
Opmars Android-besturingssysteem neemt af »
Stormloop op Office for iPad »
Dieptepunt marktaandeel Firefox-browser »
Antieke hardware betrouwbaarder dan nieuwe »
Opgeleverde projecten »
Klant in beeld: ClassicLancia.com »
 
 
 
Webwinkel
Guitarking
 
Sinds begin juni is de nieuwe website en webwinkel van gitaarspeciaalzaak Guitarking online. De website is volledig vernieuwd, beschikt over een sfeervolle lay-out en het assortiment is gekoppeld aan het kassasysteem. Hierdoor hoeft de opdrachtgever de voorraad niet meer in meerdere systemen bij te houden.
lees verder  »
header_guitarking.png
 
 
Lancia Ypsilon voorzien van Whirlwind-belettering
 
Sinds maart dit jaar beschikt medewerker Rogier van Schaijk over een Lancia Ypsilon die de Citroën C1 na 3 jaar trouwe dienst heeft vervangen. We hebben voor dit model gekozen vanwege het onderscheidende uiterlijk en het luxe interieur.

Gisteren is de Lancia voorzien van belettering. Aan de zijkanten is het Whirlwind-logo aangebracht. Onderaan de portieren bestaat de belettering uit sportieve blauwe strepen. En uiteraard ontbreekt het logo op de achterkant van de auto niet. De belettering is uitgevoerd door TGO uit Uden.
Lancia Ypsilon voorzien van Whirlwind-belettering
 
 
 
 
banner_ypsilon.jpg
 
 
 
 
Nu ook Duplo-stenen bij Q-Bricks
 
Onder de naam Q-Bricks bieden we voordelige bouwstenen aan die passen op Lego en andere merken. Onlangs hebben we het assortiment uitgebreid met stenen die op Duplo passen. Deze bouwstenen, die we 'Q-Bricks Buggi' noemen, zijn 2 keer zo groot dan Lego-stenen en gericht op kinderen tussen de 1,5 en 5 jaar.

Q-Bricks Buggi is beschikbaar in 7 kleuren en 2 formaten (2x2 en 4x2). Tevens zijn groene bouwplaten en rode dakpannen beschikbaar. Dit nieuwe product is via de Q-Bricks website bestelbaar als losse onderdelen en binnenkort in de vorm van gevulde emmers bij een aantal (online) verkooppunten.
Nu ook Duplo-stenen bij Q-Bricks
 
 
 
 
Amazon wil bestellingen per drone bezorgen
 
Webwinkel Amazon wil bestellingen in de toekomst mogelijk per drone laten bezorgen. Drones zijn kleine onbemande vliegtuigjes die onder meer goederen kunnen vervoeren. Amazon heeft een verzoek ingediend om hiermee te kunnen testen, ook al bestempelde de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA onlangs het gebruik van drones voor commerciële doeleinden als illegaal.

Amazon beroept zich op een wet uit 2012 waarin het Amerikaanse congres bepaalde dat de FAA testen met drones mag toestaan zolang bedrijven kunnen aantonen dat drones bijdragen aan het algemeen belang. Dankzij drones kunnen bestellingen binnen een half uur bij de klant bezorgd worden.
 
 
 
 
Google Glass bestuurbaar via gedachtes
 
Glass is een nieuwe draagbare computer in de vorm van een bril, ontwikkeld door Google. Het toestel kan bediend worden middels spraak of het touchpad aan de zijkant. Het Londense This Place heeft recent een app ontwikkeld genaamd MindRDR waarmee het mogelijk is om Glass in combinatie met een speciale headset te besturen middels gedachten.

De app verbindt Glass met de headset van Neurosky die hersengolven oppikt. De app vertaalt deze golven naar een meter die in de app getoond wordt. Zodra de gebruiker zich concentreert, wordt er automatisch een foto genomen. En wanneer hij nog wat nadrukkelijker gefocust blijft, wordt de genomen foto op Twitter geplaatst. Het gaat hierbij om een experiment, maar het uiteindelijke doel is wel om deze vorm van communicatie in toekomstige producten te verwerken.
 
 
 
 
Records Facebook en Twitter na WK-finale
 
De finale van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië heeft Facebook en Twitter records opgeleverd. Zo werd op Twitter het aantal geplaatste berichten per minuut verbroken en waren er op Facebook nog niet eerder zo veel interacties rond hetzelfde evenement.

Facebook verwerkte 280 miljoen berichten, reacties en likes van 88 miljoen gebruikers wereldwijd. Het vorige hoogtepunt was de Superbowl-wedstrijd met 245 miljoen interacties. Twitter verwerkte op haar beurt 31,1 miljoen tweets over de wedstrijd. Het record staat nu op 618.000 tweets per minuut.
 
 
 
 
Jaguar Land Rover experimenteert met augmented reality
 
Autofabrikant Jaguar Land Rover werkt aan geavanceerde voorruiten. De techniek maakt het mogelijk om informatie op de voorruit te projecteren die de veiligheid ten goede komt. Daarnaast wordt gewerkt aan bediening middels gebaren.

Op het Jaguar Virtual Windscreen kunnen realistische virtuele 3D-voorwerpen weergegeven worden. Op die manier kunnen bestuurders geattendeerd worden op gevaren of kunnen bijvoorbeeld de ideale lijn en rempunten op het circuit geprojecteerd worden. Bekijk de video van dit concept op YouTube. Het duurt nog zeker enkele jaren voordat deze techniek in productie-auto's wordt aangeboden.
 
 
 
 
Gratis mobiele provider naar Europa
 
FreedomPop is een Amerikaanse telecomprovider die haar diensten gratis aanbiedt. In ruil voor gratis belminuten, SMS'jes en mobiele data krijgt de klant reclame te zien. Gratis zijn 500 MB, 200 belminuten en 500 SMS'jes inbegrepen. Voor gebruikers die meer capacititeit nodig hebben, kunnen betaalde abonnementen zonder reclame worden afgenomen.

FreedomPop is sinds 2012 in Amerika actief en komt dit jaar ook naar België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Wanneer de dienst precies in deze landen van start gaat, is nog niet bekendgemaakt.
Gratis mobiele provider naar Europa
 
 
 
 
Opmars Android-besturingssysteem neemt af
 
Ondanks dat er in Amerika veel Samsung-toestellen zijn verkocht, neemt de groei van het Google-besturingssysteem Android af. In de maand mei gingen er minder Android-telefoons over de toonbank dan de maand ervoor. In mei kreeg Apple er 1,3 miljoen iPhone-klanten bij. In vergelijking kozen 1,2 miljoen nieuwe gebruikers voor Android.

Android is in de Verenigde Staten nog wel marktleider met 52,1%. Apple is tweede met 41,3%. De andere partijen die op deze markt actief zijn, doen er haast niet (meer) toe. Microsoft moet het stellen met 3% marktaandeel, Blackberry met 2,9% en Symbian met slechts 0,2%.
 
 
 
 
Stormloop op Office for iPad
 
Het duurde lang, maar de beslissing van Microsoft om toch Office voor de iPad uit te brengen, heeft het computerbedrijf uit Redmond geen windeieren gelegd. Het zakelijke pakket is ondertussen maar liefst 27 miljoen keer geïnstalleerd. Dat maakte Microsoft onlangs op haar Worldwide Partner Conference in Washington bekend.

Office for iPad werkt op basis van het freemium-model. Dat betekent dat bestanden met de gratis app alleen zijn te openen en delen, terwijl ze met een betaald Office 365-abonnement ook kunnen worden aangemaakt en bewerkt.
 
 
 
 
Dieptepunt marktaandeel Firefox-browser
 
Het marktaandeel van de webbrowser Firefox blijft afnemen, zowel op de desktop als op mobiele apparaten. Uit de onderzoeksresultaten van Net Applications blijkt verder dat ook Safari, de webbrowser van Apple, het moeilijk heeft. Dit komt doordat Google Chrome sterk aan populariteit wint.

Microsoft blijft hoe dan ook belangrijk op de desktopmarkt met haar Internet Explorer-browser. Net geen 60% van de desktopgebruikers hanteert Internet Explorer dat standaard bij Windows geleverd wordt.
Dieptepunt marktaandeel Firefox-browser
 
 
 
 
Antieke hardware betrouwbaarder dan nieuwe
 
Uit onderzoek van computerleverancier Dimension Data blijkt dat oudere apparatuur over het algemeen langer meegaat dan de hardware die momenteel nieuw geleverd wordt. Zogenaamde 'obsolete devices' vallen minder vaak uit en als het toch gebeurt, kost het minder tijd om ze weer operationeel te krijgen.

Gemiddeld bedraagt de reparatietijd van ICT-apparatuur 3,4 uur. Nieuwere apparaten vergen meer dan 3 kwartier extra reparatietijd. Verouderde apparatuur vraagt iets minder dan 3 kwartier minder tijd dan het gemiddelde.
 
 
 
 
Opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
guitarking.png
Webwinkel Guitarking
 
Guitarking in Boekel is hét adres voor zowel startende als gevorderde gitaristen. Deze gespecialiseerde gitaarwinkel biedt een uitgebreid assortiment van elektrische en akoestische gitaren, versterkers, effecten en accessoires. Naast de goede prijs-/kwaliteitverhouding biedt Guitarking uitstekende aftersales en beschikt het over een eigen reparatiedienst. In opdracht van Guitarking heeft Whirlwind een volledig nieuwe webwinkel ontwikkeld waarbij alle producten gekoppeld zijn aan het kassasysteem VMS II van Vendit. Zodoende geeft de webwinkel altijd een actueel beeld van de voorraad en hoeft de opdrachtgever niet meerdere systemen te onderhouden. De lay-out van deze website is ontworpen door Geert Kroes.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
banner_guitarking.png
 
 
 
 
harvest4you.png
Website Harvest 4 You
 
Harvest 4 You is een nieuwe leverancier van jong gebruikte oogstmachines zoals veldhakselaars en combines. Naast dergelijke machines biedt het bedrijf ook bijpassende voorzetstukken aan. Op de door 2CMORE en Whirlwind ontwikkelde website wordt het aanbod uitgebreid gepresenteerd en kan de bezoeker hierin zoeken. De machines worden uitvoerig gepoetst voordat deze gefotografeerd worden voor weergave op internet. De website biedt van elke machine veel fotomateriaal en een uitgebreide lijst van specificaties. Verder bevat de website achtergrondinformatie over het bedrijf en haar dienstverlening. Eigenaar van Harvest 4 You is Hans Bekx, onder meer oud-deelnemer van vrachtwagenrally's zoals de bekende Dakar-race.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
banner_harvest4you.png
 
 
 
 
mijnalzio.png
Webapplicatie Mijn Alzio 3
 
Alzio in Hilversum biedt een uniek concept aan eigenaren van commercieel en maatschappelijk vastgoed. Alzio neemt zo veel mogelijk rompslomp uit handen van het bestuur van een VvE (vereniging van eigenaren). Het gaat hierbij onder meer om appartementencomplexen, kantoren, bedrijfsverzamelgebouwen, winkelcentra en parkeerterreinen. Tevens richt Alzio zich op institutionele beleggers en privé beleggers.

Alzio hanteert in haar dienstverlening de webapplicatie Mijn Alzio als hét informatiecentrum vóór en dóór de VvE. Een aantal zaken dat in Mijn Alzio wordt bijgehouden, is bestanden, financiële documenten, vergaderingen, meldingen, forumdiscussies, links en informatie over het onroerend goed en de VvE zelf.

De afgelopen tijd heeft Whirlwind in opdracht van Alzio een nieuwe versie ontwikkeld, namelijk Mijn Alzio 3. Voor de gebruikers van Mijn Alzio, bijvoorbeeld de bewoners en eigenaren van appartementen binnen een VvE, is de interface gemoderniseerd en gebruiksvriendelijker gemaakt. Bestuursleden van de VvE hebben ten opzichte van reguliere leden extra mogelijkheden gekregen. Voor Alzio-medewerkers zijn de mogelijkheden eveneens uitgebreid zodat zij alle zaken binnen de webapplicatie zelfstandig kunnen beheren.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
banner_mijnalzio.png
 
 
 
 
devisscherie.png
Nieuwsbrieftemplate De Visscherie
 
Voor visspeciaalzaak De Visscherie in Uden en Vishandel Pooyé in Oosterhout heeft Whirlwind een nieuwsbriefsjabloon ontworpen en gerealiseerd. De template is geïntegreerd in MailChimp waardoor de klant zelf eenvoudig nieuwsbrieven kan opstellen en versturen. Zodoende kan de opdrachtgever haar klanten eenvoudig op de hoogte houden van aanbiedingen, acties, nieuwe producten en andere interessante wetenswaardigheden.
 
 
 
 
gamesarchive.png
Webapplicatie Games Archive Admin
 
Sinds 1998 zijn we actief met de website DOS Games Archive. Zoals de naam aangeeft is dit een archief van computerspellen voor het oude besturingssysteem MS-DOS. De website wordt dagelijks door duizenden bezoekers bezocht om deze gratis spellen te downloaden. Inmiddels bestaat het aanbod uit meer dan 350 games die grofweg tussen 1985 en 2000 ontwikkeld zijn. Onlangs hebben we een gebruiksvriendelijk beheerprogramma gemaakt waarmee het aanbod van de site in een mum van tijd kan worden uitgebreid. Zowel het uploaden van bestanden als het invullen van informatie over de spellen is nu zo eenvoudig mogelijk gemaakt.
 
 
 
 
koopman.png
Mailing Coating Industrie Koopman
 
Coating Industrie Koopman, met vestigingen in Den Bosch en Geldrop, is gespecialiseerd in autoreiniging, antiroestbehandeling en autotransport. Op verzoek van Coating Industrie Koopman heeft Whirlwind onlangs een digitale mailing opgesteld waarin de mogelijkheden van autoreiniging worden gepresenteerd. Deze mailing wordt binnenkort verzonden naar medewerkers van bedrijven die tijdens hun werk hun auto kunnen laten reinigen. Coating Industrie Koopman staat garant voor een uitstekend resultaat.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
inspirationforall.png
In-store communicatie Living for All
 
Inspiration for All is een nieuwe afdeling van woonwarenhuis Living for All in Uden. Op de eerste verdieping worden verschillende producten voor binnen- en buitenshuis gepresenteerd, zoals behang, gordijnen, meubels, keukens en vloeren. Tevens bestaat het aanbod uit terrasoverkappingen en veranda's. Om bezoekers van het woonwarenhuis op de nieuwe verdieping te attenderen, heeft Whirlwind onlangs een bord van 2 bij 2,5 meter ontworpen dat op een wand bij de ingang bevestigd is. Tevens zijn 2 roll-up-banners geplaatst om bezoekers op Inspiration for All te wijzen. Daarnaast hebben we een bord voor bij de infobalie op de eerste verdieping ontworpen.
 
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke nieuwsbrief zetten we één van onze relaties in de spotlight. Deze keer is dat ClassicLancia.com uit Houten.
 
 
classiclancia.png
ClassicLancia.com
 
ClassicLancia.com is leverancier van verschillende onderdelen voor klassieke Lancia's. Het aanbod bestaat onder meer uit remschijven, remblokken, kleppen, steekassen, dynamo's, kabels, koplampen, lagers en velgen. Daarnaast biedt ClassicLancia.com complete auto's aan, waaronder tip-top gerestaureerde exemplaren. Whirlwind ontwikkelde de website waarop alle onderdelen en auto's van ClassicLancia.com gepresenteerd worden.
 
bekijk dit project  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 352 632
F 0413 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.