Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
 
 
Whirlwind Nieuws #50
 
februari / maart 2014
 
Twitter Facebook LinkedIn
In deze nieuwsbrief...
 
Website Ossatec Benelux »
50ste editie Whirlwind nieuwsbrief »
Whirlwind ontwikkelt app voor gemeente Uden »
Recreatiepark Westerbergen zet E-mail Collector in »
Star Lodge Hotel Utrecht opent haar deuren »
Apple introduceert CarPlay »
Domeinnaamextensie Friesland goedgekeurd »
Microsoft introduceert Office voor iPad »
 
Apple werkt aan gezondheidsapp Healthbook »
Microsoft geeft MS-DOS 1.1 en 2.0 vrij »
iPhone 6 komt waarschijnlijk in 2 formaten »
Omzet webwinkels in 2013: ruim €10 miljard »
Apple komt mogelijk met Spotify-concurrent »
Google presenteert besturingssyteem smartwatch »
Opgeleverde projecten »
Klant in beeld: San Miguel Shoes Europe »
 
 
 
Website
Ossatec Benelux
 
Ossatec ontwikkelt, produceert en vermarkt producten die het mogelijk maken om botbreuken sneller te genezen. De Ossatec Botgroeistimulator stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen waardoor een breuk tot 2 keer sneller geneest. Op de website worden de vernieuwende oplossingen uitgebreid gepresenteerd.
lees verder  »
header_ossatec.png
 
 
50ste editie Whirlwind nieuwsbrief
 
Momenteel heeft u de vijftigste Whirlwind nieuwsbrief voor u. In oktober 2005 verscheen de eerste editie van 'Whirlwind Nieuws' in papieren vorm. De nieuwsbrief werd in het leven geroepen om onze relaties te informeren over algemene ontwikkelingen op internetgebied en nieuws over Whirlwind in het bijzonder. De nieuwsbrief werd in het begin per post verzonden.

Sinds juni 2010 versturen we een digitale nieuwsbrief per e-mail die vanaf dat moment elke 4 tot 8 weken uitkomt. Door de tijd heen is de inhoud van de nieuwsbrief sterk toegenomen, zowel qua internetartikelen als presentaties van onze recente projecten.

Van veel relaties horen we dat ze de Whirlwind nieuwsbrief op prijs stellen. Dat vernemen we uiteraard graag en we zijn dan ook van plan om de nieuwsbrief onveranderd voort te zetten. Op naar de honderdste editie!
50ste editie Whirlwind nieuwsbrief
 
 
 
 
Whirlwind ontwikkelt app voor gemeente Uden
 
Voor de Gemeente Uden heeft Whirlwind onlangs een app ontwikkeld. Het gaat om een iPhone- en Android-app waarmee de vraag vanuit werkgevers gekoppeld wordt aan het aanbod van werkzoekenden. De app heet De volgende StAPP en is letterlijk de volgende stap voor mensen die graag weer aan het werk gaan.

De Gemeente Uden spant zich tot het uiterste in om zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Het gaat hierbij om gemotiveerde en kundige kandidaten. Dat is goed voor hen, goed voor Uden en goed voor werkgevers, onder meer vanwege de aantrekkelijke loonkostensubsidie.

Door middel van het beantwoorden van enkele vragen in de app stelt de werkgever globale profieleisen van de gewenste kandidaat samen, zoals opleidingsniveau, ervaring, talenkennis en leidinggevende capaciteiten. De antwoorden worden direct naar de gemeente verzonden waarna de mogelijkheden door een arbeidsconsulent van de Gemeente Uden met de werkgever worden besproken. Wilt u de app uitproberen? Volg dan de installatiestappen voor iPhone of Android. Meer informatie over De volgende StAPP is te vinden op de website van de app.

Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Han Gootzen en FloenID (Thijmen van Loenen). In zowel het Brabants Dagblad als het Udens Weekblad / Kliknieuws is aandacht besteed aan de presentatie van deze app op 14 maart in het gemeentehuis.
Whirlwind ontwikkelt app voor gemeente Uden
 
 
 
 
banner_volgendestapp.jpg
 
 
 
 
Recreatiepark Westerbergen zet E-mail Collector in
 
Recreatiepark Westerbergen is een camping en bungalowpark in Echten, provincie Drenthe. Het park beschikt naast campingplaatsen, chalets en bungalows over een restaurant, supermarkt, zwembad, waterspeeltuin en een partycentrum. Tevens worden allerlei activiteiten georganiseerd.

Recreatiepark Westerbergen heeft ervoor gekozen om onze iPad-app E-mail Collector tijdens een beurs in te zetten. In de stand van het bedrijf is onder meer een iPad-zuil geplaatst waarop de app actief is. Bezoekers wordt gevraagd om hun e-mailadres in te vullen om mee te doen aan een actie waarbij mooie prijzen gewonnen kunnen worden.

Deze klant kwam de E-mail Collector-app tegen op de stand van WeekendjeWeg.nl op de Vakantiebeurs 2014, waarover we in onze vorige nieuwsbrief berichtten. Goed voorbeeld doet volgen!
Recreatiepark Westerbergen zet E-mail Collector in
 
 
 
 
banner_westerbergen.jpg
 
 
 
 
Star Lodge Hotel Utrecht opent haar deuren
 
Star Lodge Hotel, gesitueerd aan stadspark De Voorveldsepolder en gelegen aan de stadsgrenzen van het historische Utrecht, is een 2-sterren designhotel met tachtig tweepersoons- en vijf eenpersoonskamers. Het concept is gebaseerd op low budget, gastvrijheid en ontspanning waarbij de gasten centraal staan. Na een lange voorbereiding gingen de bouwwerkzaamheden in april 2013 van start. Op zaterdag 29 maart 2014 opende het hotel haar deuren voor de eerste gasten.

Whirlwind ontwikkelde de website van Star Lodge die al vanaf begin 2013 in de lucht is. Geïnteresseerden konden de voortgang van de bouw via de website volgen. Ook werden 3D-impressies van het interieur geplaatst zodat men alvast een indruk kreeg van de inrichting. Via de 4-talige website (Nederlands, Engels, Duits en Frans) kunnen bezoekers een kamer reserveren, informatie over het hotel raadplegen, de faciliteiten in de omgeving bekijken (zoals restaurants, bioscopen en bezienswaardigheden) en nieuwsberichten lezen.

Star Lodge Hotel Utrecht wordt gerund door dezelfde familie als het nabij gelegen 4-sterren-hotel en vergadercentrum Hotel Mitland, waarvoor Whirlwind eerder ook de website ontwikkelde. Tevens verzorgen we de websites van het bijbehorende Restaurant Vlonders en de bowlingbaan Mitland Bowling.
Star Lodge Hotel Utrecht opent haar deuren
 
 
 
 
Apple introduceert CarPlay
 
Apple presenteerde onlangs CarPlay waarbij iOS in de auto wordt geïntegreerd. iOS is het besturingssysteem van onder meer de iPhone en iPad. Met CarPlay wordt de iPhone optimaal toegepast in een auto, bijvoorbeeld via de Siri-stembediening zodat de bestuurder zijn ogen op de weg gericht kan houden. Via spraak kan opdracht worden gegeven om te bellen, de muziek te bedienen en berichten te versturen. Uiteraard is navigatie via Apple Maps inbegrepen.

Tijdens de Geneva International Motor Show hebben Ferrari, Mercedes-Benz en Volvo als eerste de nieuwe dienst van Apple getoond. Andere autofabrikanten volgen binnenkort, waaronder BMW, Ford, General Motors, Jaguar, Land Rover, Kia, Peugeot, Citroën en Toyota. Voor het gebruik van CarPlay is een iPhone 5C of 5S nodig. De eerste auto's met CarPlay worden in de loop van 2014 geleverd.
Apple introduceert CarPlay
 
 
 
 
Domeinnaamextensie Friesland goedgekeurd
 
ICANN, de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, heeft de domeinnaamextensie .frl goedgekeurd. .frl staat voor Friesland en is in eerste instantie bedoeld voor organisaties die zich met de Friese taal en cultuur bezighouden.

"It giet oan!"; de goedkeuring werd in Friesland met veel enthousiasme ontvangen. De provincie werkt al jaren aan het aanvragen van een eigen TLD (top level domain). De Friese staten spraken bijna 6 jaar geleden de wens uit voor een eigen extensie. Uiteindelijk wilde de provincie niet betalen, maar werd MijnDomein.nl bereid gevonden om de kosten en de exploitatie op zich te nemen. Wanneer Friezen precies hun eigen domeinnaam kunnen aanvragen, is nog niet bekend.
Domeinnaamextensie Friesland goedgekeurd
 
 
 
 
Microsoft introduceert Office voor iPad
 
Recent presenteerde Satya Nadella, de nieuwe CEO van Microsoft, het softwarepakket Office for iPad, bestaande uit Word, Excel en PowerPoint. Office voor iPad is vooral gericht op zakelijke gebruikers die reeds meer producten van Microsoft gebruiken. Om van Office voor iPad gebruik te maken, is een Office 365-abonnement vereist, wat maandelijks €10 of €99 per jaar kost. Gebruikers zonder abonnement kunnen enkel documenten bekijken.

Het design van de Office-app is volledig afgestemd op de iPad. Bestanden die met Office gemaakt worden, zien er op een computer en iPad precies hetzelfde uit. Hierdoor is het maken en bewerken van documenten op verschillende apparaten eenvoudiger geworden.
Microsoft introduceert Office voor iPad
 
 
 
 
Apple werkt aan gezondheidsapp Healthbook
 
Volgens geruchten werkt Apple momenteel aan Healthbook, een app die allerlei zaken op het gebied van de gezondheid van de gebruiker bijhoudt. Healthbook, dat waarschijnlijk onderdeel uitmaakt van iOS 8, zou onder andere de slaappatronen, de bloeddruk en het bloedsuikerniveau meten. Ook wordt informatie over de activiteit, de voeding en het gewicht weergegeven.

Naar verluidt beschikt de app over een gezondheidskaart die belangrijke medische informatie van de gebruiker toont, wat bijvoorbeeld handig is in noodsituaties. In het algemeen wordt aangenomen dat bijvoorbeeld de bloedwaarden van de gebruiker door de nog te introduceren iWatch gemeten zullen worden.
Apple werkt aan gezondheidsapp Healthbook
 
 
 
 
Microsoft geeft MS-DOS 1.1 en 2.0 vrij
 
Eind maart heeft Microsoft de broncode van MS-DOS 1.1 en 2.0 vrijgegeven. Microsoft doet dit om mensen die geïnteresseerd zijn in techniek, een beter beeld te geven van hoe personal computing zich door de jaren heen ontwikkeld heeft.

MS-DOS was hét besturingssysteem voor personal computers in de jaren '80 en begin jaren '90. IBM benaderde Microsoft in 1980 om een besturingsysteem voor de PC te ontwikkelen. Microsoft kocht voor $25.000 een licentie van het door Seattle Computer Products ontwikkelde PC-DOS, wat de basis vormde voor MS-DOS. Microsoft breidde het systeem uit en bracht het vervolgens op de markt, waarna het uitgroeide tot de standaard voor vele jaren. Naast MS-DOS heeft Microsoft ook de broncode van de eerste versie van Word for Windows openbaar gemaakt.
Microsoft geeft MS-DOS 1.1 en 2.0 vrij
 
 
 
 
iPhone 6 komt waarschijnlijk in 2 formaten
 
Volgens geruchten wordt de nieuwe iPhone 6 uitgebracht in 2 versies: met een 4,7 inch scherm en een 5,5 inch scherm. Dit maakt de iPhone 6 een stuk groter dan de huidige iPhone 5S die een grootte van 4 inch heeft. Tevens wordt de schermresolutie sterk verhoogd.

Naar verwachting is de iPhone 6 vanaf september verkrijgbaar. Aanleiding voor deze voorspelling is dat fabrikanten van LCD-schermen, vingerafdrukscanners en iPhone-chips recent de productie hebben opgeschroefd.
iPhone 6 komt waarschijnlijk in 2 formaten
 
 
 
 
Omzet webwinkels in 2013 bedraagt ruim €10 miljard
 
Uit onderzoek van Blauw Research in opdracht van Thuiswinkel.org blijkt dat webwinkels vorig jaar voor het eerst meer dan 10 miljard euro omzet hebben behaald. De omzet in 2013 steeg ten opzichte van 2012 met 8,5%. In totaal werden bijna 100 miljoen bestellingen bij Nederlandse webwinkels geplaatst.

De omzettoename is voornamelijk toe te schrijven aan de telecom- en kledingsector. Ook de reissector deed het goed met een stijging van 2%. De omzet van online winkels maakte de afgelopen jaar een spectaculaire groei door: in 1998 ging het nog slechts om €41 miljoen.
Omzet webwinkels in 2013 bedraagt ruim €10 miljard
 
 
 
 
Apple komt mogelijk met Spotify-concurrent
 
Volgens medewerkers van de Amerikaanse muziekwebsite Billboard is Apple in overleg met hoge functionarissen van verschillende muzieklabels over het opzetten van een muziekstreamingdienst. Zodoende zou Apple werken aan een concurrent van streamingdiensten zoals Spotify.

Zelfs een Android-versie van iTunes wordt naar verluidt overwogen, nu het aantal verkopen van muzieknummers via de iTunes Store afneemt. Apple biedt al wel een eigen radiodienst onder de naam iTunes Radio aan.
Apple komt mogelijk met Spotify-concurrent
 
 
 
 
Google presenteert besturingssysteem voor smartwatches
 
Onder de naam Android Wear heeft Google een besturingssysteem aangekondigd voor smartwatches. Het gaat om een variant van Android, het mobiele besturingssysteem van Google dat onder meer voor telefoons en tablets wordt gebruikt. Berichten en herinneringen die een gebruiker op zijn smartphone ontvangt, kunnen ook automatisch op het scherm van de smartwatch worden weergegeven.

Tevens is het mogelijk om de smartwatch middels spraak te bedienen. Na 'OK Google' uitgesproken te hebben, kan de gebruiker zijn horloge een opdracht geven. Motorola, Samsung en LG hebben al smartwatches aangekondigd die gebruikmaken van Google Wear.
Google presenteert besturingssysteem voor smartwatches
 
 
 
 
Opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
ossatec.png
Website Ossatec
 
De producten op het gebied van niet-invasief botmanagement worden op de nieuwe website van Ossatec Benelux op overzichtelijke wijze gepresenteerd. Elk product beschikt over een eigen pagina met daarop een duidelijke beschrijving en heldere foto's. De bezoeker kan de producten bovendien direct bestellen. Daarnaast wordt uitgebreide achtergrondinformatie gegeven, onder andere over de techniek, de indicaties en de wetenschappelijke studies. Bovendien bevat de website praktijkverhalen van verschillende bekende topsporters zoals Marianne Vos. Bij de meeste praktijkverhalen is ook een video aanwezig waarin de Ossatec Botgroeistimulator aan bod komt.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
volgendestapp.jpg
iPhone- en Android-app + website Gemeente Uden
 
Voor de eerder in deze nieuwsbrief vermelde app De volgende StAPP hebben we ook een website ontwikkeld. Op de website wordt de gedachte achter dit initiatief toegelicht en wordt aanvullende informatie geboden, bijvoorbeeld over de loonkostensubsidie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tevens is op de website vermeld hoe geïnteresseerden de app op hun iPhone of Android-toestel kunnen installeren.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
hangootzen.gif
Website Han Gootzen
 
Han Gootzen werkt als extern adviseur, sparring partner en interimmanager op alle vlakken waar realisme en daadkracht gewenst zijn: communicatie, HRM, sales management, business development en algemeen management. Zowel de tekst als de foto's in de nieuwe website hebben als thema 'bruggen bouwen'. Han Gootzen bouwt immers bruggen tussen theorie en werkelijkheid, tussen overheid en bedrijfsleven, tussen kansarm en kansrijk en tussen bedrijven onderling. Het ontwerp van deze website is gemaakt door Thijmen van Loenen van FloenID.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
candelhr.jpg
Website Candel HR
 
Candel HR ontzorgt haar opdrachtgevers op het gebied van human resources. Candel HR geeft advies, werft de juiste mensen en coacht medewerkers daadkrachtig. De nieuwe, kleurrijke website geeft een goed beeld van de verschillende activiteiten. Tevens is het mogelijk om de openstaande vacatures te bekijken. De vormgeving van deze website is verzorgd door FloenID.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
oogonderzoek.jpg
Website Nederlandse Oogonderzoek Stichting
 
Veel mensen worden vroeg of laat getroffen door een oogaandoening. Nog steeds zijn er oogaandoeningen waarvoor geen behandeling beschikbaar is. Alleen al in Nederland betekent dit dat circa 500.000 mensen met zeer ernstige slechtziendheid of blindheid te maken krijgen. Het doel van de Nederlandse Oogonderzoek Stichting is het ondersteunen van wetenschappelijk oogonderzoek in de breedste zin van het woord. Naast achtergrondinformatie over de stichting biedt de website informatie over de projecten die ondersteund worden en kan de bezoeker via iDEAL, PayPal of bankoverboeking een donatie doen.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
maasakkers.jpg
Website Rugcentrum van Maasakkers
 
Henri van Maasakkers van Rugcentrum van Maasakkers is sinds 1972 fysiotherapeut. Hij is gespecialiseerd in het stellen van diagnoses en het behandelen van klachten in relatie tot houding en beweging, bijvoorbeeld bij klachten aan de schouder of wervelkolom. Op de website wordt de passie toegelicht die Henri van Maasakkers voor zijn werk heeft. Tevens zijn de tarieven vermeld en kan de bezoeker nieuwsberichten raadplegen. Het ontwerp van deze website is verzorgd door Thijmen van Loenen van FloenID.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
fccwheels.jpg
Website FCC Wheels
 
FCC Wheels beschikt over een professionele en recent aangelegde fietscross-/BMX-baan in Erp. De vereniging richt zich zowel op de recreatieve breedtesport als de prestatiegerichte wedstrijdsport. Als een van de sponsors is Whirlwind benaderd om een nieuwe website te ontwikkelen. Het resultaat is een frisse, moderne website die een goed beeld geeft van de verschillende mogelijkheden. De site bestaat onder meer uit wedstrijdinformatie, nieuwsberichten en foto's.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke nieuwsbrief zetten we één van onze relaties in de spotlight. Deze keer is dat San Miguel Shoes Europe.
 
 
sanmiguelshoes.jpg
San Miguel Shoes Europe
 
In 2011 introduceerde San Miguel Shoes Europe de unieke San Miguel-schoen in Nederland. Deze Mexicaanse damesschoen biedt een opmerkelijke combinatie van elegantie en een ongekend draagcomfort. Whirlwind ontwikkelde destijds de website/webwinkel van dit bedrijf. Binnenkort wordt via de webwinkel ook gestart met verkoop in België. Daarnaast zijn de damesschoenen te koop in de winkels van San Miguel Shoes in Arnhem en 's-Hertogenbosch.
 
bekijk dit project  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 352 632
F 0413 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.