Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
 
 
Whirlwind Nieuws #49
 
januari / februari 2014
 
Twitter Facebook LinkedIn
In deze nieuwsbrief...
 
Website Mobile Telematics »
Whirlwind nu Microsoft Cloud Essentials Partner »
Whirlwind verkoopt website Karts.nl »
Nieuwe klanten voor iPad-app E-mail Collector »
Fysieke winkelruimte ToyBricks.nl uitgebreid »
Eerste editie Ujese Kwis groot succes »
Gebruik van apps steeg in 2013 met 115% »
E-bookverkoop steeg in 2013 met 60% »
Microsoft bouwt datacenter van €2 miljard in NL »
Geen brievenbuspost meer op maandag »
 
Meer dan 100 nieuwe TLD's toegewezen »
Minder nieuwe .nl-domeinnamen geregistreerd »
Apple Macintosh-computer bestaat 30 jaar »
Eerste Android-auto’s verschijnen in 2014 »
Windows 8 behaalt 10% marktaandeel »
Satya Nadella nieuwe CEO Microsoft »
Toekomst: auto als afleveradres voor bestellingen »
Facebook koopt WhatsApp voor $19 miljard »
Opgeleverde projecten »
Klant in beeld: Witmix Bouwmaterialen »
 
 
 
Website
Mobile Telematics
 
Mobile Telematics is specialist op het gebied van GPS-volgsystemen voor werkmaterieel en bedrijfsvoertuigen. Whirlwind ontwikkelde een heldere website waarop de verschillende oplossingen, toepassingen en branches worden behandeld. Tevens is de website voorzien van een versie voor smartphones.
lees verder  »
header.png
 
 
Whirlwind nu Microsoft Cloud Essentials Partner
 
Steeds meer bedrijven zien de voordelen in van Exchange via Microsoft Office 365. Niet zo vreemd, want als u uw e-mail op verschillende apparaten bekijkt, is het handig dat u overal en altijd inzicht heeft in de actuele situatie. Sinds kort is Whirlwind een Microsoft Cloud Essentials Partner, wat inhoudt dat wij u kunnen adviseren over en assisteren bij de invoering van Exchange via Microsoft Office 365.

Al voor enkele euro's per maand kunt u gebruikmaken van deze dienst. Wilt u ook uw e-mailverkeer stroomlijnen en overal en altijd het overzicht bewaren? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden: neem contact met ons op.
Whirlwind nu Microsoft Cloud Essentials Partner
 
 
 
 
Whirlwind verkoopt website Karts.nl
 
In 2007 ontwikkelden we de website Karts.nl. Op deze website vinden kartfans allerlei informatie over karting, onder meer een overzicht van de in- en outdoorkartbanen in Nederland, nieuws, kartwinkels, artikelen, online spelletjes en een overzicht van andere kartwebsites.

Onlangs toonde een partij interesse om deze website over te nemen. Hoewel we in principe niet van plan waren om Karts.nl uit handen te geven, zijn we uiteindelijk tot een overeenkomst gekomen waarbij de domeinnaam en de huidige site verkocht zijn.
Whirlwind verkoopt website Karts.nl
 
 
 
 
Nieuwe klanten voor iPad-app E-mail Collector
 
Bookit in Amstelveen is marktleider in Nederland op het gebied van korte vakanties in zowel hotels als bungalowparken. De bekendste website van Bookit is Weekendjeweg.nl. Half januari was Weekendjeweg.nl met een stand aanwezig op de Vakantiebeurs.

Weekendjeweg.nl heeft ervoor gekozen om de stand te voorzien van 2 iPad-zuilen waarop onze E-mail Collector app actief was. Op deze manier werden e-mailadressen van bezoekers verzameld waarbij men een treinarrangement van de NS kon winnen. Weekendjeweg.nl ontving veel leuke reacties op de app en is dan ook van plan om E-mail Collector ook tijdens toekomstige beurzen in te zetten. Hieronder ziet u 2 foto's van de iPad-zuilen.

Enkele andere nieuwe gebruikers die recent een betaald E-mail Collector-account hebben afgenomen, zijn Circuit ICAR, een racecircuit voor sportwagens en karts in Mirabel (Québec, Canada), Watts Holiday Parks (een organisatie met 4 vakantieparken in Australië) en een groot vijver- en tuincentrum in Turnhout (België).
Nieuwe klanten voor iPad-app E-mail Collector
 
 
 
 
banner_weekendjeweg.jpg
 
 
 
 
Fysieke winkelruimte ToyBricks.nl uitgebreid
 
Onze fysieke winkelruimte van ToyBricks.nl bij Living for All in Uden is recent uitgebreid met een tweede unit. Deze nieuwe hoekunit richt zich volledig op het bouwstenenmerk Sluban en ons eigen merk Q-Bricks. De producten van Q-Bricks staan nu overzichtelijk bij elkaar en zijn ruim op voorraad. Tevens worden verschillende accessoires aangeboden.

De komende tijd wordt de winkelruimte verder aangekleed met promotiemateriaal van Sluban, evenals een display met opgebouwde modellen. Deze nieuwe unit is gevestigd naast onze bestaande winkelruimte die zich nu volledig op de merken BanBao en Cobi richt. De bouwstenen van de genoemde merken passen op Lego en kunnen zodoende door elkaar worden gebruikt.
Fysieke winkelruimte ToyBricks.nl uitgebreid
 
 
 
 
Eerste editie Ujese Kwis groot succes
 
Het doel van de Ujese Kwis is om inwoners van de gemeente Uden een onvergetelijke en gezellige winteravond te bezorgen. De Ujese Kwis is een spel waarbij in teamverband een vragenlijst ingevuld moet worden. Alle vragen hebben op de een of andere manier betrekking op 'iets Ujes'.

Op 28 december 2013 ontvingen alle 79 teams in Market Place het vragenboek. Tijdens deze avond kregen de teams de mogelijkheid om de vragen te beantwoorden. Om 23.15 uur moesten de ingevulde boeken ingeleverd worden. Op zaterdagavond 11 januari 2014 werd de uitslag bekendgemaakt. Team Hup Helios bleek met 319 punten de hoogste score behaald te hebben en mag zich een jaar lang de 'Slimste van Uje' noemen.

In de vorm van sponsoring verzorgt Whirlwind de website van de Ujese Kwis. Via deze site kunnen teams zich onder meer inschrijven en het laatste nieuws raadplegen.
Eerste editie Ujese Kwis groot succes
 
 
 
 
Gebruik van apps steeg in 2013 met 115%
 
Uit cijfers van Flurry Analytics blijkt dat het gebruik van apps in 2013 met 115% is toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Vooral de sociale apps stegen in populariteit, namelijk met 203% ten opzichte van vorig jaar. Deze gegevens zijn verzameld door middel van een analysetool waarmee 400.000 apps zijn uitgerust.

Andere veelgebruikte apps bevinden zich in de categorieën 'Utilities & productivity', 'Music, media & entertainment', 'Lifestyle & shopping' en 'Games'. Overigens gaat dit onderzoek over hoe vaak een app gebruikt is; niet om het aantal downloads of aankopen.
Gebruik van apps steeg in 2013 met 115%
 
 
 
 
Nederlandse e-bookverkoop steeg in 2013 met 60%
 
In 2013 zijn 60% meer Nederlandse e-books verkocht dan in het jaar ervoor. In totaal gingen bijna 2 miljoen e-books in 2013 over de digitale toonbank. Dat aantal bedroeg in 2012 nog 1,2 miljoen. Digitale boeken zorgen inmiddels voor 3,2% van de totale boekenomzet.

Dat percentage is relatief laag omdat e-books over het algemeen goedkoper zijn dan gedrukte boeken. Ruim één op de vijf boeken die online gekocht worden, is inmiddels een digitaal boek. Het Centraal Boekhuis heeft 80.000 fysieke boeken in huis; daarnaast zijn bijna 30.000 e-books beschikbaar.
Nederlandse e-bookverkoop steeg in 2013 met 60%
 
 
 
 
Microsoft bouwt datacenter van €2 miljard in Nederland
 
Eind december werd bekend dat Microsoft één van de grootste Europese datacenters in Noord-Holland gaat bouwen. De keuze is gevallen op de plaats Middenmeer. Het project kost zo'n 2 miljard euro en creëert 150 tot 200 vaste banen.

Het groene datacenter wordt gevestigd op het bedrijventerrein Agriport A7 en krijgt een omvang van 400.000 vierkante meter. Microsoft heeft voor Agriport gekozen vanwege de energie die door de broeikassen wordt geproduceerd. Deze energie wordt ingezet om het datacenter van stroom te voorzien. En de warmte die door de servers in het datacenter wordt geproduceerd, komt goed van pas om de kassen te verwarmen.
Microsoft bouwt datacenter van €2 miljard in Nederland
 
 
 
 
Geen brievenbuspost meer op maandag
 
Vanwege een wijziging in de Postwet hoeft PostNL geen brievenbuspost meer te bezorgen op maandag. Dit is een nadeel voor webwinkels die hun eerste afleverdag na het weekend hierdoor van maandag naar dinsdag zien verschuiven.

De reden van de wetswijziging is dat de postvolumes op maandag vanwege het weekend een stuk lager liggen dan op andere werkdagen. Vandaar dat PostNL de verplichte bezorging op maandag wilde schrappen. De regering is hiermee akkoord gegaan. Aangezien het om brievenbuspost gaat, is dit nadelig voor webwinkels die kleine producten verkopen zoals CD's, games en boeken. Grotere pakketten zullen wel gewoon door PostNL op maandagen bezorgd blijven worden.
Geen brievenbuspost meer op maandag
 
 
 
 
Meer dan 100 nieuwe topleveldomeinen toegewezen
 
Eind januari maakte ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) bekend dat meer dan 100 nieuwe topleveldomeinen zijn toegewezen. Hiermee worden de bestaande mogelijkheden zoals .nl, .com en .net uitgebreid met bijvoorbeeld .pics, .rich en .amsterdam.

In 2008 werd besloten om het aanbod van topleveldomeinen uit te breiden. In 2012 opende de registratie voor bedrijven die zo'n extensie willen beheren. Hiervoor werden 1900 verzoeken ingediend, waarvan er inmiddels meer dan 100 zijn toegewezen.
Meer dan 100 nieuwe topleveldomeinen toegewezen
 
 
 
 
Minder nieuwe .nl-domeinnamen geregistreerd
 
Tijdens het afgelopen jaar is het minste aantal nieuwe .nl-domeinnamen vastgelegd sinds 2003. In 2013 werden ruim 272.000 nieuwe .nl-domeinnamen geregistreerd. In de jaren voor 2012 kwamen er jaarlijks meestal zo'n half miljoen nieuwe namen bij. In totaal zijn nu zo'n 5,4 miljoen namen bij de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) vastgelegd.

Volgens SIDN komt de daling doordat veel bedrijven hun secundaire namen hebben opgezegd. Dit zijn bijvoorbeeld variaties op de primaire domeinnaam van een bedrijf, bijvoorbeeld met typefouten of een andere schrijfwijze.
Minder nieuwe .nl-domeinnamen geregistreerd
 
 
 
 
Apple Macintosh-computer bestaat 30 jaar
 
Op 24 januari 1984, onlangs 30 jaar geleden, introduceerde Steve Jobs de eerste consumentencomputer die voorzien was van muisbesturing en een grafische interface. De Macintosh 128K vormde een grote doorbraak in de computerwereld. De Macintosh, die destijds te koop was voor $2.500, was de eerste thuiscomputer die gebruikt kon worden zonder codes in te hoeven voeren.

Na de terugkomst van Steve Jobs bij Apple introduceerde het bedrijf in 1998 één van de belangrijkste Apple-producten: de iMac G3. Deze iMac had geen diskettestation (voor die tijd haast onvoorstelbaar), richtte zich nadrukkelijk op internet en had een compleet ander uiterlijk dan de computers van destijds.

De Macintosh 128K was het eerste product in een lange reeks van succesvolle computers, waaronder de Mac Mini en MacBook. De afgelopen jaren heeft Apple tussen de 5 en 10 procent van de Nederlandse PC-markt in handen. Dat marktaandeel ligt onder andere niet hoger omdat Apple-computers relatief duur zijn.
Apple Macintosh-computer bestaat 30 jaar
 
 
 
 
macs.jpg
 
 
 
 
Eerste Android-auto’s verschijnen in 2014
 
Begin januari maakte Google bekend dat het bedrijf onder de naam Open Automotive Alliance (OAA) gaat samenwerken met Audi, GM, Honda en Hyundai om auto's uit te rusten met het Android-besturingssysteem. Bij deze samenwerking is ook chipfabrikant Nvidia betrokken. De eerste Android-auto's komen naar verwachting al in 2014 op de markt.

Het doel van de OAA is om het beste van Android naar de auto te brengen, waarbij veiligheid voorop staat. Apple was in 2013 al bezig om haar technologie in auto's te integreren. 'iOS in the Car' is een koppeling tussen de iPhone/iPad en de auto. De besturing vindt daarbij plaats via het dashboard of de stem.
Eerste Android-auto’s verschijnen in 2014
 
 
 
 
Windows 8 behaalt 10% marktaandeel
 
Uit cijfers van Net Applications blijkt dat het aantal internetgebruikers met Windows 8 of 8.1 voor het eerst boven de 10% uitkomt. Het sterk verouderde Windows XP wordt inmiddels door veel minder mensen gebruikt. In totaal gebruikt meer dan 90% van alle internetgebruikers een versie van Windows.

In april stopt de ondersteuning op Windows XP. Vanaf dat moment is het niet veilig om dit besturingssysteem te gebruiken. Gebruikers worden sterk aangeraden om voor die tijd over te stappen op Windows 7 of 8.
Windows 8 behaalt 10% marktaandeel
 
 
 
 
Satya Nadella nieuwe CEO Microsoft
 
Begin februari maakte Microsoft bekend dat Satya Nadella de nieuwe CEO is geworden. Nadella volgt hiermee Steve Ballmer op die sinds 2000 de directeur van Microsoft was en destijds Bill Gates opvolgde. Hiermee is Nadella de derde CEO sinds de oprichting van Microsoft.

De 46-jarige Nadella was voorheen hoofd van de cloudafdeling van Microsoft, waar hij zorgde voor een sterke groei. Eerder was hij directeur van de Bing-afdeling. Nadella is van plan om Microsoft innovatiever te maken en nieuwe ontwikkelingen eerder klaar te stomen voor toepassing op de markt.

Bill Gates blijft overigens bij Microsoft betrokken als technologisch adviseur van Nadella. Hiervoor besteedt hij eenderde van zijn tijd aan Microsoft, wat meer is dan de afgelopen jaren. De rest van de tijd is Bill Gates actief als filantroop.
Satya Nadella nieuwe CEO Microsoft
 
 
 
 
Toekomst: auto als afleveradres voor bestellingen
 
Eigenaren van een Volvo kunnen in de toekomst de bestellingen die zij in een webwinkel plaatsen, in hun auto laten bezorgen. Op het Mobile World Congress dat eind februari in Barcelona wordt gehouden, presenteert het Zweedse merk de zogenaamde 'roam delivery service'.

Gebruikers kunnen tijdens het online winkelen middels een nieuwe sleuteltechnologie hun auto als bezorgadres invullen. De bezorger van de bestelling krijgt via de Volvo On Call-app tijdelijk toegang tot de auto van de klant zodat de bestelling in de auto kan worden opgeborgen.

Volvo wil met dit concept de bezorging van bestellingen efficiënter maken, bijvoorbeeld in het geval de klant niet thuis is om de bestelling aan te nemen. In een YouTube-video toont Volvo hoe deze oplossing in de praktijk werkt.
Toekomst: auto als afleveradres voor bestellingen
 
 
 
 
Facebook koopt WhatsApp voor $19 miljard
 
De bekende sociale media site Facebook heeft de berichtendienst WhatsApp overgenomen voor een bedrag van 19 miljard dollar, omgerekend zo'n 14 miljard euro. Via deze app is het mogelijk om tekstberichten, foto's en video's met bekenden uit te wisselen. De app bevat geen advertenties. In plaats daarvan betalen gebruikers slechts $0,99 per jaar.

Fans van het veelgebruikte WhatsApp hoeven niet te vrezen dat de dienst op korte termijn wordt aangepast nu Facebook de leiding heeft; Facebook heeft aangegeven dat WhatsApp een zelfstandig product blijft. Het bedrag dat Facebook neerlegt voor WhatsApp is astronomisch, ook al maken maandelijks maar liefst 450 miljoen mensen gebruik van de app.
Facebook koopt WhatsApp voor $19 miljard
 
 
 
 
Opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
mobiletelematics.jpg
Website Mobile Telematics
 
Mobile Telematics in Barendrecht is specialist op het gebied van GPS-volgsystemen voor werkmaterieel en bedrijfsvoertuigen. Het bedrijf biedt automatische registratie van alle belangrijke gegevens omtrent de machines en voertuigen die bij een bedrijf in gebruik zijn. Whirlwind ontwikkelde een heldere website waarop de verschillende oplossingen, toepassingen en branches worden behandeld. Tevens is de website voorzien van een mobiele versie voor smartphones zoals de iPhone en Samsung Galaxy.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
banner_mobiletelematics.jpg
 
 
 
 
innotran.jpg
Website Innotran
 
Innotran is een bureau voor (interim)management, onderzoek en advies gericht op innovatie van de bedrijfsvoering van maatschappelijke organisaties, zoals onderwijs- en overheidsinstellingen en wooncorporaties. Initiatiefnemer is Matthie van Merwerode, interim manager/adviseur gespecialiseerd in strategische vraagstukken rond de organisatie van werkprocessen en huisvesting. De website is kort, krachtig, fris en speels en kwam tot stand in samenwerking met Dominique Uittenbogerd van Van Taal tot Z.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
talkandtaste.jpg
Website TALK & taste
 
TALK & taste is een netwerk voor ondernemende vrouwen die zowel zelfstandig als in dienstverband werkzaam zijn. De formule bestaat uit praten en proeven onder prettige omstandigheden met als hoofdzaak: nieuwe kennis opdoen en zakelijk netwerken. Whirlwind ontwikkelde een nieuwe, frisse website met daarop achtergrondinformatie en een overzicht van de activiteiten inclusief inschrijfmogelijkheid.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
marketingdata.jpg
Update webapplicatie Marketing Data
 
Via de export tool van Marketing Data is het mogelijk om de contactinformatie van meer dan 73.000 bedrijven in de Benelux te verkrijgen, bijvoorbeeld om in te zetten voor marketingacties per e-mail, telefoon of post. De webapplicatie waarmee de gebruiker een selectie van de gewenste contacten maakt, is ontwikkeld door Whirlwind en onlangs voorzien van een nieuwe versie. Er zijn aparte databases toegevoegd voor de auto-, bouw- en horeca-branche. Bovendien is de snelheid van de export tool verbeterd.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
slimmerkopen.jpg
Actiesite SlimmerKopen.nu
 
De actiesite SlimmerKopen.nu is een initiatief van Gulen & van Schijndel Makelaardij en HypotheekMaker uit Uden. De site is bedoeld om consumenten die een woning willen kopen te helpen om flink te besparen op de aankoop. Via de site kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een vrijblijvend adviesgesprek. De actiesite wordt ondersteund door een door ons ontworpen Flash-banner op de populaire regionale nieuwswebsite Kliknieuws.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
statemint.jpg
Nieuwsbrief Statemint.nl
 
In 2013 ontwikkelde Whirlwind de kledingwebwinkel Statemint.nl. Eind vorig jaar is een nieuwsbriefsjabloon toegevoegd zodat klanten en andere geïnteresseerden op de hoogte gehouden kunnen worden van nieuwe producten en andere wetenswaardigheden. De nieuwsbrief is opgemaakt in de huisstijl en sluit zodoende goed aan op het uiterlijk van de website.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
qbricks-nieuwsbrief.jpg
Nieuwsbrief + mobiele website Q-Bricks Bouwstenen
 
Voor ons bouwstenenmerk Q-Bricks hebben we onlangs een nieuwsbriefsjabloon gemaakt. Het idee is om elke maand een nieuwsbrief te versturen met daarin enkele nieuwsfeitjes over Q-Bricks, zoals nieuwe verkooppunten en bouwideeën. Tevens is de website uitgerust met een mobiele versie zodat de website ook op een smartphone goed tot zijn recht komt. Vanwege het kleinere scherm is het belangrijk om op zo'n apparaat een andere weergave van de website te presenteren.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
qbricks-bestellen.jpg
Online bestellen Q-Bricks Bouwstenen
 
Daarnaast is het op de website van Q-Bricks nu mogelijk om losse bouwstenen te bestellen. De klant kan hierbij kiezen uit 16 kleuren en 5 formaten. Via het online bestelformulier kunnen eenvoudig de gewenste aantallen worden ingevoerd, waarbij een minimum van 100 stenen per kleur en formaat geldt. De klant kan accessoires zoals bouwplaten toevoegen en de bestelling direct online afrekenen via iDEAL, Mister Cash (België), Sofort (Duitsland), PayPal of handmatige bankoverboeking.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke nieuwsbrief zetten we één van onze relaties in de spotlight. Deze keer is dat Witmix Bouwmaterialen in Uden.
 
 
witmix.jpg
Witmix Bouwmaterialen
 
De naam Witlox is al meer dan 40 jaar een begrip in Uden en omgeving. Witmix biedt een breed aanbod in hoogwaardige bouwproducten voor de zakelijke sector, maar ook voor de particulier. Uniek aan het bedrijf is de mogelijkheid om bouwmaterialen in een overdekt magazijn te laden en te lossen. In 2010 ontwikkelde Whirlwind de website van Witmix Bouwmaterialen.
 
bekijk dit project  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 352 632
F 0413 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.