Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
 
 
Whirlwind Nieuws #47
 
oktober / november 2013
 
Twitter Facebook LinkedIn
In deze nieuwsbrief...
 
Webwinkel Statemint.nl »
Statemint.nl volledig geschikt voor smartphones »
Introductie van eigen bouwstenenmerk: Q-Bricks »
Sluban en Cobi toegevoegd aan ToyBricks.nl »
Is uw website klaar voor Sinterklaas en Kerst? »
Webwinkelvoorraad bijhouden met een scanner »
E-mail Collector app bereikt 250 gebruikers »
Al meer dan 50 teams voor de Ujese Kwis »
 
Pakketbezorging in toekomst mogelijk per drone »
Bill Gates: "Ctrl-Alt-Delete was fout" »
SIDN gaat geld geven aan internetprojecten »
Apple brengt iPad Air en iPad Mini 2 uit »
Impressie van Apple's nieuwe hoofdkantoor »
Nederland 25 jaar aangesloten op internet »
Opgeleverde projecten »
Klant in beeld: Tramex Lastechniek »
 
 
 
Webwinkel
Statemint.nl
 
Statemint.nl is een nieuwe webwinkel in dameskleding en bijpassende accessoires zoals tassen en sieraden. Tegen betaalbare prijzen biedt de webshop de musthaves van het (komend) seizoen aan. Whirlwind ontwierp deze webwinkel volledig op maat, inclusief een versie voor smartphones.
lees verder  »
header.jpg
 
 
Webwinkel Statemint.nl volledig geschikt voor smartphones
 
Statemint.nl is de eerste webwinkel die we ontwikkeld hebben waarbij alle pagina's geschikt zijn gemaakt voor weergave op mobiele telefoons. Hierdoor hoeft de gebruiker niet per se achter zijn computer plaats te nemen of zijn tablet te pakken om eenvoudig een product te bestellen. Het volledige proces van het uitkiezen van een product tot en met het bestellen en afrekenen kan nu middels bijvoorbeeld een iPhone worden gedaan.

In het artikel Waar blijven de mobiele webshops? van Emerce d.d. 26 juli 2012 is vermeld dat destijds slechts 10 procent van de online winkels volledig geoptimaliseerd is voor smartphones. De webwinkel van Statemint heeft dit vanaf de start op orde en sluit hierdoor aan op het veranderende koopgedrag van de consument.
Webwinkel Statemint.nl volledig geschikt voor smartphones
 
 
 
 
statemint_overzicht.jpg
 
 
 
 
Introductie van ons eigen bouwstenenmerk:
Q-Bricks
 
Met onze webwinkel ToyBricks.nl zijn we sinds december 2011 actief met de verkoop van bouwsets en bouwstenen van verschillende merken. Dit najaar hebben we het idee opgevat om onder de naam Q-Bricks bouwstenen te verkopen die op andere merken passen, zoals Lego, Sluban, Cobi en Megabloks.

De bouwstenen worden gemaakt in de Europese Unie en zijn van uitstekende kwaliteit. Het logo en de etiketten op de verpakking hebben we zelf ontworpen. We bieden 5 formaten bouwstenen aan die alle verkrijgbaar zijn in 16 kleuren. We verkopen de stenen als Basic Mix (7 basiskleuren), Special Mix (7 speciale kleuren) en Single Color (stenen van één kleur). Van elk product bieden we een kleine en grote uitvoering aan, namelijk 350 of 1050 stenen.

Voor Q-Bricks hebben we een aparte website ontwikkeld waarop de bezoeker alle informatie over deze producten kan vinden. We hebben ook verschillende bouwideeën ontworpen om de klant te laten zien wat met deze stenen mogelijk is. Q-Bricks wordt alleen via (online) verkooppunten aan consumenten verkocht. Het speelgoed is op dit moment te koop bij Slugo.nl, ToyBricks.nl en in onze fysieke winkelruimte bij Living for All in Uden. Binnenkort wordt Bol.com als verkooppunt toegevoegd.

Bekijk de website van Q-Bricks >
Introductie van ons eigen bouwstenenmerk: Q-Bricks
 
 
 
 
q-bricks-comp.jpg
 
 
 
 
Sluban en Cobi toegevoegd aan ToyBricks.nl
 
Het assortiment van onze webwinkel ToyBricks.nl is onlangs uitgebreid met Sluban en Cobi. Beide merken bieden bouwsets aan waarvan de bouwstenen op andere merken passen.

Sluban is van oorsprong afkomstig uit China en biedt voordelige bouwsets aan. Het aanbod bestaat uit aansprekende series zoals leger, marine, Formule I en vliegtuigen. Cobi is een Poolse fabrikant van bouwsets. Net zoals bij Sluban is de legerserie erg populair. Daarnaast is de serie Wild Story 2 beschikbaar. Cobi biedt uitstekende kwaliteit voor een betaalbare prijs.
Sluban en Cobi toegevoegd aan ToyBricks.nl
 
 
 
 
Is uw website klaar voor Sinterklaas en Kerst?
 
Wat kunnen webwinkeliers doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen tijdens de interessante verkoopperiode voorafgaand aan Sinterklaas en Kerst? Doe iets bijzonders om op te vallen en zodoende meer te verkopen.

Zo kunt u bestellingen voorzien van inpakpapier of productverpakkingen aanpassen, een actie houden waarbij u een hoeveelheid pepernoten weggeeft op basis van het bestelbedrag en uw webwinkel in de juiste sfeer brengen middels beeldmateriaal. En voor de creatievelingen onder ons: zet belangrijke teksten in uw webwinkel en ordermail op rijm om helemaal aan te sluiten op de Sinterklaas-sfeer.

Wilt u dat we u helpen bij het aanpassen van uw website of webwinkel in verband met de Sinterklaas- en/of Kerstperiode? Neem dan snel contact met ons op.
 
 
 
 
Webwinkelvoorraad bijhouden met een scanner
 
Alle webwinkeliers weten dat het van groot belang is om de productvoorraad goed bij te houden. U wilt immers niet dat een klant een product koopt en afrekent dat u niet op voorraad heeft. Om het bijhouden van de voorraad te vereenvoudigen, raden we aan om een handscanner te gebruiken. Indien deze scanner voorzien is van Bluetooth, kunt u uw voorraad draadloos scannen.

Voor onze eigen webwinkel gebruiken we de Bluetooth-scanner Motorola CS3070 in combinatie met de iPhone-app On Hand BT. Het is dan een kwestie van producten scannen en de app bouwt automatisch een overzicht op dat desgewenst direct met uw webwinkel gesynchroniseerd kan worden, bijvoorbeeld via FTP. Wilt u meer informatie over het scannen van uw producten in combinatie met een app? Neem dan vrijblijvend contact op.
 
 
 
 
E-mail Collector app bereikt 250 gebruikers
 
In onze eerdere nieuwsbrieven informeerden we u over de iPad app die we ontwikkeld hebben, namelijk E-mail Collector. Via deze app kan de gebruiker e-mailadressen van klanten verzamelen. Naar het adressenbestand dat op deze manier wordt opgebouwd, kan periodiek een mailing worden verzonden met behulp van onze applicatie MailingPoint.

Onlangs hebben we de 250ste gebruiker van de app mogen verwelkomen. E-mail Collector wordt ingezet door gebruikers van over de hele wereld. Een greep uit de meest voorkomende landen: Australië, België, Canada, Frankrijk, Italië, Nederland, Engeland en de Verenigde Staten.
E-mail Collector app bereikt 250 gebruikers
 
 
 
 
Al meer dan 50 teams voor de Ujese Kwis
 
De eerste editie van de Ujese Kwis kan nu al een succes genoemd worden. Inmiddels hebben meer dan 50 teams zich via de website aangemeld. De Ujese Kwis is een evenement dat aan het einde van het jaar plaatsvindt.

Het is een spel waarbij in teamverband een vragenlijst over Uden ingevuld moet worden. De winnaar mag zich een jaar lang de slimste van Uden noemen. Ook zijn verschillende geldprijzen te winnen. Whirlwind ontwikkelde onlangs de website van de Ujese Kwis op sponsorbasis.
Al meer dan 50 teams voor de Ujese Kwis
 
 
 
 
Pakketbezorging in toekomst mogelijk per drone
 
Een drone is een klein onbemand vliegtuigje. Drones worden op afstand bestuurd en onder meer ingezet voor militaire doeleinden. De Australische studieboekenverhuurder Zookal gaat in maart 2014 van start met de bezorging van boeken per drone.

Middels de GPS-locatie van de klant, die door de app tijdens het bestellen is doorgegeven, vliegt de drone naar de juiste locatie. Het bedrijf gaat van start met 6 drones die binnen een gebied van 3 kilometer vliegen. De bezorging duurt dan slechts 2 tot 3 minuten. Het mooie van deze dienst is dat bezorging per drone veel goedkoper is ($3) dan de traditionele bezorgservice van Zookal ($30). De kans is groot dat webwinkels over een aantal jaar ook bezorging van pakketjes per drone aanbieden.
 
 
 
 
Bill Gates: "Ctrl-Alt-Delete was fout"
 
Tijdens een gastcollege op de Amerikaanse Harvard-universiteit heeft Bill Gates gezegd dat de bekende toetsencombinatie Ctrl+Alt+Del een vergissing was. De oprichter van Microsoft wilde eigenlijk één knop hiervoor op het toetsenbord, maar de ontwerper van toetsenborden bij IBM weigerde dat.

Omdat geen nieuwe knop werd toegevoegd, werd als oplossing een combinatie van 3 toetsen gevonden die tegelijkertijd ingedrukt moeten worden. Omdat de toetsen zich aan 2 kanten van het toetsenbord bevinden, dient de gebruiker de toetsen met 2 handen in te drukken zodat het per ongeluk activeren van deze functie vrijwel onmogelijk is. Ondanks deze omslachtige methode is de toetsencombinatie nog steeds aanwezig in de laatste Windows-versie. In het DOS-tijdperk resulteerde de toetsencombinatie Ctrl+Alt+Del overigens in een soft reboot, oftewel het opnieuw opstarten van de computer zonder de aan/uit-knop in te drukken.
 
 
 
 
SIDN gaat geld steken in internetprojecten
 
De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) gaat een stichting opzetten waarmee geld gestoken wordt in Nederlandse projecten die innovatie, onderwijs en onderzoek op het gebied van internet stimuleren. De domeinextensiebeheerder van het Verenigd Koninkrijk beschikt reeds over een vergelijkbaar fonds.

De gedachte achter de nieuwe stichting is om bij te dragen aan de welvaart en het welzijn in Nederland. De precieze voorwaarden voor het ondersteunen van projecten zullen op een later moment worden uitgewerkt. In Engeland worden bijvoorbeeld internetprojecten voor blinden en slechtzienden financieel ondersteund. Het SIDN Fonds gaat van start met een kapitaal van 5 miljoen euro.
SIDN gaat geld steken in internetprojecten
 
 
 
 
Apple brengt iPad Air en iPad Mini 2 uit
 
Apple heeft 2 nieuwe iPads gelanceerd, namelijk de iPad Air en de iPad mini 2. De opvolger van de iPad 4, de iPad Air, heeft een nieuwe naam en een nieuw uiterlijk gekregen. De Air is een stuk lichter geworden en heeft een dunnere rand rondom het scherm.

Bij de iPad mini 2 zijn de afmetingen en het gewicht hetzelfde gebleven. De resolutie van het beeldscherm is verdubbeld naar 2048x1536 pixels. Met name foto's van hoge kwaliteit, video's en spellen zien er nu vele malen mooier uit. Overigens blijft de originele iPad mini ook te koop.
 
 
 
 
Impressie van Apple's nieuwe hoofdkantoor
 
Onlangs is in Cupertino (Californië) het ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor van Apple goedgekeurd. De campus wordt in een groene en rustgevende omgeving gesitueerd. Het hoofdkantoor is met name bedoeld voor Research & Development en zal zo'n 13.000 werknemers huisvesten. Het hoofdgebouw is volledig rond en bevat veel glas. De nieuwe campus wordt ook wel het 'moederschip' genoemd.

Op de website van Mercury News zijn veel foto's verschenen van de maquette van het nieuwe Apple-hoofdkantoor, inclusief parkeergarages, restaurants en fitnesscentra.
 
 
 
 
Nederland 25 jaar aangesloten op internet
 
Op zondag 17 november was het precies 25 jaar geleden dat Nederland werd aangesloten op het wereldwijde web. Het gaat om NSFnet, de voorloper van het huidige internet.

Op 17 november 1988 ontving Piet Beertema, destijds werkzaam voor het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) de eerste trans-Atlantische e-mail waarin dat bevestigd werd. Nederland was daarmee het tweede land na de Verenigde Staten dat toegang kreeg tot internet. Inmiddels beschikt 94% van alle Nederlandse huishouders over internettoegang.
 
 
 
 
Opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
statemint_klein.jpg
Webwinkel Statemint.nl
 
Naast kleding en accessoires biedt Statemint.nl ook eigen cadeaubonnen aan. De klant kan hierbij kiezen uit papieren bonnen met vaste waardes die per post worden toegestuurd of digitale cadeaubonnen waarbij de klant zelf de waarde kan bepalen. De digitale cadeaubonnen worden na het bestellen automatisch naar de ontvanger per e-mail verzonden. Verder beschikt de website over een weblog waarin nieuwsberichten over de producten gepubliceerd worden.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
q-bricks.jpg
Website Q-Bricks Bouwstenen
 
De website van Q-Bricks biedt een duidelijk overzicht van de producten. Op de site kan de gebruiker de verschillende uitvoeringen en kleuren bekijken.
Extra aandacht is besteed aan de weergave van de afbeeldingen op schermen met een hoge resolutie, zoals bij Retina-schermen van Apple. Op elke grootte is de weergave van de logo's en figuren volledig scherp, ook als de gebruiker zelf inzoomt. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van SVG's (scalable vector graphics), webfonts en CSS 3.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
deuitklapkeuken.jpg
Website De Uitklapkeuken
 
De Uitklapkeuken is een nieuw initiatief van René Klarenaar waarbij hij afhaalmaaltijden bereidt en aanbiedt aan inwoners van Uden. Onder het motto 'Eet thuis mee wat onze pot schaft' biedt De Uitklapkeuken gezonde en versbereide gerechten tussen de 4 en 8 euro. De klant kan tot 10.00 uur bestellen en de maaltijd dezelfde dag na 17.00 uur ophalen. Bezorging is op verzoek ook mogelijk. Op de website geeft René de maaltijden van de komende week weer inclusief foto's. Verder bestaat de site onder andere uit een gastenboek.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
udenonice.jpg
Website Uden on ice
 
Het is al weer het twaalfde jaar dat Whirlwind de website van het evenement Uden on ice verzorgt. De laatste 2 weken van het jaar en de eerste week van januari is een overdekte schaatsbaan van 800 m² op de Markt in Uden aanwezig waarop jong en oud zich kan vermaken. Bij het evenement hoort ook een ice-tubebaan van 5,5 meter hoog en een gezellige horecatent waar allerlei activiteiten worden georganiseerd. Whirlwind verzorgt vanaf de eerste editie de website van dit gezellige evenement, onder meer bestaande uit nieuws, foto's en het programma-overzicht. Whirlwind sponsort zowel de site als het onderhoud.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
hypotheekmaker.jpg
Website HypotheekMaker
 
Onlangs is de nieuwe website van HypotheekMaker uit Uden online geplaatst. De vorige website was reeds lange tijd in de lucht en toe aan een nieuwe versie. De nieuwe site beschikt over een brede lay-out met veel plaats voor de content. Op de website wordt het bedrijf geïntroduceerd en worden de werkzaamheden belicht. Onder meer de Erkend StartersCoach en de starterslening in Uden worden op de website behandeld.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
lilianders.jpg
E-mailnieuwsbrief Lilianders
 
Lilian Gijsbers van Lilianders is actief op het gebied van spirituele coaching en trainingen. Lilian houdt niet alleen een weblog bij, maar gaat ook aan de slag met een e-mailnieuwsbrief. Voor Lilianders hebben we onlangs een nieuwsbriefsjabloon gemaakt zodat ze zelf nieuwsbrieven kan versturen die zijn opgemaakt in de huisstijl van Lilianders. Via de website van Lilianders kunnen geïnteresseerden zich voor deze gratis nieuwsbrief inschrijven.
 
 
 
 
tsp.jpg
Digitale mailing TSP
 
TSP bv in Boxmeer levert als KPN Platina Partner specialistische oplossingen aan organisaties. Om haar opdrachtgevers nog beter te informeren, gaat TSP van start met een eigen e-mailnieuwsbrief met de naam 'Update!'. Whirlwind ontwierp een sjabloon dat aansluit op de huisstijl van het bedrijf. TSP kan hiermee zelfstandig e-mailnieuwsbrieven naar haar klanten versturen.
 
 
 
 
alkucomfort.jpg
Mobiele versie + advertenties Alku Comfort
 
Enige tijd geleden ontwikkelde Whirlwind de website van Alku Comfort uit Volkel, specialist op het gebied van onder meer kozijnen, overkappingen, zonweringen en garagedeuren. De website is recent uitgebreid met een mobiele versie zodat bezoekers de site ook op hun smartphone optimaal kunnen gebruiken. Daarnaast hebben wij A5-advertenties en een sponsorbord vormgegeven voor Alku Comfort.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
seiso.jpg
Digitale brochure Seiso Werkvloer
 
Enkele maanden geleden maakte Whirlwind de website van Seiso Werkvloer, een bedrijf dat zich richt op opleidingen en trainingen voor schoonmaakpersoneel. Daarnaast richten zij zich ook op de plaatsing van opgeleide medewerkers. Op verzoek van Seiso heeft Whirlwind de brochure van Seiso Werkvloer aan de website toegevoegd. Op de site kan de gebruiker door de brochure bladeren waarbij de pagina's zoals in een boek worden omgeslagen. De brochure zelf is ontworpen door Kris Tan Grafisch Ontwerp.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
adcio.jpg
Vrijstaande foto's voor Adcio Carpets
 
Adcio Carpets richt zich op textiele vloerbedekking, zowel voor binnen als buiten. Het aanbod bestaat onder meer uit karpetten voor het interieur, kunstgras voor buiten (waaronder kunstgras voor golfbanen) en meubelen voorzien van kunstgras. Op verzoek van Adcio zijn poefen en kussens van kunstgras in onze fotocube gefotografeerd en op de computer bewerkt zodat de producten in verschillende kleuren op de website gepresenteerd kunnen worden.
 
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke nieuwsbrief zetten we één van onze relaties in de spotlight. Voor deze editie is dat Tramex Lastechnische Groothandel uit Nijmegen.
 
 
tramex.jpg
Tramex Lastechniek
 
Tramex Lastechnische Groothandel levert een groot assortiment aan kwaliteitsproducten op het gebied van lastechniek. Het aanbod bestaat onder meer uit las- en snijmachines, lastoortsen, propaangereedschap, lasrookafzuiging en werkkleding. In 2010 ontwikkelde Whirlwind een volledig nieuwe website inclusief webwinkel voor Tramex. De webwinkel bevat op dit moment meer dan 1.500 producten die door de klant zelf zijn toegevoegd.
 
bekijk dit project  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 352 632
F 0413 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.