Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
 
 
Whirlwind Nieuws #45
 
juli / augustus 2013
 
Twitter Facebook LinkedIn
In deze nieuwsbrief...
 
Website Alku Comfort »
Veel nieuwe gebruikers van MailingPoint app »
E-mail favoriet marketinginstrument webwinkeliers »
ToyBricks.nl uitgebreid met BBlocks en Kapla »
CEO Steve Ballmer eerder weg bij Microsoft »
Coolblue investeert flink in fysieke winkels »
Vanaf 5 september film over Steve Jobs »
 
Steve Jobs dacht al in 1984 na over ‘Mac Phone’ »
Op maat geprinte brillen via internet bestellen »
Amazon komt nog dit jaar met Android-console »
Google start verkoop e-books in Nederland »
Nederlandse internetpioniers in Hall of Fame »
Opgeleverde projecten »
Klant in beeld: Eetcafé De Kerk »
 
 
 
Website
Alku Comfort
 
Alku Comfort uit Volkel is specialist op het gebied van aluminium en kunststof en heeft 25 jaar ervaring in de bouwsector. Whirlwind ontwikkelde de website van Alku waarop de bezoeker een uitgebreide indruk krijgt van de mogelijkheden, waaronder kozijnen, overkappingen en serres.

bezoek de website  »
header.jpg
 
 
Veel nieuwe gebruikers van MailingPoint app
 
In onze voorgaande nieuwsbrieven informeerden we u over de iPad-app die we ontwikkeld hebben, genaamd E-mail Collector. Met dit programma worden e-mailadressen van klanten of bezoekers via een iPad verzameld. Deze adressen kunnen desgewenst automatisch worden doorgegeven aan adressenlijsten in een e-mailprogramma zoals MailingPoint.

Inmiddels hebben meer dan 120 bedrijven en personen een account aangevraagd. Het bestand bestaat uit veel buitenlandse partijen, onder meer uit Australië, Canada, China, Ivoorkust, Nepal, Peru, Rusland, Thailand, Tsjechië, Turkije en Zuid-Afrika. Enkele opvallende gebruikers zijn een Amerikaanse overheidsinstelling van de staat Arkansas, het Pianofestival in Spoleto (Italië), Finch Paper in New York, een Apple-reseller in Olomouc (Tsjechië), Morr Wheels uit Florida en WMR Universal Music Group uit Monaco. De meeste gebruikers zijn E-mail Collector tegengekomen in de App Store die op iedere iPad bereikbaar is.
Veel nieuwe gebruikers van MailingPoint app
 
 
 
 
E-mail favoriet marketinginstrument van webwinkeliers
 
Uit onderzoek van de Duitse brancheorganisatie BVH (Bundesverband des Deutschen Versandhandels) onder 100 webwinkels blijkt dat meer dan 95% van de webwinkeliers dit jaar evenveel of meer van het marketingbudget investeert in e-mail.

De keuze voor e-mail is logisch omdat veel webwinkeliers de afgelopen jaren zelf hebben ervaren dat (persoonlijke) e-mails voor de beste resultaten zorgen. Zo zorgt e-mail volgens het onderzoek voor de meeste terugkerende kopers, gevolgd door tips van vrienden via sociale media en aanbevelingen/ervaringen op productpagina's.
E-mail favoriet marketinginstrument van webwinkeliers
 
 
 
 
Assortiment ToyBricks.nl uitgebreid met BBlocks en Kapla
 
Onze eigen webwinkel ToyBricks.nl is recent uitgebreid met de merken BBlocks en Kapla. Deze speelgoedmerken bieden beide houten plankjes aan waarmee kinderen naar eigen inzicht diverse bouwwerken kunnen maken. Het gaat om hout van hoge kwaliteit waardoor de plankjes niet splinteren en geen scherpe randen hebben.

Kapla is een uitvinding van de Nederlander Tom van der Bruggen. Het constructiespeelgoed is op dit moment mateloos populair, ook in het buitenland. BBlocks is goedkoper dan Kapla en biedt nagenoeg hetzelfde product aan.
Assortiment ToyBricks.nl uitgebreid met BBlocks en Kapla
 
 
 
 
CEO Steve Ballmer eerder weg bij Microsoft
 
Eind augustus maakte Steve Ballmer bekend dat hij stopt als CEO van Microsoft. Zijn vertrek kwam voor velen onverwacht, temeer omdat hij pas een maand geleden een grote, ingrijpende reorganisatie aankondigde. De nieuwe strategie houdt in dat het bedrijf zijn productlijn niet als verschillende eilanden ziet, maar als één geheel.

Naar verluidt heeft ValueAct, een groot aandeelhouder van Microsoft, druk gezet om Ballmer te laten vertrekken. Met het vertrek van de CEO wil Microsoft voorkomen dat ValueAct een zetel krijgt in de raad van bestuur. Bill Gates, die deel uitmaakt van de raad van bestuur, heeft niet geprotesteerd tegen het vertrek. Ballmer gaat nog voor het einde van dit jaar met pensioen.
CEO Steve Ballmer eerder weg bij Microsoft
 
 
 
 
Coolblue investeert flink in fysieke winkels
 
Coolblue, bekend van onder andere de webwinkels Laptopshop.nl, Tabletcenter.nl en Pdashop.nl, gaat de komende tijd flink investeren in fysieke winkels. Het bedrijf beschikt reeds over winkels in Utrecht, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Antwerpen en Gent. Eind 2013 opent een winkel in Amsterdam en in 2014 volgen meer steden.

Coolblue merkt dat de online verkoop in een regio flink toeneemt zodra daar een fysieke winkel van het bedrijf gevestigd is. Uit reacties van klanten blijkt dat zij het prettig vinden om een product vast te houden en direct persoonlijk advies te krijgen, alvorens online tot aanschaf over te gaan.
Coolblue investeert flink in fysieke winkels
 
 
 
 
Vanaf 5 september film over Steve Jobs in de bioscoop
 
Op 5 september gaat de film over Steve Jobs in Nederland in première. In de Verenigde Staten is de film Jobs al vanaf 16 augustus in de bioscoop te zien. Ashton Kutcher, die qua uiterlijk sterk op Jobs lijkt, speelt de hoofdrol.

De film beslaat het leven van Steve Jobs tussen 1971 en 2001, het moment waarop hij vroegtijdig de universiteit verlaat tot de introductie van de iPod. De film wordt onder meer vertoond bij Pathé. Zie deze website voor een trailer van de film.
Vanaf 5 september film over Steve Jobs in de bioscoop
 
 
 
 
Steve Jobs dacht al in 1984 na over ‘Mac Phone’
 
In een interview met CNBC vertelde John Scully, van 1983 tot en met 1993 CEO van Apple, dat Steve Jobs al in de jaren '80 een telefoon wilde maken. In 1984 introduceerde Apple de Macintosh die draaide op Mac OS. Dit apparaat was de opvolger van de Lisa, een dure Apple-computer die reeds over een muis en een grafische interface beschikte.

Daarnaast droomde Jobs over een Mac Phone. Rond 1984 werd door Apple een prototype ontwikkeld. Het witte apparaat bestond onder meer uit een telefoonhoorn en een touchscreen dat bediend werd met een digitale pen. Het product werd echter nooit in productie genomen. Het duurde tot 2007 totdat Apple de eerste iPhone introduceerde.
Steve Jobs dacht al in 1984 na over ‘Mac Phone’
 
 
 
 
Op maat geprinte brillen via internet bestellen
 
Het Amerikaanse bedrijf Protos Eyewear biedt op maat gemaakte brillen aan die middels een 3D-printer worden vervaardigd. De klant uploadt via de website twee foto's van zijn gezicht waarna Protos deze analyseert en een bril op maat print. Tijdens de analyse worden onder andere de breedte en hoogte van de neus en de plaatsing van de oren gemeten. Het resultaat is een bril die voor iedereen persoonlijk is en goed past.

De op maat geprinte monturen worden vanaf 185 euro aangeboden, inclusief donkere glazen of glazen op sterkte. Middels crowdfunding, waarbij een grote groep mensen geld bijdraagt om een product te realiseren, hoopt het bedrijf verder van de grond te komen.
Op maat geprinte brillen via internet bestellen
 
 
 
 
Amazon komt nog dit jaar met Android-console
 
Amazon, de bekende Amerikaanse webwinkelgigant, werkt volgens geruchten aan een eigen game console die gebaseerd is op Android, het besturingssysteem van Google. Het apparaat wordt uitgerust met een controller en het aanbod van spellen is waarschijnlijk afkomstig van de Amazon Appstore. Die Appstore wordt reeds op de e-reader van Amazon gebruikt, de Kindle Fire.

Er zijn reeds verschillende Android-spelcomputers op de markt, waaronder de Ouya. Naar verluid werkt Google zelf ook aan een game console. De spelcomputer van Amazon zou nog voor Black Friday in de Amerikaanse winkels moeten liggen, de dag waarop veel Amerikanen kerstinkopen doen.
Amazon komt nog dit jaar met Android-console
 
 
 
 
Google start verkoop e-books in Nederland
 
In Google Play, de app store van Google, worden sinds half juli ook e-books op de Nederlandse markt aangeboden. De digitale boeken kunnen via internet worden gelezen, evenals in Google-apps voor Android en iOS (Apple). Bovendien kan de gebruiker de boeken downloaden voor weergave op e-readers en andere apparaten.

Het aanbod bestaat momenteel uit onder meer boeken van de uitgeverijen Prometheus, Karakter en The House of Books. Via Google Play verkoopt Google in andere landen ook films en muziek. Dat is in Nederland (nog) niet het geval.
Google start verkoop e-books in Nederland
 
 
 
 
Nederlandse internetpioniers in Internet Hall of Fame
 
Begin augustus zijn twee Nederlanders aan de Internet Hall of Fame toegevoegd. Het gaat om Kees Neggers, voormalig directeur van SURFnet en Teus Hagen, oud-voorzitter van NLnet. De Internet Hall of Fame, georganiseerd door de Internet Society, is een wereldwijde lijst van mensen die het wereldwijde web mede mogelijk hebben gemaakt.

Kees Neggers is opgenomen vanwege zijn internationale inspanningen om het internet te ontwikkelen en zijn directeurschap van SURFnet. Teus Hagen kreeg de eervolle vermelding vanwege zijn werkzaamheden voor NLnet, de eerste Nederlandse internetprovider. Tevens was hij in 1982 en 1983 als voorzitter van de Europese Unix-organisatie betrokken bij het eerste netwerk met computers van onderzoeks- en onderwijsinstellingen in 27 Europese landen.
Nederlandse internetpioniers in Internet Hall of Fame
 
 
 
 
Opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
alkucomfort.jpg
Website Alku Comfort
 
Alle productgroepen waar Alku Comfort zich op richt, worden op de website behandeld. Naast productinformatie kan de bezoeker ook veel voorbeeldfoto's bekijken zodat een goede indruk van de mogelijkheden ontstaat. Waar van toepassing worden ook de betrokken leveranciers gepresenteerd, evenals brochures voor meer informatie. Tevens bestaat de website uit een onderdeel waarin eerder uitgevoerde projecten bekeken kunnen worden.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
haroldsoutlet.jpg
Webwinkel Harolds Outlet
 
Harolds Outlet in Berlicum is een uitgebreide winkel van 1800 vierkante meter met een gevarieerd assortiment. Het bedrijf verkoopt onder meer witgoed (A- en B-keuze), inbouwapparatuur, tuinmeubels, decoratie-artikelen en verlichting.
Voor Harolds Outlet ontwikkelde Whirlwind afgelopen maand een webwinkel waarbij de lay-out gebaseerd is op een bestaand thema. We zijn de opdrachtgever onder meer van dienst geweest door een werkwijze te bedenken waarbij het toevoegen van de producten zo min mogelijk tijd kost. Zo kan Harolds Outlet middels een iPhone-app in de winkel foto's maken die vervolgens direct in de webwinkelsoftware beschikbaar zijn om aan producten te koppelen.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
all4running.jpg
Koppeling webwinkel en nieuwsbriefsysteem All4Running
 
All4Running.nl is een hardloopwebshop met een uitgebreid assortiment van hoogstaande producten. De webwinkel kenmerkt zich door een uitgebreid aanbod van A-merkproducten, scherpe prijzen en persoonlijke dienstverlening.
In opdracht van All4Running heeft Whirlwind onlangs een koppeling gemaakt tussen de Magento-webshop en het mailingprogramma Mammoet Mail. Hierdoor verschijnen de e-mailadressen van klanten automatisch in de mailinglist van de nieuwsbrief en worden persoonlijke e-mails naar klanten verstuurd op basis van het product dat de klant het meest recent heeft besteld.
 
 
 
 
mitland.jpg
Zoekmachine-optimalisatie Hotel Mitland
 
Begin dit jaar is de door ons ontwikkelde website van Hotel Mitland Utrecht online geplaatst. De afgelopen tijd hebben we in samenwerking met het hotel de vindbaarheid van de website verder verbeterd. Zo is de hotelsite gestegen bij een groot aantal zoekwoorden die voor dit hotel van belang zijn. De zoekmachine-optimalisatie resulteert in extra bezoekers en meer boekingen.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke nieuwsbrief zetten we één van onze relaties in de spotlight. Voor deze editie is dat Eetcafé De Kerk.
 
 
dekerk.jpg
Eetcafé De Kerk
 
Eetcafé De Kerk, gelegen nabij de Sint Petruskerk in het centrum van Boxtel, is een bruin café waar je kunt genieten van diverse soorten bieren en smakelijke gerechten. In het café ervaar je de gemoedelijke Brabantse sfeer en gezelligheid. In 2007 ontwikkelde Whirlwind de website van dit eetcafé. Naast een overzicht van de gerechten en dranken (waaronder een uitgebreide bierkaart) treft de bezoeker foto's en panoramabeelden van het interieur aan. De panorama's hebben we destijds zelf middels een vissenooglens gemaakt.
 
bekijk dit project  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 352 632
F 0413 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.