Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
 
 
Whirlwind Nieuws #44
 
juni / juli 2013
 
Twitter Facebook LinkedIn
In deze nieuwsbrief...
 
Website Alzio »
Landmarks Woonboulevard Uden geplaatst »
Bijna 10 mln Nederlanders winkelen op internet »
Apple legt merknaam 'iWatch' vast »
Yahoo stopt met zoekmachine AltaVista »
Verwachting: 1 miljard Android-toestellen in 2014 »
IKEA opent webwinkel in Nederland »
 
Onderzoek: Google Glass wordt grote hit »
Google Maps voorzien van nieuwe vormgeving »
Eerste nieuwe domeinen binnenkort te registreren »
Online filmdienst Netflix komt naar Nederland »
Snelste Nederlandse supercomputer in gebruik »
Opgeleverde projecten »
Klant in beeld: Jos Kanters Groenvoorziening »
 
 
 
Website
Alzio
 
De website van Alzio is door Whirlwind volledig vernieuwd. De nieuwe website beschikt over een frisse lay-out en geeft een uitgebreid beeld van de dienstverlening. Ook is een mobiele versie ontwikkeld zodat de website optimaal op smartphones kan worden gebruikt.
lees verder  »
header_alzio.jpg
 
 
Landmarks Woonboulevard Uden geplaatst
 
Half juni zijn de landmarks van Woonboulevard Uden op de 3 rotondes aan de Industrielaan geplaatst. De grote objecten, een bloempot, fauteuil en tafellamp, zijn middels een vrachtwagen naar Uden vervoerd en werden met behulp van een kraan op de juiste plek gezet. De landmarks zijn onderdeel van een promotieplan dat Whirlwind samen met het bestuur van Stichting Woonboulevard Uden heeft opgesteld. De objecten komen terug in het door ons ontworpen logo en zorgen voor extra herkenbaarheid.

Op vrijdag 14 juni werden de landmarks officieel onthuld door Thijs Vonk, wethouder van de gemeente Uden. Aansluitend vond bij Lunch for All een door Whirlwind verzorgde presentatie plaats waarin het ontstaan en de (toekomstige) activiteiten van de woonboulevard werden belicht. Bij deze bijeenkomst waren onder meer de betrokken winkeliers, medewerkers van de gemeente en de ontwerper en producent van de landmarks aanwezig.

Meer informatie en foto's op de site van Woonboulevard Uden:
Landmarks geplaatst op rotondes woonboulevard
Landmarks Woonboulevard Uden officieel onthuld
Landmarks Woonboulevard Uden geplaatst
 
 
 
 
landmarks.jpg
 
 
 
 
Bijna 10 miljoen Nederlanders winkelen op internet
 
Uit onderzoek van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) blijkt dat 80 procent van alle Nederlandse internetgebruikers op internet winkelt. Het gaat hierbij om zo'n 10 miljoen gebruikers die zo nu en dan een product of dienst via internet kopen.

Via het wereldwijde web worden vooral reizen en vakanties gekocht. Tevens behoren kleding en sportartikelen tot de best verkochte artikelen, met name aangeschaft door vrouwen. Mannen kopen vaker software, hardware en elektronica via internet. Overigens gaat het in bijna 70% van de gevallen om nieuwe producten.
Bijna 10 miljoen Nederlanders winkelen op internet
 
 
 
 
Apple legt merknaam 'iWatch' vast
 
Sinds het begin van dit jaar zijn er geruchten dat Apple werkt aan een multifunctioneel horloge dat onder meer kan communiceren met de iPhone of iPad. Onlangs heeft Apple in Japan de merknaam 'iWatch' geregistreerd. De registratie valt binnen de categorie 'handheld computers en horloges'. Hiermee worden de geruchten omtrent dit mogelijk nieuwe product verder aangewakkerd.

Overigens betekent een merknaamregistratie niet automatisch dat Apple daadwerkelijk een dergelijk product zal introduceren, maar de kans neemt hiermee wel toe. Volgens de geruchten werken momenteel zo'n 100 Apple-ontwerpers aan de smartwatch. Ook Google, Samsung en LG werken aan een eigen 'slim' horloge.
Apple legt merknaam 'iWatch' vast
 
 
 
 
Yahoo stopt met zoekmachine AltaVista
 
Yahoo, eigenaar van de zoekmachine AltaVista, maakte onlangs bekend dat de search engine vanaf 8 juli niet meer bereikbaar zal zijn. Hiermee komt een einde aan een ooit zeer populaire zoekmachine. Eind jaren negentig en tijdens het begin van deze eeuw was AltaVista de grote concurrent van Google.

Naast AltaVista trekt Yahoo ook de stekker uit 12 andere online activiteiten, waaronder Axis en Webplayer, de mediaspeler van Yahoo. Axis werd vorig jaar nog geintroduceerd en beoogde een concurrent te worden van de webbrowser Google Chrome.
Yahoo stopt met zoekmachine AltaVista
 
 
 
 
Verwachting: 1 miljard Android-toestellen in 2014
 
Uit cijfers van onderzoeksbureau Gartner blijkt dat er volgend jaar 1 miljard Android-toestellen worden verscheept. Android is het besturingssysteem van Google en draait onder meer op mobiele telefoons en tablets. Met deze aantallen is Android veel groter dan Windows en iOS (Apple) samen. In 2012 werden nog meer dan 500 miljoen Android-apparaten verkocht; dit jaar komt het aantal uit op zo'n 850 miljoen.

Naar verwachting groeit Windows Phone van 346 miljoen in 2012 naar 378 miljoen in 2014. MacOS en iOS gaan van 212 miljoen in 2012 naar 354 miljoen in 2014.
Verwachting: 1 miljard Android-toestellen in 2014
 
 
 
 
IKEA opent webwinkel in Nederland
 
Eind juni heeft IKEA Nederland haar eigen webwinkel geopend. In de digitale winkel zijn meer dan 6.000 populaire producten te vinden. Het Zweedse meubelconcern heeft deze stap genomen omdat de voorkeuren van de consument aan het veranderen zijn. Een webwinkel is een veel gehoorde wens van klanten.

De bezorgkosten starten bij 8 euro en de levertijd bedraagt in de meeste gevallen enkele dagen. Ikea werkt voor de bezorging samen met PostNL. Het assortiment van de webwinkel wordt de komende tijd verder uitgebreid.
IKEA opent webwinkel in Nederland
 
 
 
 
Onderzoek: Google Glass wordt grote hit
 
Uit onderzoek van Forrester is voortgekomen dat Google Glass wel eens de volgende iPhone zou kunnen worden. De zogenaamde 'augmented reality-bril' van Google staat in grote belangstelling van het Amerikaanse volk. Ondanks dat het apparaat qua functionaliteit nog beperkt is en momenteel nog niet geleverd wordt, heeft al 12 procent van de bevolking interesse in Google Glass getoond.

Tijdens hetzelfde onderzoek werd ook geïnformeerd naar de interesse in vergelijkbare toepassingen. Onder meer elektronica in sieraden en kleding en smartwatches wekken belangstelling op.
Onderzoek: Google Glass wordt grote hit
 
 
 
 
Google Maps voorzien van nieuwe vormgeving
 
De populaire kaartendienst Google Maps is onlangs voorzien van een geheel nieuw uiterlijk. De interface en de kaarten hebben een strakker uiterlijk gekregen en het programma is bovendien gebruiksvriendelijker geworden. Ook zijn bepaalde plaatsen voorzien van 3D-beelden, waardoor bijvoorbeeld wolkenkrabbers en bergen in 3D bekeken kunnen worden. Dit werkt vooralsnog alleen in de browsers Chrome en Firefox.

De zoekmachine zelf is ook aangepast. Indien bijvoorbeeld in Google gezocht wordt naar een hotel, verschijnen bovenaan het scherm foto's van de gevonden hotels, inclusief een link naar de betreffende locatie op Google Maps. Op dit moment gebeurt dit alleen in Amerika en bij de Engelstalige versie, maar binnenkort ook in andere landen en taalversies.
Google Maps voorzien van nieuwe vormgeving
 
 
 
 
Eerste nieuwe domeinnamen binnenkort te registreren
 
Sinds het begin van het internet bestaan er slechts 23 zogenaamde generieke top level domeinnamen, ook wel afgekort tot gTLD's. Dit zijn extensies zoals .com, .net en .org. Op korte termijn verschijnen zo'n 600 nieuwe algemene TLD's waarmee u een domeinnaam kunt vastleggen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om merknamen (.google, .philips), stedennamen (.amsterdam, .london), doelgroepen (.baby, .auto) en meer algemene extensies zoals .app en .website.

Als hosting provider en aanbieder van domeinnaamregistraties houden wij deze ontwikkeling uiteraard in de gaten. Zodra deze nieuwe extensies beschikbaar zijn voor registratie, informeren wij u hierover via onze nieuwsbrief.
Eerste nieuwe domeinnamen binnenkort te registreren
 
 
 
 
Online filmdienst Netflix komt naar Nederland
 
Netflix is een Amerikaanse aanbieder van films en TV-series die via internet gestreamd worden. De klant betaalt hiervoor een vast maandbedrag, ongeacht hoeveel films bekeken worden. Wereldwijd heeft Netflix meer dan 36 miljoen klanten. Het merendeel, 29 miljoen, bevindt zich in de Verenigde Staten.

Netflix maakte onlangs bekend dat het bedrijf ook in Nederland haar diensten gaat aanbieden. Voor het einde van dit jaar gaat Netflix in Nederland de lucht in. Volgens geruchten kost een abonnement slechts €7,99 en is de eerste maand gratis.
Online filmdienst Netflix komt naar Nederland
 
 
 
 
Snelste Nederlandse supercomputer in gebruik genomen
 
Het onderzoeksinstituut Surf Sara op het Science Park in Amsterdam heeft afgelopen maand de snelste supercomputer van Nederland in gebruik genomen. De computer heeft de naam 'Cartesius' gekregen en beschikt uiteindelijk over een snelheid van 1 Petaflop. Dit komt overeen met de snelheid van ongeveer 100.000 gemiddelde computers. Ondanks deze enorme rekenkracht is het verschil met de snelste computer ter wereld vrij groot: de Cray Titan is zo'n 15 keer sneller dan Cartesius.

Het nieuwe apparaat wordt ingezet om onderzoek te doen naar duurzame energie, klimaatverandering en watermanagement. Tevens wordt de supercomputer gebruikt om berekeningen te doen voor medische doeleinden. Op YouTube kan een video van de snelste Nederlandse supercomputer bekeken worden.
Snelste Nederlandse supercomputer in gebruik genomen
 
 
 
 
Opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
alzio.jpg
Website Alzio
 
Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe website van Alzio is extra aandacht besteed aan de indeling van de inhoud. Zo is de content op logische wijze gerangschikt zodat de bezoeker zo eenvoudig mogelijk door de website kan navigeren en een goed beeld krijgt van de diensten en producten die Alzio haar klanten biedt. Daarnaast wordt voortaan de inhoud van de e-mailnieuwsbrieven consequent op de website gepubliceerd.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
mobiele_versies.jpg
Mobiele websites
 
In onze vorige nieuwsbrief informeerden we u over de voordelen van een mobiele website. Inmiddels hebben we de websites van verschillende opdrachtgevers van een dergelijke mobiele versie voorzien, waaronder Adserva, Alzio, Star Lodge Hotel Utrecht en Woonboulevard Uden. Indien deze websites met een smartphone zoals de iPhone worden bezocht, verschijnt automatisch een andere weergave die is afgestemd op het kleinere scherm.
 
 
 
 
bodies4you.jpg
E-mailnieuwsbrief Bodies 4 You
 
Bodies 4 You is het Nederlandse agentschap voor de Deense merken Hindsgaul en Darrol. Deze bedrijven produceren hoogwaardige etalagefiguren en torso's voor de retailbranche. Whirlwind ontwierp het logo van Bodies 4 You en ontwikkelde een sjabloon voor de e-mailnieuwsbrief. Middels de eerste uitgave van de digitale nieuwsbrief worden de ontvangers geïnformeerd over de introductie van deze producten op de Nederlandse markt.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
bsu.jpg
Actiemailing BSU
 
Voor BSU verzorgde Whirlwind onlangs een actiemailing waarmee het bedrijf haar klanten informeert over de voordelen van online back-up ten opzichte van traditionele tape-back-ups. In de overzichtelijke e-mail worden de nadelen van tape-back-ups en de eigenschappen van online back-up naast elkaar weergegeven. Middels een opvallende call to action wordt de lezer aangespoord om de online dienst gedurende 2 maanden gratis uit te proberen.
 
 
 
 
isa.jpg
E-mailnieuwsbrief Isatranslations
 
Vertaalbureau Isatranslations uit Maastricht verstuurt enkele keren per jaar een e-mailnieuwsbrief naar haar klanten, gebaseerd op het sjabloon dat we eerder voor hen maakten. In de mailing van juni werden verschillende zaken over Isatranslations bekendgemaakt, zoals de komst van een nieuwe medewerkster, de aankondiging van een virtuele collega, de overschakeling naar een BV, een toekomstige expositie en ten slotte een nieuwe vacature.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
wbu.jpg
Krantenadvertentie Woonboulevard Uden
 
Van vrijdag 14 tot en met 16 juni vond het openingsweekend van Woonboulevard Uden plaats. Tijdens deze dagen organiseerden de winkels verschillende aantrekkelijke aanbiedingen. Whirlwind ontwierp een krantenadvertentie bestaande uit alle aanbiedingen van de deelnemende winkels. Deze advertentie werd in een groot aantal kranten geplaatst, waaronder het Brabants Dagblad, het Eindhovens Dagblad en De Gelderlander. Tevens maakten we een internetbanner voor weergave op Kliknieuws, de populaire regionale nieuwswebsite, waarin dezelfde aanbiedingen werden gepresenteerd.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke nieuwsbrief zetten we één van onze relaties in de spotlight. Voor deze editie is dat Jos Kanters Groenvoorziening.
 
 
joskanters.jpg
Jos Kanters Groenvoorziening
 
Jos Kanters Groenvoorziening bestaat uit 4 divisies, namelijk Groenvoorziening, Hoveniers, Faunavoorziening en Boomverzorging. Het bedrijf is partner op het gebied van groen voor de overheid, het bedrijfsleven en particulieren.
In 2008 ontwikkelde Whirlwind de website van Jos Kanters Groenvoorziening waarin de verschillende onderdelen van het bedrijf worden gepresenteerd aan de hand van tekst en een groot aantal foto's. Hierdoor krijgt de bezoeker een goede indruk van de uiteenlopende werkzaamheden die dit bedrijf verricht.
 
bekijk dit project  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 352 632
F 0413 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.