Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
Whirlwind Nieuws #34
 
augustus 2012
 
 
In deze nieuwsbrief...
 
E-learning webapplicatie Vaarbewijs.nl »
Aandacht voor mobiel gebruik webtoepassingen »
BTW-verhoging: wat betekent dit voor uw site? »
4 miljoen mensen betalen voor muziek van Spotify »
E-maildienst Hotmail wordt Outlook.com »
Android-tablets in opkomst in Nederland »
Google Chrome populairste browser in Europa »
Nederlandse startup Silk ontvangt €1,3 miljoen »
 
Ziggo introduceert eigen online muziekdienst »
Google stelt strengere eisen aan Android-apps »
Opgelost: Microsoft heeft MS-DOS niet gestolen »
Streaming muziek lucratiever dan downloads »
Selektvracht komt met ruimere bezorgtijden »
Apple gaat 4 miljoen iPad Mini's per maand maken »
Opgeleverde projecten »
Klant in beeld: Guitar King »
 
 
 
E-learning webapplicatie
Vaarbewijs.nl
 
Vaarbewijs.nl is een website waarop informatie wordt gegeven over het vaarbewijs en marifonie. In het door Whirlwind vernieuwde afgeschermde gedeelte kunnen betalende klanten uitgebreide cursusinformatie raadplegen en proefexamens maken.
 
lees verder  »
header_vaarbewijs.jpg
 
 
Aandacht voor mobiel gebruik webtoepassingen
 
Mobiele apparaten zoals tablets en smartphones zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het hedendaagse leven. Er zijn steeds meer mensen die gebruik maken van internettoepassingen op deze handzame apparaten. Zeker voor mobiele telefoons is het van belang dat websites en applicaties hierop worden voorbereid om te zorgen voor een optimale gebruikservaring.

Een website die niet geoptimaliseerd is voor kleinere beeldschermen is lastiger te gebruiken op een smartphone of tablet. Vandaar dat Whirlwind steeds meer aandacht besteedt aan het gebruik van websites en applicaties in dit soort situaties.

Zo is het mogelijk om een website te voorzien van een mobiele stylesheet zodat dezelfde site op een mobiele telefoon veel beter tot zijn recht komt, bijvoorbeeld door letters en knoppen te vergroten en alleen de meest essentiële content te presenteren.

Heeft u hierin interesse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Aandacht voor mobiel gebruik webtoepassingen
 
 
 
 
adaptive.jpg
 
 
 
 
BTW-verhoging: wat betekent dit voor uw site?
 
Vanaf 1 oktober aanstaande wordt het hoge BTW-tarief van 19% naar 21% verhoogd. Wat betekent dit voor uw website? Als u een webwinkel heeft of bijvoorbeeld een bestelformulier aanbiedt waarin prijzen worden berekend, dienen deze voor 1 oktober bijgewerkt te worden. Biedt u abonnementen aan? Dan moet u gaan 'splitsen'; meer informatie hierover op ICTRecht.nl.

Indien u uw website of webapplicatie door ons heeft laten maken en hierbij BTW wordt toegepast of is vermeld, nemen we in de maand september contact met u op over een update.
BTW-verhoging: wat betekent dit voor uw site?
 
 
 
 
4 miljoen mensen betalen voor muziek van Spotify
 
In 2011 heeft de online muziekdienst Spotify wereldwijd 1 miljoen nieuwe klanten erbij gekregen. Hiermee komt het totaal aantal betalende Spotify-gebruikers op 4 miljoen.

Spotify is ook beschikbaar als gratis versie waarbij reclame tussen de nummers wordt afgespeeld. Deze gratis versie wordt gebruikt door 11 miljoen mensen. Zodoende bestaat het volledige gebruikersbestand uit 15 miljoen actieve gebruikers.
4 miljoen mensen betalen voor muziek van Spotify
 
 
 
 
E-maildienst Hotmail wordt Outlook.com
 
Microsoft heeft onlangs een impressie van de opvolger van Hotmail getoond. De nieuwe versie van de populaire e-maildienst heet Outlook.com en beschikt over een volledig nieuw uiterlijk. De basis van het nieuwe Hotmail is Outlook, hét e-mailprogramma voor de zakelijke markt.

Het gaat hierbij om de grootste update van Hotmail in jaren. De nieuwe versie bevat vrijwel geen limiet aan het aantal berichten en bijlagen. Ook wordt Hotmail geïntegreerd met sociale media zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Verder is Outlook.com veel beter voorbereid voor gebruik op tablets en mobiele telefoons.
E-maildienst Hotmail wordt Outlook.com
 
 
 
 
Android-tablets in opkomst in Nederland
 
Uit een presentatie van elektronica-concern Samsung blijkt dat 37% van de dit jaar in Nederland verkochte tablets voorzien is van het mobiele besturingssysteem Android van Google. Het percentage wereldwijd ligt wat lager, namelijk 32%.

Apple domineert de markt met haar iPad en iPad 2, maar Android is momenteel met een opmars bezig. Volgens Samsung worden dit jaar in Nederland 1,5 miljoen tabletcomputers verkocht.
Ter vergelijking: in ons land zijn 1,8 miljoen tablets in gebruik.
Android-tablets in opkomst in Nederland
 
 
 
 
Google Chrome populairste browser in Europa
 
Het bedrijf Statcounter houdt van veel websites het bezoek bij. Uit gegevens van deze websites blijkt dat Google Chrome afgelopen maand de eerste positie op de Europese browsermarkt heeft overgenomen.

De vorige koploper, Firefox van Mozilla, staat nu op de tweede plaats. Chrome heeft volgens Statcounter een aandeel van 30,7%; Firefox 29,8%. Internet Explorer, voorheen de meest gebruikte webbrowser, moet het nu stellen met slechts 27,7%.
Google Chrome populairste browser in Europa
 
 
 
 
Nederlandse startup Silk ontvangt €1,3 miljoen
 
De Amsterdamse startup Silk heeft tijdens een investeringsronde 1,3 miljoen euro binnengehaald. Het gaat om het Amerikaanse durfkapitaalfonds NEA (New Enterprise Associates), op dat gebied één van de grootste partijen ter wereld. Naast NEA steekt ook Atomico geld in het bedrijf, het investeringsfonds van de oprichter van Skype en Kazaa.

Silk biedt gebruikers de mogelijkheid om informatie gestructureerd te verwerken en doorzoekbaar te maken. Op een eigen pagina kunnen gebruikers onder meer grafieken maken. Silk gebruikt het geld voor productontwikkeling en om het team van 11 medewerkers uit te breiden.
Nederlandse startup Silk ontvangt €1,3 miljoen
 
 
 
 
Ziggo introduceert eigen online muziekdienst
 
Begin augustus introduceerde kabelmaatschappij Ziggo een eigen online muziekdienst onder de naam Ziggo Muziek. De muziek wordt aangeboden via een website en apps voor mobiele apparatuur. Ziggo onderscheidt zich ten opzichte van bijvoorbeeld Spotify met het grote aanbod van Nederlandstalige muziek.

Voor thuisgebruik wordt een abonnement van €4,95 per maand aangeboden. Het Ziggo-abonnement dat vergelijkbaar is met Spotify Premium kost €9,95, evenveel als bij Spotify.
Ziggo introduceert eigen online muziekdienst
 
 
 
 
Google stelt strengere eisen aan Android-apps
 
Google heeft nieuwe voorwaarden voor ontwikkelaars van Android-apps gepubliceerd. Hierin is onder meer opgenomen dat apps niet te veel mogen lijken op populaire applicaties en dat het klikken op advertenties niet langer verplicht mag worden.

Ook is het verplicht stellen van het invullen van persoonlijke gegevens niet meer toegestaan. Verder zijn reclames die instellingen in het mobiele apparaat wijzigen niet geoorloofd, evenals het automatisch plaatsen van snelkoppelingen.
Google stelt strengere eisen aan Android-apps
 
 
 
 
Opgelost: Microsoft heeft MS-DOS niet gestolen
 
Al sinds de introductie van MS-DOS begin jaren '80 doet het gerucht de ronde dat Microsoft het besturingssysteem zou hebben gestolen. CP/M-ontwikkelaar Digital Research klaagt al zo'n 30 jaar hierover. Volgens dit bedrijf had Bill Gates een licentie op CP/M en zouden QDOS en Microsoft's MS-DOS grotendeels gebaseerd zijn op het werk van Digital Research.

Een analyse van de codebase van MS-DOS heeft onlangs uitgewezen dat Microsoft MS-DOS niet van CP/M heeft gestolen. Tijdens het onderzoek werden namelijk geen codes aangetroffen die in beide besturingssystemen voorkomen.
Opgelost: Microsoft heeft MS-DOS niet gestolen
 
 
 
 
Streaming muziek lucratiever dan downloads
 
Uit onderzoek van onderzoeksbureau Strategy Analytics blijkt dat inkomsten uit streaming muziekdiensten zoals Spotify wereldwijd 5 keer zo snel stijgen dan inkomsten uit downloads. Volgens Strategy Analytics nemen de inkomsten uit streaming muziek in 2012 toe met 40%. Inkomsten uit downloads groeien maar met 8,5%. De totale opbrengst van downloads blijft wel het hoogste met wereldwijd 3,9 miljard dollar.

Verder voorspelt het bureau dat de digitale verkoop van muziek in 2015 voor het eerst groter zal zijn dan de fysieke verkoop.
Streaming muziek lucratiever dan downloads
 
 
 
 
Selektvracht komt met ruimere bezorgtijden
 
Sinds kort kunnen klanten van Selektvracht kiezen uit ruimere bezorgtijden die speciaal voor webwinkels zijn geïntroduceerd. De klant kan nu kiezen uit 3 tijdvakken waarbinnen het pakket kan worden bezorgd: van 11.00 tot 15.00, van 14.00 tot 18.00 en van 18.00 tot 21.00 uur.

Klanten kunnen er ook voor kiezen om hun pakketje op zaterdag tussen 09.00 en 13.00 uur te laten afleveren of te laten bezorgen op één van de meer dan 750 servicepunten van DHL.
Selektvracht komt met ruimere bezorgtijden
 
 
 
 
Apple gaat 4 miljoen iPad Mini's per maand maken
 
De technische nieuwsdienst Digitimes meldt dat Apple maandelijks 4 miljoen exemplaren van haar binnenkort te introduceren iPad Mini gaat produceren. Vanaf september wordt elke maand een groot aantal kleine iPad's gefabriceerd om de verwachte enorme vraag aan te kunnen.

Deze aantallen zijn gelijk aan de geproduceerde aantallen van de iPad 1 en iPad 2 tezamen gedurende het vierde kwartaal van 2011. De nieuwe, kleinere versie van de iPad wordt naar verwachting in oktober geïntroduceerd.
Apple gaat 4 miljoen iPad Mini's per maand maken
 
 
 
 
Opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
vaarbewijs.jpg
E-learning applicatie Vaarbewijs.nl
 
De volledige cursussite van Vaarbewijs.nl is door Whirlwind onderhanden genomen. Zo is de lay-out vernieuwd en is het voor gebruikers eenvoudiger om door de cursusinformatie te bladeren, oefenvragen te beantwoorden en proefexamens te maken. Na het maken van een proefexamen wordt de score berekend en een uitgebreide uitslag gepresenteerd. Hierbij wordt de gebruiker aangemoedigd om net zo lang door te gaan totdat alle vragen juist beantwoord zijn om zodoende een zo groot mogelijk leereffect te behalen.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
trendypruiken.jpg
Webwinkellay-out TrendyPruiken.nl
 
Whirlwind heeft voor TrendyPruiken.nl onlangs de lay-out vormgegeven. In deze webwinkel worden realistische en modieuze pruiken aangeboden. Het gaat om hoogwaardige producten van Japanse kunstvezel met een natuurlijke glans.
De lay-out leveren we in uitgewerkte vorm aan en wordt vervolgens door de opdrachtgever in het eigen webwinkelsysteem geïntegreerd. TrendyPruiken.nl zal naar verwachting later dit jaar de lucht in gaan.
 
 
 
 
altitudedream.jpg
Website Altitude Dream
 
Op basis van een bestaand ontwerp verzorgde Whirlwind de website van Altitude Dream. Dit bedrijf is verkoper en verhuurder van producten op het gebied van hoogtetraining. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om zuurstoftenten die door atleten worden gebruikt om hun conditie te verbeteren. Op de website worden de mogelijkheden gepresenteerd en wordt een weblog met nieuwsberichten bijgehouden.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
livingforall.jpg
Krantenadvertenties Living for All
 
Vanaf 1 september is Whirlwind ook verantwoordelijk voor de krantenadvertenties van woonmall Living for All in Uden. We hebben een nieuwe opzet gemaakt voor de advertenties die onder meer in het Brabants Dagblad, De Maas Driehoek en het Udens Weekblad worden geplaatst. In samenwerking met Living for All wordt de inhoud van de advertenties elke maand deels gewijzigd om zodoende bijvoorbeeld kortingsacties onder de aandacht te brengen.
 
 
 
 
dekorne.jpg
Engelstalige website De Korne
 
De website van technisch handels- en adviesbureau EJ de Korne is afgelopen maand uitgebreid met een Engelstalige versie. De website start standaard op in het Nederlands. De gebruiker kan desgewenst de Engelstalige versie opvragen door rechtsboven op de vlag te klikken. Eerder verzorgde Whirlwind de ontwikkeling van de Nederlandstalige website voor dit bedrijf in Zeeland.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
happymonk.gif
Logo webwinkel HappyMonk
 
Voor de nieuwe, nog te introduceren webwinkel HappyMonk ontwierp Whirlwind het logo. Bij HappyMonk zal het mogelijk zijn om speciale theesoorten te bestellen, onder meer thee uit het Verre Oosten. Het logo bestaat uit de naam en een beeldmerk van een theedrinkende monnik. Deze herkenbare figuur vormt de mascotte van het bedrijf. De HappyMonk is reeds te volgen via Twitter.
 
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke nieuwsbrief zetten we één van onze relaties in de spotlight. Voor deze maand is dat Guitar King in Boekel.
 
 
guitarking.jpg
Guitar King
 
Guitar King is een zeer gespecialiseerde gitaarwinkel in Boekel. De uitgebreide winkel biedt een ruime keuze aan gitaren, versterkers en accessoires.
Begin 2009 ontwikkelde Whirlwind een nieuwe website voor Guitar King. Op de website wordt de winkel gepresenteerd en kunnen veel producten worden bekeken. Door middel van foto's krijgt de bezoeker een goede indruk van deze bekende muziekwinkel.
 
bekijk dit project  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 352 632
F 0413 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.