Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
Whirlwind Nieuws #33
 
juli 2012
 
 
In deze nieuwsbrief...
 
Website MPI Chemie »
ToyBricks.nl overgeschakeld op nieuw merk »
Bol.com stelt webwinkel open voor ondernemers »
Assortiment ToyBricks.nl nu ook op Bol.com »
5 miljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd »
Amazon komt in september naar Nederland »
Nu ook fietsroutes beschikbaar in Google Maps »
Kleinere en goedkopere iPad komt in najaar »
 
Antarctica te bekijken via Google Street View »
Facebook neemt app-maker Acrylic over »
Ondersteuning Nederlandse navigatie in iOS 6 »
Twitter verstoort tv-uitzending Olympische Spelen »
Veiligheidsdienst VS wil meer grip op internet »
Nieuw toetsenbord en muis voor Windows 8 »
Opgeleverde projecten »
Klant in beeld: Adrem Autoverhuur »
 
 
 
Website
MPI Chemie
 
MPI Chemie in Houten is wereldwijd actief op het gebied van specialistische chemicaliën. Sinds de jaren '70 is MPI een betrouwbare leverancier van chemische producten voor verschillende takken van industrie. Whirlwind stak onlangs de website in een volledig nieuw jasje.
 
lees verder  »
header_mpi.jpg
 
 
ToyBricks.nl overgeschakeld op nieuw merk
 
Met ToyBricks.nl, onze eigen webwinkel, zijn we recent overgestapt op een ander merk. BanBao is een van oorsprong Chinese speelgoedproducent die bouwsets ontwikkelt. Deze producten passen op de bouwstenen van hét bekende speelgoedmerk uit Denemarken: Lego.

BanBao biedt originele ontwerpen aan en maakt een sterke opmars in Nederland door. Dat komt onder meer door de hoge kwaliteit en de zeer aantrekkelijke prijzen. Deze nieuwe producten zijn nu ook te koop in onze winkelruimte bij Living for All.
ToyBricks.nl overgeschakeld op nieuw merk
 
 
 
 
Bol.com stelt webwinkel open voor ondernemers
 
Naast het eigen assortiment van Bol.com tref je in deze grote Nederlandse webwinkel nu ook producten van andere aanbieders aan. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld fabrikanten en andere webwinkeliers. Bol.com stelt de webwinkel hiervoor open om haar klanten een nog groter assortiment te kunnen bieden.

Alle aanbieders van producten die binnen het assortiment van Bol.com passen, kunnen zich hiervoor aanmelden. Een KvK-inschrijving en een BTW-nummer zijn voldoende om hieraan mee te doen. Aangezien Bol.com 16 miljoen bezoekers per jaar trekt, komen de producten bij veel mensen onder de aandacht. Met deze uitbreiding hoopt Bol.com binnen een aantal maanden 25.000 extra producten via de eigen webwinkel aan te bieden.
Meer informatie hierover op Bol.com >
Bol.com stelt webwinkel open voor ondernemers
 
 
 
 
Assortiment ToyBricks.nl nu ook op Bol.com
 
Kort nadat Bol.com begin juli bekendmaakte haar webwinkel voor ondernemers open te stellen (zie het voorgaande bericht), hebben we ToyBricks.nl hiervoor aangemeld.

Enkele dagen later verschenen onze producten op Bol.com, nadat we deze middels een Excel-sheet aan het systeem hadden toegevoegd. Een voorbeeld van een productpagina ziet er als volgt uit: BanBao-product op Bol.com.

Biedt u producten aan die binnen het assortiment van Bol.com passen, waaronder boeken, muziek, DVD's, games, speelgoed, babyproducten en elektronica? Overweeg dan uw producten via Bol.com aan te bieden. Wij helpen u daar desgewenst graag bij.
Assortiment ToyBricks.nl nu ook op Bol.com
 
 
 
 
5 miljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd
 
Op 30 juli is de 5 miljoenste .nl-domeinnaam vastgelegd. De eigenaar van deze domeinnaam, Marion Gerritsen, ontvangt hiervoor als attentie een iPad van SIDN, de organisatie die verantwoordelijk is voor het .nl-domein.

Inmiddels beschikt meer dan 20% van de Nederlandse huishoudens over een .nl-domeinnaam. Vanzelfsprekend ligt dit aantal bij bedrijven veel hoger: vrijwel alle ondernemers hebben één of meerdere .nl-domeinnamen en meer dan 80% biedt daarop ook een website aan.

Bekijk deze infographic voor een aantal leuke weetjes over het .nl-domein. Zo worden dagelijks 3.200 nieuwe namen vastgelegd en vinden er 2,5 miljoen domeinchecks plaats. Bekijk ook deze YouTube-video die speciaal werd gemaakt ter gelegenheid van de 5 miljoenste domeinnaam. En voor een kijkje in het nieuwe kantoorpand van SIDN (inclusief een persoonlijk bedankje voor onze deelname als domeinnaamprovider!), bekijkt u deze leuke video waarin alle SIDN-medewerkers in beeld komen.
5 miljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd
 
 
 
 
Amazon komt in september naar Nederland
 
De verwachting is dat Amazon in september een Nederlandse webwinkel opent. Amazon.com is de grootste online retailer ter wereld en bestaat sinds 1994. Amazon is reeds actief in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Japan en China. Binnenkort komen daar waarschijnlijk Nederland, Zweden en Polen bij.

Amazon is reeds een half jaar bezig met de voorbereidingen voor een introductie in Nederland. Vooralsnog wordt alleen een marketingafdeling in Nederland gevestigd; leveringen zullen plaatsvinden via distributiecentra in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De komst van Amazon betekent grote concurrentie voor populaire webwinkels zoals Bol.com en Wehkamp.
Amazon komt in september naar Nederland
 
 
 
 
Nu ook fietsroutes beschikbaar in Google Maps
 
Sinds half juli is het mogelijk om via Google Maps, de veel gebruikte online kaartendienst, fietsroutes te plannen. Daarbij geeft Google aan of de routes geschikt zijn voor fietsers en of het om drukke routes gaat. Eerder was het al mogelijk om routes per auto, te voet of via het openbaar vervoer te plannen.

De fietsroutes zijn tot stand gekomen via een samenwerking met verschillende gemeentes en kaartleverancier Andes. Middels verschillende soorten lijnen is zichtbaar of het om echte fietspaden gaat of wegen die fietsvriendelijk zijn. Bovendien kunnen gebruikers zelf geschikte fietsroutes aan Google Maps toevoegen.
Nu ook fietsroutes beschikbaar in Google Maps
 
 
 
 
Kleinere en goedkopere iPad komt in najaar
 
Volgens anonieme bronnen van nieuwsdienst Bloomberg komt Apple in het najaar van 2012 met een kleinere en voordeligere iPad. De aankondiging van dit nieuwe product wordt verwacht in oktober waarna de kleine iPad tegen het einde van het jaar in de winkels ligt.

De nieuwe tablet krijgt waarschijnlijk een scherm tussen de 7 en 8 inch en de verkoopprijs zal rond de 200 dollar liggen, fors goedkoper dan het huidige grote model. Apple boort hiermee een nieuwe prijsklasse aan om haar koppositie met een marktaandeel van meer dan 60% te vergroten. Saillant detail is dat Steve Jobs, de voormalige CEO van Apple, zich kort voor zijn dood negatief uitliet over tablets met kleinere schermen. Volgens hem was de huidige iPad het minimum voor een goede gebruikservaring.
Kleinere en goedkopere iPad komt in najaar
 
 
 
 
Antarctica te bekijken via Google Street View
 
Met Google Street View is het mogelijk om middels 360-graden-foto's omgevingen te bekijken. Voor veel plaatsen ter wereld is dit reeds mogelijk, maar sinds kort kan dit ook op Antarctica. Middels deze beelden kan de gebruiker virtueel door het landschap van de zuidpool lopen.

Zo zijn verschillende uitkijkpunten en onderzoeksstations gefotografeerd. Verder is het mogelijk om Scott's hut, een gebouw dat in 1910 en 1913 door de Britse expeditie Terra Nova gebruikt werd, virtueel te bezoeken.
Antarctica te bekijken via Google Street View
 
 
 
 
Facebook neemt app-maker Acrylic over
 
De grote sociale website Facebook heeft de ontwikkelaar van apps Acrylic Software overgenomen. Acrylic is ontwikkelaar van de apps 'Pulp' en 'Wallet' voor de iPad/iPhone. Pulp is een persoonlijke nieuwslezer en met Wallet kunnen wachtwoorden en creditcardgegevens veilig worden opgeslagen.

Acrylic zal deze apps niet verder ontwikkelen, maar ze blijven wel beschikbaar voor gebruik. De medewerkers van Acrylic worden opgenomen in het ontwerpteam van Facebook.
Facebook neemt app-maker Acrylic over
 
 
 
 
Ondersteuning Nederlandse navigatie in iOS 6
 
In oktober komt iOS 6 uit, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem van Apple. Vanaf dan is het mogelijk dat de route-instructies door een Nederlandse stem worden uitgesproken.

Eerder werd bekend dat het Nederlandse TomTom de kaarten voor iOS 6 levert. De verwachting is dat TomTom ook de navigatiemogelijkheden aan Apple levert. Vanwege de samenwerking tussen TomTom en Apple is het niet opmerkelijk dat nu ook een Nederlandse variant verschijnt.
Ondersteuning Nederlandse navigatie in iOS 6
 
 
 
 
Twitter verstoort tv-uitzending Olympische Spelen
 
Vanwege het grote aantal (Twitter)berichten dat door toeschouwers van de wielerwedstrijd tijdens de Olympische Spelen afgelopen zaterdag werd verstuurd, trad een storing op in de uitzending op televisie.

Het netwerk raakte overbelast waardoor de GPS-informatie van de wielrenners niet kon worden doorgegeven aan de commentatoren. Vandaar dat zij geen informatie konden geven over bijvoorbeeld de afstand tussen het peloton en de kopgroep. Het IOC heeft inmiddels aan het publiek gevraagd om alleen te twitteren indien dat een hoge prioriteit heeft. Alleen al tijdens de opening van de Olympische Spelen werden bijna 10 miljoen tweets de wereld in gestuurd.
Twitter verstoort tv-uitzending Olympische Spelen
 
 
 
 
Veiligheidsdienst VS wil meer grip op internet
 
Tijdens de internationale hackersconferentie Def Con in Las Vegas hield Keith Alexander een toespraak, de directeur van NSA, de National Security Agency. Volgens hem is het internet onvoldoende beschermd tegen aanvallen van buitenaf en zouden er aanpassingen gedaan moeten worden om beter toezicht te kunnen houden.

Overigens wil de NSA niet de inhoud van de communicatie analyseren, maar wel een signaal ontvangen als er sprake kan zijn van een een cyberaanval.
Veiligheidsdienst VS wil meer grip op internet
 
 
 
 
Nieuw toetsenbord en muis voor Windows 8
 
Eind juli heeft Microsoft een nieuw toetsenbord en muis geïntroduceerd die speciaal ontworpen zijn voor gebruik met Windows 8, het nieuwe besturingssysteem.

De Wedge Touch Mouse beschikt over een geheel nieuwe vorm en wordt door Microsoft als een stuk kaas omschreven. De muis is erg licht en klein en ondersteunt nieuwe bewegingen. Het Wedge Mobile Keyboard heeft nieuwe knoppen om het navigeren in Windows gemakkelijker te maken. Het hoesje van het toetsenbord kan ook worden ingezet als standaard voor een tablet.
Nieuw toetsenbord en muis voor Windows 8
 
 
 
 
Opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
mpi.jpg
Website MPI Chemie
 
De website van MPI Chemie geeft een uitgebreid overzicht van de leverbare chemische producten. Deze chemicaliën zijn ingedeeld in categorieën zodat de gebruiker gemakkelijk kan vinden waar hij naar op zoek is. Indien het gewenste product niet op de website vermeld is, kan de bezoeker contact opnemen met MPI Chemie zodat zij kunnen bekijken of het gewenste product leverbaar is.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
heller.jpg
Website Heller Totale Schoonmaak
 
Eerder friste Whirlwind de huisstijl van Heller Totale Schoonmaak op; nu is ook de website van dit bedrijf uit Waalwijk vernieuwd. Uiteraard komt hierin de nieuwe huisstijl terug. De lay-out heeft een frisse en moderne uitstraling en de website geeft een overzicht van de verschillende schoonmaakwerkzaamheden en bijpassende producten. De bezoeker kan via de website eenvoudig contact opnemen of een offerte aanvragen.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
plazawebshops.jpg
Plaza Webshops
 
Voor Plaza Webshops hebben we een gecombineerde webwinkel ontwikkeld. De webwinkel bestaat uit 3 onderdelen, te weten AgendaPlaza.nl, NotitieboekPlaza.nl en PenPlaza.nl. Het gaat zodoende om 3 aparte webwinkels, maar op de achtergrond zijn deze middels één CMS te beheren. Naast het feit dat elke webwinkel zijn eigen producten weergeeft, is de lay-out per webwinkel gedeeltelijk anders. Zoals de namen aangeven, richten deze webwinkels zich op (bureau)agenda's, notitieboeken en pennen.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
deelnemerlogin.jpg
Deelnemerlogin Living for All
 
Voor Living for All heeft Whirlwind een webapplicatie op maat ontwikkeld. Het gaat hierbij om een afgeschermd gedeelte van de website waarop de unithouders / deelnemers kunnen inloggen. Elke deelnemer heeft een persoonlijk account en kan via deze weg producten en productfoto's aan de webwinkel van Living for All toevoegen. Ook wordt een overzicht gegeven van de beschikbare productcategorieën, merken en producttypes. Tenslotte is een pagina opgenomen voor het downloaden van documenten en grafische bestanden en kan de deelnemer zelf zijn persoonlijke gegevens wijzigen.
 
 
 
 
marisln.jpg
E-mailnieuwsbrief MariSLN
 
Voor MariSLN, een kapsalon in Uden waarvoor Whirlwind eerder de website ontwikkelde, hebben we een e-mailnieuwsbriefsjabloon ontworpen. Met dit sjabloon kunnen zo nu en dan nieuwsbrieven naar klanten van MariSLN verstuurd worden waarin wetenswaardigheden worden behandeld. Zo gaat de eerste nieuwsbrief over een nieuwe methode voor haarkleuring.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
instore.jpg
In-store-communicatie Living for All
 
Voor woonwarenhuis Living for All in Uden, heeft Whirlwind afgelopen maand verschillende banners ontworpen en laten drukken. Het gaat hierbij om roll-up-banners in de winkel om klanten te attenderen op actuele zaken, zoals de palletverkoop en de meubels op de eerste verdieping. Ook zijn spandoeken gemaakt die in lege units worden opgehangen om nieuwe unithouders te werven. Verder wordt binnenkort een reclamebord bij de kassa opgehangen om bezoekers te attenderen op de nieuwe webwinkel van Living for All.
 
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke nieuwsbrief zetten we één van onze relaties in de spotlight. Voor deze maand is dat Adrem Autoverhuur & Leasing uit Limburg.
 
 
adrem.jpg
Adrem Autoverhuur & Leasing
 
Adrem Autoverhuur & Leasing is een autoverhuurbedrijf in Limburg met vestigingen in Heerlen, Maastricht, Sittard-Geleen en Maasmechelen (België). Bij Adrem kan de klant kiezen uit verschillende personenauto's, bestelbussen, personenbussen en aanhangwagens. Tevens wordt een aantal (klassieke) cabrio's aangeboden.
In 2010 ontwikkelde Whirlwind samen met PAM de website van Adrem, inclusief een systeem waarmee de voertuigen via internet gereserveerd kunnen worden. Onlangs is de website op een aantal punten verder geoptimaliseerd.
 
bekijk dit project  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 352 632
F 0413 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.