Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
Whirlwind Nieuws #32
 
juni 2012
 
 
In deze nieuwsbrief...
 
Webwinkel Living for All »
Nederland: meer dan 2,5 miljoen tabletgebruikers »
Meer gebruikers Chrome dan Internet Explorer »
Pinterest ontvangt injectie van $100 miljoen »
App geeft oude foto's in actueel straatbeeld weer »
Tablet als tweede tv-scherm veel gebruikt »
Grote stap richting IPv6 gezet »
Gebruik Android in één jaar verdubbeld »
 
Sociale site Facebook introduceert app center »
Verkoop eerste Apple-PC levert veel geld op »
Yahoo komt met eigen webbrowser »
Nieuwe versie van Apple iOS »
Microsoft introduceert eigen tablet Surface »
Nieuwe iPhone beschikt over groter scherm »
Opgeleverde projecten »
Klant in beeld: Kaspers Projecten »
 
 
 
Website + webwinkel
Living for All woonmall
 
De nieuwe website van woonwarenhuis Living for All is afgelopen maand uitgebreid met een webwinkel. Bezoekers kunnen nu eenvoudig en snel (woon)producten bestellen. De webwinkel bevat momenteel 1.500 producten en dat aantal zal in de toekomst verder toenemen.
 
lees verder  »
header.jpg
 
 
Nederland: meer dan 2,5 miljoen tabletgebruikers
 
Uit onderzoek van onderzoeksbureau Newzoo blijkt dat meer dan 2,5 miljoen Nederlanders gebruikmaken van een tablet zoals de iPad van Apple of de Galaxy Tab van Samsung. Een half jaar geleden lag dit aantal nog op ruim 1 miljoen tablets, vandaar dat gesproken kan worden van een forse toename.

Uit het onderzoek blijkt ook dat het aantal gebruikers dat games speelt op een mobiel apparaat, in een jaar tijd is toegenomen van 3,2 miljoen tot 4,4 miljoen. 68% van de gebruikers gebruikt daarvoor een smartphone en 18% een tablet.
Nederland: meer dan 2,5 miljoen tabletgebruikers
 
 
 
 
Meer gebruikers Chrome dan Internet Explorer
 
Uit gegevens van StatCounter, een bedrijf dat het bezoek aan websites bijhoudt, is Google Chrome onlangs Internet Explorer (IE) voorbij gestreefd. Daarmee is Chrome wereldwijd de meest gebruikte webbrowser.

Het aandeel van Chrome ligt nu op ruim 33%; Internet Explorer moet het stellen met 30%, terwijl deze laatstgenoemde browser jarenlang een zeer groot marktaandeel had. Als alleen naar Nederland wordt gekeken, is IE met 43% procent nog steeds de grootste. Google Chrome is in ons land wel sterk in opkomst.
Meer gebruikers Chrome dan Internet Explorer
 
 
 
 
Pinterest ontvangt injectie van $100 miljoen
 
Pinterest is een nieuwe sociale website waarop gebruikers foto's kunnen pinnen zoals op een prikbord, waarna dit beeldmateriaal met anderen wordt gedeeld. De website groeide in recordtijd uit tot één van de best bezochte websites van het internet.

Pinterest heeft zo'n 20 miljoen gebruikers. Ondanks dat de website momenteel voor weinig inkomsten zorgt, haalde Pinterest onlangs een injectie van $100 miljoen binnen. De waarde van Pinterest wordt inmiddels geschat op $1,5 miljard.
Pinterest ontvangt injectie van $100 miljoen
 
 
 
 
App geeft oude foto's in actueel straatbeeld weer
 
In opdracht van de provincie Noord-Holland is een app ontwikkeld waarmee het mogelijk is om oude foto's in het huidige straatbeeld te bekijken. Door de camera van de smartphone te richten op een historische plek, verschijnt een afbeelding van vroeger.

De app heeft de naam Street Museum NL gekregen en bevat meer dan 1000 foto's die afkomstig zijn uit archieven en collecties van musea. Op een kaart van Google Maps worden de punten aangegeven waar foto's bekeken kunnen worden. Verder verschaft de app handige toeristische informatie.
App geeft oude foto's in actueel straatbeeld weer
 
 
 
 
Tablet als tweede tv-scherm veel gebruikt
 
Uit onderzoek van Stichting KijkOnderzoek (SKO) blijkt dat mensen tijdens het TV-kijken vaker een tablet gebruiken dan een smartphone. 35% van de eigenaren van smartphones, tablets en computers maakt tijdens het televisiekijken wel eens gebruik van deze apparaten. In 70% van die gevallen heeft dat overigens niets te maken met wat op TV te zien is. E-mailen, surfen en internetbankieren zijn in deze gevallen veelvoorkomende taken.

Minder dan 10% is wel op het tweede apparaat bezig met de inhoud van het TV-programma, zoals twitteren over wat er op dat moment te zien is. Dat gebeurt dan relatief het meeste op een tablet.
Tablet als tweede tv-scherm veel gebruikt
 
 
 
 
Grote stap richting IPv6 gezet
 
Tijdens de World IPv6 Day op 6 juni jongstleden zijn verschillende grote providers, netwerkleveranciers en internetbedrijven overgestapt op IPv6. IPv6 is het nieuwe internetprotocol dat zorgt voor een vrijwel onbeperkt aantal IP-adressen.

Het probleem met het oude protocol (IPv4) was dat het aantal IP-adressen nagenoeg was uitgeput. Bij de invoer van IPv4 leken 4,3 miljard adressen voldoende, maar met het huidige internet werd toch die grens bereikt. Grote organisaties zoals Google, Facebook en Time Warner deden met deze overstap mee, alsmede XS4ALL vanuit Nederland. De webservers van Whirlwind zijn overigens reeds enkele maanden op IPv6 voorbereid.
Grote stap richting IPv6 gezet
 
 
 
 
Gebruik Android in één jaar verdubbeld
 
De populariteit van Android, het mobiele besturingssysteem van Google, blijft in Nederland toenemen. In 2011 was 20% van de mobiele telefoons uitgerust met Android, momenteel ligt dat aantal op 38%. Indien alleen naar smartphones wordt gekeken, ligt dit aantal zelfs op 60%.

In het afgelopen jaar steeg het aandeel van de iPhone op de totale telefoonmarkt eveneens, namelijk van 10 naar 15%. Blackberry is daarentegen uit de gratie aan het raken: een jaar geleden nog 16%, nu slechts 7%.
Gebruik Android in één jaar verdubbeld
 
 
 
 
Sociale site Facebook introduceert app center
 
Facebook heeft een app center gepresenteerd. In het app center kunnen Facebook-leden eenvoudiger apps vinden die in het sociale netwerk gebruikt kunnen worden. Applicaties worden door deze dienst aangeraden op basis van de interesses van de gebruiker en eedere downloads van vrienden van die persoon.

Het app center is in eerste instantie alleen beschikbaar voor Amerika en bevat momenteel voornamelijk games. De apps worden overigens door Facebook op kwaliteit beoordeeld om te bepalen of deze wel of niet in het app center worden aangeboden.
Sociale site Facebook introduceert app center
 
 
 
 
Verkoop eerste Apple-PC levert veel geld op
 
Het allereerste computermodel van Apple, de Apple 1, is half juni verkocht tijdens een veiling in New York. De Apple 1 dateert van 1976 en er zijn 50 exemplaren overgebleven. Dat is overigens nog veel, aangezien van de Apple 1 slechts 200 stuks zijn gefabriceerd. Er zijn bovendien maar 6 modellen die nog steeds functioneren, waarvan deze er één is.

Voor deze speciale computer werd bijna € 300.000 neergeteld, meer dan 2 keer zo veel als van tevoren gedacht. Dat is 500 keer hoger dan het aanschafbedrag in 1976. De Apple 1 was de eerste computer waarmee normale gebruikers met een toetsenbord konden werken. De Apple 1 beschikt niet over een monitor en voeding, vandaar dat die zaken los gekocht moesten worden.
Verkoop eerste Apple-PC levert veel geld op
 
 
 
 
Yahoo komt met eigen webbrowser
 
Onder de naam Axis heeft internetbedrijf Yahoo een eigen browser geïntroduceerd. De webbrowser is geschikt voor de iPad, iPhone en iPod Touch. Voor computers is de browser als plugin voor Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer beschikbaar.

Axis is ontworpen om het zoeken op internet te vergemakkelijken. Na het invoeren van een zoekopdracht verschijnen maximaal 25 resultaten in de vorm van miniaturen. Hierbij kan op de iPad en iPhone 'geswiped' worden om door de resultaten te bladeren.
Yahoo komt met eigen webbrowser
 
 
 
 
Nieuwe versie van Apple iOS
 
Half juni heeft Apple op de jaarlijkse Apple-conferentie voor ontwikkelaars in San Francisco een nieuwe versie van iOS gepresenteerd: iOS 6. De nieuwe versie bestaat uit een aantal vernieuwingen.

De spraakassistent Siri is bijgewerkt zodat nu ook informatie over sporten, films en restaurants kan worden gegeven. Verder wordt Facebook in iOS 6 geïntegreerd zodat zaken eenvoudig gedeeld kunnen worden. Daarnaast komt Apple met een eigen kaartenapplicatie inclusief navigatie die Google Maps op Apple-apparatuur zal vervangen.
Nieuwe versie van Apple iOS
 
 
 
 
Microsoft introduceert eigen tablet Surface
 
Eind juni heeft Microsoft 2 eigen tablets geïntroduceerd onder de naam Surface. De tablets zijn beide voorzien van Windows 8 en uitgerust met toetsenbord dat slechts 3 millimeter dik is. Het toetsenbord is geïntegreerd in een magnetische hoes en de tablets kunnen rechtop staan dankzij een ingebouwde standaard.

De tablet komt in de herfst van dit jaar in de winkel. Omstreeks dezelfde tijd vindt de lancering van Windows 8 plaats. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt, maar Microsoft heeft al wel laten weten dat deze op hetzelfde niveau liggen als de concurrentie.
Microsoft introduceert eigen tablet Surface
 
 
 
 
Nieuwe iPhone beschikt over groter scherm
 
In de herfst van dit jaar introduceert Apple een nieuwe versie van de iPhone, waarschijnlijk onder de naam iPhone 5. Inmiddels is uitgelekt dat het nieuwe model voorzien zal worden van een groter scherm. Volgens verschillende bronnen gaat het om een scherm dat diagonaal gezien 4 inch meet. Het huidige model heeft een scherm van 3,5 inch.

Mogelijk heeft Apple deze beslissing genomen vanwege het feit dat Samsung, marktleider in mobiele telefoons, ook grotere schermen in haar (nieuwe) producten toepast.
Nieuwe iPhone beschikt over groter scherm
 
 
 
 
Opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
livingforall.jpg
Webwinkel Living for All
 
Evenals de fysieke winkel in Uden is de webwinkel van Living for All een warenhuis. Zodoende zijn allerlei producten verkrijgbaar, van meubels tot woonaccessoires en van badkamerartikelen tot speelgoed. Een gedeelte van het productaanbod in de webwinkel wordt beheerd door de vele ondernemers die hun producten ook in de fysieke winkel aanbieden. Whirlwind heeft een oplossing ontworpen waarbij de producten van deze deelnemers gecombineerd worden zodat deze via één webwinkel gepresenteerd worden.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
lilianders.jpg
Website Lilianders
 
Lilianders is het nieuwe bedrijf van Lilian Gijsbers. Lilian verzorgt diverse workshops, geeft lezingen en is actief als coach. Inspiratie, eigenzinnigheid en spiritualiteit spelen hierbij een belangrijke rol. De site geeft op heldere wijze een overzicht van de mogelijkheden en de bezoeker kan zich eenvoudig inschrijven voor een workshop, lezing of coachinggesprek. De lay-out van de website is kleurrijk en heeft een energieke uitstraling.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
vdheijden.jpg
Website Van der Heijden HRM
 
Van der Heijden HRM in Schinveld is actief op het gebied van HR consultancy, organisatie-advies en interim-management. Whirlwind ontwikkelde onlangs een nieuwe website voor dit bedrijf. Op basis van het bestaande logo is een bijpassende en frisse website ontworpen. Op de website worden de verschillende werkzaamheden van Van der Heijden HRM aan de bezoeker gepresenteerd. Dit project kwam tot stand in samenwerking met PAM.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
daandansen.jpg
Actiepagina Pioneer DJ op DaanDansen.nl
 
Daan Dansen in Tiel is een elektronicawinkel die gespecialiseerd is in consumentenapparatuur. De eerder door Whirlwind ontwikkelde website is recent voorzien van een speciale pagina voor een actie met producten van Pioneer DJ. Daan Dansen organiseert een DJ contest waarbij DJ's worden uitgedaagd om in de winkel te komen draaien. Toehoorders kunnen vervolgens stemmen op de DJ die zij het beste vinden. Aanmelden kan via de website van Daan Dansen, waarbij de aanmelding middels Facebook plaatsvindt.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
devisscherie.jpg
Online bestelformulier De Visscherie & Vishandel Pooyé
 
Voor De Visscherie in Uden en Vishandel Pooyé in Oosterhout is een bestelformulier op maat ontwikkeld. De gebruiker kan kiezen uit een uitgebreid assortiment van onder meer broodjes, maaltijden, schalen, verse vis en dranken. Met het formulier kan de klant online een bestelling plaatsen, waarna deze direct naar de betreffende viswinkel per fax wordt verzonden. In Uden worden bestellingen bezorgd via een eigen bezorgdienst of afgehaald door de klant; in Oosterhout kunnen bestellingen (voorlopig) alleen in de winkel worden opgehaald. Dit project kwam tot stand in samenwerking met 2CMORE.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke nieuwsbrief zetten we één van onze relaties in de spotlight. Voor deze maand is dat Kaspers Projecten uit Veenendaal.
 
 
kaspers.jpg
Kaspers Projecten
 
Kaspers Projecten is een projectinrichter gespecialiseerd in alles op het gebied van vloer- en raamdecoratie. Kaspers Projecten kan daarnaast ondervloeren renoveren of legklaar maken.
In 2008 ontwikkelde Whirlwind een nieuwe website voor Kaspers Projecten waarop de werkzaamheden in woord en beeld worden gepresenteerd. Tevens zijn referenties van eerder uitgevoerde projecten op de website te bekijken.
 
bekijk dit project  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 352 632
F 0413 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.