Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
Whirlwind Nieuws #31
 
mei 2012
 
 
In deze nieuwsbrief...
 
Website + webwinkel Tickets Roland Garros »
Nieuwe website voor woonmall Living for All »
Geen EK Voetbal op de Udense Markt »
App 'Draw Something' 50 miljoen keer gedownload »
Aantal spamberichten met derde afgenomen »
Schoenenwebwinkel Zalando opent fysieke winkel »
Oprichters YouTube komen met magazinedienst »
Instagram overgenomen door Facebook »
Oprichter Commodore overleden (83) »
 
Google geeft nieuwe versie Chrome OS vrij »
Spotify gaat muziek via websites aanbieden »
Speciale app van Google voor magazines »
Facebook introduceert betaalde apps »
Sociale media zorgen voor meer webshopverkopen »
Gemeente Amsterdam koopt .amsterdam-extensie »
Rabobank en ABN Amro starten iDEAL Mobiel »
Opgeleverde projecten »
Klant in beeld: San Miguel Shoes Europe »
 
 
 
Website + webwinkel
Tickets Roland Garros
 
Zoals de naam aangeeft verkoopt deze website tickets voor het prestigieuze tennistoernooi Roland Garros in Parijs. Daarnaast worden dagtrips aangeboden, inclusief de reis per luxe touringcar. Whirlwind ontwikkelde deze site waarop tickets besteld en betaald kunnen worden.
 
lees verder  »
header_tickets.jpg
 
 
Nieuwe website voor woonmall Living for All
 
De afgelopen weken heeft Whirlwind hard gewerkt aan de nieuwe website van Living for All. Living for All is een winkel van 10.000 vierkante meter in Uden waarin allerlei woonproducten worden aangeboden, waaronder meubels, accessoires, verlichting en tuinproducten. Op de website krijgt de bezoeker een uitgebreide indruk van het grote productassortiment.

Binnen enkele weken wordt de website uitgebreid met een webwinkel zodat producten ook via internet besteld en afgerekend kunnen worden. Hierdoor ontstaat een grote webwinkel op het gebied van woonproducten.
Nieuwe website voor woonmall Living for All
 
 
 
 
kader_livingforall.jpg
 
 
 
 
Geen EK Voetbal op de Udense Markt
 
Onlangs is bekend geworden dat het de Stichting Evenementen Uden helaas niet gelukt is om voldoende financiële middelen bij elkaar te krijgen om een nieuwe editie van EK UDEN mogelijk te maken. Bij dit evenement, dat eerder in 2006 en 2008 werd georganiseerd, wordt tijdens het EK of WK Voetbal een grootbeeld LED-wall op de Markt in Uden geplaatst, in combinatie met een feestelijke omgeving. Whirlwind verzorgt vanaf de start in 2006 de website van dit evenement.

Net zoals in 2010 is dit jaar geprobeerd om een nieuwe editie te organiseren zodat in ieder geval de wedstrijden van Oranje op de Markt in Uden te zien zouden zijn. Helaas bleken er opnieuw te weinig sponsors te zijn die hieraan mee wilden/konden werken.
Geen EK Voetbal op de Udense Markt
 
 
 
 
App 'Draw Something' 50 miljoen keer gedownload
 
Zynga, ontwikkelaar van online spellen uit San Francisco, heeft bekendgemaakt dat haar mobiele game Draw Something in 50 dagen maar liefst 50 miljoen keer tegen betaling is gedownload. Geen game werd eerder zo veel gedownload in dezelfde periode. Draw Something is hiermee populairder dan het bekende Angry Birds Space.

Draw Something lijkt op het spel Pictionary. De gebruiker maakt een tekening en zijn tegenstander dient te raden wat er getekend wordt. Sinds de start zijn er ruim 6 miljard tekeningen gemaakt. De app is zowel beschikbaar voor de iPhone, iPad als Android-toestellen.
App 'Draw Something' 50 miljoen keer gedownload
 
 
 
 
Aantal spamberichten met derde afgenomen
 
Uit onderzoek van de beveiligingsfirma Commtouch blijkt dat het aantal spamberichten dat dagelijks wordt verzonden in een jaar tijd met een derde is afgenomen. Het gaat hierbij om het aantal wereldwijd verstuurde ongewenste berichten per e-mail.

Gemiddeld gezien werden in de eerste 3 maanden van dit jaar 94 miljard spamberichten verzonden. In de eerste 3 maanden van 2011 lag dat aantal nog op 150 miljard e-mails. Het beveiligingsbedrijf noemt als voornaamste reden het wegvallen van Rustock, een netwerk van spamverstuurders dat in april 2011 door Microsoft en Amerikaanse instellingen uit de lucht werd gehaald.
Aantal spamberichten met derde afgenomen
 
 
 
 
Schoenenwebwinkel Zalando opent fysieke winkel
 
De bekende schoenen- en kledingwebwinkel Zalando heeft onlangs een fysieke winkel in Berlijn geopend. Opmerkelijk is dat de winkel alleen toegankelijk is voor klanten met een clubkaart en dat de producten tegen forse kortingen (tot 70%) worden aangeboden.

Eerder voerde Zalando al een aantal tests uit om in tijdelijke winkels, zogenaamde 'popup stores', restvoorraden te verkopen. Dit concept sloeg dermate goed aan dat nu gekozen is voor een permanente outlet-winkel.
Schoenenwebwinkel Zalando opent fysieke winkel
 
 
 
 
Oprichters YouTube komen met magazinedienst
 
De oprichters van de populaire video-website YouTube werken momenteel aan een online dienst waarmee gebruikers een persoonlijk tijdschrift kunnen maken. De nieuwe website heeft de naam 'Zeen' gekregen, een verwijzing naar het woord 'magazine'.

Via Zeen is het mogelijk om artikelen te verzamelen en deze in de vorm van een tijdschrift te delen met andere gebruikers. Hierbij spelen sociale netwerken zoals Twitter en Facebook een grote rol. Wanneer de site geopend wordt, is nog niet bekendgemaakt.
Oprichters YouTube komen met magazinedienst
 
 
 
 
Instagram overgenomen door Facebook
 
Facebook heeft voor een bedrag van 1 miljard dollar de veelgebruikte foto-app Instagram gekocht. De overname van het bedrijf is de grootste in de historie van Facebook. Facebook werd 8 jaar geleden door Mark Zuckerberg opgericht en zal deze week op de beurs van Wall Street genoteerd worden.

Instagram biedt gebruikers van iPhones en iPads de mogelijkheid om foto's te bewerken en te delen. De app bestaat sinds oktober 2010 en heeft sindsdien meer dan 27 miljoen geregistreerde gebruikers verzameld. Facebook heeft aangegeven dat Instagram niet in Facebook wordt geïntegreerd, maar zelfstandig blijft bestaan.
Instagram overgenomen door Facebook
 
 
 
 
Oprichter Commodore overleden (83)
 
Onlangs is op 83-jarige leeftijd Jack Tramiel overleden, de oprichter van Commodore International. Commodore was een computerfabrikant die in de jaren '80 de Commodore 64 maakte, nog steeds de meest verkochte personal computer aller tijden.

Commodore was een van de meest innovatieve computerbedrijven en speelde zodoende een belangrijke rol in de ontwikkeling van de personal computer (PC). De firma startte in 1954 als reparatiebedrijf van schrijfmachines. Later werd overgeschakeld op rekenmachines, gevolgd door computers. In 1994 ging het bedrijf failliet.
Oprichter Commodore overleden (83)
 
 
 
 
Google geeft nieuwe versie Chrome OS vrij
 
Van Chrome OS, het gratis besturingssysteem van Google, is onlangs een nieuwe versie voor ontwikkelaars uitgebracht. Het gaat om de grootste update sinds de eerste versie die in 2010 uitkwam. Chrome OS wordt bijvoorbeeld gebruikt op tablets van de merken Samsung en Acer.

In de nieuwe versie is het mogelijk om met meerdere browservensters te werken. Ook lijkt de interface nu meer op andere besturingssystemen zoals Windows, wat zorgt voor extra affiniteit bij gebruikers.
Google geeft nieuwe versie Chrome OS vrij
 
 
 
 
Spotify gaat muziek via websites aanbieden
 
Spotify is een online muziekdienst waarmee muziek streaming kan worden afgespeeld. Spotify gaat deze muziek nu ook middels een aparte player op websites van derden aanbieden.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op websites waarop over muziek wordt geschreven, de bezoeker de mogelijkheid te geven de betreffende nummers direct te beluisteren. Een voorwaarde hiervoor is wel dat de gebruiker een gratis of betaald Skype-abonnement heeft. In Nederland zullen de websites van het Algemeen Dagblad en de Volkskrant van deze nieuwe dienst gebruik gaan maken.
Spotify gaat muziek via websites aanbieden
 
 
 
 
Speciale app van Google voor magazines
 
Ook Google is bezig met digitale tijdschriften. Met de inmiddels ook in Nederland beschikbare app Currents kunnen artikelen, foto's en video's in de vorm van een online magazine worden weergegeven.

Google is met zo'n 400 uitgevers samenwerkingen aangegaan voor de levering van content, waaronder grote namen zoals The Guardian (Engeland), ABC News (Australië) en Hindustan Times (India). Google Currents is er voor iPhones, iPads en Android-apparaten.
Speciale app van Google voor magazines
 
 
 
 
Facebook introduceert betaalde apps
 
Facebook komt met een eigen App Center: een applicatie waarmee gebruikers eenvoudiger apps voor het sociale netwerk kunnen vinden. Met dat programma is het voortaan ook mogelijk om betaalde apps aan te bieden. Het App Center zal beschikbaar zijn in de internet-, iPhone- en Android-versie van Facebook.

De betalingen via App Center worden mogelijk gemaakt door Facebook Credits. Facebook vraagt aan de ontwikkelaars een commissie van 30 procent voor elke verkoop.
Facebook introduceert betaalde apps
 
 
 
 
Sociale media zorgen voor meer webshopverkopen
 
Uit onderzoek van IBM blijkt dat consumenten die via sociale media een aankoop bij een webwinkel doen, gemiddeld 2 keer zoveel geld spenderen dan een reguliere gebruiker. Het percentage van alle bestellingen dat geplaatst wordt na verwijzing vanaf sociale media is laag (2,4%), maar deze klanten geven wel 2 keer zoveel uit in vergelijking tot normale kopers.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat steeds meer klanten een webwinkel vinden via een tablet of smartphone. In het eerste kwartaal van dit jaar lag dat aantal op 17,1 procent, terwijl dat een jaar eerder nog maar 6,1 procent was.
Sociale media zorgen voor meer webshopverkopen
 
 
 
 
Gemeente Amsterdam koopt .amsterdam-extensie
 
Net zoals New York (.nyc), Berlijn (.berlin) en Londen (.london) heeft Amsterdam een eigen domeinnaam aangevraagd: .amsterdam. Sinds half april is het voor organisaties mogelijk een dergelijke toplevel-domeinnaam aan te vragen. De Amerikaanse organisatie ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) zal deze aanvragen behandelen en bepalen of de extensies worden toegekend.

De verwachting is dat deze nieuwe domeinnaamextensies in de loop van volgend jaar operationeel zullen zijn. Vanaf dan is het bijvoorbeeld mogelijk om www.hotel.amsterdam vast te leggen.
Wilt u meer weten over zo'n domeinnaam? Dan kunnen we u hierover verder informeren; neem gerust vrijblijvend contact op.
Gemeente Amsterdam koopt .amsterdam-extensie
 
 
 
 
Rabobank en ABN Amro starten iDEAL Mobiel
 
In de zomer van 2012 introduceren Rabobank en ABN Amro een mobiele versie van iDEAL. ING Bank ging hen reeds voor aangezien ING in december 2011 de eerste bank was die een mobiele versie van iDEAL introduceerde.

Nu de banken (bijna) klaar zijn om ook de betalingen van mobiele gebruikers te verwerken, is het aan de webwinkeliers om hun websites geschikt te maken voor gebruik op tablets en mobiele telefoons. Momenteel is slechts een klein deel van alle webwinkels hierop voorbereid.
Rabobank en ABN Amro starten iDEAL Mobiel
 
 
 
 
Opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
ticketsrg.jpg
Website + webwinkel Tickets Roland Garros
 
De website van Tickets Roland Garros is voorzien van een toepasselijke vormgeving om de bezoeker in de juiste sfeer te brengen. Zo heeft de bovenkant van de site een achtergrond die doet denken aan gravel en worden verschillende foto's van Roland Garros getoond waarop de tennisbanen en publiek te zien zijn. Verder is gekozen voor de term 'tennistas' in plaats van winkelwagen.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
livingforall.jpg
Website Living for All
 
De nieuwe website van Living for All beschikt over een volledig nieuwe vormgeving. De lay-out is overzichtelijk ondanks dat veel informatie wordt aangeboden. Via de website krijgt de bezoeker een goed beeld van de uitgebreide woonwinkel, zowel middels tekst, foto's als videomateriaal. Tevens zorgt Whirlwind ervoor dat de website up-to-date blijft: de website wordt elke 2 weken door ons bijgewerkt met nieuwe content.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
lunchforall.jpg
Website + online bestelformulier Lunch for All
 
In dezelfde stijl als de website van Living for All is een mini-site over Lunch for All gemaakt, de lunchroom die in hetzelfde gebouw als de woonwinkel gevestigd is. Bij Lunch for All zijn onder meer luxe broodjes, warme gerechten en verschillende dranken verkrijgbaar. Middels het nieuwe bestelformulier dat Whirlwind onlangs ontwikkeld heeft, kunnen deze producten eenvoudig besteld worden. Hierbij worden automatisch de kosten berekend en is het mogelijk om de bestelling op te halen of te laten bezorgen in Uden, Volkel of Zeeland.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
hendriks.jpg
Website Boomkwekerij & Tuincentrum Hendriks Haps
 
Hendriks uit Haps is een gespecialiseerde boomkwekerij. Het assortiment bestaat onder meer uit een groot aantal laan-, sier-, fruit- en parkbomen. Hendriks beschikt daarnaast over een cadeauwinkel waarin tuin- en woondecoraties worden aangeboden. Tevens richt het bedrijf zich op tuinonderhoud.
Whirlwind ontwikkelde een nieuwe website voor Hendriks waarop een actueel beeld van de werkzaamheden wordt gegeven. Mede dankzij de foto's krijgt de bezoeker een goede indruk van de mogelijkheden.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
heller.jpg
Huisstijl Heller Schoonmaak
 
Heller Schoonmaak uit Waalwijk richt zich op de schoonmaak van onder meer kantoren, scholen en bedrijfshallen. Op verzoek van Heller heeft Whirlwind recent een nieuwe huisstijl ontworpen waarin onder andere het logo is opgefrist. Op basis van deze nieuwe huissstijl zijn visitekaartjes gemaakt. Binnenkort volgt ook een volledig nieuwe website en bijpassend drukwerk.
 
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke nieuwsbrief zetten we één van onze relaties in de spotlight. Voor deze maand is dat San Miguel Shoes Europe aangezien dit bedrijf onlangs een fysieke winkel in Arnhem heeft geopend.
 
 
sanmiguelshoes.jpg
San Miguel Shoes Europe
 
San Miguel Shoes Europe verkoopt de elegante San Miguel damesschoen die in Mexico met de hand wordt gemaakt. De schoen staat bekend om haar aangename draagcomfort en hoogwaardige materialen.
Vorig jaar april is de door Whirlwind ontwikkelde webwinkel online geplaatst waarin een uitgebreide collectie wordt aangeboden. Op 27 april heeft San Miguel Shoes een winkel geopend in het Modekwartier in Arnhem. Deze nieuwe winkel is door het publiek enthousiast ontvangen.
 
bekijk dit project  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 352 632
F 0413 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.