Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
Whirlwind Nieuws #30
 
april 2012
 
 
In deze nieuwsbrief…
 
Website Traprenovatie Expert »
ToyBricks.nl ontvangt Thuiswinkel-keurmerk »
Nu ook Lego en 360-graden-foto's op ToyBricks »
Google+ wil aantal gebruikers verdubbelen »
Apple neemt beslissing over geldvoorraad »
Nieuwe Marktplaats.nl in de zomer van dit jaar »
Tablets met Windows 8 vanaf oktober in winkel »
Populariteit webwinkelen neemt verder toe »
Ideeën voor nieuwe basisschool met iPads »
 
Facebook zorgt voor hogere kwaliteit foto's »
Europees centrum voor bestrijding cybercrime »
Mogelijke prijsstijging door thuiskopieheffing »
Buigbaar scherm van LG in productie »
Coolblue en Bol beste Nederlandse webwinkels »
Meer dan 1 miljard mobieltjes in China »
Besturingssysteem OS/2 bestaat 25 jaar »
Opgeleverde projecten »
Klant in beeld: mta Kantoorefficiency »
 
 
 
Website
Traprenovatie Expert
 
Voor Traprenovatie Expert heeft Whirlwind een geheel nieuwe website ontwikkeld. Op de site kan de bezoeker onder meer de producten bekijken, de bedrijfsvideo raadplegen voor een indruk van de werkwijze, referenties bezichtigen (voor- en na-situatie) en een offerte aanvragen.
 
lees verder  »
header_traprenovatie.jpg
 
 
ToyBricks.nl ontvangt Thuiswinkel-keurmerk
 
Onze webwinkel ToyBricks.nl is onlangs goedgekeurd als lid van Thuiswinkel.org. Deze organisatie is dé belangenvereniging voor webwinkeliers in Nederland en geeft het Thuiswinkel Waarborg uit. Dit kwaliteitskeurmerk staat garant voor veilig en betrouwbaar online kopen bij gecertificeerde webwinkels.

In opdracht van Thuiswinkel is ToyBricks.nl door ICTRecht op juridisch gebied beoordeeld. Zodoende voldoen bijvoorbeeld de algemene voorwaarden, het privacybeleid, de garantieregeling en de ruilmogelijkheid van ToyBricks.nl aan alle wettelijke voorwaarden en eisen van Thuiswinkel.org.

Webwinkels die minder dan 2 jaar bestaan, komen in aanmerking voor het aspirant-lidmaatschap. Twee jaar na de start van een webwinkel wordt dat omgezet in een regulier lidmaatschap.
ToyBricks.nl ontvangt Thuiswinkel-keurmerk
 
 
 
 
Nu ook Lego en 360-graden-foto's op ToyBricks
 
Onlangs is het assortiment van ToyBricks.nl uitgebreid met het bekende speelgoedmerk uit Denemarken: Lego. In de webwinkel vindt de bezoeker nu ook meer dan 200 Lego-producten, van Duplo tot en met Technic.

De producten van de verschillende bouwstenenmerken hebben we zo veel mogelijk op onderwerp gesorteerd zodat de bezoeker een goed overzicht krijgt van de mogelijkheden. Zodoende kunnen de producten en het prijsniveau goed vergeleken worden.

Daarnaast zijn onlangs 360-graden-foto's aan de webwinkel toegevoegd zodat bezoekers opgebouwde modellen met de muis kunnen draaien om het object van alle kanten te bekijken. We hebben deze foto's in onze fotostudio gemaakt. In de toekomst zullen meer sets op deze manier op de site geplaatst worden.
Nu ook Lego en 360-graden-foto's op ToyBricks
 
 
 
 
360gradenfoto.jpg
 
 
 
 
Google+ wil aantal gebruikers verdubbelen
 
Google wil in 2012 het aantal gebruikers van het sociale netwerk Google+ verdubbelen. Recent bereikte Google+ de mijlpaal van 100 miljoen actieve gebruikers wereldwijd. Voor het einde van het jaar wil Google dus 200 miljoen gebruikers hebben.

Google+ is vorig jaar juli voor alle internetgebruikers opengesteld. In januari stond de teller nog op 90 miljoen gebruikers. Ondanks de groei is het contrast met Facebook groot: dat sociale netwerk beschikt over 845 miljoen leden. Bovendien brengen gebruikers van Facebook in vergelijking veel meer tijd door op de site.
Google+ wil aantal gebruikers verdubbelen
 
 
 
 
Apple neemt beslissing over geldvoorraad
 
Apple is momenteel het rijkste bedrijf ter wereld. De maker van onder meer de iPod, iPhone en iPad beschikt over zo'n 98 miljard dollar aan contanten en aandelen. Omgerekend is dat 74 miljard euro.

Aandeelhouders van Apple hebben het bedrijf opgeroepen om een deel van de geldvoorraad aan de aandeelhouders terug te geven. CEO Tim Cook is het daarmee eens: "Het is meer geld dan we nodig hebben om het bedrijf te runnen". Vandaar dat Apple de geldvoorraad zal terugdringen door dividend uit te keren ter waarde van 45 miljard dollar. Dit is de eerste winstuitkering voor de aandeelhouders van Apple sinds 1995.
Apple neemt beslissing over geldvoorraad
 
 
 
 
Nieuwe Marktplaats.nl in de zomer van dit jaar
 
De bekende Nederlandse handelssite Marktplaats.nl krijgt in de zomer van dit jaar een facelift. De lay-out wordt geheel vernieuwd waardoor de site een stuk moderner overkomt. De afgelopen jaren veranderde er weinig aan de vormgeving. De functionaliteit van de site blijft overigens hetzelfde.

Op de nieuwe site zal het makkelijker zijn om de gewenste categorie te kiezen en een advertentie te plaatsen. Daarnaast komt er een duidelijk onderscheid tussen nieuwe en tweedehands producten. Zodoende is het voor de bezoeker eenvoudig om nieuwe en gebruikte producten te vergelijken.
Nieuwe Marktplaats.nl in de zomer van dit jaar
 
 
 
 
Tablets met Windows 8 vanaf oktober in winkel
 
Microsoft zal de nieuwe versie van Windows aan het einde van dit jaar uitbrengen. Vanaf oktober zijn de eerste tablets en PC's met Windows 8 te koop. Waarschijnlijk zal Microsoft begin april meer informatie geven over de introductie van de nieuwe versie van het bekende besturingssysteem.

De nieuwe editie van Windows is de eerste versie die ARM-processors ondersteunt. Daardoor is de software veel meer geschikt voor mobiele apparaten zoals telefoons en tablets.
Tablets met Windows 8 vanaf oktober in winkel
 
 
 
 
Populariteit webwinkelen neemt verder toe
 
Afgelopen jaar is de populariteit van winkelen op internet verder toegenomen. Zo werden er meer producten online gekocht, nam de omzet toe en groeide ook het aantal mensen dat online aankopen doet. Deze bevindingen zijn voortgekomen uit onderzoek van branche-organisatie Thuiswinkel.org.

De toename is met name te danken aan een groter aantal bestellingen per klant, namelijk van 7,4 naar bijna 8. De omzet van verkopen op internet lag afgelopen jaar op 9 miljard euro. Per jaar koopt een internetkoper gemiddeld voor 885 euro aan producten.
Populariteit webwinkelen neemt verder toe
 
 
 
 
Ideeën voor nieuwe basisschool met iPads
 
Vier initiatiefnemers, waaronder opiniepeiler Maurice de Hond, hebben ideeën voor een nieuw soort basisschool waarbij veelvuldig gebruik wordt gemaakt van de iPad van Apple. Er wordt reeds gesproken over een 'Steve Jobs-school'. De tabletcomputer is volgens de groep van 4 personen zeer geschikt om in het basisonderwijs toe te passen.

De nieuwe scholen worden op veel vlakken anders opgezet. Het is de bedoeling om meer uit de persoonlijke talenten van kinderen te halen en de nadruk te leggen op vaardigheden die de 21ste eeuw nodig heeft. Het streven is om de eerste scholen in augustus 2013 te openen als hiervoor voldoende ouders zijn aangemeld.
Ideeën voor nieuwe basisschool met iPads
 
 
 
 
Facebook zorgt voor hogere kwaliteit foto's
 
Facebook heeft onlangs de fotoweergave op haar site verbeterd. Foto's worden nu in een hogere resolutie weergegeven en kunnen ook schermvullend bekeken worden. Bij het gebruik ziet de fototoepassing er in eerste instantie hetzelfde uit, maar als op een knop in de rechterbovenhoek wordt geklikt, wordt de foto op het volledige scherm weergegeven. Hiervoor is wel de meest recente versie van Chrome of Firefox vereist.

De opmaak van de uitgebreidere fotoweergave lijkt sterk op die van Google+, de voornaamste concurrent van het sociale netwerk.
Facebook zorgt voor hogere kwaliteit foto's
 
 
 
 
Europees centrum voor bestrijding cybercrime
 
Om criminaliteit via internet te voorkomen, wordt in Den Haag een Europese instelling gevestigd die zogenaamde 'cybercrime' moet tegengaan. De organisatie wordt ondergebracht bij Europol, een samenwerkingsverband van politie-organisaties in Europa.

Op deze manier wil Europa hacks, terrorisme, fraude (bijvoorbeeld bij internetbankieren) en computervirussen bestrijden. Bij de dienst zullen in het begin 30 personen werkzaam zijn. Na verloop van tijd zal dat uitgroeien tot 50 personen.
Europees centrum voor bestrijding cybercrime
 
 
 
 
Mogelijke prijsstijging door thuiskopieheffing
 
Eind maart heeft het hooggerechtshof bepaald dat de overheid een heffing moet instellen op de verkoop van videorecorders en MP3-spelers met een harde schijf. Indien de Nederlandse Staat dat niet doet, moet zij zelf voor de geleden schade opdraaien.

Deze thuiskopieheffing zou in het leven geroepen moeten worden om artiesten financieel te compenseren omdat bij de aankoop van muziekdragers geen auteursrechten worden betaald. Deze apparatuur wordt immers veel gebruikt voor het afspelen van gratis gedownload materiaal. De elektronicasector is bang dat door deze heffing de prijzen van muziekdragers zullen stijgen en dat deze regeling mogelijk in de toekomst ook voor mobiele telefoons en andere apparaten zal ingaan.
Mogelijke prijsstijging door thuiskopieheffing
 
 
 
 
Buigbaar scherm van LG in productie
 
Bij elektronicaproducent LG is men begonnen met het in grote aantallen produceren van flexibele schermen, ook wel elektronisch papier genoemd. Het gaat om een scherm ter grootte van 6 inch (zo'n 15 centimeter) dat tot 40 graden kan worden gebogen. Het scherm beschikt over een resolutie van 1025x768 en is maar 0,7 millimeter dik.

Met deze nieuwe techniek is het bijvoorbeeld mogelijk om een video af te spelen op een A4. Indien elektriciteit aan het papier wordt toegevoegd, ontstaat dezelfde functionaliteit als een e-reader. Deze techniek zal in de toekomst ook in mobiele telefoons worden toegepast. Het scherm van LG is al in april in Europa te koop.
Buigbaar scherm van LG in productie
 
 
 
 
Coolblue en Bol beste Nederlandse webwinkels
 
Dit jaar zijn de Thuiswinkel Awards voor de elfde keer uitgereikt aan de beste webshops van Nederland. Klanten van webwinkels konden hierbij stemmen op hun favoriete webshops, verdeeld over 20 categorieën. Bovendien werden door een vakjury 4 prijzen toegekend.

De belangrijkste prijs, de 'Beste webwinkel van Nederland 2012', ging naar Coolblue. Dit bedrijf is eigenaar van 73 webwinkels op het gebied van elektronica en huisproducten. Ook Bol.com en Wehkamp vielen in de prijzen.
Coolblue en Bol beste Nederlandse webwinkels
 
 
 
 
Meer dan 1 miljard mobieltjes in China
 
Het aantal abonnementen voor mobiele telefoons in China is gestegen tot boven het miljard. Een groot percentage van de in totaal 1,3 miljard inwoners heeft zodoende een mobiele telefoon. Het aantal abonnementen steeg alleen al in de maanden januari en februari met 20,7 miljoen.

De afgelopen jaren is het aantal sterk toegenomen doordat de prijzen van mobiele telefoons en gebruiksheffingen zijn gedaald. Tegelijkertijd nam het aantal aansluitingen op het vaste telefoonnetwerk af. China heeft verder het grootste aantal internetgebruikers ter wereld: een half miljard.
Meer dan 1 miljard mobieltjes in China
 
 
 
 
Besturingssysteem OS/2 bestaat 25 jaar
 
In april 1987 introduceerden IBM en Microsoft een nieuw besturingssysteem voor computers: OS/2. Deze software sloot goed aan op de nieuwe lijn PS/2-computers van IBM. OS/2 maakte zaken mogelijk die MS-DOS niet ondersteunde en bevatte multitasking. In versie 1.1 kreeg OS/2 muisbesturing en een gebruiksvriendelijkere, grafische interface.

OS/2 kreeg concurrentie van Microsoft toen zij begin jaren '90 Windows 3.0 introduceerden. Dit zorgde voor een breuk tussen IBM en Microsoft. Met de komst van Windows 95 was de rol van OS/2 uitgespeeld.

Inmiddels bestaat OS/2 25 jaar. IBM heeft tot 2005 ondersteuning gegeven omdat het systeem bijvoorbeeld in de financiële wereld nog steeds werd gebruikt. Tot vandaag de dag is OS/2 in bedrijf, bijvoorbeeld voor de toegangspoortjes en pinautomaten van de New Yorkse metro.
Besturingssysteem OS/2 bestaat 25 jaar
 
 
 
 
Opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
traprenovatie.jpg
Website Traprenovatie Expert
 
Traprenovatie Expert uit Maasbracht heeft jarenlange ervaring in het renoveren van bestaande trappen. Nagenoeg elke houten, betonnen of stenen trap kan binnen één dag worden gerenoveerd met een verbluffend resultaat.

De moderne website toont aan de bezoeker wat de activiteiten en producten zijn en laat door middel van meerdere referenties de eindresultaten zien waarbij ook de beginsituatie bekeken kan worden. Verder bevat de website de onlangs door een gespecialiseerd bedrijf ontwikkelde bedrijfsvideo waarin het volledige renovatieproces aan bod komt.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
mitlandbowling.jpg
Website Mitland Bowling
 
Mitland Bowling in Utrecht bestaat uit 9 volautomatische banen en is voorzien van technische snufjes zoals het Music Thrill Vision System. Deze combinatie van beeld en geluid zorgt voor een levendige en gezellige sfeer.
Mitland Bowling is onderdeel van Hotel Mitland. Voor Restaurant-Brasserie Vlonders, een ander onderdeel van het hotel, maakte Whirlwind eerder ook een aparte website. Op de bowlingsite worden de faciliteiten, tarieven en horecamogelijkheden behandeld, inclusief arrangementen en acties.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
askove.jpg
Website Askové Kunststof Industrie en Milieutechniek
 
Askové in Veghel ontwerpt en bouwt kunststof apparaten en turn-key procesinstallaties, waarbij hoofdzakelijk thermoplastische kunststoffen worden toegepast. Met meer dan 45 jaar ervaring heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in procestechnologische, mechanische en besturingstechnische oplossingen voor industriële opdrachtgevers. Askové ontwikkelt bijvoorbeeld voor defensie speciale kunststof componenten voor F16's.

De website belicht de activiteiten en de geschiedenis van het bedrijf. In het uitgebreide productonderdeel worden alle producten behandeld waarbij ook foto's van gerealiseerde projecten bekeken kunnen worden.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
vanoort.jpg
Website Van Oort Bodemonderzoek
 
Van Oort Bodemonderzoek in Heesch is een gecertificeerd milieukundig onderzoeks- en adviesbureau dat actief is op het gebied van bodem, sanering en bouw- en sloopwerken. Omdat het bedrijf nog niet over een presentatie op internet beschikte, is Whirlwind gevraagd een website te ontwikkelen. Op de site worden de verschillende activiteiten van Van Oort behandeld waarbij eigen foto's zijn opgenomen. Verder kan de bezoeker via de site contact opnemen of een offerte aanvragen.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
flyer.jpg
Flyer deUITKLAPwinkel
 
deUITKLAPwinkel is actief op het gebied van productbelevingsacties en mobiele verkoopprojecten. Onlangs ontwikkelde Whirlwind de huisstijl en website voor dit bedrijf uit Uden. Afgelopen maand is ook een flyer ontworpen waarin het concept wordt gepresenteerd. De flyer is uiteraard in dezelfde stijl opgemaakt zodat een eenduidige en herkenbare uitstraling ontstaat.
 
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke nieuwsbrief zetten we één van onze relaties in de spotlight. Voor deze maand is dat mta Kantoorefficiency en Maatwerkoplossingen uit Amsterdam.
 
 
mta.jpg
mta Kantoorefficiency en Maatwerkoplossingen
 
mta is gespecialiseerd in het verhogen van de efficiency van secretariaten en kantoren. Het bedrijf doet dit door het gebruik van Microsoft Office te optimaliseren, het inzetten van doelgerichte sjablonen en het inventariseren en beschrijven van werkprocessen.
In 2009 vernieuwde Whirlwind de website van mta. De site geeft een indruk van de verschillende werkzaamheden en bevat bovendien video's waarmee het gebruik van sjablonen wordt gedemonstreerd.
 
bekijk dit project  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 352 632
F 0413 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.