Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
Whirlwind Nieuws #23
 
september 2011
 
 
In deze nieuwsbrief...
 
Webapplicatie Alzio VvE-kwaliteitstoets »
Stagiair Niels van den Brand bij Whirlwind »
Whirlwind opent tweede unit bij Living for All »
Post graag naar Postbus 1 in Uden »
Sterke opmars webbrowser Chrome in Europa »
Aantal mobiele PayPal-betalingen neemt toe »
Succesvolle beursgang LinkedIn »
Voortaan eenvoudig foto's toevoegen aan tweets »
 
Social media tijdens werk bij helft werknemers »
Google voegt spellen toe aan Google+ »
Personal computer bestaat 30 jaar »
Motorola gekocht door Google voor $12,5 miljard »
Nu ook weerinformatie in Google Maps »
Steve Jobs treedt af als CEO Apple »
Opgeleverde projecten »
Klant in beeld: Mini Opslag Helmond »
 
 
 
Webapplicatie
Alzio VvE-kwaliteitstoets
 
Op basis van een door Alzio opgestelde vragenlijst hebben we een interactieve toets ontwikkeld waarmee leden van een VvE (vereniging van eigenaren) in een paar muisklikken inzicht kunnen krijgen in de staat van hun vereniging.
 
lees verder  »
header_alzio.jpg
 
 
Stagiair Niels van den Brand bij Whirlwind
 
Op maandag 29 augustus is Niels van den Brand als stagiair bij Whirlwind aan de slag gegaan. Niels volgt de opleiding ICT & Media Design op de Fontys Hogeschool in Eindhoven.

Aan de start van het derde lesjaar wordt tijdens een stage een zelfstandige opdracht uitgevoerd. Op basis van een concept van Whirlwind ontwikkelt Niels een gespecialiseerde bedrijvengids. Bij deze opdracht komen de 3 peilers van de opleiding (vormgeving, techniek en communicatie) goed tot hun recht.
Stagiair Niels van den Brand bij Whirlwind
 
 
 
 
Whirlwind opent tweede unit bij Living for All
 
Naast onze verkoopunit met afvalbakken en pedaalemmers hebben we een tweede unit geopend. In deze verkoopruimte bij woonmall Living for All in Uden, bieden we keukenaccessoires en speelgoed aan.

Onder de keukenproducten vallen bijvoorbeeld zeeppompjes, tinnen en metalen (voorraad)blikken, thermoskannen, peper- en zoutstellen, kookwekkers, weegschalen, broodtrommels en wijnkoelers. Wat betreft het speelgoed worden verschillende knuffels, autogerelateerde producten/cadeautjes en bouwdozen van Sluban (met Lego vergelijkbare bouwsteentjes) aangeboden.
Whirlwind opent tweede unit bij Living for All
 
 
 
 
unit45-46.jpg
 
 
 
 
Post graag naar Postbus 1 in Uden
 
Sinds ongeveer een jaar beschikken we over een postbus in Uden. Graag ontvangen we uw post op dit adres in plaats van in onze postbus in Veghel die we voorheen gebruikten.

Het nieuwe adres is als volgt:

Postbus 1
5400 AA Uden
Post graag naar Postbus 1 in Uden
 
 
 
 
Sterke opmars webbrowser Chrome in Europa
 
Chrome, de webbrowser van Google, maakt in Europa een gestage groei door. In Nederland, Italië en Spanje is het marktaandeel van Chrome al bijna even groot als dat van Firefox. In het Vereningd Koninkrijk wordt Chrome zelfs al meer gebruikt dan de langer bestaande Firefox-browser.

In Nederland wordt Chrome door 17,2% en Firefox door 19,4% van de internetters gebruikt. Internet Explorer (IE) van Microsoft is de grootste met 54,8% van het internetverkeer. Het afgelopen jaar nam het aandeel van IE wel met bijna 10 procentpunt af.
Sterke opmars webbrowser Chrome in Europa
 
 
 
 
Aantal mobiele PayPal-betalingen neemt toe
 
Uit gegevens van PayPal blijkt dat steeds meer Nederlanders met hun mobiele telefoon via het onlinebetalingssysteem betalen. Begin april van dit jaar werd €32.000 per week afgerekend; inmiddels ligt dat bedrag op €200.000.

De verwachting van PayPal is dat het aantal betalingen via een smartphone zal toenemen zodra meer mensen beschikking hebben over zo'n apparaat. Bovendien ziet het onlinebetaalbedrijf dat Nederlandse bedrijven volop bezig zijn om apps te creëren die de gebruiker de mogelijkheid geven om mobiel af te rekenen.
Aantal mobiele PayPal-betalingen neemt toe
 
 
 
 
Succesvolle beursgang LinkedIn
 
In mei dit jaar ging LinkedIn als eerste (sociale) netwerksite naar de beurs. Bij de beursgang werd veelvuldig getwijfeld aan de hoge waarde die aan de sociale netwerksite werd toegedicht, onder meer vanwege de slechte ervaringen met beursgangen van internetbedrijven in de jaren '90 die uiteindelijk leidden tot de 'internet bubble'. Beleggers werden positief verrast over de cijfers van LinkedIn betreffende het tweede kwartaal: in die periode namen de inkomsten met 120% toe tot $121 miljoen en ging de nettowinst licht omhoog naar $4,5 miljoen.
Succesvolle beursgang LinkedIn
 
 
 
 
Voortaan eenvoudig foto's toevoegen aan tweets
 
Recent heeft Twitter in samenwerking met Photobucket een functie aan haar website toegevoegd waarmee de gebruiker eenvoudig afbeeldingen kan toevoegen aan een tweet. Voorheen was dit alleen mogelijk via een externe partij zoals Twitpic of Flickr. Onder het invoerveld van een Twitter-bericht bevindt zich nu een icoon waarmee een eigen foto geselecteerd kan worden. Deze optie zal ook op smartphones worden aangeboden, eveneens via Photobucket.
Voortaan eenvoudig foto's toevoegen aan tweets
 
 
 
 
Social media tijdens werk bij helft werknemers
 
Uit onderzoek van de Nationale Vacaturebank blijkt dat bijna 50% van de werknemers tijdens werkuren wel eens afgeleid wordt door sociale media zoals Twitter en Facebook. Ruim een kwart van de ondervraagden geeft zelfs aan dat dit ten koste gaat van het werk.

TNS Nipo heeft onderzocht of het gebruik van sociale media tijdens het werk negatieve gevolgen heeft voor het bedrijf. Uit dit tweejarig onderzoek blijkt dat het gebruik van Twitter en Facebook werknemers creatiever en innovatiever maakt. Met nieuwe ideeën die op deze manier ontstaan, kunnen bedrijven hun voordeel doen.
Social media tijdens werk bij helft werknemers
 
 
 
 
Google voegt spellen toe aan Google+
 
Het sociale netwerk van Google, Google+, is onlangs uitgebreid met games. Google+ gaat van start met 16 titels, waaronder het populaire Angry Birds, Bejeweled Blitz en Dragon Age Legends.

Het spelonderdeel van Google+ bevindt zich momenteel in de testfase, vandaar dat de games nog niet voor alle gebruikers beschikbaar zijn. Zodra de spellen voor alle gebruikers worden vrijgegeven, is de verwachting dat het aantal games in korte tijd snel zal toenemen.
Google voegt spellen toe aan Google+
 
 
 
 
Personal computer bestaat 30 jaar
 
Dertig jaar geleden, om precies te zijn op 12 augustus 1981, werd de eerste personal computer (PC) aan de wereld getoond. Het ging om de IBM 5150, een voor die tijd gebruiksvriendelijke microcomputer. Dit apparaat maakte het gebruik van computers voor veel bedrijven en particulieren bereikbaar. Tot die tijd waren computers namelijk alleen weggelegd voor grote bedrijven.

De techneuten van IBM kregen de opdracht om een computer te ontwikkelen die mensen mee naar huis konden nemen en die niet duurder zou zijn dan $1.500. Omdat het apparaat zo voordelig moest zijn, kon IBM de onderdelen niet zelf ontwikkelen. De microprocessor werd betrokken van Intel en de software was afkomstig van Microsoft, een bedrijf dat destijds nog in de kinderschoenen stond.

Op 31 december 1981 waren al 250.000 stuks van de IBM PC verkocht. In 1982 werd de personal computer door Time Magazine verkozen tot 'Machine of the Year'.
Personal computer bestaat 30 jaar
 
 
 
 
Motorola gekocht door Google voor $12,5 miljard
 
Half augustus is de mobiele afdeling van Motorola door Google overgenomen voor $12,5 miljard. Het gaat hierbij om de grootste overname uit de geschiedenis van Google. Motorola zal door Google als een apart bedrijf worden voortgezet.

De mobiele apparaten van Motorola draaien op het door Google ontwikkelde besturingssysteem Android. Omdat Google nu zowel de soft- als hardware in handen heeft, kan het bedrijf een optimale gebruikerservaring realiseren. Overigens blijft de samenwerking tussen Google en andere hardwarepartners bestaan zodat Android ook op andere mobiele apparaten blijft draaien.
Motorola gekocht door Google voor $12,5 miljard
 
 
 
 
Nu ook weerinformatie in Google Maps
 
Google heeft een nieuwe contentlaag met weerinformatie aan Google Maps toegevoegd. Hiermee krijgt de gebruiker informatie over het weer in het gekozen gebied.

Door middel van iconen wordt de temperatuur en bijvoorbeeld de neerslag gepresenteerd. Door op zo'n icoon te klikken, verschijnt een weersvoorspelling. Daarnaast is het mogelijk om het wolkendek op de kaart af te beelden. De weergegevens zijn afkomstig van Weather.com.
Nu ook weerinformatie in Google Maps
 
 
 
 
Steve Jobs treedt af als CEO Apple
 
Eind augustus maakte Apple bekend dat Steve Jobs zijn functie als CEO (chief executive officer) neerlegt. Hij wordt opgevolgd door Tim Cook, voorheen COO (chief operating officer). Steve Jobs blijft wel betrokken bij het bedrijf dat hij in in 1976 samen met Steve Wozniak oprichtte, namelijk als voorzitter van de raad van bestuur.

Het bedrijf uit Cupertino heeft geen verdere details vrijgegeven over de reden van het terugtreden, maar hoogstwaarschijnlijk heeft dit te maken met gezondheidsproblemen. Onder leiding van Steve Jobs is Apple uitgegeroeid tot één van de meest waardevolle en vooruitstrevende bedrijven ter wereld.
Steve Jobs treedt af als CEO Apple
 
 
 
 
Opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
alzio.jpg
Alzio VvE-kwaliteitstoets
 
Bij de VvE-toets van Alzio komen de volgende onderwerpen aan bod: de organisatie, de financiële gezondheid en de staat van het onderhoud. Na het invullen verschijnt een duidelijk rapport dat bijvoorbeeld tijdens een bestuursvergadering van de VvE kan worden besproken.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
vandenhout.jpg
Website Uitvaartcentrum Van den Hout
 
Voor Uitvaartcentrum Van den Hout uit Nuth is een nieuwe website ontwikkeld. De site kenmerkt zich door een rustige en heldere lay-out. De website geeft een beeld van de zaken rondom een uitvaart en welke rol Van den Hout daarbij kan vervullen. Verder worden de medewerkers voorgesteld en is een gastenboek opgenomen.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
trafimet.jpg
Brochure Trafimet
 
Voor de Nederlandse importeur van Trafimet-producten hebben we een brochure ontworpen waarin de productgroepen en het merk worden voorgesteld. Deze brochure is bedoeld om in documenthouders bij de Nederlandse dealers aan te bieden. Deze dealers verkopen namelijk de lasproducten aan de eindgebruiker.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
marketingdata.jpg
Website B2B Marketing Data
 
Op verzoek van B2B Marketing Data hebben we de bestaande website in een CMS geplaatst. Hierdoor kan de opdrachtgever nu zelf eenvoudig de inhoud beheren. Tevens is van de mogelijkheid gebruikgemaakt om een aantal zaken aan de website toe te voegen.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke nieuwsbrief zetten we één van onze relaties in de spotlight. Voor deze maand is dat Mini Opslag Helmond.
 
 
miniopslaghelmond.jpg
Mini Opslag Helmond
 
Met een oppervlakte van 5.000 m² biedt Mini Opslag Helmond verschillende opslagruimtes voor bedrijven en particulieren aan, variërend tussen de 4,5 tot 80 m³. Ook is het mogelijk om pakketten bij Mini Opslag Helmond te laten bezorgen zodat u deze kunt ophalen op het moment waarop u dat uitkomt.
 
bekijk dit project  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 352 632
F 0413 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.