Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
Whirlwind Nieuws #20
 
juni 2011
 
 
In deze nieuwsbrief...
 
Webwinkel EA Pens & Paper »
Enquête digitale nieuwsbrief Whirlwind »
Touchscreen in verkoopruimte Trashcans.nl »
Whirlwind stapt over op Contao CMS »
Whirlwind ontwikkelt websites voortaan in HTML5 »
Skype overgenomen door Microsoft »
 
Incassoformulier Whirlwind webhosting »
Google Shopping nu ook in Nederland »
Verhuisprocedure .nl sinds 17 mei veranderd »
Nieuwe versie algemene voorwaarden .be »
Opgeleverde projecten »
Klant in beeld: Cabrio Navigatie Ritten (CNR) »
 
 
 
Webwinkel
EA Pens & Paper
 
Voor EA, groothandel in (bedrukte) pennen, agenda's en notitieboeken, heeft Whirlwind onlangs een webwinkel ontwikkeld. Het uitgangspunt is dat (potentiële) klanten via deze website alle producten kunnen bekijken en bestellen.
 
lees verder  »
header_ea.jpg
 
 
Enquête digitale nieuwsbrief Whirlwind
 
Het is al weer een jaar geleden dat we onze eerste nieuwsbrief in de nieuwe stijl verstuurden. De huidige digitale mailing verving in juni 2010 de papieren versie die we per post verstuurden, vaak tegelijkertijd met facturen. Het lijkt ons een goed moment om te bekijken wat u als ontvanger van onze nieuwsbrief vindt. Vandaar dat we een beknopte enquête hebben opgesteld om de meningen te peilen.

Wij stellen het zeer op prijs als u aan onze enquête mee doet.
De vragenlijst hebben we met opzet kort gehouden zodat het invullen hooguit enkele minuten van uw tijd in beslag neemt. Klik op de onderstaande knop om mee te doen. Bij voorbaat dank!
nieuwsbrief.jpg
 
 
 
 
enquete.jpg
 
 
 
 
Touchscreen in verkoopruimte Trashcans.nl
 
In onze vorige nieuwsbrief informeerden we u over de opening van onze verkoopunit in woonmall Living for All in Uden. Om bezoekers uitgebreider te informeren over de mogelijkheden, hebben we een touchscreen geplaatst waarop onder meer informatie over de afvalbakken en pedaalemmers te vinden is.

Ook is het mogelijk om via de computer gratis naar ons te bellen, bijvoorbeeld ingeval van vragen. Dit wordt op de achtergrond mogelijk gemaakt door Skype, zonder dat de gebruiker de kioskapplicatie verlaat. Door middel van een webcam kunnen we bovendien op elk gewenst moment een kijkje in de unit nemen.

In de toekomst breiden we de mogelijkheden van het touchscreen verder uit, bijvoorbeeld met een interactieve winkelplattegrond die de optie biedt om op product te zoeken.

Wilt u meer weten over dit soort oplossingen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.
Touchscreen in verkoopruimte Trashcans.nl
 
 
 
 
touchscreen.jpg
 
 
 
 
Whirlwind stapt over op Contao CMS
 
Sinds lange tijd voorzien we vrijwel elke website die we ontwikkelen van het content management system phpWCMS. Ondanks dat phpWCMS door de tijd heen is uitgebreid, vonden we het tijd om over te stappen naar een nieuw CMS. We hebben verschillende systemen overwogen en uiteindelijk gekozen voor Contao.

Evenals phpWCMS is Contao een open source-pakket dat gebaseerd is op PHP en MySQL. Contao biedt een groot scala aan mogelijkheden en is zeer gebruiksvriendelijk voor de eindgebruiker. Sinds enige tijd leveren we nieuwe websites op met dit CMS. Overigens zullen we phpWCMS nog lang ondersteunen voor onze klanten die daarvan gebruikmaken.
Whirlwind stapt over op Contao CMS
 
 
 
 
Whirlwind ontwikkelt websites voortaan in HTML5
 
Nieuwe websites ontwikkelen we voortaan in HTML5, de nieuwste versie van de opmaaktaal van het internet. HTML5 biedt nieuwe mogelijkheden om onder andere de code van websites uitgebreider te structureren. Hierdoor zullen bijvoorbeeld zoekmachines beter kunnen begrijpen wat de inhoud van een website is, wat uiteraard de zoekresultaten ten goede komt.

Overigens zorgen we ervoor dat we alleen de nieuwe mogelijkheden gebruiken die geen negatieve gevolgen hebben als de website in een oudere browser wordt bekeken. Daardoor functioneren de websites die we maken ook naar behoren bij gebruikers die niet over de nieuwste browsers beschikken.
Whirlwind ontwikkelt websites voortaan in HTML5
 
 
 
 
Skype overgenomen door Microsoft
 
Half mei heeft Microsoft het internettelefoniebedrijf Skype overgenomen voor 8,5 miljard dollar, bijna 6 miljard euro. Skype is een internetdienst waarbij mensen via internet met elkaar kunnen communiceren. Aan het bellen zijn geen kosten verbonden, ook niet als naar het buitenland wordt gebeld. Bovendien is het mogelijk om bij het bellen webcambeelden te gebruiken.

Skype wordt een nieuwe afdeling van Microsoft. Vanwege de samenwerking zullen de plannen van Skype sneller worden uitgevoerd, bijvoorbeeld het uitbreiden van de service en het ontwikkelen van nieuwe communicatiemethodes.
Skype overgenomen door Microsoft
 
 
 
 
Incassoformulier Whirlwind webhosting
 
Vindt u het handig dat uw webhostingabonnement automatisch van uw bankrekening wordt afgeschreven? Aangezien meerdere klanten hebben aangegeven hierin interesse te hebben, hebben we een incassoformulier gemaakt.

Door dit formulier in te vullen kunnen we de automatische incasso voor u in orde maken. Zodoende heeft u geen omkijken meer naar de periodieke betalingen van uw webhostingpakket en/of domeinnaam. Overigens kunt u de automatische incasso op elk gewenst moment intrekken. Heeft u interesse in automatische incasso? Download het formulier van onze website.
Incassoformulier Whirlwind webhosting
 
 
 
 
Google Shopping nu ook in Nederland
 
In een eerdere nieuwsbrief berichtten we over de aanstaande introductie van Google Shopping in Nederland. Inmiddels heeft Google zijn prijsvergelijker ook in ons land gelanceerd. Webwinkeliers kunnen nu hun producten aan Google doorgeven waarna deze in de resultaten van de (product)zoekmachine verschijnen.

Google omschrijft de nieuwe dienst als volgt: "Google Shopping heeft als doel om gebruikers zo eenvoudig en snel mogelijk van algemene informatie rond producten te voorzien. Daarbij moet het makkelijk zijn prijzen te vergelijken en een winkel te vinden waar het product te koop is". Dit biedt webwinkels interessante mogelijkheden. Klanten voor wie wij een webwinkel hebben ontwikkeld, zullen we de komende tijd hierover verder informeren.
Google Shopping nu ook in Nederland
 
 
 
 
Verhuisprocedure .nl sinds 17 mei veranderd
 
Dankzij een nieuwe versie van DRS5, het domeinnaamregistratiesysteem van de Stichting Internet Domeinnaamregistratie Nederland (SIDN), zijn een tweetal verbeteringen mogelijk gemaakt. De wachtperiode van 5 dagen na het indienen van een verhuisaanvraag van een domeinnaam is komen te vervallen; nu wordt de verhuizing direct doorgevoerd.

Tevens is het voor providers nu mogelijk om het zogenaamde token van een domeinnaam te resetten. De mogelijkheid voor het resetten van het token kan uitkomst bieden indien deze bijvoorbeeld abusievelijk aan iemand anders dan de houder van de domeinnaam is verstrekt.
Verhuisprocedure .nl sinds 17 mei veranderd
 
 
 
 
Nieuwe versie algemene voorwaarden .be
 
Beschikt u over een .be-domeinnaam? Dan heeft u waarschijnlijk onlangs een e-mail van DNS.be ontvangen, de organisatie die verantwoordelijk is voor de registratie van .be-domeinnamen. DNS.be heeft een nieuwe versie (5.0) van haar algemene voorwaarden gepubliceerd die op 14 juni in werking zullen treden. De update draait om een verandering van de verhuisprocedure.
 
meer informatie  »
Nieuwe versie algemene voorwaarden .be
 
 
 
 
Opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
ea.jpg
Webwinkel EA Pens & Paper
 
De webwinkel van EA Pens & Paper beschikt over een frisse lay-out die aansluit op de huisstijl van het bedrijf. We hebben extra tijd besteed aan het presenteren van de verschillende productcategorieën en producten. De website wordt bovendien in het Engels aangeboden.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
rnbspecreiniging.jpg
Website RNB Specialistische Reiniging
 
RNB Specialistische Reiniging is de nieuwe loot aan de boom van de bedrijven die onderdeel uitmaken van RNB/PEP Groep. Het bedrijf biedt specialistische schoonmaak aan, zoals glas-/gevelonderhoud en vloerreiniging, bijvoorbeeld van bijzondere gebouwen zoals ziekenhuizen, kerken en voetbalstadions.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
pepgroep.jpg
Website PEP Groep
 
PEP Groep, de overkoepelende organisatie van de RNB-bedrijven RNB Bedrijfsdiensten, RNB Opleidingen en RNB Specialistische Reiniging, waarvoor Whirlwind eerder de websites ontwikkelde, beschikt nu ook over een eigen website. De kleine website geeft een overzicht van de werkzaamheden en fungeert als portal voor de eerder genoemde sites.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
proefwijnborus.jpg
Website Proef Wijn Borus
 
Borus van Loenen is sinds kort gestart met zijn eigen wijnbedrijf Proef Wijn Borus. Het bedrijf verzorgt wijnproeverijen op locatie. Borus vertelt graag over zijn proefervaringen, bezoeken aan wijnhuizen en ontmoetingen met wijnmakers. Borus gaat ook wijn verkopen, maar zonder winkel. Door middel van een periodieke wijnbrief worden betaalbare kwaliteitswijnen aangeboden.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
mpi.jpg
Advertentie MPI Chemie
 
MPI Chemie is een bedrijf dat sinds 1970 actief is op het gebied van chemische producten. Eerder ontwikkelde Whirlwind de huisstijl en website van dit bedrijf. Onlangs hebben we op verzoek van MPI Chemie ook een advertentie vormgegeven die binnenkort in een internationaal brancheblad wordt geplaatst.
 
 
 
 
bsu.jpg
Layout-elementen BSU Online Backup
 
In verband met de fusie van BSU en THC ontvingen we het verzoek om de layout-elementen van het backup-programma van THC te vernieuwen. Het programma heet voortaan BSU Online Backup en een aantal elementen zoals opstartschermen en iconen moesten daarop qua lay-out worden afgestemd zodat deze aansluiten op de huisstijl van BSU.
 
 
 
 
livingforall.gif
E-mailhandtekeningen De Laat / Living for All
 
Whirlwind ontwikkelt ook regelmatig e-mailhandtekeningen. Zo zijn onlangs voor De Laat Assurantiën en Living for All uit Uden e-mailhandtekeningen gemaakt. De handtekeningen worden door alle medewerkers gehanteerd zodat een uniforme uitstraling ontstaat.
 
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke nieuwsbrief zetten we één van onze relaties in de spotlight. Voor deze maand is dat Stichting Cabrio Navigatie Ritten Nederland, kortweg CNR.
 
 
cnr.jpg
Cabrio Navigatie Ritten (CNR)
 
Cabrio Navigatie Ritten Nederland, kortweg CNR, organiseert meerdaagse navigatieritten voor deelnemers in cabriolets door heel Europa. CNR onderscheidt zich van andere clubs door geen beperking aan het merk, type of de leeftijd van de auto te stellen, zolang die maar over een wegklapbaar dak beschikt. Voor 2011 staat een Alpen-toertocht naar de Côte d'Azur gepland.
In 2008/2009 heeft Whirlwind de huisstijl van CNR ontworpen en ook de website ontwikkeld. De site wordt inmiddels door CNR zelf onderhouden.
 
bekijk dit project  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 _352 632
F 0413 _784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.