Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
Whirlwind Nieuws #18
 
april 2011
 
 
In deze nieuwsbrief...
 
Website Van Geffen AMS »
Herinnering: verhuizing Whirlwind-servers »
Citroën C1 voor medewerker Rogier van Schaijk »
Twitter bestaat 5 jaar »
Google-gebruikers kunnen websites weren »
 
Microsoft lanceert Internet Explorer 9 »
Microsoft ontraadt gebruik Internet Explorer 6 »
Meer dan 9 miljoen online shoppers in Nederland »
Recent opgeleverde projecten »
Klant in beeld: Kranen Makelaardij »
 
 
 
Website
Van Geffen AMS
 
We hebben de website van Van Geffen AMS uit 's-Hertogenbosch volledig vernieuwd. De site sluit goed aan op de eerder ontwikkelde brochure en bevat tevens de vernieuwde huisstijl waar Whirlwind eerder aan heeft gewerkt.
 
lees verder  »
header_vangeffen.jpg
 
 
Herinnering: verhuizing Whirlwind-servers
 
Deze nieuwsbrief ontvangt u enkele dagen eerder aangezien we u graag willen herinneren aan de verhuizing van onze webservers zoals we in de vorige nieuwsbrief hebben aangekondigd. De servers worden morgen (vrijdag 25 maart na 23.00 uur) verplaatst van het huidige datacenter euNetworks in Amsterdam naar Dataplace in Alblasserdam.

Deze verhuizing houdt in dat de websites waarvan wij de webhosting verzorgen, op dat moment niet bereikbaar zijn. E-mail die tijdens de verhuizing naar u wordt verstuurd, wordt automatisch bewaard door onze fallback mailservers en afgeleverd zodra de apparatuur op de nieuwe locatie is ingeschakeld. De verhuizing vindt 's nachts plaats om de overlast tot een minimum te beperken.
 
 
 
 
Citroën C1 voor medewerker Rogier van Schaijk
 
Vanaf deze maand kunt u ons op de weg niet alleen herkennen aan een Fiat 500 met Whirlwind-bestickering, maar ook aan een Citroën C1 in vergelijkbare uitmonstering. Deze auto wordt gebruikt door medewerker Rogier van Schaijk voor woonwerkverkeer. De Citroën is aan beide zijden voorzien van een groot logo. Ons logo is eveneens in het klein op de achterkant aangebracht, inclusief de tekst 'websites en webhosting'.
Citroën C1 voor medewerker Rogier van Schaijk
 
 
 
 
citroen-fiat.jpg
 
 
 
 
Twitter bestaat 5 jaar
 
Op 21 maart vierde Twitter haar vijfde verjaardag. Het sociale medium werd in 2006 in San Francisco opgericht en heeft momenteel 175 miljoen gebruikers wereldwijd. Twitter is een internetdienst waarbij berichten van maximaal 140 tekens op een microweblog worden geplaatst.

Jack Dorsey, een van de oprichters, stuurde op 21 maart 2006 het eerste twitterbericht, ook wel 'tweet' genoemd. De naam 'twitter' is het Engelse woord voor 'gekwetter'. Op dit moment worden 95 miljoen tweets per dag geplaatst en heeft Twitter driehonderd medewerkers in dienst. De beurswaarde van Twitter wordt geschat op $4,5 miljard.
 
 
 
 
Google-gebruikers kunnen websites weren
 
Google heeft haar zoekmachine uitgebreid met een optie waarmee sites in de zoekresultaten door de gebruiker geblokkeerd kunnen worden. Hiermee kan hij of zij aangeven bepaalde sites niet meer in de zoekresultaten te willen zien.
Om van deze optie gebruik te kunnen maken, dient u over een Google-account te beschikken en daarmee ingelogd te zijn.

De blokkeringsoptie wordt binnenkort uitgerold op de Engelstalige Google.com. Gebruikers dienen te beschikken over minimaal Internet Explorer 7, Firefox 3.5 of Chrome 9.
Google-gebruikers kunnen websites weren
 
 
 
 
Microsoft lanceert Internet Explorer 9
 
Half maart heeft Microsoft de definitieve versie van Internet Explorer 9 gepresenteerd. Eén van de verbeteringen is dat het laden van afbeeldingen en video's sneller verloopt. IE9, zoals de browser vaak wordt afgekort, gebruikt namelijk voortaan niet alleen de rekenkracht van de processor, maar ook van de grafische kaart die zich in de computer bevindt.

De nieuwe browser beschikt verder over een optie die 'do not track' heet. Hiermee wordt de privacy van de gebruiker beschermd aangezien om toestemming wordt gevraagd als een website de surfgegevens van de gebruiker wil gebruiken.

Andere verbeteringen zijn meer schermruimte voor het afbeelden van websites en betere ondersteuning van moderne technieken zoals HTML5 en CSS3. Downloaden van de Nederlandstalige IE9 is mogelijk via de website van Microsoft.
Microsoft lanceert Internet Explorer 9
 
 
 
 
Microsoft ontraadt gebruik Internet Explorer 6
 
Microsoft heeft gebruikers opgeroepen om Internet Explorer 6 niet langer te gebruiken. De browser is inmiddels 10 jaar oud en is sterk verouderd. IE6 heeft al jaren te maken met beveiligingsproblemen en kan niet goed overweg met moderne webtechnieken.

Microsoft heeft hiervoor speciaal een website geopend onder de naam ie6countdown.com. Deze site toont een schatting van het aantal resterende IE6-gebruikers wereldwijd. De laatste gegevens zijn van februari 2011 toen nog 12% van de wereldwijde internetters de browser gebruikte. De site telt af totdat nog één procent Internet Explorer 6 gebruikt.
 
 
 
 
Meer dan 9 miljoen online shoppers in Nederland
 
Uit gegevens van de branchevereniging Thuiswinkel.org hebben Nederlanders in 2010 voor ruim 8,2 miljard euro op internet gewinkeld. Dat is een toename van 11% in vergelijking met het jaar ervoor.

Consumenten bestelden vorig jaar meer producten, maar gaven per bestelling minder uit. Het gemiddelde aantal bestellingen per klant steeg met 20% naar 7,4. Het gemiddelde uitgavebedrag per product was 119 euro. Tot de populairste aankopen behoren reizen, telecomproducten en kleding.
 
 
 
 
Recent opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
vangeffen.jpg
Website Van Geffen AMS
 
Van Geffen AMS is actief op het gebied van trillingsmetingen, trouble shooting, turbo machinery, balanceren, uitlijnen en thermografie. De nieuwe website van Van Geffen bevat veel informatie over de uiteenlopende zaken die het bedrijf verzorgt. De content is zowel in het Nederlands als het Engels beschikbaar aangezien Van Geffen voor veel bedrijven in het buitenland werkzaam is.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
royalwell.jpg
Webapplicatie Royal Well
 
Voor Royal Well hebben we een dealerapplicatie op maat ontwikkeld. Dit bedrijf, dat onder meer tuinkassen, priëlen en oranjerieën verkoopt, werkt samen met dealers in Nederland en België. De website bevat nu een doorzoekbaar overzicht van deze bedrijven, ingedeeld op plaats en provincie. Tevens wordt via Google Maps een locatiekaart op elke dealerpagina getoond. Door middel van een CSV-uploadfunctie kan Royal Well de dealerlijst eenvoudig bijwerken.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
brainstorm.jpg
Mini-site Brainstorm Mee
 
Deze site is een initiatief van Peters Projectontwikkeling uit Schaijk. Dit bedrijf heeft recent een voormaling bankgebouw in het centrum van Oss gekocht en wil graag dat mensen ideeën insturen voor de exploitatie van het pand. Via de ideeënbus op de site kunnen bezoekers hun idee doorgeven. Brainstormt u mee? De vormgeving is verzorgd door TGO uit Uden.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
spiderplay.jpg
Website Spider Play
 
Spider Play is al sinds vele jaren klant bij Whirlwind. Inmiddels is de derde website voor dit bedrijf uit Heiloo ontwikkeld. Het ontwerp is door de klant verzorgd en wij hebben de realisatie en implementatie in een CMS voor onze rekening genomen. De Engelstalige website behandelt onder meer de Shape Shifter, een opvallend en origineel speelobject dat Spider Play in eigen beheer heeft ontwikkeld.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke maand zetten we één van onze relaties in de spotlight. Voor april is dat Kranen Makelaardij.
 
 
kranen.jpg
Kranen Makelaardij
 
Sinds 1987 is Kranen Makelaardij vele kopers en verkopers in Geldrop en omgeving van dienst geweest bij de realisatie van hun woonwensen. Daarbij onderscheiden zij zich door middel van ruime ervaring, deskundigheid, persoonlijke benadering en enthousiasme. Kranen Makelaardij is actief op het gebied van verkoopbemiddeling, taxaties van onroerend goed, aankoopbemiddeling en hypotheken.
 
bekijk dit project  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 _ 352 632
F 0413 _ 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.