Wordt deze nieuwsbrief onjuist weergegeven? Bekijk dan de webversie.
 
Whirlwind Internet
 
Whirlwind Nieuws #17
 
maart 2011
 
 
In deze nieuwsbrief...
 
Webwinkel Kliknieuws Winkel »
Verhuizing Whirlwind-servers naar Alblasserdam »
Geen IPv4-adressen meer beschikbaar »
Nederlandse prijsvergelijker van Google in 2011 »
 
Browser Chrome stijgt sterk in populariteit »
Grote wijziging algoritme Google-zoekmachine »
Recent opgeleverde projecten »
Klant in beeld: De Knoerissen »
 
 
 
Webwinkel
Kliknieuws Winkel
 
Voor de veelbezochte regionale nieuwswebsite Kliknieuws hebben we een webwinkel ontwikkeld waarin huishoudelijke artikelen, elektronica en producten op het gebied van persoonlijke verzorging worden aangeboden.
 
lees verder  »
header_kliknieuwswinkel.jpg
 
 
Verhuizing Whirlwind-servers naar Alblasserdam
 
Op vrijdag 25 maart na 23.00 uur worden onze webservers verplaatst van het huidige datacenter euNetworks in Amsterdam naar Dataplace, het gloednieuwe datacenter van Proserve in Alblasserdam.

Deze verhuizing houdt in dat de websites waarvan wij de webhosting verzorgen, op dat moment niet bereikbaar zijn. E-mail die tijdens de verhuizing naar u wordt verstuurd, wordt automatisch bewaard door onze fallback mailservers en afgeleverd zodra de apparatuur op de nieuwe locatie is ingeschakeld. Als u over een eigen mailserver beschikt, vindt er geen onderbreking plaats.

De verhuizing vindt 's nachts plaats om de overlast tot een minimum te beperken. Proserve heeft veel ervaring met dergelijke verhuizingen en laat niets aan het toeval over. Uiteraard worden de servers zo snel mogelijk online gebracht om de verhuizing zo geruisloos mogelijk te laten verlopen.
Verhuizing Whirlwind-servers naar Alblasserdam
 
 
 
 
Geen IPv4-adressen meer beschikbaar
 
Het internet functioneert op basis van adressen die volgens het IP-protocol worden uitgegeven. De ongeveer 4 miljard IP-adressen die via IPv4 mogelijk zijn, zijn sinds begin februari allemaal vergeven. Om een verdere groei van het wereldwijde web mogelijk te maken, is een opvolger van het IP-systeem ontworpen, namelijk IPv6. In plaats van 32-bit-adressen zoals bij IPv4, kan nu gebruik gemaakt worden van 128 bit zodat de nieuwe voorraad van adressen vrijwel onuitputtelijk is. Hierdoor ontstaan geen problemen om nieuwe systemen op het internet aan te sluiten.
Geen IPv4-adressen meer beschikbaar
 
 
 
 
Nederlandse prijsvergelijker van Google in 2011
 
Google Shopping is een dienst waarbij producten van webwinkels worden geïndexeerd zodat het vergelijken van prijzen zo transparant mogelijk wordt gemaakt. Deze dienst bestaat reeds enige tijd in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk onder de naam 'Google Product Search'. Later dit jaar wordt Google Shopping ook in Nederland geïntroduceerd. Eigenaren van webwinkels kunnen alvast via Google Merchant Center producten doorgeven zodat deze later door de zoekmachine gevonden kunnen worden.
Nederlandse prijsvergelijker van Google in 2011
 
 
 
 
Browser Chrome stijgt sterk in populariteit
 
Chrome, de webbrowser van Google, is hard op weg om een serieuze concurrent van Firefox en Internet Explorer te worden. Aan het begin van dit jaar behaalde de browser voor het eerst een marktaandeel van 10 procent. Een jaar eerder lag het gebruikspercentage nog op iets meer dan 5 procent.

Safari is een andere webbrowser die in opmars is. Met een aandeel van 6,3 procent moet Apple echter wel Chrome, Firefox en Internet Explorer voor zich dulden.
Browser Chrome stijgt sterk in populariteit
 
 
 
 
Grote wijziging algoritme Google-zoekmachine
 
Recent heeft Google een belangrijke aanpassing doorgevoerd in het algoritme van de zoekmachine. Dit algoritme bepaalt welke websites worden weergegeven na het invoeren van een zoekopdracht. De wijziging heeft gevolgen voor meer dan 10 procent van alle zoekresultaten. De belangrijkste aanpassing is dat kwalitatief hoogstaande websites nu hoger verschijnen dan websites van lagere kwaliteit. Hoge kwaliteit uit zich volgens Google in websites die originele content bevatten zoals onderzoeksresultaten en analyses. De precieze details van de werking van het algoritme maakt Google overigens niet bekend.
Grote wijziging algoritme Google-zoekmachine
 
 
 
 
Recent opgeleverde projecten
 
Hieronder presenteren we enkele projecten waaraan we onlangs hebben gewerkt.
 
 
kliknieuwswinkel.jpg
Webwinkel Kliknieuws
 
Kliknieuws is een regionale nieuwswebsite die actief is in de regio's Eindhoven, Maasdriehoek, Oss, Son en Breugel, Uden en Veghel. De website wordt maandelijks door meer dan een miljoen bezoekers geraadpleegd.
In opdracht van De Winter Media Groep, uitgever van Kliknieuws, en in samenwerking met 2CMORE, hebben we de Kliknieuws Winkel ontwikkeld waarin op dit moment huishoudelijke artikelen, elektronica en producten op het gebied van persoonlijke verzorging worden aangeboden. Het productaanbod zal de komende tijd worden uitgebreid.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
vangeffen.jpg
Webapplicatie Van Geffen AMS
 
Voor Van Geffen AMS, een bedrijf in Den Bosch dat gespecialiseerd is in trillingsmetingen aan machines, heeft Whirlwind een webapplicatie op maat ontwikkeld. Door middel van dit programma hebben klanten altijd en overal inzicht in documenten die voor hen van belang zijn, zoals meetrapportages en supportdocumenten. Van Geffen kan op eenvoudige wijze de bestanden en gebruikers beheren. De applicatie is onderdeel van de nieuwe website die binnenkort geopend wordt.
 
 
 
 
marisln.jpg
E-mailing MariSLN
 
MariSLN is een bekende kapperszaak in Uden en bestaat inmiddels 35 jaar. Zo'n jubilieum mag uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan. Door middel van een digitale mailing zijn alle klanten op de hoogte gesteld van een kortingsactie van 35%. Deze actie geldt op alle haarcosmetica die door MariSLN wordt aangeboden. Tevens ontvangen klanten in maart een gratis 1/5-staatslot.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
wateengezicht.jpg
Webshoplay-out WatEenGezicht
 
De webwinkel WatEenGezicht.nl biedt meer dan 175 (carnvals)maskers van verschillende merken aan. WatEenGezicht onderscheidt zich door middel van realistische, hoogwaardige maskers en bijpassende accessoires.
Voor WatEenGezicht heeft Whirlwind een nieuwe lay-out ontworpen. De nieuwe vormgeving is een onderdeel van de compleet nieuwe website die door de klant is ontwikkeld. De nieuwe versie is onlangs geïntroduceerd.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
alzio.jpg
E-mailnieuwsbrief Alzio
 
Alzio beheert en bestuurt verschillende soorten vastgoed in Nederland, bijvoorbeeld VvE's (verenigingen van eigenaren). Het gaat hierbij bijvoorbeeld om administratieve, bestuurlijke en juridische ondersteuning.
Voor Alzio verzorgt Whirlwind onder meer een digitale nieuwsbrief die een aantal keren per jaar wordt verzonden. De nieuwsbrief is onder andere interessant voor bewoners en/of bestuurders van appartementencomplexen.
 
bekijk dit project  »
 
 
 
Klant in beeld
 
Elke maand zetten we één van onze relaties in de spotlight. Gezien het aankomende carnaval is dat deze keer de carnavalsstichting van Uden.
 
 
knoerissen.jpg
De Knoerissen
 
Carnavalsstichting De Knoerissen, wat in het Udens dialect 'varkens' betekent, bestaat sinds 1966. De Prins wordt Porcellus genoemd, hetgeen 'varkentje' in het Latijn betekent. De stichting organiseert een groot aantal feesten voor klein en oud. Whirlwind heeft enige tijd geleden de website van De Knoerissen ontwikkeld. Een populair onderdeel van de site is de fotogalerij die zelfstandig door de fotografen van De Knoerissen wordt beheerd.
 
bekijk dit project  »
 
www.whirlwind.nl
info@whirlwind.nl
KvK: 17142434
Vluchtoord 7
5406 XP  Uden
T 0413 _ 352 632
F 0413 _ 784 584
 
Wilt u Whirlwind Nieuws niet meer ontvangen? Dan kunt u zich eenvoudig afmelden.