Internetnieuws

Computergames raden spelers aan thuis te blijven

In verschillende computerspellen worden spelers momenteel aangeraden om zo veel mogelijk thuis te blijven om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In onder andere de spellen Candy Crush Saga, Dirt Rally 2.0 en Sniper Elite 4 zijn momenteel boodschappen te zien in de trant van 'Stay home, save lives'.

Lees verder

Facebook sterk aanwezig in appdownloadlijsten

App Annie verzamelt data over het gebruik van mobiele toepassingen zoals apps. Uit deze gegevens blijkt dat Facebook als overkoepelend bedrijf sterk aanwezig is in de applijsten. Net zoals vorig jaar worden maar liefst 4 van 10 meest gedownloade apps uitgegeven door Facebook.

Lees verder

Nederlander verbruikt gemiddeld 3 GB per maand

Op 18 december 2019 heeft de Autoriteit Consument & Markt de ACM Telecommonitor gepubliceerd. Hieruit blijkt dat Nederlanders gemiddeld 3 gigabyte aan mobiele data verbruiken. Dat is een sterke toename ten opzichte van het jaar ervoor; tijdens dezelfde periode in 2018 ging het nog om 2 gigabyte aan data.

Lees verder

Windows 10 op meer dan 900 miljoen apparaten

Eind september maakte Microsoft bekend dat haar besturingssysteem Windows 10 werelwijd op meer dan 900 miljoen apparaten geïnstalleerd is. Het gaat hierbij niet alleen om computers, maar bijvoorbeeld ook de HoloLens, de Surface Hub en de Xbox One. Alleen al in het afgelopen halfjaar zijn meer dan 100 miljoen installaties van Windows 10 toegevoegd.

Lees verder

Google: recht op vergetelheid niet wereldwijd

In 2016 legde de Franse privacywaakhond CNIL aan Google een boete van € 100.000 op omdat het bedrijf weigerde persoonsgegevens wereldwijd uit haar zoekresultaten te verwijderen. Het Europees Hof van Justitie heeft hierover onlangs uitspraak gedaan en oordeelt dat Google dit alleen op Europees niveau hoeft te doen. Google hoeft deze boete dan ook niet te betalen.

Lees verder