Internetnieuws

Uitvinder betaalbare huis-PC Sinclair overleden

Op 16 september is Sir Clive Sinclair overleden, een Engelse uitvinder en ondernemer. Hij was één van de grondleggers van betaalbare PC's en werd in de jaren '70 en '80 bekend met uitvindingen zoals de Sinclair ZX80 en ZX Spectrum. Met de Sinclair ZX80, een computer die in 1980 op de markt kwam voor een bedrag van minder dan 100 Britse pond, werden computers toegankelijk voor een breed publiek. Andere huiscomputers, zoals de Apple II, kostten destijds veel meer. Het bedrijf van Sinclair was het eerste ter wereld dat meer dan 1 miljoen computers verkocht.

Lees verder

Betaaldienst Tikkie viert 5-jarig jubileum

In het voorjaar van 2016 ontwikkelde een klein team van ABN AMRO de app Tikkie. De eerste week had Tikkie al zo'n 25.000 fans. Inmiddels staat de teller op 7 miljoen gebruikers. Bovendien is sinds de oprichting zo'n 10 miljard euro via de app betaald. Betaalverzoeken kunnen via WhatsApp, Messenger, SMS en per QR-code verzonden worden.

Lees verder

KPN: meeste mensen werken nog steeds thuis

Ondanks dat de Corona-situatie in Nederland inmiddels verbeterd is, is het nog altijd druk op het netwerk van KPN. In mei en juni 2021 zag de internetprovider ongeveer een kwart meer thuiswerkverkeer dan in dezelfde periode in 2020. Na de meivakantie lijkt een klein deel van de thuiswerkers niet meer thuis te werken, maar weer als vanouds op kantoor. Desondanks werkt het grootste deel van de gebruikers nog altijd vanuit huis.

Lees verder

Europese Commissie onderzoekt reclamebeleid Google

In januari dit jaar startte de Europese Commissie een tweetal verkennende onderzoeken naar Google. Het eerste onderzoek was gericht op de advertentietechnologie die Google hanteert en het tweede onderzoek spitste zich op de methode van het verzamelen en verwerken van data. Onlangs heeft de Commissie een formeel onderzoek gestart waarin bekeken wordt of Google de gebruikersgegevens voor reclamedoeleinden aan derden ter beschikking heeft gesteld.

Lees verder

Meerdere partijen bouwen Clubhouse-concurrent

Clubhouse is een populaire audio-chat-app voor iOS. De gebruikers van Clubhouse kunnen in groepsverband met elkaar spreken terwijl anderen meeluisteren. Vanwege de populariteit van deze app werken grote partijen zoals Twitter, Facebook, Spotify, Slack en LinkedIn momenteel aan hun eigen concurrent voor Clubhouse.

Lees verder

Nieuwsbrief

Whirlwind geeft een digitale nieuwsbrief uit om haar relaties te informeren over ontwikkelingen op internetgebied en nieuws over Whirlwind in het bijzonder. Uiteraard gaan wij zorgvuldig met uw e-mailadres om. Meer informatie op het gebied van privacy vindt u in ons privacybeleid.

Meer over onze nieuwsbrief