Internetnieuws

Mobiel dataverbruik in zomer fors gestegen

In het onderzoeksrapport Telecommonitor meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dat het mobiele dataverbruik van Nederlanders in het derde kwartaal flink is gestegen ten opzichte van voorgaande kwartalen. In het derde kwartaal van dit jaar bedroeg het dataverbruik 264 miljard MB. Dat is een stijging van 20% in vergelijking tot het tweede kwartaal, toen het aantal op 219 miljard MB uitkwam.

Lees verder

2020: veel investeringen in computers en telecom

Het Economisch Bureau van ING meldde eind december dat bedrijven en overheden in 2020 fors meer geïnvesteerd hebben in computers en telecomapparatuur. Er werden vooral in de eerste 3 kwartalen van dit jaar veel PC's en randapparatuur gekocht; bijna 10 procent meer dan in het jaar ervoor. Op het gebied van telecomapparatuur zag ING een stijging van 2,5 procent.

Lees verder

Eerste patent computermuis 50 jaar oud

Op 17 november 1970, onlangs 50 jaar geleden, werd het eerste patent toegekend voor een apparaat dat wereldwijd wellicht het meest ter hand wordt genomen: de computermuis. Ondanks dat dit lang geleden is, ziet het er naar uit dat de computermuis nog lange tijd bij ons zal zijn, in de huidige of een vergelijkbare vorm.

Lees verder

Werkgevers raden gebruik corona-app af

De vakbonden CNV en FNV ontvangen signalen dat er werkgevers zijn die hun personeel afraden gebruik te maken van de CoronaMelder-app. De werkgevers vrezen dat hun werknemers door de app sneller in thuisquarantaine moeten en gedurende die tijd niet kunnen werken. Het is niet duidelijk hoeveel werkgevers het gebruik afraden, maar de vakbonden hebben hierover tientallen meldingen ontvangen.

Lees verder

Facebook ziet aantal Amerikaanse gebruikers dalen

Uit de kwartaalcijfers van Facebook blijkt dat het aantal Amerikaanse en Canadese gebruikers voor het eerst in jaren licht is afgenomen. In het derde kwartaal van 2020 nam het aantal actieve gebruikers in de Verenigde Staten en Canada af met 2 miljoen; van 198 miljoen naar 196 miljoen. Volgens Facebook komt deze daling doordat juist meer mensen Facebook gebruikten tijdens de eerste corona-golf.

Lees verder