Internetnieuws

Meerdere partijen bouwen Clubhouse-concurrent

Clubhouse is een populaire audio-chat-app voor iOS. De gebruikers van Clubhouse kunnen in groepsverband met elkaar spreken terwijl anderen meeluisteren. Vanwege de populariteit van deze app werken grote partijen zoals Twitter, Facebook, Spotify, Slack en LinkedIn momenteel aan hun eigen concurrent voor Clubhouse.

Lees verder

Android Auto beschikbaar in Nederland

Vanaf eind maart is Android Auto beschikbaar in Nederland. Met dit systeem van Google kunnen gebruikers hun Android-telefoon koppelen aan het dashboardscherm in de auto, bijvoorbeeld om naar een adres te navigeren, het afspelen van muziek via Spotify of het voeren van telefoongesprekken.

Lees verder

Apple werkt mogelijk aan extra stevige Apple Watch

Volgens geruchten werkt Apple momenteel aan een extra stevige variant van de Apple Watch. Die nieuwe versie is gericht op atleten en andere sporters die het horloge in extreme omstandigheden gebruiken, bijvoorbeeld tijdens duiken op grote diepte. Apple-medewerkers hanteren voor dit speciale model de naam 'Explorer Edition'.

Lees verder

4 op 10 gebruikers testen na melding CoronaMelder

De app CoronaMelder is sinds oktober 2020 in heel Nederland in gebruik. Deze app waarschuwt de gebruiker als blijkt dat hij of zij in de buurt is geweest van iemand die Covid-19 blijkt te hebben. Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam, uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, blijkt dat 41% van de mensen die een dergelijke melding ontvangt, een coronatest aanvraagt.

Lees verder

Grote drukte op netwerken internetproviders

Sinds de nieuwe lockdown van start is gegaan, is het drukker op het netwerk van internetprovider KPN. Overdag wordt meer data verbruikt dan vlak voor de lockdown het geval was, waarschijnlijk doordat meer mensen nu thuiswerken. KPN ziet hierbij een vergelijkbaar patroon als tijdens half maart. KPN is met zo'n 3 miljoen particuliere aansluitingen de op een na grootste aanbieder van vast internet in Nederland.

Lees verder