Internetnieuws

Zelfrijdende Google-auto beter dan concurrentie

Waymo, voorheen bekend als het 'self-driving car project' van Google, richt zich op een nieuwe vorm van mobiliteit. Het zusterbedrijf van Google ontwikkelt de technologie voor zelfrijdende voertuigen. De software van Waymo blijkt veel nauwkeuriger te zijn dan die van haar concurrenten. De testauto's van Waymo hebben het afgelopen jaar 1 miljoen kilometer afgelegd; 30 keer meer dan de auto's van al haar concurrenten samen.

Lees verder

Amsterdam gaat pakketten via grachten vervoeren

De grachten van Amsterdam zijn ooit aangelegd voor efficiënt goederenvervoer in de stad. Vanwege de opkomst van de (vracht)auto is de functie van het water in de stad op de achtergrond geraakt. De gemeente Amsterdam heeft eind vorig jaar de wens uitgesproken om de grachten weer te gebruiken voor het oorspronkelijke doel: het vervoer van goederen en dan met name voor de bezorging van pakketjes.

Lees verder

2 op de 3 smartwatches is een Apple Watch

Bijna 2 op de 3 smartwatches die wereldwijd verscheept worden, waren in het vierde kwartaal van vorig jaar Apple Watches. In die periode werden 8,2 miljoen smartwatches verscheept; een nieuw record. Ter vergelijking: in het vierde kwartaal van 2015 waren het er 8,1 miljoen.

Lees verder

40 miljoen downloads voor Super Mario Run

Deze maand heeft Nintendo haar game Super Mario Run op iOS uitgebracht. In minder dan een week na de lancering is het spel al meer dan 40 miljoen keer gedownload. De game wordt gratis aangeboden, maar om het volledige spel te kunnen spelen, dient €9,99 betaald te worden. Nintendo heeft niet bekendgemaakt hoeveel spelers betaald hebben, maar de verwachting is dat dit onder de 10% ligt. Veel spelers hebben namelijk aangegeven de prijs te hoog te vinden.

Lees verder

CSS, de opmaaktaal van internet, bestaat 20 jaar

Cascading Style Sheets, kortweg CSS, maken het mogelijk om webpagina's vorm te geven waarbij het uiterlijk los staat van de inhoud. Op die manier is het eenvoudig om het design van een website te wijzigen zonder de inhoud te veranderen. De term 'cascading' wordt gebruikt omdat de opmaakeigenschappen binnen een webpagina worden overerft. Op 17 december 2016 bestond CSS 20 jaar.

Lees verder