Internetnieuws

Dit jaar worden 1 miljoen e-auto's verkocht

De onderzoeksafdeling BNEF van het Amerikaanse persbureau Bloomberg voorspelt dat in 2017 ongeveeer 1 miljoen elektrische auto's worden verkocht. Dat is veel meer dan in voorgaande jaren, maar op het totaal gezien gaat het slechts om een klein gedeelte. In 2015 werden 450.000 elektrische auto's verkocht en in 2016 waren dat er 700.000.

Lees verder

Gebruik adblockers neemt met 30% toe

Adblocking software zorgt ervoor dat advertenties in websites worden geblokkeerd. Op die manier kan de bezoeker de website gebruiken zonder dat hij advertenties te zien krijgt. Het afgelopen jaar is het aantal gebruikers met dergelijke software met 30% gestegen.

Lees verder

Zelfrijdende Google-auto beter dan concurrentie

Waymo, voorheen bekend als het 'self-driving car project' van Google, richt zich op een nieuwe vorm van mobiliteit. Het zusterbedrijf van Google ontwikkelt de technologie voor zelfrijdende voertuigen. De software van Waymo blijkt veel nauwkeuriger te zijn dan die van haar concurrenten. De testauto's van Waymo hebben het afgelopen jaar 1 miljoen kilometer afgelegd; 30 keer meer dan de auto's van al haar concurrenten samen.

Lees verder

Amsterdam gaat pakketten via grachten vervoeren

De grachten van Amsterdam zijn ooit aangelegd voor efficiënt goederenvervoer in de stad. Vanwege de opkomst van de (vracht)auto is de functie van het water in de stad op de achtergrond geraakt. De gemeente Amsterdam heeft eind vorig jaar de wens uitgesproken om de grachten weer te gebruiken voor het oorspronkelijke doel: het vervoer van goederen en dan met name voor de bezorging van pakketjes.

Lees verder

2 op de 3 smartwatches is een Apple Watch

Bijna 2 op de 3 smartwatches die wereldwijd verscheept worden, waren in het vierde kwartaal van vorig jaar Apple Watches. In die periode werden 8,2 miljoen smartwatches verscheept; een nieuw record. Ter vergelijking: in het vierde kwartaal van 2015 waren het er 8,1 miljoen.

Lees verder

Nieuwsbrief

Whirlwind geeft een digitale nieuwsbrief uit om haar relaties te informeren over ontwikkelingen op internetgebied en nieuws over Whirlwind in het bijzonder. Uiteraard gaan wij zorgvuldig met uw e-mailadres om. Meer informatie op het gebied van privacy vindt u in ons privacybeleid.

Meer over onze nieuwsbrief