Internetnieuws

Tim Berners-Lee wint Turing Award

Tim Berners-Lee is de bedenker en grondlegger van het wereldwijde web. In 1990 vond hij bij het CERN-instituut in Zwitserland onder meer hyperlinks uit waarmee informatie gedeeld en bijgewerkt kon worden tussen gebruikers. Later werkte hij dit concept verder uit tot het 'world wide web' door het combineren van hypertekst met het internet, een gedecentraliseerd netwerk dat in de jaren '60 door het Amerikaanse leger was opgezet. Tim Berners-Lee ontwikkelde de eerste webbrowser en startte de eerste webserver. In augustus 1991 ging de eerste website online.

Lees verder

Uber biedt nu ook taxidienst in Eindhoven aan

Uber, opgericht in 2009, is een internetbedrijf dat bemiddelt tussen reizigers en aanbieders van personenvervoer, zowel offici├źle taxichauffeurs als priv├ęchauffeurs. Sinds 2012 is Uber actief in Amsterdam en sinds kort ook in Eindhoven. Het is voor het eerst dat in een Nederlandse stad buiten de Randstad van de Uber-dienst gebruik kan worden gemaakt.

Lees verder

SpaceX lanceert voor het eerst recycle-raket

SpaceX, het ruimtetransportbedrijf van Tesla-oprichter Elon Musk, heeft eind maart voor het eerst een recycle-raket de ruimte in gelanceerd. De Falcon 9-raket is al een keer in de ruimte geweest, namelijk vorig jaar toen de raket een capsule richting het internationale ruimtestation ISS bracht. Daarna lande de raket op veilige en gecontroleerde wijze op een schip op de oceaan. Hetzelfde raketdeel is nu gebruikt voor een tweede vlucht.

Lees verder

Providers VS mogen surfgedrag doorverkopen

Begin april heeft de Amerikaanse president Donald Trump nieuwe privacyregels ondertekend. Deze regels maken een einde aan de privacywetgeving van voormalig president Obama. Amerikaanse internetproviders mogen nu het surfgedrag van haar klanten zonder expliciete toestemming doorverkopen aan derden. Een aantal providers heeft reeds aangegeven geen gegevens van individuele gebruikers te verkopen.

Lees verder

2017: meer omzet uit Android-apps dan iOS-apps

Marktonderzoeksbureau App Annie voorspelt dat ontwikkelaars van apps dit jaar voor het eerst meer omzet zullen behalen uit Android-apps dan iOS-apps. Iets meer dan de helft van de app-omzet zal afkomstig zijn uit de Google Play Store, de Android-appwinkel. Voor veel ontwikkelaars zijn games de meest winstgevende apps.

Lees verder

Nieuwsbrief

Whirlwind geeft een digitale nieuwsbrief uit om haar relaties te informeren over ontwikkelingen op internetgebied en nieuws over Whirlwind in het bijzonder. Uiteraard gaan wij zorgvuldig met uw e-mailadres om. Meer informatie op het gebied van privacy vindt u in ons privacybeleid.

Meer over onze nieuwsbrief