Internetnieuws

SpaceX lanceert voor het eerst recycle-raket

SpaceX, het ruimtetransportbedrijf van Tesla-oprichter Elon Musk, heeft eind maart voor het eerst een recycle-raket de ruimte in gelanceerd. De Falcon 9-raket is al een keer in de ruimte geweest, namelijk vorig jaar toen de raket een capsule richting het internationale ruimtestation ISS bracht. Daarna lande de raket op veilige en gecontroleerde wijze op een schip op de oceaan. Hetzelfde raketdeel is nu gebruikt voor een tweede vlucht.

Lees verder

Providers VS mogen surfgedrag doorverkopen

Begin april heeft de Amerikaanse president Donald Trump nieuwe privacyregels ondertekend. Deze regels maken een einde aan de privacywetgeving van voormalig president Obama. Amerikaanse internetproviders mogen nu het surfgedrag van haar klanten zonder expliciete toestemming doorverkopen aan derden. Een aantal providers heeft reeds aangegeven geen gegevens van individuele gebruikers te verkopen.

Lees verder

2017: meer omzet uit Android-apps dan iOS-apps

Marktonderzoeksbureau App Annie voorspelt dat ontwikkelaars van apps dit jaar voor het eerst meer omzet zullen behalen uit Android-apps dan iOS-apps. Iets meer dan de helft van de app-omzet zal afkomstig zijn uit de Google Play Store, de Android-appwinkel. Voor veel ontwikkelaars zijn games de meest winstgevende apps.

Lees verder

Dit jaar worden 1 miljoen e-auto's verkocht

De onderzoeksafdeling BNEF van het Amerikaanse persbureau Bloomberg voorspelt dat in 2017 ongeveeer 1 miljoen elektrische auto's worden verkocht. Dat is veel meer dan in voorgaande jaren, maar op het totaal gezien gaat het slechts om een klein gedeelte. In 2015 werden 450.000 elektrische auto's verkocht en in 2016 waren dat er 700.000.

Lees verder

Gebruik adblockers neemt met 30% toe

Adblocking software zorgt ervoor dat advertenties in websites worden geblokkeerd. Op die manier kan de bezoeker de website gebruiken zonder dat hij advertenties te zien krijgt. Het afgelopen jaar is het aantal gebruikers met dergelijke software met 30% gestegen.

Lees verder