Internetnieuws

Adblocker in testversie Google Chrome Android

Google is lid van de Coalition for Better Ads en heeft in die hoedanigheid besloten een adblocker toe te voegen aan toekomstige versies van haar Chrome-browser. Hierbij worden niet alle banners op websites tegengegaan, maar enkel banners die irritatie bij bezoekers opwekken. Onder andere automatisch afspelende video-advertenties met geluid, pop-ups en zeer grote advertenties zijn volgens de Coalition for Better Ads te storend voor gebruikers.

Lees verder

Vanaf 2018: app toont lege zitplaatsen in trein

Enkele deelnemers van een hackathon kwamen met het idee om via een app te laten zien waar zich lege zitplaatsen in een trein bevinden. Met dit concept wonnen zij niet alleen deze wedstrijd, maar het idee hebben ze ook voorgelegd aan de raad van bestuur van de Nederlandse Spoorwegen. Het resultaat: de functie wordt in 2018 aan de app van de NS toegevoegd.

Lees verder

Kamp: extra kosten bellen EU-landen handhaven

Sinds kort kunnen gebruikers van smartphones bellen, sms'en en internetten in het buitenland zonder extra roamingkosten te betalen. Bellen vanuit het buitenland naar een ander EU-land is hierdoor niet duurder, maar dit geldt wel voor telefoongesprekken vanuit Nederland naar een ander EU-land. D66 heeft hierover kamervragen gesteld, maar demissionair minister van Economische Zaken Henk Kamp ziet geen heil in het afschaffen van deze extra kosten.

Lees verder

Aantal Nederlandse sites met SSL groeit hard

Uit een publicatie van SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) blijkt dat het aantal websites op een .nl-domeinnaam met een SSL-certificaat het afgelopen jaar gestegen is van 82.000 naar 390.000. Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat de gegevens die de bezoeker met een website uitwisselt, versleuteld verzonden worden zodat die data niet voor buitenstaanders inzichtelijk is.

Lees verder

iPhone bestaat 10 jaar

Op donderdag 29 juni 2017 was het precies 10 jaar geleden dat de iPhone voor het eerst te koop werd aangeboden. De eerste échte smartphone lag vanaf toen in de Amerikaanse winkels. Enkele maanden daarvoor, in januari 2007, had Steve Jobs, destijds CEO van Apple, het apparaat al aangekondigd en aan het publiek gedemonstreerd.

Lees verder

Nieuwsbrief

Whirlwind geeft een digitale nieuwsbrief uit om haar relaties te informeren over ontwikkelingen op internetgebied en nieuws over Whirlwind in het bijzonder. Uiteraard gaan wij zorgvuldig met uw e-mailadres om. Meer informatie op het gebied van privacy vindt u in ons privacybeleid.

Meer over onze nieuwsbrief