Internetnieuws

Kamp: extra kosten bellen EU-landen handhaven

Sinds kort kunnen gebruikers van smartphones bellen, sms'en en internetten in het buitenland zonder extra roamingkosten te betalen. Bellen vanuit het buitenland naar een ander EU-land is hierdoor niet duurder, maar dit geldt wel voor telefoongesprekken vanuit Nederland naar een ander EU-land. D66 heeft hierover kamervragen gesteld, maar demissionair minister van Economische Zaken Henk Kamp ziet geen heil in het afschaffen van deze extra kosten.

Lees verder

Aantal Nederlandse sites met SSL groeit hard

Uit een publicatie van SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) blijkt dat het aantal websites op een .nl-domeinnaam met een SSL-certificaat het afgelopen jaar gestegen is van 82.000 naar 390.000. Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat de gegevens die de bezoeker met een website uitwisselt, versleuteld verzonden worden zodat die data niet voor buitenstaanders inzichtelijk is.

Lees verder

iPhone bestaat 10 jaar

Op donderdag 29 juni 2017 was het precies 10 jaar geleden dat de iPhone voor het eerst te koop werd aangeboden. De eerste échte smartphone lag vanaf toen in de Amerikaanse winkels. Enkele maanden daarvoor, in januari 2007, had Steve Jobs, destijds CEO van Apple, het apparaat al aangekondigd en aan het publiek gedemonstreerd.

Lees verder

Tim Berners-Lee wint Turing Award

Tim Berners-Lee is de bedenker en grondlegger van het wereldwijde web. In 1990 vond hij bij het CERN-instituut in Zwitserland onder meer hyperlinks uit waarmee informatie gedeeld en bijgewerkt kon worden tussen gebruikers. Later werkte hij dit concept verder uit tot het 'world wide web' door het combineren van hypertekst met het internet, een gedecentraliseerd netwerk dat in de jaren '60 door het Amerikaanse leger was opgezet. Tim Berners-Lee ontwikkelde de eerste webbrowser en startte de eerste webserver. In augustus 1991 ging de eerste website online.

Lees verder

Uber biedt nu ook taxidienst in Eindhoven aan

Uber, opgericht in 2009, is een internetbedrijf dat bemiddelt tussen reizigers en aanbieders van personenvervoer, zowel officiële taxichauffeurs als privéchauffeurs. Sinds 2012 is Uber actief in Amsterdam en sinds kort ook in Eindhoven. Het is voor het eerst dat in een Nederlandse stad buiten de Randstad van de Uber-dienst gebruik kan worden gemaakt.

Lees verder