Internetnieuws

2021: Peter R. de Vries en EK 2021 trending op Google

In 2021 werd in Google opvallend veel gezocht naar Peter R. de Vries, het EK Voetbal en de Stemwijzer. Dat blijkt uit het overzicht dat Google elk jaar van de populairste zoekopdrachten publiceert. Het meest gegooglede woord in Nederland was 'YouTube'.

Lees verder

Overheid keurt datacenter Facebook in Zeewolde af

Meta, het moederbedrijf van Facebook, wil in Zeewolde één van de grootste datacentra van Europa bouwen. Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) ziet deze plannen niet zitten en wil de 80 hectare landbouwgrond voorlopig niet aan Meta verkopen. Het RVB heeft Meta en de gemeente Zeewolde gevraagd om nieuwe plannen voor het benutten van restwarmte en duurzaamheid op te stellen.

Lees verder

Apple hoeft App Store-beleid voorlopig niet te wijzigen

Uit een rechtszaak van Epic Games tegen Apple is voortgekomen dat Apple niet van bedrijven mag eisen dat zij geen reclame maken voor het aanbieden van online aankopen buiten de App Store om. Aanbieders van apps betalen momenteel 30% van de in-app-purchases aan Apple. De rechter in die zaak oordeelde dat Apple deze regel begin december moest wijzigen. De rechter heeft Apple onlangs uitstel gegeven zolang het hoger beroep van Apple dient.

Lees verder

Hoofdontwerper Nintendo NES en SNES overleden

Begin december is de Japanse Nintendo-ontwerper Masayuki Uemura overleden. Hij is 78 jaar oud geworden. Uemura was de hoofdontwerper van de eerste 2 consoles van Nintendo, de NES (Nintendo Entertainment System) en SNES (Super Nintendo). De NES werd in 1983 ontwikkeld. Van de NES zijn zo'n 62 miljoen exemplaren verkocht. NES-spellen gingen zo'n 500 miljoen keer over de toonbank.

Lees verder

CoronaCheck-app zo'n 10 miljoen keer gedownload

De CoronaCheck-app van de overheid is inmiddels zo'n 10 miljoen keer gedownload. Met deze app zijn ongeveer 28 miljoen QR-codes gegenereerd. Met de CoronaCheck-app kunnen gebruikers aantonen dat zij gevaccineerd zijn, hersteld zijn van een eerdere besmetting of onlangs negatief getest zijn. Vanaf 25 september geldt de app als toegangsbewijs voor onder meer horeca en concerten.

Lees verder