Internetnieuws

USB-C verplicht voor alle telefoons en tablets

Vanaf de herfst van 2024 zijn alle fabrikanten van telefoons en tablets verplicht om een USB-C-aansluiting in hun producten toe te passen, indien zij hun apparatuur in de Europese Unie willen aanbieden. Het voordeel hiervan is dat apparaten dan met dezelfde kabel kunnen worden opgeladen. Nu is nog vaak sprake van verschillende opladers voor verschillende apparaten.

Lees verder

Facebook en Instagram verboden in Rusland

Facebook en Instagram, beide diensten van moederbedrijf Meta, zijn onlangs verboden in Rusland. Een rechtbank in Moskou heeft geoordeeld dat de werkzaamheden van deze socialmedia-diensten 'extremistisch' zijn. De aanklagers van het Russische Openbare Ministerie zijn van mening dat extremistisch materiaal op de sociale netwerken werd geplaatst, waarin wordt opgeroepen tot geweld tegen Russische burgers en militairen.

Lees verder

Amerika waarschuwt voor Russische cyberaanvallen

De Amerikaanse president Joe Biden heeft bedrijven gewaarschuwd dat Rusland mogelijk cyberaanvallen op hen kan uitvoeren vanwege de harde sancties die het westen aan Rusland heeft opgelegd, als reactie op de Russische inval in Oekraïne. De Russische regering heeft de waarschuwing verworpen en geeft aan zich niet in te laten met dergelijk 'banditisme'.

Lees verder

Apple-werknemer sluisde mogelijk $10 miljoen weg

Een 52-jarige voormalig werknemer van Apple wordt in de Verenigde Staten aangeklaagd wegens oplichting. Volgens de aanklachten zou de medewerker meer dan 10 miljoen dollar hebben weggesluisd, zo'n 9 miljoen euro. De werknemer zou zijn vertrouwenspositie als inkoper in de wereldwijde toeleveringsketen van Apple hebben misbruikt.

Lees verder

Apple maakt van iPhone betaalautomaat

Later dit jaar start Apple met de nieuwe contactloze betaalmethode 'Tap to Pay'. Hiermee nemen de iPhones van klanten de rol over van betaalautomaten in winkels over. Met deze oplossing kunnen winkeliers betalingen via contactloze betaalpassen, Apple Pay en andere digitale portemonnees ontvangen.

Lees verder