Internetnieuws

Apple Watch krijgt mogelijk zelfstandig internet

Volgens geruchten brengt Apple dit najaar een nieuwe Apple Watch uit die zelfstandig verbinding kan maken met mobiele netwerken. Tot op heden is hiervoor een draadloze verbinding met een iPhone noodzakelijk. De verwachting is dat de nieuwe versie in de herfst gepresenteerd wordt en in het laatste kwartaal van 2017 wordt uitgebracht.

Lees verder

Oprichter internetknooppunt Amsterdam stapt op

Na 17,5 jaar vertrekt Job Witteman bij AMS-IX per 1 oktober 2017. AMS-IX in Amsterdam is 's werelds grootste internetknooppunt. Het bedrijf heeft meer dan 900 klanten en 7 internet exchanges in diverse delen van de wereld. Job Witteman schrijft in een verklaring het volgende: "Ik heb het internet zien groeien vanaf het moment dat het nog in de kinderschoenen stond tot een plek waar mensen internet hebben op hun mobiele telefoon en niemand zich meer een wereld zonder kan voorstellen. Ik ben zeer trots dat ik hier een bijdrage aan heb kunnen leveren en kijk met veel plezier terug op een prachtige carrière in deze nog steeds snelgroeiende markt".

Lees verder

Apple stopt met iPod Nano en iPod Shuffle

Eind juli heeft Apple de iPod Nano en de iPod Shuffle uit de handel gehaald. Beide muziekspelers hadden geen ondersteuning voor een internetverbinding en worden zodoende nu niet meer aangeboden. De enige overgebleven iPod is de iPod Touch. De opslagcapaciteit van dat model is verdubbeld tot 32 en 128 GB. De iPod ontketende begin deze eeuw een ware revolutie in de muziekwereld. Het succes is onder meer te danken aan het eenvoudige ontwerp en de gebruiksvriendelijke bediening.

Lees verder

Adblocker in testversie Google Chrome Android

Google is lid van de Coalition for Better Ads en heeft in die hoedanigheid besloten een adblocker toe te voegen aan toekomstige versies van haar Chrome-browser. Hierbij worden niet alle banners op websites tegengegaan, maar enkel banners die irritatie bij bezoekers opwekken. Onder andere automatisch afspelende video-advertenties met geluid, pop-ups en zeer grote advertenties zijn volgens de Coalition for Better Ads te storend voor gebruikers.

Lees verder

Vanaf 2018: app toont lege zitplaatsen in trein

Enkele deelnemers van een hackathon kwamen met het idee om via een app te laten zien waar zich lege zitplaatsen in een trein bevinden. Met dit concept wonnen zij niet alleen deze wedstrijd, maar het idee hebben ze ook voorgelegd aan de raad van bestuur van de Nederlandse Spoorwegen. Het resultaat: de functie wordt in 2018 aan de app van de NS toegevoegd.

Lees verder