Internetnieuws

Onderzoek naar privacyschending Facebook

Naar aanleiding van het schandaal rond Cambridge Analytica en Facebook, gaat de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) een onderzoek uitvoeren. Facebook wordt ervan verdacht dat zij persoonlijke gegevens van enkele tientallen miljoenen Facebook-gebruikers hebben gedeeld met Cambridge Analytica, dat die data mogelijk heeft gebruikt tijdens de verkiezingscampagne van de Amerikaanse president Donald Trump.

Lees verder

Bereid u op tijd voor op de privacywet AVG

Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe Privacywet in werking, ook wel 'Algemene Verordening Gegevensbescherming' (AVG) genoemd. Deze wet introduceert een meldplicht van datalekken binnen 72 uur aan de Autoriteit Persoonsgegevens en een documentatieplicht tot het verwerken van persoonsgegevens. Het onveilig en onverantwoord omgaan met persoonsgegevens kan boetes opleveren die kunnen oplopen tot 4% van de omzet of maximaal €20 miljoen. Het is zodoende belangrijk om op tijd te kijken wat u als bedrijf op technisch, juridisch en organisatorisch vlak moet doen om te voldoen aan deze privacywet.

Lees verder

Apple Watch krijgt mogelijk zelfstandig internet

Volgens geruchten brengt Apple dit najaar een nieuwe Apple Watch uit die zelfstandig verbinding kan maken met mobiele netwerken. Tot op heden is hiervoor een draadloze verbinding met een iPhone noodzakelijk. De verwachting is dat de nieuwe versie in de herfst gepresenteerd wordt en in het laatste kwartaal van 2017 wordt uitgebracht.

Lees verder

Oprichter internetknooppunt Amsterdam stapt op

Na 17,5 jaar vertrekt Job Witteman bij AMS-IX per 1 oktober 2017. AMS-IX in Amsterdam is 's werelds grootste internetknooppunt. Het bedrijf heeft meer dan 900 klanten en 7 internet exchanges in diverse delen van de wereld. Job Witteman schrijft in een verklaring het volgende: "Ik heb het internet zien groeien vanaf het moment dat het nog in de kinderschoenen stond tot een plek waar mensen internet hebben op hun mobiele telefoon en niemand zich meer een wereld zonder kan voorstellen. Ik ben zeer trots dat ik hier een bijdrage aan heb kunnen leveren en kijk met veel plezier terug op een prachtige carrière in deze nog steeds snelgroeiende markt".

Lees verder

Apple stopt met iPod Nano en iPod Shuffle

Eind juli heeft Apple de iPod Nano en de iPod Shuffle uit de handel gehaald. Beide muziekspelers hadden geen ondersteuning voor een internetverbinding en worden zodoende nu niet meer aangeboden. De enige overgebleven iPod is de iPod Touch. De opslagcapaciteit van dat model is verdubbeld tot 32 en 128 GB. De iPod ontketende begin deze eeuw een ware revolutie in de muziekwereld. Het succes is onder meer te danken aan het eenvoudige ontwerp en de gebruiksvriendelijke bediening.

Lees verder

Nieuwsbrief

Whirlwind geeft een digitale nieuwsbrief uit om haar relaties te informeren over ontwikkelingen op internetgebied en nieuws over Whirlwind in het bijzonder. Uiteraard gaan wij zorgvuldig met uw e-mailadres om. Meer informatie op het gebied van privacy vindt u in ons privacybeleid.

Meer over onze nieuwsbrief