Internetnieuws

Microsoft attendeert gebruikers op einde Windows 8.1

Vanaf juli 2022 worden gebruikers van Windows 8.1 door Microsoft gewaarschuwd dat de ondersteuning van het besturingssysteem stopt per 10 januari 2023. Het is niet bekend hoeveel mensen nog gebruikmaken van Windows 8.1.

Lees verder

Minder smartphones in Europa verkocht

Uit een onderzoek van marktonderzoeksbureau Counterpoint Research blijkt dat in Europa in het eerste kwartaal fors minder smartphones zijn verscheept dan in dezelfde periode vorig jaar. Het betreft een daling van 12 procent, de grootste afname in een decennium.

Lees verder

Microsoft stopt met Internet Explorer

Na 27 jaar komt er (grotendeels) een einde aan Internet Explorer, de webbrowser van Microsoft. Internet Explorer werd in 1995 geïntroduceerd als onderdeel van besturingssysteem Windows 95. Mede daardoor was het jarenlang de meest gebruikte browser. In 2002 beleefde Internet Explorer haar hoogtepunt met een marktaandeel van maar liefst 95 procent.

Lees verder

Google wil andere partijen banners laten verkopen

Vorig jaar startte de Europese commissie een onderzoek naar Google en haar reclamepraktijken. De commissie wil weten of Google de Europese mededingingsregels heeft overtreden door eigen diensten voorrang te geven op die van concurrenten. Het gaat vooral om Google's Ad Manager waarmee reclames op YouTube gekocht kunnen worden.

Lees verder

EU komt met richtlijn om nepvideo's te bestrijden

De Europese commissie heeft een nieuwe richtlijn opgesteld over hoe met desinformatie moet worden omgegaan. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om nepaccounts en nepfilmpjes. Techgiganten zoals Google, Facebook en Twitter moeten zodoende voortaan actie ondernemen om nepaccounts en nepvideo's tegen te gaan. Indien zij dat niet doen, kan de Europese commissie een boete opleggen.

Lees verder