Internetnieuws

Games geschikt voor Nederlandse adverteerders

In een rapport over de media- en entertainmentsector schrijft PwC dat er veel mogelijkheden zijn voor adverteerders om te adverteren in games. Aangezien veel mensen die games spelen niet bereikbaar zijn via de traditionele media, liggen er veel mogelijkheden om deze doelgroep via games te bereiken. De verwachting is dat games in 2018 goed zijn voor een omzet van 1 miljard euro en dat dat bedrag in toekomst verder stijgt.

Lees verder

Update Google Maps: gevolgen voor uw website

Het is niet langer kosteloos om Google Maps in eigen websites te integreren. Veel websites beschikken op bijvoorbeeld de contactpagina over een 'embedded' Google Maps-kaart. Sinds afgelopen zomer is het verplicht om zo'n interactieve kaart te koppelen aan een Google API-account dat voorzien is van een betaalmogelijkheid via creditcard of bankrekening. Gebruikers krijgen gratis een tegoed van $200. Zodra die limiet bereikt is, bijvoorbeeld door veel weergaven, brengt Google voortaan kosten in rekening.

Lees verder

Initiatiefnemers referendum willen aanpassing

Een groep studenten was de drijfveer achter het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten dat onlangs in Nederland is gehouden. Aangezien een meerderheid van de stemmers 'nee' heeft gekozen, hopen deze studenten nu dat het kabinet de wet gaat aanpassen. Zo'n 49,5% stemde tegen en 46,5% stemde voor.

Lees verder

Onderzoek naar privacyschending Facebook

Naar aanleiding van het schandaal rond Cambridge Analytica en Facebook, gaat de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) een onderzoek uitvoeren. Facebook wordt ervan verdacht dat zij persoonlijke gegevens van enkele tientallen miljoenen Facebook-gebruikers hebben gedeeld met Cambridge Analytica, dat die data mogelijk heeft gebruikt tijdens de verkiezingscampagne van de Amerikaanse president Donald Trump.

Lees verder

Bereid u op tijd voor op de privacywet AVG

Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe Privacywet in werking, ook wel 'Algemene Verordening Gegevensbescherming' (AVG) genoemd. Deze wet introduceert een meldplicht van datalekken binnen 72 uur aan de Autoriteit Persoonsgegevens en een documentatieplicht tot het verwerken van persoonsgegevens. Het onveilig en onverantwoord omgaan met persoonsgegevens kan boetes opleveren die kunnen oplopen tot 4% van de omzet of maximaal €20 miljoen. Het is zodoende belangrijk om op tijd te kijken wat u als bedrijf op technisch, juridisch en organisatorisch vlak moet doen om te voldoen aan deze privacywet.

Lees verder