Internetnieuws

Datagebruik stijgt hard na afschaffing roaming

In juni 2017 zijn de roamingkosten voor mobiel internet afgeschaft. Tot dat moment verbruikten Europese toeristen zo'n 15 GB aan data per 3 maanden. Uit cijfers van een rapport van de Europese Commissie blijkt dat in het eerste kwartaal van dit jaar Europese toeristen fors meer data gebruikten dan voorheen: maar liefst 70 GB.

Lees verder

Tim Berners-Lee: gebruikersdata decentraal opslaan

Tim Berners-Lee is de bedenker en grondlegger van het wereldwijde web. In 1990 werkte hij als consultant / software engineer bij CERN in Zwitserland. Daar bedacht hij hypertekst (tekst voorzien van verwijzingen) en combineerde hij dit met het internet. Hij schreef de eerste webbrowser en startte de eerste webserver. De internetpionier heeft onlangs Inrupt opgericht, een start-up die ervoor wil zorgen dat data van gebruikers voortaan decentraal wordt opgeslagen en niet bij elke website apart, zoals momenteel het geval is.

Lees verder

Games geschikt voor Nederlandse adverteerders

In een rapport over de media- en entertainmentsector schrijft PwC dat er veel mogelijkheden zijn voor adverteerders om te adverteren in games. Aangezien veel mensen die games spelen niet bereikbaar zijn via de traditionele media, liggen er veel mogelijkheden om deze doelgroep via games te bereiken. De verwachting is dat games in 2018 goed zijn voor een omzet van 1 miljard euro en dat dat bedrag in toekomst verder stijgt.

Lees verder

Update Google Maps: gevolgen voor uw website

Het is niet langer kosteloos om Google Maps in eigen websites te integreren. Veel websites beschikken op bijvoorbeeld de contactpagina over een 'embedded' Google Maps-kaart. Sinds afgelopen zomer is het verplicht om zo'n interactieve kaart te koppelen aan een Google API-account dat voorzien is van een betaalmogelijkheid via creditcard of bankrekening. Gebruikers krijgen gratis een tegoed van $200. Zodra die limiet bereikt is, bijvoorbeeld door veel weergaven, brengt Google voortaan kosten in rekening.

Lees verder

Initiatiefnemers referendum willen aanpassing

Een groep studenten was de drijfveer achter het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten dat onlangs in Nederland is gehouden. Aangezien een meerderheid van de stemmers 'nee' heeft gekozen, hopen deze studenten nu dat het kabinet de wet gaat aanpassen. Zo'n 49,5% stemde tegen en 46,5% stemde voor.

Lees verder

Nieuwsbrief

Whirlwind geeft een digitale nieuwsbrief uit om haar relaties te informeren over ontwikkelingen op internetgebied en nieuws over Whirlwind in het bijzonder. Uiteraard gaan wij zorgvuldig met uw e-mailadres om. Meer informatie op het gebied van privacy vindt u in ons privacybeleid.

Meer over onze nieuwsbrief