Internetnieuws

Mogelijk Europese regelgeving voor webshops

Eurocommissaris Viviane Reding heeft bij de Europese Commissie een voorstel ingediend voor Europese regelgeving rondom webwinkels. Door dit voorstel zouden alle Europeanen op korte termijn algemene rechten moeten krijgen bij het digitaal winkelen. Zo wil Reding bijvoorbeeld dat consumenten voldoende geïnformeerd worden over belastingen en extra kosten die op hun aankopen van toepassing zijn. Daarnaast zou er een termijn van 14 dagen moeten komen waarin de koper zijn aankoop kan terugdraaien en zouden webwinkels verantwoordelijk moeten worden voor schade opgelopen tijdens het transport.

Lees verder

Laat Twitterberichten naar u toe komen

Bent u ook actief op Twitter? Dan volgt u wellicht de berichten van veel relaties op de voet. In plaats van het in de gaten houden van verschillende Twitterpagina's, kunt u een programma in gebruik nemen waarmee deze berichten automatisch naar u toe komen. Een voorbeeld van zo'n programma is TweetDeck. In TweetDeck kunt u kolommen maken waarin tweets verschijnen. Op deze manier heeft u een beter overzicht en kunt u uw contacten goed volgen. Uiteraard kunt u TweetDeck ook gebruiken om zelf tweets te versturen. TweetDeck is beschikbaar voor Windows, Mac OS, Linux, iPhone, iPad, iPod Touch, Android en Chrome.

Lees verder

Aantal spamberichten daalt wereldwijd

Voor de eerste keer in de geschiedenis van het internet is er een wereldwijde krimp zichtbaar wat betreft de hoeveelheid ongewenste reclame per e-mail. Volgens het technologiebedrijf Cisco is deze daling te danken aan het tegengaan van zogenaamde 'botnets'. Botnets zijn groepen besmette computers die in bepaalde gevallen gezamenlijk miljoenen spamberichten versturen. Zo werden afgelopen jaar de botnets 'Waledac' en 'Pushdo', die ieder meer dan een miljoen spammails verstuurden, onschadelijk gemaakt.

Lees verder

Online encyclopedie Wikipedia bestaat 10 jaar

Op 15 januari 2001 ging de 'community-encyclopedie' Wikipedia online, enkele maanden later gevolgd door een Nederlandse versie. Sinds de oprichting door Jimmy Wales en Larry Sanger is Wikipedia uitgegroeid tot dé internet-encyclopedie en één van de best bezochte sites op internet. De inhoud van Wikipedia kan door iedereen worden gewijzigd, vandaar dat vaak wordt gewaarschuwd voor de juistheid van de informatie. Daarentegen wordt de inhoud door veel vrijwilligers gecorrigeerd, wat 'wisdom of the crowd' wordt genoemd. Wikipedia bevat momenteel zo'n 17 miljoen lemma's, waarvan 3,5 miljoen in het Engels en 600.000 in het Nederlands.

Lees verder

Skype lanceert videobellen voor iPhone

Sinds kort is het mogelijk om met de iPhone-app Skype 3.0 videogesprekken te voeren. Gebruikers van een iOS-apparaat zoals de iPhone en de iPod Touch kunnen nu door middel van live beeld met elkaar communiceren. Het is daarbij van belang dat het apparaat beschikt over een camera aan de voorzijde, wat het geval is bij recente versies van de iPhone en iPod Touch. Overigens is het ook mogelijk om te videobellen met mensen achter een PC die voorzien is van een (web)camera.

Lees verder

Nieuwsbrief

Whirlwind geeft een digitale nieuwsbrief uit om haar relaties te informeren over ontwikkelingen op internetgebied en nieuws over Whirlwind in het bijzonder. Uiteraard gaan wij zorgvuldig met uw e-mailadres om. Meer informatie op het gebied van privacy vindt u in ons privacybeleid.

Meer over onze nieuwsbrief