Internetnieuws

Nu ook ov-planner in Google Maps

Google Transit, de planner voor het openbaar vervoer, is nu ook beschikbaar in Nederland. De dienst is geïntegreerd in Google Maps zodat u niet alleen routes per auto en per voet kunt plannen, maar ook per openbaar vervoer. De reisinformatie van de Nederlandse Spoorwegen en het Amsterdamse GVB wordt via Google Maps getoond. De dienst bevindt zich nog in een testfase, maar kan al wel uitgeprobeerd worden door een route te plannen tussen twee treinstations, bijvoorbeeld Station Den Bosch en Utrecht Centraal.

Lees verder

Ga voorzichtig om met uw wachtwoorden

Internetreus Google raadt haar gebruikers aan om hun wachtwoorden twee keer per jaar te wijzigen in verband met de veiligheid. Bovendien is het verstandig om een lang wachtwoord te gebruiken dat zowel letters als cijfers bevat. Gebruik liever niet hetzelfde wachtwoord voor verschillende logins en reageer nooit op verzoeken van bijvoorbeeld uw bank of e-mailprovider indien zij per e-mail vragen om uw inloggegevens te verstrekken. Dergelijke verzoeken zijn namelijk alleen afkomstig van malafide partijen die uw inloggegevens proberen te achterhalen.

Lees verder

Internetgebruik Europa sterk achter op Nederland

Uit een onderzoek van de Europese Commissie blijkt dat 89 procent van de ondervraagde Nederlandse burgers over een internetverbinding beschikt. In de hele Europese Unie ligt dat percentage op slechts 57 procent. In Nederland heeft 79 procent van de burgers breedbandinternet, tegenover 48 procent in Europa. Als we kijken naar de soort verbindingen in Nederland, is het aandeel van ADSL en kabel respectievelijk 57 en 20 procent. Ook al hebben steeds meer inwoners van Europa toegang tot internet, er is nog een lange weg te gaan. Wat betreft internetdichtheid staat Nederland er veel beter voor.

Lees verder

Nieuwe versie Internet Explorer op komst

In september kondigde Microsoft een beta-versie van Internet Explorer 9 aan. De nieuwe browser is in technisch en visueel opzicht verbeterd. De interface is minimalistisch geworden zodat er zoveel mogelijk ruimte is voor het weergeven van websites. IE9 ondersteunt HTML 5, de nieuwste versie van de taal waarin websites worden geschreven. De beta-versie is verkrijgbaar in diverse talen en is geschikt voor Windows Vista en Windows 7.

Lees verder

Google bestaat 12 jaar

Op 27 september vierde Google haar 12-jarige bestaan. Dat zal niet veel mensen ontgaan zijn aangezien op die dag een schilderij van een verjaardagstaart met daarop de naam 'Google' op de homepage prijkte. In 1998 werd Google in een kleine garage opgericht door Larry Page en Sergey Brin. 12 jaar later is Google uitgegroeid tot één van de meeste invloedrijkste merken en websites. Tegenwoordig werken bij Google Inc. bijna 20.000 mensen op het hoofdkantoor in Mountain View (nabij San Francisco), dat ook wel 'Googleplex' wordt genoemd.

Lees verder