Internetnieuws

Skype lanceert videobellen voor iPhone

Sinds kort is het mogelijk om met de iPhone-app Skype 3.0 videogesprekken te voeren. Gebruikers van een iOS-apparaat zoals de iPhone en de iPod Touch kunnen nu door middel van live beeld met elkaar communiceren. Het is daarbij van belang dat het apparaat beschikt over een camera aan de voorzijde, wat het geval is bij recente versies van de iPhone en iPod Touch. Overigens is het ook mogelijk om te videobellen met mensen achter een PC die voorzien is van een (web)camera.

Lees verder

Flink meer dataverkeer tijdens jaarwisseling

In de piekuren tijdens de jaarwisseling hebben Nederlanders behoorlijk meer sms'jes en telefoongesprekken gevoerd in vergelijking met voorgaande jaren. Daarnaast is er flink meer dataverkeer gebruikt, waaronder het bezoeken van websites. Ondanks deze netwerkdrukte hebben er zich geen problemen voorgedaan. Alleen al bij T-Mobile werden tussen 22.00 en 04.00 uur bijna 30 miljoen sms-berichten verstuurd, een stijging van 30% ten opzichte van een jaar eerder.

Lees verder

Internet Explorer 8 populairste browser

Net Market Share heeft onderzoek gedaan naar het wereldwijd gebruik van webbrowsers, de programma's waarmee gebruikers websites bezoeken. Hierbij blijkt dat Internet Explorer 8 van Microsoft met een aandeel van 33% op dit moment de meest gebruikte browser is. Firefox staat op de tweede positie met 18,5%, gevolgd door Internet Explorer 6 met 13%. Opkomende browsers zoals Chrome van Google, Safari van Apple en Opera hebben nog steeds een bescheiden marktaandeel. Volgens Statcounter staan de zaken in Europa er anders voor: daar is Internet Explorer door Firefox van de eerste positie verstoten (respectievelijk 35,5% en 39,4%).

Lees verder

2% Nederlands internetverkeer is mobiel

Uit cijfers van StatCounter blijkt dat slechts 1,9% van het Nederlandse internetverkeer uit mobiele data bestaat. Dit percentage ligt iets hoger dan het Europese gemiddelde van 1,81%. Het is opmerkelijk dat het gebruik van het mobiele web in Azië en Afrika relatief gezien hoger is, zeker omdat er in Europa volop aandacht is voor smartphones zoals Android-toestellen en de iPhone. De reden dat in Afrika maar liefst 20% van het internetverkeer uit mobiele data bestaat, is te verklaren vanwege de beperkte toegang tot internet via desktop-pc's en de beschikbaarheid van relatief goedkope telefoons.

Lees verder

Facebook introduceert sociale inbox

De bekende sociale netwerksite Facebook wil de methodes waarmee gebruikers op internet met elkaar communiceren, bundelen in één grote sociale inbox. Het gaat hierbij niet om een nieuwe vorm van e-mail, maar om een overzicht van verschillende soorten berichten zoals chat-, sms- en e-mailberichten. Zodoende ontstaat meer overzicht omdat het minder van belang is via welke methode gebruikers met elkaar communiceren en er bovendien een duidelijke gesprekshistorie wordt opgebouwd. De nieuwe oplossing lijkt meer op chatten dan het traditionele e-mailen en wordt stapsgewijs beschikbaar gesteld voor Facebookers.

Lees verder