Nieuwigheden n.a.v. Apple-conferentie

Op de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Apple, WWDC genaamd (Worldwide Developers Conference), is een aantal nieuwigheden gepresenteerd. Zo krijgt iOS, het besturingssysteem van de iPhone, een donkere modus, wat prettig is bij weinig omgevingslicht. Ook is in iOS 13 de snelheid verbeterd, onder meer van Face ID en het openen van apps.

Verder biedt iOS een nieuwe functie waarmee de gebruiker bij andere diensten zoals Google en Facebook kan inloggen. Hierbij is het mogelijk om het eigen e-mailadres voor de betreffende dienst te verbergen. Verder zijn de mogelijkheden voor het bewerken van foto's uitgebreid.

Ondanks dat het bij WWDC meestal om software draait, heeft Apple ook nieuwe hardware tijdens het evenement gepresenteerd. Zo is er de nieuwe Mac Pro: de perfecte Mac voor veeleisende gebruikers. De nieuwe computer is zeer krachtig en eenvoudig uit te breiden. Tenslotte liet Apple haar nieuwe beeldscherm voor professionals zien: Pro Display XDR. Het scherm heeft een Retina 6K-resolutie en een afmeting van 32 inch.