Apple introduceert Vision Pro

Het is inmiddels enkele jaren geleden dat Apple voor het laatst een volledig nieuw product introduceerde. Maar begin juni was er toch weer een productintroductie: Apple onthulde toen de Vision Pro. Het gaat om een digitale bril waarbij beelden op de glazen worden geprojecteerd. Op die manier lijkt het alsof deze beelden in de omgeving van de brildrager verschijnen.

De Vision Pro is een 'virtual reality'-bril en 'augmented reality'-bril in één product. Gebruikers kunnen zelf kiezen of ze een virtuele laag over de werkelijkheid leggen (augmented reality) of dat ze zich volledig afsluiten voor de echte wereld en alleen een virtuele omgeving zien (virtual reality). Wisselen tussen die 2 modussen gaat door aan een knopje te draaien.

Tim Cook, de CEO van Apple, zegt op ontwikkelaarsconferentie WWDC hoge verwachtingen te hebben van de Vision Pro. "Op dezelfde manier dat de Mac de personal computer heeft veranderd en de iPhone de mobiele telefoon, zal dit product ruimtelijke informatica veranderen", zegt hij.