Whirlwind verkoopt 4000e RAL-kleurenwaaier

Naast de projecten die we voor onze opdrachtgevers uitvoeren, exploiteren we zelf ook meerdere webconcepten. Eén van deze websites is RALkleuren.com, een online kleurengids van het RAL-coderingssysteem. RALkleuren.com en de vertalingen van deze site richten zich op Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje. Via deze websites, die dagelijks door duizenden bezoekers bezocht worden, verkopen we sinds maart 2015 fysieke kleurenwaaiers. Inmiddels zijn meer dan 4.000 exemplaren verkocht.

Bij 60% van de verkochte producten gaat het om de RAL K7, de basiskleurengids. De luxere uitvoering met grotere kleurbladen, de RAL K5, neemt 40% van de orders tot zijn rekening. Deze kleurenwaaier is beschikbaar in 2 versies: met een semi-matte laag of een gloss-laklaag. 70% van de verkochte K5's betreft de semi-matte variant; de K5 gloss is goed voor 30%.

Inmiddels hebben we uit 50 landen bestellingen ontvangen, waaronder Amerika, Canada, Nieuw-Zeeland, China, Argentinië, Filipijnen, Rusland, Singapore en Hong Kong. De meeste bestellingen worden verzonden naar Nederland, België, Italië, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.