Whirlwind neemt ShippingPoint in gebruik

Voor het verwerken van de bestellingen van onze webwinkels hebben we onlangs een applicatie ontwikkeld die we 'ShippingPoint' noemen. Via deze webapplicatie kunnen we de bestellingen van de kleurenwaaiers (ontvangen via onze RAL- en NCS-websites) verwerken, evenals de orders van Vaarbewijs.nl (plotters/passers en examenoefenkaarten) en de bestellingen die via Bol.com binnenkomen. Via deze centrale plek kunnen we de orders elke werkdag op een efficiënte manier verwerken.

ShippingPoint beschikt over een dashboard waarop verschillende gegevens worden gepresenteerd, zoals het totaalaantal bestellingen en verkochte producten, het aantal unieke landen van waaruit besteld is, het gemiddelde opbrengstpercentage en een top 6 van de populairste producten en betaal- en verzendmethodes. Het onderdeel 'Bestellingen' bestaat uit een tabblad 'Te verwerken' waarop alle bestellingen worden weergegeven die op de huidige dag verwerkt moeten worden. Hierbij wordt bij elke bestelling met een kleur aangegeven van welke site of bron deze afkomstig is. Vanuit dit scherm kunnen de adressen gecontroleerd worden en is het mogelijk om de facturen en de verzendlabels te printen. Voor de verzendlabels is een koppeling gemaakt met MyParcel, SendCloud en Fietskoeriers.nl. Via het tabblad 'Verwerkt' zijn alle verwerkte bestellingen terug te vinden.

Tevens kan via ShippingPoint in de database met bestellingen gezocht worden, waarbij gefilterd kan worden op bijvoorbeeld webwinkel, verzendmethode, zendingtype, factuurnummer, achternaam en land. Tevens is een uitgebreid statistiekenscherm ontwikkeld waarop onder meer het aantal bestellingen, producten, enveloppen, brievenbusdozen en pakketten wordt weergegeven. Tevens wordt de opbrengst, de omzet en het opbrengstpercentage afgebeeld. Daarnaast bevat het statistiekenscherm een overzicht van de producten, zendingtypes, webwinkels, betaalmethodes, banken, verzendmethodes, continenten en landen. Bovendien is een interactieve wereldkaart toegevoegd waarop de bestellingen middels markers worden weergegeven.

In het beheeronderdeel van ShippingPoint kunnen we de verzendkosten per land beheren, een overzicht van de producten en landen bekijken en informatie over Fietskoeriers.nl en Bol.com raadplegen. Tevens hebben we een importscript ontwikkeld zodat we aan het begin van elk jaar eenvoudig de verzendkosten voor de meer dan 200 landen kunnen actualiseren.