Verhuizing naar datacenter Global-e goed verlopen

In de nacht van vrijdag 4 november op zaterdag 5 november vond een verhuizing van onze servers plaats. De apparatuur werd verplaatst van het datacenter Nedzone in Steenbergen naar het nieuwe datacenter Global-e in Rijen. Tijdens de verhuizing waren de websites en webapplicaties niet beschikbaar. Gelukkig was sprake van een korte onderbreking; de verhuizing is succesvol verlopen.

De reden van deze verhuizing is dat Nedzone eind 2019 is overgenomen door Dataplace. De relatief kleine en persoonlijke organisatie van Nedzone is daardoor opgegaan in een grote internationale speler. De korte lijntjes, het snel kunnen schakelen en de persoonlijke service zijn grotendeels verdwenen. Zodoende zijn we een nieuwe samenwerking aangegaan met een ander datacenter en is de samenwerking met Nedzone beëindigd.

De keuze is gevallen op het hypermoderne datacenter NLRI2 van Global-e aan de Europalaan 5 in Rijen. Dit datacenter is geopend in september 2020 en behoort tot de top op het gebied van betrouwbaarheid, veiligheid en kwaliteit. Het datacenter is volledig redundant opgezet, voorzien van meerdere UPS-systemen en noodstroom-aggregaten, automatische blusgasinstallatie en zeer energie-efficiënt dankzij het gebruik van indirecte adiabatische koeling (PUE tot 1.03), waarbij 95% gekoeld wordt op buitenlucht. Het datacenter maakt gebruik van 100% groene stroom. Het gehele internetnetwerk is redundant, verbonden met de beste transit-netwerken zoals GTT en Cogent en aangesloten op AMS-IX, één van de grootste internetknooppunten ter wereld. Het Global-e netwerk (AS39591) is standaard voorzien van Anti-DDoS oplossing (NaWas), om maximale beschikbaarheid te garanderen. Het datacenter is ISO-27001 gecertificeerd.