Spellensite DOS Games Archive bestaat 20 jaar

In de zomer van 1998 zijn we gestart met de website DOS Games Archive, een archief van computerspellen voor het besturingssysteem MS-DOS. Wat begon als een kleine website met een beperkt aanbod aan downloadbare spellen, is gedurende een periode van 20 jaar uitgegroeid tot een uitgebreide website die door veel bezoekers als hun favoriete plaats wordt aangeduid voor het downloaden van klassieke computerspellen. De website biedt deze games niet alleen als download aan, meer geeft ook veel (achtergrond)informatie weer, waaronder screenshots.

Door de jaren heen heeft de website verschillende versies gekend, maar het concept is vanaf de eerste dag onveranderd gebleven: het aanbieden van DOS-spellen op legale wijze. Alle spellen op de site zijn shareware, freeware, speelbare demo's en volledige versies die door de auteurs of uitgevers zijn vrijgegeven als freeware. Naast de games die gratis gedownload kunnen worden, kunnen bezoekers ook volledige versies kopen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een aantal affiliate-programma's.

Het exploiteren van een dergelijke website brengt uiteraard kosten met zich mee. De bezoekers kunnen gratis gebruikmaken van de site. De kosten worden gedekt middels advertenties die in de site worden weergegeven en de provisie die wij ontvangen zodra een bezoeker de volledige versie van een DOS-spel koopt. De inhoud van de website wordt door onszelf en een vrijwilliger verzorgd. Alle spellen zijn handmatig gecontroleerd en op de website worden zo veel mogelijk de originele beschrijvingen en screenshots getoond.