RAL-kleuren-app van Whirlwind populair

Naast onze RAL-kleuren-websites bieden wij sinds juni 2018 ook RAL-kleurinformatie aan via een app voor iOS (iPhone/iPad) en telefoons en tablets die op Android draaien. De app geeft het kleurenaanbod van de collecties RAL Classic, RAL Effect, RAL Design en RAL Plastics 1 en 2 optimaal weer. Elke kleur kan fullscreen bekeken worden. Bovendien wordt extra informatie weergegeven zoals de kleurnamen en waardes in HEX, CMYK, RGB, HSL en HSB/HSV.

De gebruiker kan via de app eenvoudig een lijst van favoriete kleuren samenstellen. De gekozen kleuren verschijnen in een overzicht op een apart scherm. Op dat scherm kan de gebruiker één of meerdere kleuren uit de lijst verwijderen. Tevens is het mogelijk om een kleur per e-mail te versturen. In deze e-mail is informatie over de kleur vermeld en wordt een link aangeboden naar onze RAL-kleuren-site voor meer informatie. Via het instellingenscherm van de app kan de gebruiker een e-mailadres instellen. Elke keer als de gebruiker een kleur wil versturen per e-mail, wordt het ingestelde e-mailadres in het formulier ingevuld.

Deze gratis app is zowel beschikbaar voor iOS als Android en wordt wereldwijd veelvuldig gebruikt. De iOS-versie is tot op heden zo'n 8.500 keer geïnstalleerd (92% op iPhones en 8% op iPads). De meeste gebruikers bevinden zich in Nederland, Rusland, Italië, Frankrijk en Duitsland. De Android-versie is tot op heden meer dan 10.000 keer geïnstalleerd. De app wordt op een schaal van 1 tot 5 beoordeeld met een mooie score van 4,3.